Milanezi s Balkana
Eki,covjek je sve posteno i objektivno rekao.
Reply
(02-16-2011, 05:22 PM)geoff Wrote: Eki,covjek je sve posteno i objektivno rekao.
Jednostavno ne volim kad me navijac Juventusa na forumu MILANISTA podjebava tamo nekim filozofiranjem!!!
Je ne idem na njihov forum da im nabijam na nos kad izgube mec godine, odmah bi me njihov administrator banovao, a ovde izgleda da nemamo administratora, ili ga zabole dali neko javno na forumu pokazuje crno belu boju u avataru i stalno nesto gundja i udara udarce pod pojas!!!
FORZA MILAN
Reply
@ bianconero
E lutko, ja ne znam i ne shvatam kako ti mozes uopce nac vremena da provedes barem minutu na crno-crvenom forumu? Pa bolan budi iskren prema sebi, i priznaj da volis Milan i kraj. A to o ispadanju, haj majke ti. Vi ste ispali iz EuroLige da bi ste se koncentrisali na sta? Na to da i slijedece godine opet igrate tu usranu Euro Ligu. Znaci ti si zadnji koji ima pravo da pametuje gdje mi i kako ispadamo.

E prespavao sam noc, i malo sam ruzno reaogvao sinoc. Pa sad sam se malo ohladio. Pa da krenemo redom. Ringhio je kriv. Ono je nedopusteno. Sta god da se desilo ili ovaj mu doabcio, kao kapiten ne smijes se onako ponasat. Ali je zalosno da je on morao tako. Jer su ga svi iznervirali. Taj covjek bi umro za ovaj dres. A ono kopile od Seedorfa se lagano gladi za jaja jer njega iskreno zaboli k... za ovaj klub. Njemu je vazno da dobije ona svoja 4,5 miliona na konto godisnje i miran je. Trcat, trudit se? Zasto bi? Nije on za to. Boli njega sto je Milan jucer ispao. A i Allegri je svoje odradio. Poslije onog sinoc je kod mene za uvijek zavrsio. Nek sad osvoji i Scudetto i Kup i Ligu Prvaka, ja cu i dalje forsirat da se istjera iz ovog kluba. On je obicni amater koji nema pojma o Eurospkom fudbalu. On je navikao vodit Cagliari, Parmu, Bresciu i ostale klubove koji se samo bore u sporom Calciu gdje je najvaznija taktika. Ono je sramota sa njegove strane. 180 minuta imas da prodjes osmine, i ti uspijes vec 45 minuta bacit kroz prozor vjerujuci jednom idiotu. Jebo ti Seedorf sve sto ti je sveto. Od dana danasnjeg, kad god vidim ono Holandsko djubre na terenu, majke mi one moje koja me rodila navijat cu za protivnika.
Ima Leptir pravo, ovo je uzas od onog starog Milana. Sliku koju smo imali o nasem klubu, sinoc je bagra uspijela za sva vremena da izbrise. Thaigo u sredini pored Merkela? koji krembil moras bit da stavis 2 stopera obojica 35 godina. Halo idiote jedan toskanski, tebi 2 najbitnija igraca imaju 70 godina. Pa nije ti ovo Serie A majmune jedan, morao si racunat da ce ti spucat kontru i da moras imat jednog iskusnog i jednog brzog stopera. Ne pravim se pametan, ali ovako nesto ni Guardiola nebi napravio. Dalje guramo sve igrace naprijed, a ovi se zatvaraju, sto Nesta kaze kome da dodam, kad su svi u sensestercu i svi hoce dat gol. Pa jestel vi kad culi za razvlacenje igraca, nebi li se nekako oslobodila sredina. Uzas.
Al neka, Allegri je fenomen. Eto mu sad Serie A, pa nek ga opet opali Roma, Juventus po usima, samo sto ce ovaj put i Merda da mu pljusne samarcinu. Al neee, on ce da izvede iskusnog Seedorfa na teren koji zna se nosit sa pritiskom.

Flamini i Ringhio svaka cast za jucer, ostavili ste srce na terenu. Pato bravo, pokazao si ono sto smo svi tvrdili, da je trebala startat trojka Ibra-Binho-Pato. Abate i Antonini su dali sto su mogli.
Reply
Sine dragi izvini ako sam te nešto uvrijedio, nije mi bila namjera ... šta ti bi Big Grin
Reply
Jordan: "Fucking Italian bastard"

Wooow sjajan primjer kako se ponasat. Bravo bravo bravo!!!
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
(02-16-2011, 04:44 PM)Bianconero Wrote: Kako je dramatičan ovaj Efekat Leptira ... ne prestaje se navijati za klub tek tako preko noći. Ako nekako uspiješ u tome i prestaneš onda i nisi navijao.

Ne navija se za klub samo kad je sve ko med i mlijeko ... ono sinoć je bilo bolno ali jbg ruku na srce vi i niste imali vezni red usljed svih povreda. Ne može se sa Gatussom, Sedorfom i Silvom organizovati igra. Možda u Italiji i može ali protiv ovako jakih timova ne može. Ljudi su bili i mlađi i brži i bolji. Tu nema priče.

Mislim da bi za vas i bilo bolje da ispadnete iz LP-a ... čisto zbog prvenstva jer je nemoguće igrati s tako limitiranim sastavom na 2-3 fronta. Ionako vam i do kraja lige preostaje grčevita borba za titulu jer oni cigani iz Napulja imaju ogromnu sreću ove sezone. Ljudima se niko ne povređuje, rijetko kad crvene dobijaju a stalno zabijaju iz penala i u sudačkoj nadoknadi. Stoga mislim da je za vas bolje da ovdje ispadnete nego da izgubite i titulu.

Nazalost sve ovo je istina, nema razloga da se iko ljuti
ovo nije provokacija vec realno stanje.
Reply
Sto se tice leptirovog teksta o ispadima pojedinih milanovih igraca, on je, naravno, u pravu. Ali mi bi ipak trebali malo demistificarti te nase voljene nogometase i prihvatiti da oni nisu akademici i da je njihovo ponasanje shodno njihovu obrazovanju. Pritom naravno ne mislim da su oni glupi, naprotiv. Ali ocekivati od croucha i gattusa da ce svoje razmirice rijesiti razgovorom, je ipak malo naivno. Pa mi se u Hrvatskoj svakodnvno susrecemo s prepirkama, cesto ispod pojasa, i u akademskim krugovima, i onda se ne treba cuditi da se jos gore stvari dogadjaju i na terenima od hrpe preplacenih sportasa.

Shodno tome, ja uopce ne zamjeram flaminiu i gattusu, kao ni ibri. Za mene su se, ponavljam, rino i flamini borili za milanov dres. Taman i da je gattuso nakon tottenhamove klupe krenio pravit red i po tribinamaSmile

A sad dosta mog socioloskog prenemaganja, da se vratim voljenom klubu..

Koliko sam sinoc popizdio zbog poraza, danas vec kontam kako bi milan ipak, uz sve nedostatke, a bome ih ima, mogao pobijediti u londonu s dva razlikeSmile, polako se vraca optimizam.

FORZA MILAN!
Reply
Ma bice gusto u Londonu bice 0:2, bice 0:2, bice 0:2...:p Ajde malo optimizma ljudi, pa mi smo ipak A.C. Milan, a ne tamo neko Albinolefe (uz duzno postovanje prema njima) :p Prizivam, nesto slicno kao protiv Bayerna, prije par godina kad smo ih u uzvratu dobili 0:2 iz dvije kontre (Seedorf, Pippo). Znam da cete svi sad navalit, kako mi nismo ta ekipa od prije par godina, ali Milan je Milan, pa taman da igraju sve sami amateri za njeg, jer ima nesto misticno u ovom klubu i zato ja uvijek vjerujem do zadnje sekunde prouzetka Smile Eh kad bi se samo jos Pipo vratio, on je rodjen za ovakve situacije...
Reply
Inter pobjedo sad su na 5 bodova, mene pocinje biti strah i za skudeto Sad(((
Reply
(02-16-2011, 03:10 PM)Papanešto Wrote: Onaj Flaminijev start,ja ne znan kako se Ćorluka ozljedia tamo,Flamini je koliko san ja vidia samo izbija balun nogama.Al šta je je oštro sa dvi noge,ako je već suđen prekršaj zaslužia je žuti,al iznerviralo me to šta je on nakon starta 'slavio' i pozdravljao svoje navijače kao da je nešto dobro napravio.Gattuso je kreten kojeg triba potirat iz nogometa.

Ocigledno je druze da ti nisi i da nikad neces biti navijac Milana...Prvo stavis avatar lika i zoves se Papanesto sto ja gledam kao odredjenu vrstu provokacije... Gatuuza treba protjerati ??? Pa on je veci igrac nego sto ce tvoji Modric, Krajnjcar, Corluka i ostali ikad biti...

A stvarno svaka vam cast svima koji niste navijaci Milana i provodite ovdje vrijeme provocirajuci druge, ja iskreno ne bih mogao... Ali dobro vjerovatno ljudi nemaju svoj privatni zivot a njihovi cudni klubovi su toliko atraktivni,zanimljivi, interesantni, u njima je sve super...

Juventus...Hahahah
Reply