@Kalla ok sve.
Ugl., Honda je za Japan igrao tog veznog ispred 2 zadnja. Ne znam, spor je i sto je najgore nekako slab u duelu dosta puta. Tehnika je tu i sve, ali igra za brzinu sporije od serie a. Mozda mu treba vremena. Ne mozemo reci da je los igrač. Imam nade da ce nam ipak pomoci ovdje u klubu.
Ali meni se tih 4-2-4 u biti NIKAKO ne sviđa. To je suicid. I opet cemo proci kao s Napoliem cim dođe jedna brza i jaka ekipa. A i stvarno imamo neke igrače koji su negledljivi. Constantu je jucer San Siro opet zviždao. Covjek je bas nikakav.
Ako ce nam igrati nagodinu KAka', Taarabt ( koji ugodno iznenađuje ), Elsha, Honda, Poli, a imamo i MAria koji moze igrati lijevo ili desno, najbolje im je da ulože u jednog pravog veznog. Nekog igrača kao Pjanić, Modric, nekog tehničara koji zna IGRATI nogomet. Za razliku od 90% naših veznih. Muntari jučer... boze moj...
Pišu da žele Santona. I Seedorf dovodi 8 novih članova tima na ljeto. Nove skaute i to. Nista, od sljedece sezone cemo vidjeti gdje sve to ide.
Za Atl. nemam nekih nadanja previše. Eventualno ako uhvatimo kakav super rezultat na San Siru.
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau 
( Massimo Morratti )
Seedorf će upropastiti Hondu
Jbg
 MILANO SIAMO NOI!!!!
02-16-2014, 01:55 AM
(This post was last modified: 02-16-2014, 10:26 AM by ensar7.)
Evo veceras sam pogledao chelseavi 4-2-3-1, gledam ih vec par tekmi, i cak arsenalovi 4-2-3-1, i odma da vam kazem da to potpuno drugacije izgleda nego nasa formacija. Jer u oba sistema ucestvuje cijela momcad, samo kod nas niko ne trci. Vec svi cekaju loptu. Drugo ni chelsea ni arsenal ne idu na nabacivanje lopti vec kreiraju igru kroz dodavanje, a mi non stop nabacujemo preko bekova na napadaca u sredini... pitanje: ako je tako, koji ce ti k.... jedan napadac? Igraj 4-4-2 pa onda nabacuj.
Ne zelim da uzimam real i bayern kao primjer, posto je to savrsentstvo, i mi to nikad necemo dostic. Al eto barem ovo malo smisla, da igraci znaju sta rade. Al kod nas Kaka trci iz sredine ka vani, pored njega u tom trenutku Pazzini pici direkt na sredinu peterca, i njima nikad nije plalo napamet stat okrenut se i krenit u drugom pravcu, zeznut putanju protivnika, otvorit se u prostoru da primis loptu, tj. da ti saigrac ima kome dodat, a ne ostavit DES samog tamo na liniji, sa jedinom sigurnom opcijom dodavanja: vracanje lopte nazad. Zalosno.
I onda dodje mi ovaj kolega i kaze mi smo isprobali taktika. Sta smo mi bolan isprobali. Ogromna je razlika da ja dodjem dole i isprobavam raznorazne taktike, i neki strucnjak koji zna sta koja taktika nosi sa sobom. Mi nikad nismo isprobali nesto novo jer allegri to nikad nije znao objasnit, a seedorf samo gura svoj 4-2-3-1 vjerujuci u FM2014 da ce jednog dana njegova taktika proradit.
Protiv atletica 4-1(dm)-3(cm)-2 stim da centralni vezni je ofanzivni vezni (Kaka), jer inace nemamo sanse da zaustavimo njihovu brzu igru. Jer kao sto smo svi shvatili mi nemamo igrace. Ovo je sve sporo i glupo.
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
ja i dalje tvrdim da nam najvise odgovara 4-3-2-1....
02-16-2014, 03:54 PM
(This post was last modified: 02-16-2014, 03:56 PM by Maji_TZ.)
@kalla ...slazem se...sa ovim igrackim kadrom i ja mislim da bi nekako ta taktika najvise odgovarala....ovo zasad je lose...cak i ona kombinatorika sto je bila u napadu u prvim tekmam je jednostavno iscezla...kretanja igraca su vrlo losa kao da nikad prije nisu trenirali tu prije svega mislim na Kaku...a igra u odbrani se nista nije popravila, prerizicno......
Danas sam citao da je i Berlu sugerirao to Seedorf, medjutim kazu da Seedorf izjavio da Milan ima 70% loptu u posjedu i da zeli tako da se brani...
@Tizziano upravu si...Honda kad je usao u sredinu mi smo bili opasni...ne razumijem...zasto mora ispastati radi Kake...da Kaka pruza neke partije pa i da shvatim ali ovako...Kaka je ubjedljivo ubjedljivo najlosiji igrac u ekipi od kako je stigao Seedorf...pogledajte utakmicu protiv Atalante pocetkom januara i njegovu igru i sada ovo...to je nebo i zemlja....
Ja ne znam koce nama igrati u CL???? ... Jutrosnja stampa pise da ima svega 13 igraca na raspolaganju za CL...Robinho Elsha Cristante Silvestre Birsa povrjedjeni...Saponara i Honda nisu prijavljeni...Kaka rovit bas kao i Urby i Zapata...Monto i Muntari nemaju pravo nastupa...Abbiati je siguran na golu DeS na boku i Rami na stoperu...pretpostavljam De Jong Essien Balloteli i Taarabat takodjer da su sigurno...medjutim ostali...ne znam ni koja ce formacija..jer za ovu trenutno nema igraca...jedino da Poli ili Abate opet igraju gore...ili da krene ofanzivno pa da Balloteli ide na stranu...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
osvojili smo viareggio cup nakon 13 godina....sad imamo najvise naslova u povijesti tog kupa...
znaci imamo kvalitetne mlade igrace...sad ih treba uvesti u seniorski nogomet da bar dobijemo 3-4 kvalitetna za prvih 25
Evo golova, prelep gol Petanje koji je namestio još 2.
Mladići napokon osvajaju nešto, Pipo se pokazuje kao dobar trener, odlično.
http://www.youtube.com/watch?v=TCKXAAVNZt8#t=163
02-18-2014, 02:15 AM
(This post was last modified: 02-18-2014, 02:15 AM by Rosson3r.)
(02-17-2014, 09:34 PM)Red and black fan Wrote: Evo golova, prelep gol Petanje koji je namestio još 2.
Mladići napokon osvajaju nešto, Pipo se pokazuje kao dobar trener, odlično.
http://www.youtube.com/watch?v=TCKXAAVNZt8#t=163
namjestio je treci , a za drugi je pruzio pas asistentu  )
Sta ti vrijedi druze kad ta djeca nemaju pojma. Binho, Muntari, Bonera i Constant bi taj turnir osvijili sad pa sad. Bonera nebi dao nikom da ga prodje, Muntari bi stigao sve lopte na sredini i kreirao igru, a Binho bi ih toliko izvozao da bi djeca morala da traze ljekarsku pimoc od vrtoglavice. Sta ce Petagna i Cristante, nemaju oni pojma. To su igraci za Chieva, Parme i Genove. Mi smo velesila, nasi igeaci su najtrazeniji ma svijetu, ali oni ne zele da idu igdje iz Milana.
Salu na stranu, idalje mislim da je najbolja solucija bila dat ekipu Pippu. Covjek je bolji trener od Clarencea i vise se razumije u posao.
Iskreno, ja bi dao nogu Clarencu poslije Ch. League i prepustio ekipu Pippu. Ili ih samo zamjenio kao trenere, jer Clarence vec sad pokazuje da ne zna sta radi. Al jos je gore to, sto i sa tim ne znanjem pokazuje duplo vise od Allegretta
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Nikako mi se ne sviđa ova Seedorfova filozofija i viđenje nogometa.. Laički rečeno mislim da je čovjek zalutao u trenerske vode, gledam ovu presicu danas pa njega Balotelli ne jebe ni 5%, podilazi mu maksimalno Dorfie čak se čini da mu postaje naporan, ovaj diplomatski odgovara.
Drugo, pod njegovom palicom skoro 40 dana se očigledno vidi pad kod određenih igrača.. sa Hondom postupa amaterski!! De Jong, De Sciglio, Muntari su upola slabiji kako ih Dorfie vodi. Pogrešno pristupa igračima, ekipa djeluje manje homogeno nego pod Alleriem još uz pojačanja poput Ramia koji je definitivno pružio ruku spasa našim stoperima.
Ne znam, posmatram te analiziram ovo sve skupa i nisam baš u najmanju ruku ni poluoptimističan pred sutrašnju tekmu ://
|