Galliani kao pregovara da sportskog direktora Atletica stavi na mjesto Braide. Kako smo jadni, idemo okolo i nagovaramo ljude. I covjek nas odbio! Tu je i Sogliani isto.
Evo danas vijest: Alex ( PSG ) je nas novi igrač od nagodinu. Stoper, 31 god. Woho.
I sljedeci kojega zeli dovesti je Adebayor! Dzeko 12mln? Pa to je KRAĐA! 15mln dati za Dzeku bi bio posao za 10. Balotelli neka ide gdje god hoce, za 20mln i adio. Taj decko nije normalan u glavi i jebiga.
Seedorf je sa Urbyem poretjerao da, 100%. Pa Urby je vec 6, 7 utakmica lakrdija. A Sciglio ne igra... To je katastrofalan potez Seedorfa bio. NE razumijem... Svaka ekipa protiv nas igra na lijevu strau, Urby se taom gubi kao dijete. Ne mogu ga uopce gledati.
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau 
( Massimo Morratti )
03-12-2014, 08:45 PM
(This post was last modified: 03-12-2014, 09:01 PM by ensar7.)
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
03-12-2014, 09:55 PM
(This post was last modified: 03-12-2014, 10:00 PM by Maji_TZ.)
Ja ne mogu da vjerujem kako se ponasa uprava....kao da je neka filozofija tu potrebna da se vidi sta nedostaje Milanu...
Ako ne moze investirati onda nek to javno bar kaze to navijaci Milana nisu zasluzili...ili nek proda dio kluba jer nam treba nova i svjeza finansijska inekcija...Silvio zivi u proslosti, a ko zivi u proslosti taj nema buducnosti ....
Ne razumijem zasto bi neki sad zelili i prizivali Seedorfovu ostavku...ima gresaka...naravno kao i svako drugi...prva je ta sa bespotrebnim forsiranjem Urby i to sto Kaka ima status princeze u ekipi...
Treba realno gledati na stvari Atletico je po svim parametrima(forma, psiha, pobjednicki mentalitet, kompaktna ekipa, trener koji je sa ekipom par sez, pa onda i po induvidualnoj kvaliteti igraca, u velikom su zaletu jer su se umjesali izmedju Barce i Reala itd) najmanje 2x jaca ekipa od ovog Milana....ako grijesim ili lazem nek me neko ispravi...
Pa opet smo mi od 4 poluvremena najmanje bili 2 pol bolja ili ravnopravni...Jedini razlog tome je po meni novi sistem Seedorfa...al bas sistem...od formacije do treninga i uvodjenja psihologa u ekipu....i to sve samo poslje 2 mjeseca a prije toga je trenirao samo neke klince na akademiji...poslje Allegria i njegovom pristupa treba proci vremena da se igraci promjene i naviknu na novi rad, ni Capello nebi prije napravio nesto novo...Vrlo je bitan sistem i Seedorf ga pocinje nametati i formirati...to je ono sto meni daje nadu za buducnost Milana ....
Nismo smjeli izgubiti 4-1 i to ide na dusu Seedorfu...Danas je Gazzeta napravila NAJjadniji clanak u zadnji 10 god ...uporedili su ovi 11 utakmica Seedorfa sa zadnji 11 utakmica Allegria u Milanu...i dosli do zakljucka da je Allegri bolji...dugo nesto gluplje i neprofesionalnije nisam procitao...
Vec se pominju zamjene za Seedorfa sto je apsurdno al hajde...kad su mogli trpit Allegria 2 god mogu i Seedorfa bar jednu sez...
Vidim i @Dejo spominje Spalletia....ne znam...covjek koji je dobio sve igrace u Zenitu koje je htjeo samo je trebao prstom pokazat....i opet nista....osvojio losu rusku ligu...argument za losu ligu su dva igraca koji su kao najbolji iz te lige dosli u Italiju...jedan je Krasic drugi je Honda(mada Hondi je jos rano sudit)...U ligi prvaka jedno veliko nista samo se brukao...
Drugi koji se spominje je Donadoni...ja sam njega zamrzio od kako sam gledo njegovu Italiju...to je bio antifudbal u potpunosti....ali poglejdate sta radi sa Parmom....to je najvece osvjezenje prvenstva i najvece iznenadjenje....15 utakmica uzastopni bez poraza sa onakvim rosterom...samo mu mozes cestitati...
Poenta je da nikad se ne zna kako ce stimati koji sistem trenera...Seedorf je novi u trenerskom poslu vjerujem da ima dosta ideja i mora ostati bar jos jednu sez da vidimo sta zna i umije...i kako ce funkcionisati njegov sistem i filozofija u Milanu...Najgluplji potez bi bio da mu sad dadnu otkaz ili na kraju sezone...ako su mu vec ukazali povjerenje...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Pa dobro ljudi sta nama vrijedi Djeko ako ce nam vezni red ostati ovakav kakav jest? Koji je smisao njegovog dovodjenja? On je gol igrac koji se dobro gradi, prima lopte i zabija. Ne sudjeluje puno u igri, dribling mu je prosjecan, nije ni brz toliko. A budimo iskreni, Djeko i nije u nekoj formi zadnju sezonu dvije. Dati za njega 15mil je mozda previse.
03-12-2014, 11:04 PM
(This post was last modified: 03-12-2014, 11:05 PM by dejo.)
(03-12-2014, 09:55 PM)Maji_TZ Wrote: Ja ne mogu da vjerujem kako se ponasa uprava....kao da je neka filozofija tu potrebna da se vidi sta nedostaje Milanu...
Ako ne moze investirati onda nek to javno bar kaze to navijaci Milana nisu zasluzili...ili nek proda dio kluba jer nam treba nova i svjeza finansijska inekcija...Silvio zivi u proslosti, a ko zivi u proslosti taj nema buducnosti ....
Ne razumijem zasto bi neki sad zelili i prizivali Seedorfovu ostavku...ima gresaka...naravno kao i svako drugi...prva je ta sa bespotrebnim forsiranjem Urby i to sto Kaka ima status princeze u ekipi...
Treba realno gledati na stvari Atletico je po svim parametrima(forma, psiha, pobjednicki mentalitet, kompaktna ekipa, trener koji je sa ekipom par sez, pa onda i po induvidualnoj kvaliteti igraca, u velikom su zaletu jer su se umjesali izmedju Barce i Reala itd) najmanje 2x jaca ekipa od ovog Milana....ako grijesim ili lazem nek me neko ispravi...
Pa opet smo mi od 4 poluvremena najmanje bili 2 pol bolja ili ravnopravni...Jedini razlog tome je po meni novi sistem Seedorfa...al bas sistem...od formacije do treninga i uvodjenja psihologa u ekipu....i to sve samo poslje 2 mjeseca a prije toga je trenirao samo neke klince na akademiji...poslje Allegria i njegovom pristupa treba proci vremena da se igraci promjene i naviknu na novi rad, ni Capello nebi prije napravio nesto novo...Vrlo je bitan sistem i Seedorf ga pocinje nametati i formirati...to je ono sto meni daje nadu za buducnost Milana ....
Nismo smjeli izgubiti 4-1 i to ide na dusu Seedorfu...Danas je Gazzeta napravila NAJjadniji clanak u zadnji 10 god ...uporedili su ovi 11 utakmica Seedorfa sa zadnji 11 utakmica Allegria u Milanu...i dosli do zakljucka da je Allegri bolji...dugo nesto gluplje i neprofesionalnije nisam procitao...
Vec se pominju zamjene za Seedorfa sto je apsurdno al hajde...kad su mogli trpit Allegria 2 god mogu i Seedorfa bar jednu sez...
Vidim i @Dejo spominje Spalletia....ne znam...covjek koji je dobio sve igrace u Zenitu koje je htjeo samo je trebao prstom pokazat....i opet nista....osvojio losu rusku ligu...argument za losu ligu su dva igraca koji su kao najbolji iz te lige dosli u Italiju...jedan je Krasic drugi je Honda(mada Hondi je jos rano sudit)...U ligi prvaka jedno veliko nista samo se brukao...
Drugi koji se spominje je Donadoni...ja sam njega zamrzio od kako sam gledo njegovu Italiju...to je bio antifudbal u potpunosti....ali poglejdate sta radi sa Parmom....to je najvece osvjezenje prvenstva i najvece iznenadjenje....15 utakmica uzastopni bez poraza sa onakvim rosterom...samo mu mozes cestitati...
Poenta je da nikad se ne zna kako ce stimati koji sistem trenera...Seedorf je novi u trenerskom poslu vjerujem da ima dosta ideja i mora ostati bar jos jednu sez da vidimo sta zna i umije...i kako ce funkcionisati njegov sistem i filozofija u Milanu...Najgluplji potez bi bio da mu sad dadnu otkaz ili na kraju sezone...ako su mu vec ukazali povjerenje...
Ne znam svrstavaš li mene pod ove koji priželjkuju Seedorfovu ostavku, ali ako to radiš, onda grdno griješiš.
Nijedan moj post nije sadržavao nešto slično, a spominjanje Spalettija je više posljedica što se taj čovjek sam nudio Milanu i plod nekog mog maštanja o mogućem Seedorfovu nasljedniku AKO Seedorf dobije otkaz. To može biti i za deset godina, može biti i za šest mjeseci. Kakvi mozgovi vode klub, sve je moguće....
I ruska liga nije toliko slaba po mom mišljenju. Baš sam neki dan gledao Dinamo Moskva-CSKA Moskva i bila je odlična utakmica
 MILANO SIAMO NOI!!!!
Baloteli nije ništa bolji od Džeka po tim pitanjima, doduše više učestvuje u igri ali to uglavnom škodi timu ako se sudija ne smiluje i da mu faul. Treba dobro razmisliti koga dovesti ako Mario ode, Džeko mu za 12 miliona dodje solidan izbor ali treba videti i druge opcije. Štaviše pre bih ostao na Šaravom i Paciniju čekavši Petanju da se razvije i pare dao na štopera, odbrana nam je daleko bitnija.
 MILANO SIAMO NOI!!!!
03-13-2014, 12:04 AM
(This post was last modified: 03-13-2014, 12:05 AM by Maji_TZ.)
@Dejo bas suprotno...tebe smatram jednog od onih koji navijaju za Seedorfa...ovo za Spalletia je spominjano usput jer su novine pisale dans o njemu i Donadoniu ...
Jedina stvar kako mozemo porediti Seedorfa i Allegria je na kraju sezone...Allegri je vodio ekipu tacno polusezonu i osvojio 22 boda...Seedorf je vec sad uzeo 13 bodova a jos je 11 utakmica do kraja...
Pregovori sa direktorom Verone su bili obustavljeni zato sto mu nisu dali da puno odlucuje...sada se Barbara umjesala jer zeli po svaku cijenu da smanji uticaj Galliania, pa je covjeka ponovo zvala i ponudila da i on moze odlucivati o ugovorima platama pregovorima itd... .... ne znam ...sto se tice nje i Pata sve je besmisleno...ali i tata joj je tucao sve sto je hodalo na dvije noge i imalo 2 rupe...pa je tad Milan bio Milan...ne treba se zaljetati sa Barbarom....ako mene pitate radi polako i zasad dobro...razjebala je starce u ekipi...samo je sacuvala najboljeg Galliania, ali smanjuje mu ovlasti...pocela je projekat sa stadionom...to su sve stvari koje su za buducnost tima i vise nego vazne...a ja postujem ljude koji planiraju i gledaju stvari u buducnost i to ne samo blizu buducnost...
Mislim da Seedorfu je itekako potreban neko kao Barbara....
Sto se tice transfera....zapamtite jednu stvar....Milan nece igrati Evropu...znaci samo uz dobro kesiranje mogu nam igraci dolaziti...inace vrlo tesko...Dzeko jest 12 miliona eura i mislim da je to odlicna cijena za jebenog Matria smo dali vise...ali problem Dzeke je velika plata...Dzeko je trebao doci u Milan prije Maria ali nisu se mogli dogovoriti oko plate...Dzeko je imao strasnu ponudu BVB ali nije se mogao dogovoriti oko plate...
Alex je jos jedan igrac za nula eura...i ja se nadam da je to zadnji potez Galliania...jer sa Essienom smo se obrukali...jos ako ga je stvarno Seedorf trazio onda mu je to kod mene jos jedan minus .... covjek je bivsi fudbaler bas kao sto je @Alberto rekao....
Ja stvarno ocekujem dosta odlazaka...volio bi oni najmanje 10 igraca sto sam nabrojao...ali to je malo realno...opet mislim da ce najmanje 5-6 sigurno otici....
Galliani je stavio cilj pred Seedorfa i ekipu...a to je da izbore Evropa Ligu do kraja sez...jos 11 utakmica...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
svi govore da je alex nas igrac....znaci...vjerojatno nece doci...tako to ide na ovom forumu...
Hoce doc, zasto ne bi doso...ima 32 godine i niko mu ne bi vise dao platu od 2-3 miliona koliko ce kod nas dobiti. Sjecam se price od prije dvije godine kad su odlucili da "podmlade" tim i kako je nova politika ta da se ne dovode igraci preko 30. godina. Koji su to manipulatori, pa nijedno obecanje u zadnjih 5 godina nisu ispostovali.
|