Milanezi s Balkana
poveli i onda faraon svojom nesposobnoscu unisti dvije prilike za 2-0....primil gol i otad nas nema na terenu
Reply
Ma kakv faraon....Pippovo sranje od eksperimentisanja nekog...Rami na desnom beku?!?!....ma bjezi ba..kako primljena 2 jeftina gola to je zasno....De Sciglio kao da je pao sa marsa na tom ljevom beku....Essien uzasan...Monto sa Essienom izgubljen...

Nismo imali 2-3 uigrane akcije tokom utakmice...i kakvo sad 3 mjesto??...Karina-Malina eto sta je...ne moze se na ho ruk doci do 3 mjesta....i sa ovim porazom djaba sto su odigrali dobro sa Napoliem i Romom....jebo ovo ako se ti nabrijes protiv jaci ekipa sa sa losijim i srednjim odigras kao drugorazredna ekipa...
I sa ovom ekipom igramo za 7 dana u kupu koji je kao glavni cilj ovog Milana ...

Znao sam od pocetka da cemo igrati toplo-hladno i sve mi je to jasno bilo....ali da ce ovolike razlike biti nisam vjerovao...misilo sam da su taman malo ufatili forme...sad su dobili samar i lekciju od Sassula...i to zasto zbog glupih odluka i postavke na terenu...cuj Rami na RB a De Sciglio na LB....Uzas !!!
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Kad ti 9 pojedinaca odigra ispod nivoa a koncepcija ni na vidiku zna se ko je krivac. Imali smo eto priliku pre Pipa i Sedorfa da vidimo kao amatera na klupi, ono je bilo očekivano a ovo je znatno gore od toga.
U odbrani bez grama mozga, očekivao sam slabiju partiju u defazivi jer se svi vraćaju posle povreda ali oni su pojedinačno upropastili. Rami kao amater da se pojavio na beku, nije on krivac naravno. Aleksa sam precenio rekavši da će bar jednu sezonu odigrati kako treba. Ali ajmo opet po starog istrošenog štopera, možda taj uspe.
Zapata glupak kao i uvek, prosta fizička snaga ali jbg nema Jepesa da mu razmišlja.
Montolivo i Esjen u moru krivaca meni najveći. Sasuolo nepovezan do 30. minuta kad ova dvojica kreću da poklanjaju lopte, ljudi ulaze u prilike i preokreću meč, mi se raspadamo.
De Jong i onako van forme je bolji od ostalih i bez koga sledi raspad u sredini kao danas.
Džek jedina svetla tačka, jedini konstantan cele sezone, jedini pametan, traži jednostavna rešenja i izvlači se iz tog sivila.
Šaravi fenomen, tako talentovan fudbaler da tako loše dodaje, neverovatno.
Ćerći mi ne deluje van forme, biće dobro ako je tako.
Plašio sam se mnogo ovog trojca napred i uništili su nas, mladi a dobri, jebena kombinacija, a mi im kao namerno ostavljali prostora za to.
I ti prekidi koji su valjali s početka sezone sad nam ne donose ništa.

Dokle god su nam najgori igrači u odbrani a sebične, nekonstantne zvezde napred bićemo sušta suprotnost onom velikom Milanu, a eto gde nas to vodi...
Devilcool
Reply
Pobijedili smo Real neki dan, to je puno bitnije ipak. Marketing je ipak najbitnija stvar.
Reply
Gledao sam prvi put cijelu utakmicu valjda nakon petog kola, a nije da nisam želio nego jednostavno nisam imao vremena. Uglavnom gledam ja utakmicu i mislim se: "Pa dobro šta seru ovi sa Milanmanie, ovo izgleda dobro, imamo kakvu takvu kontrolu i vodimo. Baš ću im fino zapapriti kad pobijedimo."

A onda je krenulo....

Show program u režiji nesposobnog veznog reda i bedaste (ne želim baš reću glupe) obrane. Prvo je Essien dodao onu kratku loptu, a onda par minuta kasnije ono ispadanje Ramija i Sassoneovo pospremanje lopte u mrežu.

Nakon toga kaos, barem 90 posto lopti je išlo u stranu, razumijem igramo sa dva krila, ali sve je to izgledalo otupljeno, sad kad bolje razmislim i taj gol što je pao je bio plod nes(p)retnog odbijanca nego nekakve dobre akcije.

Bonaventura mi se jedini svidio, voli igrati jedan na jedan i ne libi se opaliti kad dobije prostora, a uglavnom si sam stvara prostor za udarac. I najvažnije taj dečko se trga jedini svjestan da igra za legendarni klub. Ovo ostalo je proljev.

Ma da moram reći da ne krivim Sharaawya za neodlučnost kad se približi golu. Slažem se da je trebao pucati u onoj situaciji kad je išao tražiti Polija, ali ruku na srce on nije spojio čini mi se dvije utakmice zaredom dugo vremena, tako da je njegova neodlučnost proizvod više njegove nekonstante nego nekakve nekvalitete. Barem je to moje mišljenje.

3bandiera MILANO SIAMO NOI!!!! 3bandiera
Reply
Spojio je i više od dve, više puta. Igra sasvim dovoljno ove sezone. Eto napokon su i povrede nestale ali on sve po starom, nikako da se trgne...

Mir Božji, srećan Božić ko slavi! Smile
Devilcool
Reply
Ma nije tolko razocaravajuci poraz nego pristup...protiv Napolia i Rome pa i Reala je to izgledalo ozbiljno i skoncetrisano...A juce nista...drzali smo utakmicu u nogama dok Essien nije dao loptu u noge na 35 m od gola...i od tad kola idu nizbrdo...tako ne moze izgledati ozbiljna ekipa, a kamoli Milan koji se eto borit za 3 mjesto ili Ligu Evrope..

Milan nema ni jednu jedinu klasu u ekipi...ako zelis da budes konkuretan i da igras LP moras imati bar po jednu u svakoj liniji...
Diego Lopez, Rami, DeS, Montolivo, De Jong,Bonaventura,Menez, Elsha, Cerci..to su sve dobri igraci ali nisu klase....Zasto nisu?...zato sto vecina tih igraca nije konstantna nego igra toplo-hladno(Menez i Elsa za primjer)....onda ovih navedenih igraca kad pogrjesi prva 2-3 poteza odma padaju psihicki( Monto, DeS, Elsha za primjer)....igraci koji mogu donjet pobjedu ali koji se mogu i sakriti u utakmici da se uopste ne vide...Eh takvi igraci nisu klase...takvi igraci su dobri igraci koji bi uz klasne igrace samo jos vise napredovali...
Zamislite kako bi izgledali Rami i DeS uz Thiaga Silvu ili onog starog dobrog Nestu...ili zamislite De Jonga i Monta uz Pirla ili Seedorfa...

Sto je najgora stvar ni nasi konkurenti nemaju klasne igrace osim Juventusa....Roma ima mozda 2-3, Juve po meni bar ima 6 igraca koji mogu podici ekipu kad pada svojim potezom i uz koje ostali igraci izgledaju 2x bolje...
Napoli mozda imaj jednog klasnog igraca....Lazio Inter Genova Samp ni jednog....

Eh to meni smeta...sto Milan ima solidan roster za borbu medju prvi 5 ...ali Milan je poceo svake godine da mjenja igrace ...mjenjaju se napadaci, svake godine dodju dvojica i bar dvojica odu....u veznom redu gdje smo najvise losiji ne dovode se pravi igraci...Milan zadnje 3 sezone trpi trenera...Allegria bez muda, neiskusnog i tvrdoglavog Seedorfa i sad Pippa koji pokazuje nedostatak iskustva pa i muda(juce je izgubio utakmicu radi Ramija na RB a DeS na LB), a Albetrazzi mu sjedi na klupi a igrao je u prijateljskoj protiv Reala i cuvao Bale i C.Ronalda...Eh to je nepovjerenje prema igracima...sjetite se Mexesa...na pocetku sez Pippo nije racuno uopste na njega...a u zadnji 5 kola u proslog god kad smo primili svega 2 gola nosio je odbranu...Pippa volim i cijenim kao igraca i dalje mu vjerujem kao treneru ali vise mi je dodijalo da gledam onako tuzan Milan koji gubi zbog losih odluka trenera...razumijem da je trazio dugo taktiku..eto sad je nasao 4-3-2-1...ali posao mu je i da stavi prave igrace u toj formaciji i da im vjeruje malo vise....i da motivacija igraca bude ista i kao protiv vecih tako i manji ekipa...Mi smo od vecih ekipa samo od Juventusa izgubili...a prosuli bodove i od Palerma i Saassula i Cessene i Empolia
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
(01-07-2015, 01:04 PM)Red and black fan Wrote: Spojio je i više od dve, više puta. Igra sasvim dovoljno ove sezone. Eto napokon su i povrede nestale ali on sve po starom, nikako da se trgne...

Mir Božji, srećan Božić ko slavi! Smile

Vidim da ima 11 nastupa ove sezone, ali volio bih znati koliko je on odigrao minuta u prvenstvu. Čisto me zanima...

Sretan Božić Okmilan
Reply
Maji možemo mi maštati o kvalitetnim pojačanjima, ali šta kad Berlusconi živi u zabludi i mašta o nekakvom trećem mjestu. Ako se ne varam Khedira je slobodan igrač na ljeto, za mene je on sjajan igrač, a i pamtim da je na SP-u rasturao. Misliš da će ga dovesti?Ma kakvi, reći će za Gazzettu "Siamo forti con Montolivo e Poli. Khedira non ci interessa" I možeš ga jebat.

I ako me netko može uputiti kako je moguće da će Milan ovu godinu ili sezonu završiti u minusu nakon skoro 6 godina aktivne štednje na tranferima i plaćama igrača?To sam negdje uspio pročitati.
Reply
Ja sam toliko razocaran da nemam reci. Godinama Berluskoni i Galijani sjebavaju ovaj tim, a ja kao budala gledam utakmicu za utakmicom. Istina, preko stream-a, ali svake godine kupim nesto (makar sitno) sa znakom Milana.

Lepo Dejo kaze, godinama prodaju sve najbolje sto imamo, a ne dovode nikoga. A onda opet minus. Pa to su osnovi ekonomije i zasto mere stednje ne idu bas dobro svuda u realnom zivotu: smanjis plate, manje ljudi kupuju, manje se naplacuje poreza.. itd... itd opet manje u drzavnom budzetu.

U Milanu je to ovako, prodas najbolje igrace, dovedes neke idijote, i normalno da imas manje sponzora, manje para od takmicenja, manje novca od ulaznica, manje od prodaje dresova... Ne mozes bez ulaganja povecati prihode. Ne ide i nikad nije! A ako nije ovo, onda neko krade pare.

Sa ovakvim modelom gde se prodaje sve sto valja jedini nacin da se uspe jeste da dobijes 6-7 genijalnih igraca iz omladinske skole, a ni to se nikad nece desiti.

Ovde su dve realnosti za Milan:
1. Milan ce biti osrednji tim u osrednjoj ligi.
ili
2. Neko ce da kupi Milan ko ce da ulozi barem stotinak miliona funti. U ovom timu skoro nista ne valja, a pogledajte koliko novca ulazu timovi iz Premijer lige.
Reply