Milanezi s Balkana
(06-20-2015, 04:21 PM)dejo Wrote: Milan je pušiona, pa više im ni pare ne pomažu da dovedu igrače.

Primili smo dva vrlo teska šamara (Anchelloti i Kongdobia), a mogla bi da budu jos dva...doduse jedan je pravo blizu(Ibra) i zadnji bi bio Martinez ... Ali jedina sreca je sto pripreme i transfer jos zvanicno nisu poceli pa jos ima vremena za drugim igracima, valjda su nesto iz ovog svega naucili...

Al da smo pušiona, nismo...bar nema razloga da jos tako mislimo jer jos nije gotov prelazni rok...rekao sam ima jos igraca na trzistu dosta zanimljivih..istina Kongdobia bi bio pravi potez zbog godina i svega ali tako stvari stoje...

Ne znam ko se moze sjetiti da smo bili fakticki pred dovodjenjem Cannavara i onda je on u zadnji tren otkazao, a mi doveli Nestu...
Takve stvari se desavaju u nogometu...pogotovo sada ovom modernom...gdje su principi i postovanje na najnizim granama...
Ja ti garantujem da je Galliani sam odustao od transfera kad je vidio da su Monaco i igrac prekrsili stisak ruke i dogovor od cetvrtka uvece...Martinez isto ako ima veliku zelu da ode u Atletico, neka ide...bolje da ne dolazi ako nema zelju da se dokaze u Milanu...

Treba se naoruzati sa mnogo strpljenja nece tako lako i tako brzo Milan se vratiti na stare staze slave...Ovo smatram šamarima jer su stvarno to bili nase glavne na kojima bi postavili temelje i novu strukturu ekipe...samo se nadam da imaju bilo kakav plan B
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Mislim da to nista nije. Kako sam vec reko ima milion igraca koji se za manje pare mogu dovesti. Mercato nije jos ni poceo i ne treba dozvoliti da se za neke "nazovi" zvijezde daje 40 miliona bez obzira sa koliko novca Milan raspolaze.
Reply
(06-20-2015, 05:10 PM)Maji_TZ Wrote:
(06-20-2015, 04:21 PM)dejo Wrote: Milan je pušiona, pa više im ni pare ne pomažu da dovedu igrače.

Primili smo dva vrlo teska šamara (Anchelloti i Kongdobia), a mogla bi da budu jos dva...doduse jedan je pravo blizu(Ibra) i zadnji bi bio Martinez ... Ali jedina sreca je sto pripreme i transfer jos zvanicno nisu poceli pa jos ima vremena za drugim igracima, valjda su nesto iz ovog svega naucili...

Al da smo pušiona, nismo...bar nema razloga da jos tako mislimo jer jos nije gotov prelazni rok...rekao sam ima jos igraca na trzistu dosta zanimljivih..istina Kongdobia bi bio pravi potez zbog godina i svega ali tako stvari stoje...

Ne znam ko se moze sjetiti da smo bili fakticki pred dovodjenjem Cannavara i onda je on u zadnji tren otkazao, a mi doveli Nestu...
Takve stvari se desavaju u nogometu...pogotovo sada ovom modernom...gdje su principi i postovanje na najnizim granama...
Ja ti garantujem da je Galliani sam odustao od transfera kad je vidio da su Monaco i igrac prekrsili stisak ruke i dogovor od cetvrtka uvece...Martinez isto ako ima veliku zelu da ode u Atletico, neka ide...bolje da ne dolazi ako nema zelju da se dokaze u Milanu...

Treba se naoruzati sa mnogo strpljenja nece tako lako i tako brzo Milan se vratiti na stare staze slave...Ovo smatram šamarima jer su stvarno to bili nase glavne na kojima bi postavili temelje i novu strukturu ekipe...samo se nadam da imaju bilo kakav plan B

Da Maji ali ja se ne mogu oporaviti od činjenice da je Galliani proputovao pola Europe, a vratiti se praznih ruku.

Pratio sam vijesti ovih dana, ali ispravi me ako griješim. Galliani se sastao i sa igračem i sa predstavnicima Monaca, navodno je dogovorio otkupnu cijenu samo je preostalo ponuditi ugovor igraču.

Tu je ponudio negdje oko 2,5 ili 3,5 milijuna godišnje plaće. U međuvremenu je uletio Inter sa većom ponudom klubu i većom plaćom igraču. Nije bio problem iznos klubu nego nefleksibilnost oko ponude igračem. Isključivo to je presudilo.
Ukoliko Kondogbia želi veću lovu, a razlika je milijun-dva, zašto mu ne ponuditi?Netko je napisao ne treba nam plaćenik, ali ljudi moji ovo je profesionalizam, nema više tu odanosti igra se samo za pare. Milan ima para, tako govore svi svjetski sportski mediji, ali one se ne troše.

Pa jedan Mexes je primao 4 milijuna po sezoni, a za toliko je Konodgbia prihvatio Inter.
3bandiera MILANO SIAMO NOI!!!! 3bandiera
Reply
Hahah na kraju ce nam doci neki jado besplatno i to je to....tresla se gora rodio se mis...kakav je transfer inter napravio, Kondogbia i Imbula dva mozda i najveca potencijala sto se tice sredine terena, celavcu se treba zahvalit i poslat ga u penziju, a i ovom doajen sportu navodno je njihov igrac ovaj Kondogbia i evo sta ispade
Reply
Nije on njihov igrac nego oni imaju neki udio u njegovom vlasnistvu. Ali to nije bitno, Milan je svakako imo dogovor s Monacom, presudilo ej to sto je ovaj glavonja zapeo da igra u Interu. Pa eto mu Inter, jebo ga Inter. Ma ne treba od ovog pravit dramu, ima jos mnogo igraca i mnogo vremena samo sad trebaju pametno reformulisati ciljeve.
Reply
@Dejo @Huss ... Evo sad cu zadnji put napisati sta je bilo sto se tice Kongdobie i svoj stav i vise necu jer je to igrac Intera ...

Galliani je 20 dana pregovarao sa Kongdobiom, kojem su Arsenal i Barca nudili ugovore...Stavio je rostere Arsenala na sto i Milana da sam skonta gdje ce biti glavni igrac i oko koga ce se vrtiti igra...Galliani mu je prezentirao plan novog Milana i svoju i trenerovu zelju da on bude nositelj veznog reda Milana... Igrac je pristao plata 3,5 miliona eura na 4 god( u Monacu ima 2,5 miliona bez bonusa)...Monacno je zelio 30 miliona Milan je ponudio 27+3 kroz bonuse sto je Monaco prihvati...u cetvrtak navece su dobili stisak ruke i od Kongdobie i Monaca...Galliani se vratio u Milan napravio ugovor i vratio se u Monte Carlo (cak je stavio svoju zutu kravatu, jer mu je to sretna kravata i svaki put na prezentaciji igraca ima tu kravatu) ...
U petak poslijepodne Inter je nakon sto su mu propali pregovori oko 2-3 igraca u veznom redu iz Genove (gdje su pregovorali oko nekih igraca) odlucili da dodju u Monaco jer su culi da je Kongdobia blizu dolaska u Milan...Galliani ih je zamolio da to ne rade jer imaju sve dogovoreno i samo ce na kraju dignuti cijenu igracu(sto se i desilo)....
Inter se umjesao i Monaco i Kongdobia su zaboravili na stisak ruke i slusali ponudu Intera 30 eura plus 3 miliona bonusa...igracu 4 milioan eura plus bonusi...Galliani je razocaran sto su to uradili i jedni i drugi napustio pregovore ali je na insistiranje Nelsona i Berlusconia vratio se i stavio ponudu na sto 35 miliona eura plus bonusi Monacu, Kongdobie 4,5 miliona eura plus bonusi i rekao da je to njegovo finalna ponuda...
Na kraju je Kongdobia presao u Monaco za 40 miliona eura i ima platu 5 miliona plus bonusi...Trenutno je najplaceniji igrac Intera...i jedna od najskuplji transfera u istoriji kluba...

Ja licno sam strasno zelio ga u timu jer je potencijal i buduca zvijezda, ali da Kongdobia sa svojim agentom reketira Milan to NIKAD...ne znam kako se zvao igrac...Ako stisnes ruku i prihvatis Milan to je to, ma koliko god zelio vise love,pristao si na ponudu......Sada Inter je previse platio za igraca jer mu je to kud i kamo veca cijena od realne...

Sto se tice Martineza to je jos gora stvar...Galliani ga je ubjedio na slican nacin kao Kongdobiu...rekao mu da ce biti glavni napadac...dobio je 4 miliona eura platu plus bonusi i Porto je dobio 35 miliona (otkupna klauzula)...stisak ruke sve gotovo...Milan Channel objavljuje da su postigli dogovor(Milan je ozbiljan tim i nikad to nebi radili da nemaju vazan argument)...Portov predsjednik kaze da ce Jackson u Milan, njegov agent kaze da je sve gotovo samo su ostale formalnosti....I onda Milan treba da organizuje medicinski pregled...Kolumbija ne pusta Milan u svoj kamp u Cileu i Milan kaze igracu i agentu da ce pregled obaviti nakon sto Kolumbija zavrsi Copa Americu...Agent trazi od Milana da igrac potpise bez medicinskog pregleda...Milan to odbija i agent ga nudi drugim klubovima...javlja se Atletico koji pregovara sa igrace za platu i klauzulu sa Portom...

I sta sad????....Milan treba da pusti nekog igraca bez medicinskog pregleda, a politika kluba je da ni jedan igrac nece doci dok ne obave pregovore ljekari kluba....ma da si Maradona, jebeni, ima da obavis pregled...drugo klasicno iznudjivanje od strane agenata...

Ja znam da smo mi dobili dva samara...ALI...Milan koliko god da je u kurcu, trenutno...koliko god da imao ili nemao novca ...NIKAD ALI NIKAD ne treba pristati na ovakva reketiranja od strane agenata i klubova...znaju da Milan sada ulaze pare jer hoce da napravi ozbiljnu ekipu pa ce davati i sakom i kapom za bilo koga...e ne treba i nece...Ja ne zelim da Milan kao Real u 10 godina ulozi VISE OD POLA MILIJARDE EURA, i osvoji jednu CL i par prvenstava..samo zato sto je za razne igrace davo ogromne novca, jer su svi znali da je lova kod njih...
Milan koliko god bio sjeban uvijek je bio primjer mnogim timovima i zato sam ga i zavolio, i zato sad i kritikujem upravu jer razni glupani igraju trenutno i zato i zelim da otjeraju i naprave respektabilnu ekipu, ali nikad po cijenu da neki Jackson Martinez (koji realno nije medju top 5 pa mozda ni top 10 napadaca u Evropi) ili neki Kongdobia ( koji je strasan potencija, ali NE i gotov igrac,samo 4 tekme za repku) reketiraju i iznudjuju silne novce od Milana...Mi nismo Real Psg i City ma koliko para imali i vrlo je vazno da to Galliani u startu pokaze...

Zamislite da se desilo obratno...da je Milan iskesirao brdo love za Kongdobiu ili da pusti Martineza bez medicinskog pregleda...pa sta mislite sta bi sljedeci igraci na listi zelja imali i sta bi sve zahtjevali od Milana...Kakvi je sve igraca igralo u Milan bez obzira sto je sada losa situacija ima da budu ponosni i zahvalni sto ce im u karijeri pisati da su igrali za Milan,a ne da iznudjuju novac i glume neke mega starove...

Sorry Dejo i ekipa na dugom tekstu ali necu vise pisati o igracima koji su otisli u drugi klub ili zele drugi klub a ne Milan...
PS Laz je da Mexes ima platu 4 miliona (imao je kad je tek dosao) ali zadnje dvije sezone ima 2,5 miliona eura platu( a to je za njega puno)
Reply
Dobro MajiTZ toliko detaljno nisam znao. Big Grin

Načelno se slažem s tobom. Ova situacija sa Martinezom miriše na moguće sakrivanje ozljede ili nešto slično. Bolje da nije došao. Kondogbia će u prosincu shvatiti da je potpisao za krivi klub iz Milana.

Mene samo strah da klub neće imati plan B. Sve radnje bile su u pravcu dovođenja ove dvojice, valjda su mislili i na druge opcije.
3bandiera MILANO SIAMO NOI!!!! 3bandiera
Reply
Iskreno meni je drago da nije doveden Martinez, jer sad napokon može prihvatit Raiolinu ideju i dovest Lukaku. Ono je zvijer a tek mu 22 godine. Odavno nisam vidio igrača koji je težak kao tenk a brz. Ne možeš ga srušit s nogu. Navodno i razmišljaju o Dzeki, al to mi se ne dopada. Dečko više nema pojma s fudbalom.
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
@Dejo ipak mislim da Galliani najbolje zna sta je bilo..pa evo ti jutrasnji intervju sa Gallianiem ...

“The Kondogbia deal was done at 13:30 CET,” Galliani said as reported by Gazzetta. “Monaco had agreed to sell him to us for €40m, to be paid in two installments: 20 & 20. The agreement that we made with Kondogbia on Friday evening, was confirmed on Saturday morning by the player and his father.

“After we exchanged documents at 13:30 CET, they changed their minds or the other party offered them more money.” Inter will pay the player a figure close to €5 million net for five years and will also pay a substantial figure to Monaco (probably close to €40m) so it total the deal could be worth €70m.

According to La Gazzetta, Galliani told Nelio Lucas of Doyen Sport, who has flown with Galliani on his (failed) missions that “We can’t accept the Kondogbia deal at these figures. Sometimes one must have the courage to get up from the table instead of staying – so let’s go.” Galliani said it to Lucas after Monaco had informed him that the price for Kondogbia had gone up to €40m + €3-4m in bonuses.

Milan are also close to losing Jackson Martinez to Atletico Madrid. A deal has been in place with Porto for quite some time but there is only a verbal agreement with Jackson and the player seems tempted by Champions League football and some already consider his Atletico move done.

“If we save €40m from Kondogbia and €35m from Jackson, then we’ll have €75m to spend wisely in the rest of the transfer window. Only time will tell if this will turn out to be a good or a bad thing.“
Reply
Nije Galiani budala koliko god ka neki ovdje takvim smatrali. Potrositi vise od 80 miliona na dva igraca koja najblaze receno tek trebaju da se dokazu je suludo. A kakve moralne vrijednosti imaju ti igraci najbolje govori cinjenica da je sada Roma usla u trku za Kondogbiu tako da ni Inter nije vise 100% siguran. Da podsjetim, prema pricama novinara taj se vec rukovo sa Galijanijem, pa poslije i sa predstavnicima Intera, a ne bi me iznenadilo da sad ode "na rucak" i sa Rominim predstavnicima...Na kraju ce se jedini Monaco smijati jer ce dobiti skoro 50 miliona za "macka u vreci".

Nego, treba se okrenuti drugim ciljevima: Witsel, Jovetic, Luis Adriano...ima tu jos kvalitetnih igraca, igraca koji bi se mozda i bolje uklopili u Italijanski fudbal.
Reply