Milanezi s Balkana
(04-15-2011, 07:20 PM)Warrick Wrote:
(04-15-2011, 06:24 PM)Mecong Wrote: Boze sacuvaj. Dzeko da za godinu-dvije dodje na Ibrin nivo. Hahahaha...Boze sacuvaj, Boze sacuvaj...Svakakvih nas ima. Covjece, prije svega, Dzeko nema, niti ce ikad imati, tehniku kao Ibra, sto je preduslov za sve ostalo. Hahaha...mozes li, covjece, zamisliti Dzeku sa 3 igraca ispred sebe sa loptom u nogama i da se ponasa onako samouvjereno, superiorno i arogantno kao Ibra. Kao da kaze: "Hajde, napadnite me ako smijete". Hahaha...stomak me je zabolio od smijeha. Edin Dzeko nista nije bolji od Vedada Ibisevica. I o Ibisevicu su se pisale bajke, a gdje je sada. Slicna sudbina ceka i Dzeku, vjerujte mi. Dzeko nista nije bolji od Jana Klaasa Huntelaara, vjeruj te mi. U Sarajevu su Dzeku, dok je igrao u Zelji, zvali kloc. A ja, ne vjerujem da je mnogo odmakao od toga. Dok je imao Misimovica dobro je bilo. A sad?!?!?!?!?! Opet ce ispasti da branim Ibru. Ne, pricam istinu.

Jarane ako ti poredis Džeku i Ibiševića onda ti nisi dovljno gledao Džeku prijatelju,a to da su ga zvali klotzem lično sam bio na utkamicama kad se to dešavalo,dečko imao 17 godina(a imao statistiku od 40 golova za sezonu u juniorima i onda ga stave na desno krilo al hajde nebitno),slažem se da nikad neće dostignuti ibrin nivo to stoji a porediti ga sa Huntelaarom pa to je smijesno a ko ne žalosno,eto ti Huntelaara sta je napravio dosada a Džeko je prekucao tu ligu još davno i dečko je klasa htio ti to priznati ili ne,i ne pricas istinu obrati malo paznju kako igra City pa ćeš vidjeti da se tamo ne zna ni ko pije ni ko plaća,svako sebi igra lopte tamo,nemoj bezveze da blatis momka,sa 24 godine je uspio to da od toga da bude nazivan klotzem do toga da neko iskešira 30 ak miliona eura za njega i da bude prvi strijelac Bundes lige i sto je najsmijesnije jos uvijek je to u Wolfsburgu.
Ima jedna stavr koja se zove adaptacija na novu sredinu i novu ligu prijatelju.
Ibra se jednom desi u svijetu fudbala takav igraci Džeko nije sigurno toliko los koliko ti pricas.
Gledao sam Dzeku, naravno mnogo puta jer me interesovalo kako igra. Nicim me nije impresionirao. Mozes li da mi navedes njegove kvalitete, ozbiljno te pitam. Kada je cijela BiH kovala u zvijezde Ibisevica i kada je Ibisevic, cini mi se, proglasen sportistom godine BiH, Dzeku niko nije ni pominjao. Nije to bilo tako davno, prije 2 godine. Dzeko cijeli svoj zivot treba da se zahvaljuje Zvijezdanu Misimovicu koji je imao 20 asistencija (rekord Bundes lige svih vremena) iste godine kada je Dzeko bio najbolji strijelac Bundes lige. U Wolfsburgu?!?! Pa te iste godine Grafite (takodje igrac Wolfsburga) je bio treci strijelac Bundes lige sa samo 2 gola manje od Dzeke. Wolfsburg je prosle sezone imao veoma dobar (uigran) tim.Slijedece godine nije bilo Misimovica, koliko je Dzeko dao golova? Nisam dovoljno upucen kako i koliko Dzeko igra u Cityu. Ali primjetim da se o njemu bas mnogo ne prica. E vidis, sta je jos jedna (osim fudbalskih kvaliteta) razlika izmedju Ibre i Dzeke. Da je Ibra u Cityu znalo bi se i ko pije i ko placa kao i u Milanu. Izvini momak, ali ja nemam visoko misljenje o Dzeki. Vjeruj mi da bih volio da vrijeme pokaze da nisam u pravu. Bogom ti se kunem. I ja sam Bosanac.
Per aspera ad astra!
Reply
(04-15-2011, 08:24 PM)Mecong Wrote:
(04-15-2011, 07:20 PM)Warrick Wrote: Jarane ako ti poredis Džeku i Ibiševića onda ti nisi dovljno gledao Džeku prijatelju,a to da su ga zvali klotzem lično sam bio na utkamicama kad se to dešavalo,dečko imao 17 godina(a imao statistiku od 40 golova za sezonu u juniorima i onda ga stave na desno krilo al hajde nebitno),slažem se da nikad neće dostignuti ibrin nivo to stoji a porediti ga sa Huntelaarom pa to je smijesno a ko ne žalosno,eto ti Huntelaara sta je napravio dosada a Džeko je prekucao tu ligu još davno i dečko je klasa htio ti to priznati ili ne,i ne pricas istinu obrati malo paznju kako igra City pa ćeš vidjeti da se tamo ne zna ni ko pije ni ko plaća,svako sebi igra lopte tamo,nemoj bezveze da blatis momka,sa 24 godine je uspio to da od toga da bude nazivan klotzem do toga da neko iskešira 30 ak miliona eura za njega i da bude prvi strijelac Bundes lige i sto je najsmijesnije jos uvijek je to u Wolfsburgu.
Ima jedna stavr koja se zove adaptacija na novu sredinu i novu ligu prijatelju.
Ibra se jednom desi u svijetu fudbala takav igraci Džeko nije sigurno toliko los koliko ti pricas.
Gledao sam Dzeku, naravno mnogo puta jer me interesovalo kako igra. Nicim me nije impresionirao. Mozes li da mi navedes njegove kvalitete, ozbiljno te pitam. Kada je cijela BiH kovala u zvijezde Ibisevica i kada je Ibisevic, cini mi se, proglasen sportistom godine BiH, Dzeku niko nije ni pominjao. Nije to bilo tako davno, prije 2 godine. Dzeko cijeli svoj zivot treba da se zahvaljuje Zvijezdanu Misimovicu koji je imao 20 asistencija (rekord Bundes lige svih vremena) iste godine kada je Dzeko bio najbolji strijelac Bundes lige. U Wolfsburgu?!?! Pa te iste godine Grafite (takodje igrac Wolfsburga) je bio treci strijelac Bundes lige sa samo 2 gola manje od Dzeke. Wolfsburg je prosle sezone imao veoma dobar (uigran) tim.Slijedece godine nije bilo Misimovica, koliko je Dzeko dao golova? Nisam dovoljno upucen kako i koliko Dzeko igra u Cityu. Ali primjetim da se o njemu bas mnogo ne prica. E vidis, sta je jos jedna (osim fudbalskih kvaliteta) razlika izmedju Ibre i Dzeke. Da je Ibra u Cityu znalo bi se i ko pije i ko placa kao i u Milanu. Izvini momak, ali ja nemam visoko misljenje o Dzeki. Vjeruj mi da bih volio da vrijeme pokaze da nisam u pravu. Bogom ti se kunem. I ja sam Bosanac.

Ma ne bitno stari jesi li Bosanac ili ne,ako je neko dobar igrac dobar je,a DŽeko je sigurno dobar igrač,ima skok igru,snažan je soldina tehnika i izvrsno kretanje,u redu zasluzan je Misimovic stari,ali cekaj zar napadaci ne zavise od veznih igraca,pa sjeti se samo Rui Coste koliko je golova namjestio Batistuti,naravno da Džeko ne moze biti Ibra nikad jarane nisam ja na to mislio,al kazem da je Džeko klasa i ne moze me niko ubijediti da nije ni ti niti bilo ko drugi.
Ali da se razumijemo Ibra je Ibra to je ne sporim sekunde,ali isto tako tvrdim ako bi se slucajno desila ta trampa da ne bi toliko izgubili..i da Džeko moze igrati na vrlo visokom nivou,a Ibišević je priča za sebe totalna suprotnost od Džeke za dvije klase slabiji igrac od njega to odgovorno tvrdim,sad sto su mediji takvi kavki jesu,za čas te dignu u nebesa i onda zviznu u kanal,i da Džeko moze uzeti loptu istrcati kontru predriblati dvojicu i zabiti gol u stanju je to jarane......
(04-15-2011, 09:27 PM)Warrick Wrote:
(04-15-2011, 08:24 PM)Mecong Wrote: Gledao sam Dzeku, naravno mnogo puta jer me interesovalo kako igra. Nicim me nije impresionirao. Mozes li da mi navedes njegove kvalitete, ozbiljno te pitam. Kada je cijela BiH kovala u zvijezde Ibisevica i kada je Ibisevic, cini mi se, proglasen sportistom godine BiH, Dzeku niko nije ni pominjao. Nije to bilo tako davno, prije 2 godine. Dzeko cijeli svoj zivot treba da se zahvaljuje Zvijezdanu Misimovicu koji je imao 20 asistencija (rekord Bundes lige svih vremena) iste godine kada je Dzeko bio najbolji strijelac Bundes lige. U Wolfsburgu?!?! Pa te iste godine Grafite (takodje igrac Wolfsburga) je bio treci strijelac Bundes lige sa samo 2 gola manje od Dzeke. Wolfsburg je prosle sezone imao veoma dobar (uigran) tim.Slijedece godine nije bilo Misimovica, koliko je Dzeko dao golova? Nisam dovoljno upucen kako i koliko Dzeko igra u Cityu. Ali primjetim da se o njemu bas mnogo ne prica. E vidis, sta je jos jedna (osim fudbalskih kvaliteta) razlika izmedju Ibre i Dzeke. Da je Ibra u Cityu znalo bi se i ko pije i ko placa kao i u Milanu. Izvini momak, ali ja nemam visoko misljenje o Dzeki. Vjeruj mi da bih volio da vrijeme pokaze da nisam u pravu. Bogom ti se kunem. I ja sam Bosanac.

Ma ne bitno stari jesi li Bosanac ili ne,ako je neko dobar igrac dobar je,a DŽeko je sigurno dobar igrač,ima skok igru,snažan je soldina tehnika i izvrsno kretanje,u redu zasluzan je Misimovic stari,ali cekaj zar napadaci ne zavise od veznih igraca,pa sjeti se samo Rui Coste koliko je golova namjestio Batistuti,naravno da Džeko ne moze biti Ibra nikad jarane nisam ja na to mislio,al kazem da je Džeko klasa i ne moze me niko ubijediti da nije ni ti niti bilo ko drugi.
Ali da se razumijemo Ibra je Ibra to je ne sporim sekunde,ali isto tako tvrdim ako bi se slucajno desila ta trampa da ne bi toliko izgubili..i da Džeko moze igrati na vrlo visokom nivou,a Ibišević je priča za sebe totalna suprotnost od Džeke za dvije klase slabiji igrac od njega to odgovorno tvrdim,sad sto su mediji takvi kavki jesu,za čas te dignu u nebesa i onda zviznu u kanal,i da Džeko moze uzeti loptu istrcati kontru predriblati dvojicu i zabiti gol u stanju je to jarane......

Reply
Thiago Silva proglašen najboljim defanzivcem u ligi

Thiago Silva je dobitnik nagrade Armando Picchi, nagrade koja se dodeljuje najboljem defanzivnom igraču u ligi.

Defanzivac Milana Thiago Silva je proglašen za najboljeg defanzivca u Seriji A, igrač koji je ove sezone pokazao najbolje tehničke sposobnosti, sportsko ponašanje i jak karakter.

Brazilac, koji je pre par dana postao po drugi put otac, je bio neverovatan ove sezone, njegova sjajna saradnja sa Alessandrom Nestom dovela je do toga da Milan primi samo 23 gola u ligi.

Urednici Corriere dello Sporta, La Gazzette dello Sport, Tuttosporta, La Nazione i Il Tirreno, i urednici sportske redakcije La7, Mediaset, Rai i Sky odlučili su ko će biti pobednik.

Prvi pratilac najboljem defanzivcu lige Thiagu Silvi bio je igrač Intera Andrea Ranocchia, ali dogodilo se kao i u prošlom derbiju, igrač Milana je pobedio.
Reply
(04-16-2011, 08:26 AM)adis Wrote: Thiago Silva proglašen najboljim defanzivcem u ligi

Thiago Silva je dobitnik nagrade Armando Picchi, nagrade koja se dodeljuje najboljem defanzivnom igraču u ligi.

Defanzivac Milana Thiago Silva je proglašen za najboljeg defanzivca u Seriji A, igrač koji je ove sezone pokazao najbolje tehničke sposobnosti, sportsko ponašanje i jak karakter.

Brazilac, koji je pre par dana postao po drugi put otac, je bio neverovatan ove sezone, njegova sjajna saradnja sa Alessandrom Nestom dovela je do toga da Milan primi samo 23 gola u ligi.

Urednici Corriere dello Sporta, La Gazzette dello Sport, Tuttosporta, La Nazione i Il Tirreno, i urednici sportske redakcije La7, Mediaset, Rai i Sky odlučili su ko će biti pobednik.

Prvi pratilac najboljem defanzivcu lige Thiagu Silvi bio je igrač Intera Andrea Ranocchia, ali dogodilo se kao i u prošlom derbiju, igrač Milana je pobedio.

znao sam da je taj ranocchia odlican stoper al ispred tiaga nije mogao.zasluzeno dobivena nagrada.slobodno mozemo reci da je tiago trenutno medju tri naj stopera na svijetu.i ne bi ga dao za nijednog igraca na svijetu.koliko je taj golova nama spasio,uf.iigračina.nas najbolji igrac ove sezone uz u zadnje vrijeme posrnulog ibru.Smile
Reply
Thiago je kralj... buduci kapetan Milana, siguran sam. Okosnica ekipe biti ce Thiago, Abate, Boateng, Ganso, Pato... jos ako kojeg dobrog pridodamo, odlicno.

Danas nema Neste a Pirlo je na klupi. Ipak igramo kod kuce i ocekujem TOTALNI angazman, a ne kao protiv Baria zaje.... na terenu. Inter ide van bez Motte, MAICONA itd... Idemo kolo po kolo, u zadnja 3 kola cemo imati Ibru i Pirla i u biti pun sastav za Romu i na kraju Udinese.
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau Grinser044Icon_lol2
( Massimo Morratti )
Reply
Ponovo nema Neste iako se cjelo vrijeme prica da se oporavio...Pobjeda kuci je imperativ,cak mislim da moramo zabit u prvih 20 min...jer poslije bi pritisak bio veoma velik..Iskreno strah me malo,daj Boze da grijesim...Nije ni Inter u nekoj formi,Napoli ima srece jer sutra nema Di Natalea koji je pola ekipe Udinesea...Samo da Pato veceras bude na nivou zadnje 2 tekme i mislim da bi trebali uzet 3 boda...
Reply
Thiago je vise nego zasluzeno osvojio ovu nagradu, jednostavno nije imao konkurencije ove sezone.
Ranochia je na drugom mjestu vise zbog toga sto je Italijan i sto je mlad nego sto je to zasluzio svojim nastupima ove sezone,
neosporan je njegov potencijal ali trenutno je daleko od neke vrhunske klase.

Malo statistike vezano za naseg vecerasnjeg protivnika:
-Samp vec 8 utakmica za redom ne zna za pobjedu
-na zadnjih 8 gostovanja nisu zabili gola a ukupno 18 puta ove sezone nisu uspjeli zatresti mrezu protivnika
-druga su najneefikasnija ekipa lige, iza Barija
-u prvom djelu sezone utakmica je zavrsena rezultatom 1-1 a zadnji suret na San Siru zavrsen je 3-0 u korist domacina
Reply
Ganso potpisuje za Milan sljedećeg vikenda

Talijanski i brazilski mediji složni su u napisima koji kazuju da je vezni nogometaš Santosa Paulo Henrique Ganso (21) na korak udaljen od potpisa za Milan...

Priznao je to neizravno i predsjednik Santosa Luis Alvaro Ribeiro nakon nedavne pobjede nad Cerrom Portenom u Copi Libartadores:

- Odlučio sam da neću više inzistirati na produljenju ugovora. Pustit ću ga da se fokusira na nogomet, ali ako želi pregovarati, saslušat ću ga.

Gansa, koji uz Neymara slovi za trenutno najnadarenijeg brazilskog igrača, nedavno su kritizirali navijači kluba zbog odbijanja potpisivanja produljenja suradnje.

Corrierre dello Sport navodi da je razlog tomu činjenica da su Gansovi predstavnici sve dogovorili s čelnim ljudima Milana i očekuje se da će direktor "rossonera" Ariedo Braida sljedećeg vikenda otputovati za Sao Paulo kako bi kompletirao transfer.

Gansovu tržišnu vrijednost Transfermarkt.de procjenjuje na 12 milijuna eura, a ugovor ga za Santos veže do 2015. godine. Zasad nije poznato koliko će točno Milan "iskeširati" Santosu za njegovo dovođenje.
AC Milan IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
[Image: gnk.png]
Reply
MILAN: Abbiati, Abate, Yepes, Thiago Silva, Zambrotta, Gattuso, Van Bommel, Seedorf, Boateng, Pato, Robinho.
SAMPDORIA: Curci, Volta, Gastaldello, Martinez, Dessena, Tissone, Palombo, Koman, Laczko, Pozzi, Maccarone.

samo shvatiti utakmicu ozbiljno kao da je inter u pitanju, a ne onaj pristup kao protiv barija i pobjeda neće doći u pitanje.
binjo igra s patom u napadu ipak a casano na klupi, od sedorfa očekujem da nastavi s vrhunskim utakmicama i da razigrava brazilce.
inače ova sampdorija 8 utakmica nezna za pobjedu i igraju katastrofalno, vrlo lako bi mogli sljedeće sezone igrati u seriji B
Reply
Sjajan gol Seedorfa iz slobodnog...Inter gubi...
Jebem ti srecu da ti jebem...prvo Abbiati se povrijedi pa onda Pato...ovo je nesreca da ne moze biti veca...ove povrede i suspenzije su nam glavni protivnici ccc
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply