Milanezi s Balkana
@dejo

Svaka bi osoba s imalo digniteta barem ponudila svoj mandat na raspolaganje ukoliko bi dovela nekoc najtrofejniji svjetski klub na poziciju u kojoj se on danas nalazi. Na dno dna. Drugu sezonu zaredom.

O razini tvog digniteta, kada vec prozivas mene i moj boravak na forumu, takodjer mozemo raspravljati.

Prije nekoliko si mjeseci vazno objavio kako vise neces objavljivati postove na ovom forumu iznerviran nasim napisima o tvom voljenom treneru. Onda si se naprasno ukazao uvidjevsi kako si imao totalno pogresan sud o svom miljeniku allegriju sto su ti i rezultati zorno pokazali. Naravno, nisi se posuo pepelom vec nastavljas po starom. Zasto i bi, kada je allegri ipak vrhunski trener, kako si i sam nekoc tvrdio.

Za kraj, koliko se ja sjecam, ja sam malo duze na ovom forumu od tebe tako da se ne trebas zamarati time gdje sam ja bio kad je ibrahimovic, a ne allegri, osvojio scudetto. A kako sam ja sa 19 godina za ovaj milan potrosio zadnju ustedjevinu i prosao 2000 km samo da budem na san siru, ne moras dovoditi u pitanje niti moj odnos prema njemu.

Budi mi pozdravljen i barem ostani dosljedan do kraja te uzivaj u milanu pod vodstvom svog miljenika.

Reply
Alegri u protekle 3 godine uopste nije lose vodio Milan sto i rezultati pokazuju. Doduse ako je Ibrahimovic osvojio titulu i Max bema nikakvog udjela u tome onda je i sadasnje stanje iskljucivo do igraca. I koji ce nam djavo onda iko. Kupis ako imas para ono sto hoces bacis ih na teren igrajte a oni sami donose titule. Npr kao u Realu. Doduse tamo si imao i kao najboljeg trenera a ovaj u svom mandatu tamo osvoji isto sto Alegri u Milanu. Doduse dovodili du mu onoga ko mu je na pamet pao a i imao je ako ne i majboljeg onda drugog najboljeg igraca na svijetu.
Doduse Max je u ovoj godini trebao dobiti nogu i to sasvim zasluzeno, rezultati du kayastrofalni ali uopste nemas pojma kao ni jabkakvi su ciljevi postavljeni pred njega i sta je dogovorio sa vlasnikom i vlasnikovom desnom rukom. Pa i Berluskoni je na pocetku prosle sezone imao eksluzivan monolog na Milan channel i t fino je rekao saddolaze 3 4 sezone katastrofe (nije bas koristio takve izraze) ali je rekao da ce trebati vremena da se sve poslozi kao i da on vise nema para upucavati u Milan kao prije. Isto tako je rekao da nema teorije da proda Milan.
To su njegove rijeci i njegov klub. Jebiga ali je tako. Znaci ko hoce istrpice a ko nece ima Barselone, Reale i one Engleze Bajerne i Dortmude.
3 4 godine su nista. Ako bi bilo tako onda je po meni super. Svaki tim dodjebu neku krizu. A mi smo u krizi rezultat tek 1 godinu, proslu smo nekako izvukli.
To su cinjenice . M
Reply
(11-12-2013, 10:00 PM)geoff Wrote: @dejo

Za kraj, koliko se ja sjecam, ja sam malo duze na ovom forumu od tebe tako da se ne trebas zamarati time gdje sam ja bio kad je ibrahimovic, a ne allegri, osvojio scudetto. A kako sam ja sa 19 godina za ovaj milan potrosio zadnju ustedjevinu i prosao 2000 km samo da budem na san siru, ne moras dovoditi u pitanje niti moj odnos prema njemu.

E ali bilo je super! Okmilan
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau Grinser044Icon_lol2
( Massimo Morratti )
Reply
(11-12-2013, 10:20 PM)kakabanja Wrote: Alegri u protekle 3 godine uopste nije lose vodio Milan sto i rezultati pokazuju. Doduse ako je Ibrahimovic osvojio titulu i Max bema nikakvog udjela u tome onda je i sadasnje stanje iskljucivo do igraca. I koji ce nam djavo onda iko. Kupis ako imas para ono sto hoces bacis ih na teren igrajte a oni sami donose titule. Npr kao u Realu. Doduse tamo si imao i kao najboljeg trenera a ovaj u svom mandatu tamo osvoji isto sto Alegri u Milanu. Doduse dovodili du mu onoga ko mu je na pamet pao a i imao je ako ne i majboljeg onda drugog najboljeg igraca na svijetu.
Doduse Max je u ovoj godini trebao dobiti nogu i to sasvim zasluzeno, rezultati du kayastrofalni ali uopste nemas pojma kao ni jabkakvi su ciljevi postavljeni pred njega i sta je dogovorio sa vlasnikom i vlasnikovom desnom rukom. Pa i Berluskoni je na pocetku prosle sezone imao eksluzivan monolog na Milan channel i t fino je rekao saddolaze 3 4 sezone katastrofe (nije bas koristio takve izraze) ali je rekao da ce trebati vremena da se sve poslozi kao i da on vise nema para upucavati u Milan kao prije. Isto tako je rekao da nema teorije da proda Milan.
To su njegove rijeci i njegov klub. Jebiga ali je tako. Znaci ko hoce istrpice a ko nece ima Barselone, Reale i one Engleze Bajerne i Dortmude.
3 4 godine su nista. Ako bi bilo tako onda je po meni super. Svaki tim dodjebu neku krizu. A mi smo u krizi rezultat tek 1 godinu, proslu smo nekako izvukli.
To su cinjenice . M

Sta reci, savrseno! Bravo Kaka!

Reply

Svaka bi osoba s imalo digniteta barem ponudila svoj mandat na raspolaganje ukoliko bi dovela nekoc najtrofejniji svjetski klub na poziciju u kojoj se on danas nalazi. Na dno dna. Drugu sezonu zaredom.

O razini tvog digniteta, kada vec prozivas mene i moj boravak na forumu, takodjer mozemo raspravljati.

Prije nekoliko si mjeseci vazno objavio kako vise neces objavljivati postove na ovom forumu iznerviran nasim napisima o tvom voljenom treneru. Onda si se naprasno ukazao uvidjevsi kako si imao totalno pogresan sud o svom miljeniku allegriju sto su ti i rezultati zorno pokazali. Naravno, nisi se posuo pepelom vec nastavljas po starom. Zasto i bi, kada je allegri ipak vrhunski trener, kako si i sam nekoc tvrdio.

Budi mi pozdravljen i barem ostani dosljedan do kraja te uzivaj u milanu pod vodstvom svog miljenika.

1. Boli me briga što si ti potrošio ušteđevinu da ideš na Milanovu utakmicu. To te ne čini velikim navijačem, nego osobom koja očito ne zna odrediti prioritete u životu. Mislim da svatko tko iole drži do sebe neće potrošiti ušteđevinu da ode na nogometnu utakmicu pa makar krvario za taj klub.

2. Ja znam gdje Allegri griješi, to sam pisao sto puta, ali isto tako nisam blesav da urlam na sve strane kako je isključivi krivac on.

3. Upravo to. Po tebi Allegri je taj koji dvije sezone zaredom srozava klub. Dakle prošlogodišnje 3. mjesto je za tebe srozavanje ugleda. Onda su istu stvar radili Capello (4. mjesto 1994/95, 11. mjesto 1997/98) i Ancelotti (3. mjesto 2005/06, 5. 2006/07)

4. Nisam dovodio u pitanje tko je od nas dvoje duže na forumu, nego gdje si bio kad je taj isti Allegri osvojio naslov prvaka s Milanom

P.S. Pošalji mi u inbox broj žiro računa pa ću ti poslati koju kintu. Da imaš za utakmicu.
(11-12-2013, 10:20 PM)kakabanja Wrote: Alegri u protekle 3 godine uopste nije lose vodio Milan sto i rezultati pokazuju. Doduse ako je Ibrahimovic osvojio titulu i Max bema nikakvog udjela u tome onda je i sadasnje stanje iskljucivo do igraca. I koji ce nam djavo onda iko. Kupis ako imas para ono sto hoces bacis ih na teren igrajte a oni sami donose titule. Npr kao u Realu. Doduse tamo si imao i kao najboljeg trenera a ovaj u svom mandatu tamo osvoji isto sto Alegri u Milanu. Doduse dovodili du mu onoga ko mu je na pamet pao a i imao je ako ne i majboljeg onda drugog najboljeg igraca na svijetu.
To su cinjenice . M

Eto. Slažem se.
3bandiera MILANO SIAMO NOI!!!! 3bandiera
Reply
(11-13-2013, 12:10 AM)mrki Wrote:

E ali bilo je super! Okmilan

Ipak za to mozemo zahvaliti jos jednom cijenjenom forumasu:-), steta sto ne pise vise ovdje.
@dejo

Apsolutno si u pravu. Lijepo bih te molio da se ubuduce suzdrzis od komentiranja mojih postova i analize mojih prioriteta. Zahvaljujem:-)
Reply
Allegri nije dorastao klubu kao sto je Milan. Cak se iti ne ponasa tako. Dobio je scudetto sa daleko najboljom ekipom, pa ako to nije mogao dobiti onda jbg.

Sljedecu je izgubio scudetto koji je MORAO dobiti. Nakon toga je osvojio trece mjesto koje je bilo REALNO jer nitko nije bio jaci od Milana osim napolia i juveta. A to sto smo jedva dosli do njega to je rezultat ocajnih priprema, kao i svake godine. Ova sezona, nemam rijeci. Covjek svaku 3. tekmu mijenja formaicju i postavu.

Sto prije ode to bolje. Samo moze i Galliani lagano s njim, i Braida. Ako misle raditi ovako kao sto su do sada.

Allegri je 3. klasa trenera, nema tu sta raditi. A ti Dejo si bezpbrazan prema članovima foruma na osobnoj razini.
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau Grinser044Icon_lol2
( Massimo Morratti )
Reply
(11-13-2013, 02:06 PM)mrki Wrote: Allegri nije dorastao klubu kao sto je Milan. Cak se iti ne ponasa tako. Dobio je scudetto sa daleko najboljom ekipom, pa ako to nije mogao dobiti onda jbg.

Sljedecu je izgubio scudetto koji je MORAO dobiti. Nakon toga je osvojio trece mjesto koje je bilo REALNO jer nitko nije bio jaci od Milana osim napolia i juveta. A to sto smo jedva dosli do njega to je rezultat ocajnih priprema, kao i svake godine. Ova sezona, nemam rijeci. Covjek svaku 3. tekmu mijenja formaicju i postavu.

Sto prije ode to bolje. Samo moze i Galliani lagano s njim, i Braida. Ako misle raditi ovako kao sto su do sada.

Allegri je 3. klasa trenera, nema tu sta raditi. A ti Dejo si bezpbrazan prema članovima foruma na osobnoj razini.
Znaci osvojio skudeto, kao sto je i morao realno. U drugoj sezoni izgubio skudeto od ekipe koja nije izgubila utakmicu ( cak ni onu u kojoj je lopta presla gil crtu bar za pola metra. Sjeti se jedne ekipe koja je izgubils naslov a da nije izgubila utakmicu. I u trecoj osvojio 3 mjesto a po tebi ima 3 najkvaliteniju ekipu u ligi. Los start pripisujes losoj pripremi a ne tome da smo izgubili 12 igraca.
Sve u svemu nigdje veze.
I ne vidim u cemu je bezobrazan bio Dejo. Ovdje smijes vrijedjati koliko hoces i kad hoces igrace Milana. Ali ako nesto kazes protiv mazluma Kovacica - inace igraca Intera onda nemas pojma. Ovdje mozes reci da nije bio penal za Milan, a ako ti slucajno mislis odnosno ubijedjen si da jeste onda te svakave budale vrijedjaju ili bar misle da te vrijedjaju.
Alegri nije 3 klasa trenera on je vrlo dobar trener sto rezultati u protekle 3 sezone i pokazuju, a u ovoj je zasluzio otkaz bez ikakvog razmisljanja jer je pogubio sve konce. Ipak ovi gore misle da mu treba dati sansu ili nemaju nikakvog drugog rjesenja ili nemaju para ili boga pitaj sta.

Reply
olaaaa Smile hehehe
ma jebes mu mater, bas sam se nadao kad sam ono citao, jos na ovom drugom forumu izaslo kao stvarno da odlazi (allegri kod kuce ceka na telefonu da mu jave sudbinu, cak stovise covjek je vec bio spreman, sto mi ukazuje na to da je i njega iznenadilo kad su mu javili da ostaje), i onda na kraju nemaju muda. Zasto? hmmm... pa ovako, ja mislim da nemaju bolju soluciju. Ovu ekipu nece niko da preuzme, jedina 2 slobodna kandidata su pippo i mangia, ali problem njihov je respekt. Ovog provog respektuju ali malo je komplikovano to sto je igrao snjima i sad im je on sef, a drugo boje se da ni on ne izvuce nesto iz ekipe. A o Mangi i ne treba govorit, to ce biti ista kopija Allegrija kojeg niko nece slusat. Nazalost takav smo klub igraca. Dok Allegri je stekao barem neku "vezu"s igracima kud vise da ga brane da ne ide. Nigdje veze, ali haj oni bolje znaju od mene. I naravno trece je to sto Allegrija nece niko, znaci nama ide na trosak do kraja sezone (ne vjerujem da ce bacit 3,5 mil. godisnje da bi trenirao Reginu i zaradjivao 0,5 mil). Znaci ostaje nam idiot i to je to. Ali barem su skontali da je Allegri buba u ovom klubu. Tj. on je glavni problem. Jer on je doveo sve ove trenere i strucnjake, tako da na ljeto pored Allegrija lete i ostali "strucnjaci" kondicioni treneri, maseri, cak se spominje da ce i MilanLab da promijeni Barbara. Silvio joj je dao cijeli klub u ruke, i zenska je rekla da ce sve da promijeni, jer ima pravo, imamo najbolje strucnjake a rade najgori posao. Sto znaci da Galliani od sad radi samo poziciju administratora oko igraca. Uprava, treneri, fizio i ostale gluposti vise nisu njegova obavzea. Njegovo ostaje da se bavi dogovaranje transfera za bagatelu. Stim da ce mu izgleda ispomoc biti Maldini, na sta on ne zeli da pristane (sjetite se Leonarda i sta je snjim uradio).
Tako da Allegretto ostaje sa svojim glupostima do kraja sezone. Ovo da ce dobit otkaz, vise ne vjerujem. Jedini nacin je da on sam da ostavku, ali to znaci i da nece uzet pare, a posto znam koja je supcina od covjeka, u to ne vjerujem. Jer da ima i malo postenja u sebi i onog "trenerskog" uradio bi ko vecina strucnjaka, sazvao pressicu u 11:00 i izjavio da napusta kormilo jer je shvatio da on nije za ovog kluba, i da zeli mu pomoc ostavljajuci klub nekom boljem.
A ovo o njegovim uspijesima zadnji godina, to necu da komentarisem, jer znate da ga zovem panchina di merda, tako da shvate kako ja gledam njegove (ne)uspijehe ovi godina
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
Genova je htjela na posudbu uzeti El Shaarawya. Transfer je spriječio IGRAČ. Dok su trener i Galliani bili ok s tim. Di Marzio izvjestio.

Jel vi ovo možete vjerovati? Jesu oni drogirani ili kako???

@kakabanja ti si nerealan čovjek davno sam prestao ozbiljno čitati tvoje postove. Pišeš površno. Moje mišljenje osobno.

Allegri bi bio faca da podnese ostavku, ali kao sto Ensar kaze tada nece dobiti lovu. Tako da ce Gallianiev poltron ostati do kraja. Svaki puta kada citam razgovor s njim odem bljuvati u wc... "igrali smo dobro protiv Chieva, imali smo neke prilike..."
( Massimo Morratti )
Reply