10-21-2012, 01:14 AM
(This post was last modified: 10-21-2012, 01:38 AM by Red and black fan.)
Upravo tako, B&G su najveći krivci. Ipak, Alegri sa ovakvom ekipom mora imati više bodova iz dosadašnjih utakmica, mora! Samo je Inter bio ozbiljna ekipa sa kojom smo igrali do sada, koliko god Milan propao ima ekipu za jedno od prvih 5 mesta.
Cela ekipa je bez Ibre mnogo slabija, to smo svi znali, ali Noćerino je bez njega go ku**c, ali baš tako.
Amelia kada god brani primi najmanje 2 gola i obavezno bude neki iz daljine. Polako pripremati Gabriela jer kada ode Abiati teško ćemo mi sa ovim.
A odbrana je posebna priča, dno dna. Svaki prekid je 50% gol a 3. gol koji smo danas primili je smejurija. Svaki meč drugi igrači nazad, ma daj, kakav je to cirkus.
Podržavao sam Alegrija i realno mi ne možemo sadad dovesti nekog mnogo boljeg stručnjaka, ali nama je neka drastična promena potrebna, ovako više ne ide. Ide gust raspored, a znamo kakav je epilog obično posle njih, puna bolnica. Osim toga sada slede i teže utakmice od onih na početku sezone, pa možda bude još gore, ako je to uopšte moguće.
I da pohvalim Šaravog, razbija ove sezone, šteta što je to u drugom planu.
10-21-2012, 10:39 AM
(This post was last modified: 10-21-2012, 10:40 AM by Maji_TZ.)
Cak je danas i Bonera kritikovao formaciju i taktiku Allergria...ali ne...on ne pomislja na ostavku iako kaze da se boji da ce Milan doci u zonu ispadanja..."strucnjak" je imo tri puta goru ekipu u Cagliariu pa se opet odrzao i bio u sredini...Galliani kaze kako vjeruju u trenera ali mora skupit vise bodova i ipak je 5 poraza puno...pa woow kakva propaganda...
Berlu i Galliani jesu krivi to je tacno...ali isto tako uvjerne sam da bi bilo ko drugi izvukao vise iz ove ekipe...nas vezni red se sastoji od Flaminia,Urbya,Montoliva,Boateng,Nocerino,De Jong,Ambrosini i sad ce se vratit Muntari...pa nema sanse da je to los vezni red a ocajno stoje na terenu...on jednosavno ne zna sta bi s tim igracima...pa nije probao da mu dva stopera odigraju 2 kola zaredom utakmicu...samo mjenja isprobava kao da su na pripremama...
Juce kad smo se vratili u utakmicu Abate je zaista par puta pokazao kako je ogranicen igrac pa to je strasno kakve gluposti je radio kad je cijela ekipa konacno zaigrala...definitivno onmoze samo biti zamjena ...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
To sto Allegri radi iz kola u kolo, a i VEC TRECU GOD ZA REDOM, je NAPRIHVATLJIVO!!
Galliani zna da imamo ekipu koja je za 4,5 mjesto. Ali ne za to da budemo 15-ti, sto cemo biti na kraju godine.
I kada smo imali Ibru i Thiaga igrali smo vecinom ocajno, s tim da je Ibra rjesavao tekme. Sada je samo sve doslo na svoje. POTPUNA dezorganiziranost. Nikakav plan, NI MALO uigranosti, nista...
Odigrali 2 dobre tekme sa 4-3-3 i on promijeni nazad... Pa mu i igrači govore da ne valja, moj boze...
Boa je super iskoristiv igrač, ali ovaj ne zna iskoristiti ni MEssia a ne njega. Antonini prije De Sciglia... A stopere je tako razje... da vise ni oni sami ne znaju tko s kim igra, kako i gdje. Di je taj Acerbi koji je potencijal? Mexes? MA daj...
Sve je krivo, ocajno igramo. Ekipa nije za scidetto ali je za 4 ili 5 mjesto. S 2 dobra pojačanja za prva 3. Ali ovo je teski kaos a ne nogomet.
P.S.
Gledajte Pata u duelima. Kao curica. Skače da se ne bi mozda sudario, da ga netko ne napuca loptom... sramota. Pazzini je merda smece od igraca i Galliani jos dao 7 mln za njega, hahaha. Pa gori je od Gile!
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau 
( Massimo Morratti )
pa vi bi ste samo pojacanja. Cuj sad nam je problem sto nemamo igrace? Pa koji je vama stvarno? Ne moze mi niko rec da ovi igraci ne mogu izborit 3. mjesto na tabeli. Mislim, sta sad treba da nam dovedu Ronalda i Messia i tek onda bi Allegri mogao izvuc vrh tabele. Pa jestel vi normalni? Pa mogu i ja donijet titulu kad imam najbolje igrace. Umijece je sa BATE Borisowom od nicega osvojit 6 bodova u Ch. Ligi, i non stop se drzat na vrhu. Umijece je od nikakvi igraca stvorit tim, i bit na vrhu. Fazon je sto Allegri nema muda da bude Bog i batina u svacionici. On je samo pickica koja sastavlja spis igraca za tekmu. Nema on pojma o vodstvu ekipe. I majke mi necu dalje diskutovat sa vama koji mi ponovite: "NEMA IGRACE"
Ponavljam: Svaki idiot na ovom svijetu bi osvojao titule sa sampionskom ekipom, cak vjerujem da bi ja trenutno sa Barcelonom osvojio 4.to mjesto u Primeri. Znaci pun mi je k.... Allegrija i ne volim ga, mrzim ga, ne postujem ga, i necemu nikad biti zahvalan ni za jedan uspijeh u Milanu. Jer za mene su 18tu titulu donijeli igraci sa Thiagom i Ibrom a ne panchina di merda sa telecim pogledom. Jer evo vam dokaz. Branite ga kao krive su povrede i nema igrace. Pa ne treniram ih ja. On im daje treninge. Kako je moguce da od njegovog dolaska nase povrede su se povecale za 150% ????
Ne volim Pep GUardiolu, i tip nema pojma o taktici. Gura od pocetka prvenstva jednu te istu taktiku, al je zato strucnjak za spremit igrace. Znaci motivacija, tehnika, kondicija, i cudo kod njega nikad povrede. Zato mi je draze dobit Pepa nego ovog kretena Allegretija.
Dok je on na klupi, ovaj klub me i ne zanima toliko. Bas kao sto Sale kaze, stid me rec da volim Milan. Sramota. I stojim iza svakog gubitka, i uvijek cu bodrit ekipu cak i da smo u Serie C1, al da pored silni poraza i problema, onaj konj Galliani dodje i kaze: mi i dalje vjerujemo treneru???? Ma jebi te se svi redom u via Turati
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Zanima me koliko bi bilo tko od nas bio motiviran da vodi jedan šampionski klub kojem je i vlastita uprava okrenula leđa i radi ruglo od njegove prošlosti...Allegri samo čeka da ga maknu i ima pravo, čovjeka boli kurac i ja mu ne zamjeram, donio im je naslov (ne interesira me šta misli stručnjak Austrije, koji smatra da je trenerski posao gledanje i pljeskanje igračima), a nikakvo poštovanje mu nisu pokazali nisu mu doveli ništa pametno, zadržali su precijenjene igrače, a jedino što vrijedi je mali Faraon dakle prodat će ga na ljeto...
Kompletna ekipa je u depresiji, neka ispadnemo iz lige jer tako će svi oni koji vole pare i blještavilo modnih pista ići ća, a ostat će ono što vrijedi...
 MILANO SIAMO NOI!!!!
Jedina dobra stvar je sto se vise ne nerviram. Sezona je za nas vec zavrsena.
10-21-2012, 03:48 PM
(This post was last modified: 10-21-2012, 03:50 PM by Mecong.)
(10-21-2012, 02:34 PM)ensar7 Wrote: pa vi bi ste samo pojacanja. Cuj sad nam je problem sto nemamo igrace? Pa koji je vama stvarno? Ne moze mi niko rec da ovi igraci ne mogu izborit 3. mjesto na tabeli. Mislim, sta sad treba da nam dovedu Ronalda i Messia i tek onda bi Allegri mogao izvuc vrh tabele. Pa jestel vi normalni? Pa mogu i ja donijet titulu kad imam najbolje igrace. Umijece je sa BATE Borisowom od nicega osvojit 6 bodova u Ch. Ligi, i non stop se drzat na vrhu. Umijece je od nikakvi igraca stvorit tim, i bit na vrhu. Fazon je sto Allegri nema muda da bude Bog i batina u svacionici. On je samo pickica koja sastavlja spis igraca za tekmu. Nema on pojma o vodstvu ekipe. I majke mi necu dalje diskutovat sa vama koji mi ponovite: "NEMA IGRACE"
Ponavljam: Svaki idiot na ovom svijetu bi osvojao titule sa sampionskom ekipom, cak vjerujem da bi ja trenutno sa Barcelonom osvojio 4.to mjesto u Primeri. Znaci pun mi je k.... Allegrija i ne volim ga, mrzim ga, ne postujem ga, i necemu nikad biti zahvalan ni za jedan uspijeh u Milanu. Jer za mene su 18tu titulu donijeli igraci sa Thiagom i Ibrom a ne panchina di merda sa telecim pogledom. Jer evo vam dokaz. Branite ga kao krive su povrede i nema igrace. Pa ne treniram ih ja. On im daje treninge. Kako je moguce da od njegovog dolaska nase povrede su se povecale za 150% ????
Ne volim Pep GUardiolu, i tip nema pojma o taktici. Gura od pocetka prvenstva jednu te istu taktiku, al je zato strucnjak za spremit igrace. Znaci motivacija, tehnika, kondicija, i cudo kod njega nikad povrede. Zato mi je draze dobit Pepa nego ovog kretena Allegretija.
Dok je on na klupi, ovaj klub me i ne zanima toliko. Bas kao sto Sale kaze, stid me rec da volim Milan. Sramota. I stojim iza svakog gubitka, i uvijek cu bodrit ekipu cak i da smo u Serie C1, al da pored silni poraza i problema, onaj konj Galliani dodje i kaze: mi i dalje vjerujemo treneru???? Ma jebi te se svi redom u via Turati
Hahaha.....Boze sacuvaj. Znaci Capello bi i od Catanie napravio tim i bio na vrhu. Kazem Catanie zato sto mislim da Milan po igrackom kadru nista nije bolji od Catanie. Sto Dejo rece: "...zadržali su precijenjene igrače, a jedino što vrijedi je mali Faraon dakle prodat će ga na ljeto..."
Nemam visoko misljenje o Allegriu, ali cu po treci put reci (prvi put sam rekao odmah poslije zavrsenog prijelaznog roka) da sa ovom ekipom ni "konzilij" fudbalskih strucnjaka nista vise ne bi napravio od Allegria.
Dejo je, u kratkom i sazetom komentaru, sve veoma lijepo objasnio. Nema tu mnogo price.
Ensare, otisao ti je Seedorf, ubrzo ce i Allegri, ko je slijedeca tvoja zrtva?
(10-21-2012, 02:57 PM)dejo Wrote: Zanima me koliko bi bilo tko od nas bio motiviran da vodi jedan šampionski klub kojem je i vlastita uprava okrenula leđa i radi ruglo od njegove prošlosti...Allegri samo čeka da ga maknu i ima pravo, čovjeka boli kurac i ja mu ne zamjeram, donio im je naslov (ne interesira me šta misli stručnjak Austrije, koji smatra da je trenerski posao gledanje i pljeskanje igračima), a nikakvo poštovanje mu nisu pokazali nisu mu doveli ništa pametno, zadržali su precijenjene igrače, a jedino što vrijedi je mali Faraon dakle prodat će ga na ljeto...
Kompletna ekipa je u depresiji, neka ispadnemo iz lige jer tako će svi oni koji vole pare i blještavilo modnih pista ići ća, a ostat će ono što vrijedi...
Potpisujem!
Per aspera ad astra!
(10-21-2012, 02:57 PM)dejo Wrote: Zanima me koliko bi bilo tko od nas bio motiviran da vodi jedan šampionski klub kojem je i vlastita uprava okrenula leđa i radi ruglo od njegove prošlosti...Allegri samo čeka da ga maknu i ima pravo, čovjeka boli kurac i ja mu ne zamjeram, donio im je naslov (ne interesira me šta misli stručnjak Austrije, koji smatra da je trenerski posao gledanje i pljeskanje igračima), a nikakvo poštovanje mu nisu pokazali nisu mu doveli ništa pametno, zadržali su precijenjene igrače, a jedino što vrijedi je mali Faraon dakle prodat će ga na ljeto...
To je to.
Da se usagalsimo mi koji smatramo da je glavni krivac uprava za ovakvo stanje u Milanu. Hoćemo li mi pričat sa onima koji misle da je glavni krivac Alegri, jer oni ne pričaju više sa nama
10-21-2012, 04:02 PM
(This post was last modified: 10-21-2012, 04:11 PM by Maji_TZ.)
21.oct nakon 8 kola Milan na 15 mjestu sa osvojenih 7 bodova 2 pobjede 1 nerjesena i 5 poraza uz gol razliku 9-10 ...
Utakmice koje sljede ...
UCL Malaga - Milan 10/24/12 6:45 PM UTC
ITA1 Milan - Genoa 10/27/12 6:45 PM UTC
ITA1 Palermo - Milan 10/30/12 7:45 PM UTC
ITA1 Milan - Chievo 11/3/12 5:00 PM UTC
UCL Milan - Malaga 11/6/12 7:45 PM UTC
ITA1 Milan - Fiorentina 11/11/12 2:00 PM UTC
ITA1 Napoli - Milan 11/17/12 7:45 PM UTC
UCL Anderlecht - Milan 11/21/12 7:45 PM UTC
Oki slazem se nije motivisan...lose poslovanje uprave sve je to 5...ali zasto sebe ljaga, svoje kolko tolko trenersko ime, ponavljam goru ekipu je imo s Caglarijem ali opet ga Mourino nije nikad pobjedio i bio je blize vrhu nego dnu...zasto jednostavno neda ostavku, jer se ne slaze sa radom uprave i misli da s ovim igracima ne moze vise od ovog 15 mjesta ...
"Trenera boli kurac i ja mu ne zamjeram" ... Pa kako kao navijac kluba da mu ne zamjeram ako misli da ne moze i dalje sjedi na klupi...
Ne mislim ja da je samo Alegri krivac, ali kad pogledate vezni red i napad na papiru tu ima igraca da se pravi solidna ekipica za bar mjesta koja vode u Evropsku ligu...
Vidis ja ga nisam toliko prozivao ali juce kad je vratio staru taktiku 4-3-1-2 u prvih 50 mi pa to je cista katastrofa...procitaj dans i malo ozbiljniji trener ili novinar ga kritikuje cak i Bonera...novopeceni kapitne...napao je Max-a jer je samo De Jong igrao ispred odbrane tako da oni nisu mogli da izdrze...
Ja mu to zamjeram ... svjestan sam ja da nema on igraca u odbrani ali zasto mora igrati Antonini ali Abate pored De Sciglia...koji je bio jedan od boljih za mladu repku u barazu sad protiv Svedske u dvomecu....
Moras priznat da kod njega neki igraci budu tu par utakmica i onda se jednostavno izgube...evo ti primjer Acerbi i Flamini....on jednostavno kao da ne racuna vise na njih...to mu ja zamjeram i mislim da je direktno sa upravom kriv za ovakve rezultate , kojih se svaki posten navijac Milana srami...pa samo u 3 god od prvaka do kako je on(Max) sam rekao zone za ispadanje ....
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
ma allegri je dobar...pitajte pojedince na forumu koji su me vrijedjali nakon sto sam ga prozvao protiv intera....allegri je fenomenalan
|