![]() |
|
|
#2641 |
|
Registered User
Fave Players: Ricky, Sheva, Gila, Barbarez,.....
![]() |
Pa valjda volim nogomet, ali šta fali ponekad pogledat kog nogometaša.
Evo jedan poseban forum za nas navijače Milana sa BALKANA: www.ilmilan.forumfree.net Last edited by Irma; 05-07-2006 at 16:32. |
|
|
|
|
|
#2642 |
|
Registered User
![]() |
Ej ljudi pa danas je GILIN rođendan!!!!!!
|
|
|
|
|
|
#2643 |
|
Registered User
Fave Players: Maldini(C),Rino, Pirlo, Nesta, Spahić, Barbar
![]() |
U nedjelju,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Francuska M R T V A .....................................................
f o r z a I T A L I A--------------------------------------------------------------- vozdra ljudi..................
|
|
|
|
#2644 |
|
Registered User
Fave Players: Maldini(C),Rino, Pirlo, Nesta, Spahić, Barbar
![]() |
A Irma ptpis ti je COOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL, samo nemoj baš toliko, ima ovdje i onih što ne vole BOSNU,,,,,,,,?????
usput,vidim da niko od Jugoslovena ne ide na thread "Multimedia", ako neko zna gdje mogu downloadovati penale iz 2003(AC Milan-Juventus,Final Champions League),znam gdje ih mogu vidjeti ali želim ih za DOWNLOAD,, neka javi...................................................PLEASE ___________________FORZA MILAN[i]____________________
|
|
|
|
#2645 | |
|
Registered User
![]() |
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#2646 | |
|
Moderator
Fave Players: NO PROFIT!!!
![]() |
Quote:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2647 |
|
Registered User
Fave Players: Pipo, Gattuso, Savicevic
![]() |
Kapiram ja sve to, zato i kazem da mi je zao sto ovde nema nikoga ko je bar neko vreme bio na Milanovoj tribini i ziveo malo taj zivot s njima, od par drugara sam se naslusao dosta prica o ultrasima u Italiji, ali nikako da naidjem na nekog ko je bio s nekom od ekipa s nase Curve, uglavnom su tu price vezane za lacijale i po koja za cuvene napolitance , a licno sam upoznao napolitanca koji je duze vreme bio pravi ultras, al se onda zbog velikih problema s zakonom 'povukao' sa tribine. Inace vidim da istices tuce, to mi nije bio cilj. Tuce i akcijanja su samo jedan od segmenata zivota navijaca koji su skroz u toj prici, ali ima toga jos mnooooooogo. Davno sam bio naleteo na odlican tekst vezan za raspad FDLa i politiku na Milanovoj tribini, ako ga pronadjem, postavicu ga ovde.
Irma ne zameram ja tebi nista, niti pokusavam bilo sta da ti nametnem, svako ima pravo na svoje misljenje i naravno da necemo svi na isti nacin pristupati stvarima kao sto je npr. podrska nekome klubu, samo kazem to da bi ti sama u svojoj glavi razjasnila da li je ova prica za tebe ili ne, moras sebi postaviti pitanje da li vise volis da gledas fudbal ili nekog fudbalera sto ti se svidja, ako ti je sama igra u drugom planu, onda se zapitaj da li je ovo mozda gubljenje vremena za tebe. Nemoj se ljutis ne napadam ja tebe uopste, meni je tako sve jedno u kom si ti fazonu, niti je lose ako ti gledas samo zbog fudbalera, licno poznajem dosta devojaka koje gledaju samo zbog fudbalera i tu nema nista lose. |
|
|
|
|
|
#2648 |
|
Registered User
![]() |
Evo nasao sam tekst o kome sam pricao, tekst je napisao lik koji je godinama vec u navijackom svetu i milion posto zna o cemu govori, inace covek je takodje navijac zvezde, ali ima mnoga poznanstva u navijackom svetu i sigurno je da zna o cemu prica, ovo napominjem cisto da ne bi bilo komentara tipa (kao sta on zna bla bla), da ne duzim evo teksta, duzi je malo ali vredi ga procitati, bice vam jasnije neke stvari
![]() Politika na cizmi by "Kriticar": Da se vratimo na navijacke teme . Kako izgleda politika na primer u Italiji ? Najdesnija tribina u Italiji svih vremena je bila veronina . Na primer godinama su navijali "Noi non vogliamo giocatori neri "(ne zelimo crne igrace) , da bi sve kulminiralo obesenom lutkom crnog igraca (sa gornjeg nivoa) . Veronezi su imali jako kompakntno jezgro i bili su veoma ekstremni, tako da su se u osamdesetim nametnuli kao najozbiljnija grupa u Italiji , iako su dolazili iz relativno malog grada ( u poredjenju sa Rimom, Milanom , Napuljom, Torinom , Djenovom,... Glavna snaga im je bila to sto su bili verovali u svoje ideale , pa su samim tim imali veoma ozbiljan pristup svakom problemu . Ali ja nekako nisam razumeo taj njihov fasizam, jer su se odnosili krajnje sovinisticki prema navijacima sa juga ? Kao italijanski fasisti , mislio sam da podjednako vole sve italijane . Krajem osamdesetih je od strane vlasti izvrsena velika represija na veroneze i od tada se nisu potpuno oporavili . I danas egzistira na njihovom jugu kao glavna grupa : BANDA LOMA , po nekadasnjem njihovom idejnom vodji (prezime Lomastro) , kome je bio zabranjen (ne znam da li je jos uvek) ulaz na stadione. U medjuvremenu , on je postao jedan od vodecih ljudi u italijanskoj vanparlamentarnoj ekstremno desnoj stranci ( nemaju dovoljan broj glasaca da udju u parlament) koja se zove "FORZA NOVA " . Sa druge strane, najveci levicari verovatno u celom navijackom svetu su navijaci Livorna. Inspirisani su pre svega ruskom revolucijom i prve znake mozete da primetite kada prilazite stadionu oko koga pise "Livornograd". Sav materijal njihove grupe BAL (brigate autonome livorno) , vrlo cesto ima motive vezane za komunizam :Na duksericama Staljinov lik, natpisi SSSR ,standardni srpovi i cekici . Na dve motke mogu da se vide slicne zastave , na primer ruski tenk sa petokrakom . Za vreme bombardovanja Srbije, nosili su redovno staru jugoslovensku zastavu sa petokrakom . Inace, glasaju za partiju "RIFONDAZIONE COMMUNISTA" , ciji predsednik takodje navija za Livorno, iako nije iz istoimenog grada. Njihova propaganda ide toliko daleko , da su zarazili celu mladez u gradu , pa cak i neke fudbalere koje su ubedili da nije samo vazan novac, pa su neki od njih izabrali da igraju u Livornu i za manje pare nego sto bi dobili u drugom klubu . I oni su danas pod velikim pritiskom policije . |
|
|
|
|
|
#2649 |
|
Registered User
![]() |
Nastavak :
Politika na curvi sud Milano:ex-FdL&BrN Pomenuo sam dva najekstremnija slucaja u Italiji , a sada onaj koji je vazio kao najidealniji . Pricao sam sa jednim od trenutno najaktivnijih ljudi na severu i objasnjavao koliko je vazno da svi budemo jedno (ne zaboravite SNAGA JE U JEDINSTVU ) . On mi je postavio pitanje za milaniste, sta im fali , imaju toliko grupa i kod njih je besprekoran red . Tog momenta nisam znao tacno sta se desava kod njih i nisam znao da mu odgovorim . Ali umesto mene je odgovorilo vreme : tribina je trenutno u raspadu . Ali da objasnim , jer je direktno i indirektno vezano za politiku . 1988. smo igrali sa Milanom . Ja sam se godinama dopisivao sa izvesnim Luidjijem (jer to je u ono vreme bio vid komunikacije , kao sto je danas e-mail , koji je mnogo jednostavniji ) . Kad smo poceli da se dopisujemo , decko je bio obican clan grupe BRIGATE ROSSONERE , da bi kasnije postao jedan od vaznijih ljudi. Nisam znao za sadasnju politicku podelu na njihovoj tribini , jer je taj momak bio zagrizeni komunista, sto je moglo da se primeti u svakom delicu njegove sobe. Kao on , cela njegova grupa je bila tako orientisana, ali posle ubistva Spanjola u Djenovi , stvari su polako pocele u grupi da idu usuprotnom smeru . Tako sam otisao nekoliko dana pre utakmice u Milano i spavao kod pomenutog momka . Decko me je upoznao sa svim vidjenijim facama i najveci utisak na mene je ostavio Roberto Bertoljo , vodja Fossa Dei Leoni . Covek je bio visok, mrsav, sa dugom kovrdzavom kosom i imao je militari jaknu, sto mi je za ono vreme bilo krajnje neobicno . Posle godinu-dve sam ponovo bio kod mog prijatelja na utakmici Milan-Napoli . Secam se da je Milan pobedio i tako dosao u mogucnost da postane prvak Italije. Secam se da su se milanisti skupili kod metroa i cekali da vide kako ce napolitance da sprovode. Secam se da je onda pored njih prolazio neki tip , isao ulicom , mahao i odpozdravljao, dok ga je auto polako pratio. Luidji se nije mnogo nesto obradovao i rekao mi je da je to novi vlasnik Milana . Stvarno je izgledao kao budala onako nasmejan dok je isao i pozdravljao masu, nekako sve vestacki . Izgledao je mnogo smesno . Tek posle nekoliko godina sam shvatio da je to bio Berluskoni koji je preko Milana kao jedne od najvecih institucija u Italiji, polako pocinjao politicku karijeru i skupljao prve poene . nastavljam... Raspad FdL,konsekvencije: Sta se u medjuvremenu dogodilo ? Milan je postao od tada najuspesniji fudbalski klub u Italiji (u tom periodu) , Berluskoni premijer vlade , a Luidji je razocaran i vise ne pripada grupi BRN koja je postala desno orientisana. Inace , Berluskoni je i predsednik politicke partije "Forca Italia" i sa jos nekim desnim partijama cini vecinu u parlamentu . Verovatno vecina vas zna sta se dogodilo izmedju FDL ( fossa dei leoni) i grupe VIKING Juventus (koji su iz Milana takodje ), ali ipak da napisem zbog nekih koji ne znaju . -VIKING idu na gostovanje u Lece i zaboravljaju na stanici torbu sa 2 barjaka . Neko pronalazi slucajno tu torbu i ne zna se kako tacno , ali ona zavrsava kod FDL koji ih isticu na sledecoj utakmici . - VIKING traze da im se vrate barjaci jer nisu oteti po navijackim kanonima , ali FDL odbijaju . VIKING se organizuju i posle povratka sa gostovanja iz Ajndhovena , prate tipa koji nosi transparent za gostovanja FDL i otimaju mu tako sto staju na semaforu sa jednim autom ispred , a jednim iza , tako da auto u sredini ne moze da se krece. Izlecu iz auta i otimaju torbu sa transparentom . - Posle nekoliko dana dolazi do sastanka izmedju FDL i VIKINGA gde se razmenjuju rekviziti grupa koji su presli sa druge strane. Na prvoj narednoj utakmici i jedni i drugi pokazuju javno da su ponovo u posedu onoga sto je bilo njihovo . - Medjutim , vodje ostalih grupa milanista optuzuju FDL da se nisu ponasali po kanonima ultras , 1. Jer su sve prijavili policiji 2. Da bi zato sto su izgubili transparent morali da se rasformiraju ( da podsetim da je FDL najstarija navijacka grupa u Italiji - 1968.) . Zato traze da 14 najodgovornijih ljudi vise ne dolaze na tribinu ako zele da FDL jos uvek egzistira. - Odrzava se sastanak u sedistu FDL i raspravlja se o ovome . Prisutno je 500 clanova (FDL ima 5000 upisanih , ali su ovo oni tvrdokorniji ili zainteresovaniji ) . Ostalih 500 ne prihvata da se udalji ovih 14 i zele da cela grupa deli istu sudbinu . Za dobro Milana, kako ne bi doslo do netrpeljivosti na tribini, odluka je da grupa prestane sa radom i to objavljuju u zvanicnom saopstenju. - Tek tada na videlo pocinje da isplivava prljavstina sa milanovog juga koja nije bila dovoljno poznata u javnosti . FDL je bila veliki trn u oku i samo se cekao pravi momenat da se rascisti sa njima . Ni jednog trenutka nisu dozvoljavali da se navija Berluskonijevo ime . Stav vodja BRIIGATA i COMMANDOS TIGRE je bio da treba skandirati njegovo ime , jer nema veze sa politikom , vec je on uspesan predsednik njihovog fudbalskog kluba. FDL nisu zeleli jer su mislili da je to cista politicka stvar i zato sto ima ljudi koji su protiv njega, ne treba ga pominjati . Onda se saznalo da vodja BRN (brigate rossonere ) - Barone (to mu je nadimak ) , ide ponekad kod Berluskonija na veceru . - Pocele su da izlaze i druge informacije na videlo .Onih 14 clanova od kojih se trazilo da napuste FDL su clanovi ekstremno levih partija i zabranjen im je bio pristup na stadion . Nikada nisu prijavili policiji otimanje transparenta , ali je to policija saznala i predlozila im da ce im skinuti DIFIDE (kazna od godinu i vise da ne sme da se posecuju sportska takmicenja ) . Ispostavilo se da je velika mogucnost da su CT (commandos tigre) tipovali ko nosi transparent FDL posle gostovanja , jer su im VIKING bili blizi kao politicki istomisljenici . Ispostavilo se da BRN i CT nisu hteli aktivno da se bore protiv novih zakona za navijace koje su uvedeni pod Berluskonijem , protiv skupih ulaznica, ... Takodje izaslo na videlo koliko je skuplji materijal koji prodaju BRN i CT od onog koji prodaje FDL . nastavljam... |
|
|
|
|
|
#2650 |
|
Registered User
![]() |
Nastavak:
Onore alla Fossa dei Leoni: Na narednim utakmicama protiv Lecea i Salkea nije bilo vise FDL kao grupe, ali su pojedini clanovi dolazili kao pojedinci na jug zato sto imaju predplatne karte . Sa sobom su nosili salove svoje grupe. Neki od njih su napadnuti (sto neki kazu , sa takvim besom da nikada nisu videli da napadaju navijace neprijateljskog kluba ) , a jedna devojka je prisiljena da skine transparent na kome je pisalo da je onih 14 u pravu . - Apsolutna vecina clanova FDL se slozila da vise nece ici na jug dok je ovakav kakav je . neki su odlucili da ne idu uopste vise na utakmice, a neki da idu na druge strane stadiona. Strasno ih je pogodilo sto niko iz kluba nije dao ni jednu izjavu gde pominje nestanak najbrojnijei najstarije italijanske ultra grupe . - Intervjue za novine su dali i vodje BRN i CT gde pozivaju sve clanove FDL da se vrate na jug i nesmetano prate utakmice i navijaju za Milan . Intervju daje i Roberto Bertoljo i objasnjava sta se dogodilo i svakom clanu FDL ostavlja mogucnost da sam izabere svoj put . Inace, Roberto je idealan ultras i covek . Sada ima 48 godina. Zenu je upoznao na tribini, sestra Nadia je takodje bila jedan od vaznijih srafova u grupi . Njegov stav i misljenje su ispravan 100% . U svom intervju pominje i Lucano Aretozija i najbolje se izjasnjava o njemu ,ali.. nastavljam... Pocetak neceg novog ili kraj...: Lucano Aretozi , jedan od osnivaca FDL . Opisuju ga velikog kao dvokrilni orman , jedan od najznacajnijih ratnika sa milanovog juga . Svi ga postuju za ono sto je nekada uradio za crvenocrne . Danas ima 55 godina i poslednjih godina prestao je da ide na utakmice . Ali , sada odjednom , videvsi sta se desava, pokusava da se ponovo ukljuci tako sto zeli da napravi novu grupu LEONI DELLA SUD (lavovi sa juga ) . Uzima iste simbole svoje nekadasnje grupe i poziva sve clanove da mu se prikljuce. Problem je sto se zna da ce mu u pocetku oko organizacie pomoci Barone i ostalim "lavovima" se razjasnjava situacija . Potrebna je bila znacajna licnost da se predstavi u javnosti kako bi se pozvali ljudi da se vrate i popune praznine na jugu . Tribina bi bila ponovo puna, kao sve je ok , BRN bi mogle da sprovode svoju politiku i kontrolisu prodaju materijala novih "lavova" . Zato ih ljudi i smatraju za profitere , jer na ljubavi se ne zaradjuju . Ostali optuzuju vodje BRN kako ih vidjaju po milanskim ulicama u luksuznim kolima , po luksuznim restoranima , a nemaju drugi posao osim navijanja . Lucano Aretozi je ovakvim potezom diskreditovao sve sto je uradio u proslosti . Izgleda da se prodao za lovu . Clanovi FDL su imali odlicno izrazenu svest , jer su jasno shvatili da je grupa tamo gde je ideja , a ne tamo gde su osnivaci ili ti znacajni likovi . - Poslednja vest je da se stvara nova grupa i da ce se zvati GUERRIERI ULTRAS (ratnici ultras) . Cela Italija im se smeje za to smesno ime bez imalo fantazije . Izgleda da ce grupu da sacinjavaju neki otpadnici od grupe FDL . Sada je transparent BRN premesten u desno i nalazi se na samoj sredini tribine . Novoj grupi je prepusten prostor levo , tamo gde ga je delom zauzimala FDL . Izgleda da je opet sve ideja Baronea i ostalih vodja sa juzne tribine, sve u nadi da ce privuci sto je vise moguce ljudi, jer se na Lucianovu pricu malo njih upecalo . Videcemo kako to izgleda sledeceg vikenda. Sustina moje price : DELIJE pre svega uvek moraju da budu slozne . O svemu mora da odlucuje vecina , jer ljudi dolaze i odlaze , ali ostaje IDEJA , a na nama je da je jasno izgradimo nasu ideju , kako ponovo ne bi dosao neko i poceo da postavlja pitanja :"A zasto ne bi ...?" Milanova tribina koja je vazila za najvecu mogucu harmoniju se razbila u paramparce . I razbila je politika . Politika moze da spaja , ali i da razdvaja , ali je neminovno da je sastavni deo zivota. Zato, idemo dalje pametno , pametnije nego ikad!!!!!!!!!!!!!!! BY KRITICAR |
|
|
|
|
|
#2651 |
|
Registered User
Fave Players: Boban,Kaka,Gatuso
![]() |
Svaka cast @blejim i @David18,potpisujem sve ovo sto ste napisali i ipak mozda nije tako losa situacija na ovom forumu jer ipak blejim zestoko navija za Zvezdu,David18 za Dinamo ,a ja za Rijeku!Ne propustam domace tekme nikako,a gostovanja kako mi dozvoli posao(vise idem na gost. nego sto ne idem).Repku takodjer nastojim ne propustit,na San Siru sam svakih 40-tak dana,a ove godine sam Milan pratio i u Munchenu i u Barceloni.Tog Baronea sam vidio par puta i frajer mi se nimalo ne svidja,odmah vidis da je mutan i nemam feeling da ima ljubav prema klubu na nacin kakav ja imam!A da vam pravo kazem net i forum ce uvijek bit mjesto laznih prepucavanja i laznih navijackih ambicija onih koji iz nekog razloga ne mogu biti na tribini kluba za koji navijaju.Na Armadinom forumu je obavezna vrlo simpaticna stvar-Generalije,a to znaci da svatko u potpisu mora imati koliko ima godina i koliko gostovanja da bi se barem otprilike znala jacina njegovih rijeci!Ja se na nikog ne ljutim po tim forumima i ne shvacam ozbiljno pola tih postova sto procitam!Eto toliko
Pozdrav svima koliko vas ima |
|
|
|
|
|
#2652 |
|
BANNED!
Fave Players: ambro,maldini,kala
![]() |
ljudi,prica vam je bzv,sve je to ok,ali nije ovo mjesto za lokal patriotizam(uzgred,vidim da kod vas to i nije bas tako,vise se navija za komunisticke klubove i tako,nego za svoje,domace,ali aj,svako ima prava da bira)
mislim da prica nema svrhu,milan je preveliki klub,da bi za njega navijali samo navijaci 90% posto ljudi koji vole milan su samo simpatizeri,nikako navijaci(valjda razumijemo razliku) sad bi ja kao trebao da pocnem o gostovanjima itd....,ostavljam to za neka druga mjesta uzgred,ja sam navijac buducnosti i podgorice pozz |
|
|
|
|
|
#2653 |
|
Registered User
![]() |
@ambro_foreverr
o cemu ti pricas covece, da li si ti uopste procitao sta sam ja napisao, gde si ti nasao lokal patriotizam. Niko ni ne kaze da za Milan treba da navijaju samo ljudi koji zele da vode navijacki zivot, samo sam rekao na pocetku da mi je zao sto na ovom forumu ne postoji NI JEDAN covek koji clan bilo koje od ekipa sa Milanove tribine i da mi je zao zbog toga, jel bih imao mnogo pitanja da mu postavim, jel me masa toga interesuje. Niko ovde ne vredja ljude koji su samo simpatizeri, daleko od toga, ovo sam rekao samo da bih napomenuo da ova diskusija gubi mnogo bas zbog toga sto ne postoji niko ko je aktivan u desavanjima Milanove tribine. Ukoliko je neko moje postove shvatio kao uvredu ja se izvinjavam , to mi nije bila namera. @DeejaySale-Ri kazes da jednom u mesec dana posetis neku Milanovu utakmicu, extra, zavidim ti. Kazi mi da li se poznajes s ljudima iz grupa, zanima me kakva je situacija sada na tribini (odgovor mozes i na PP posto izgleda da ostale ljude ovde to ne zanima). Kolko sam video po slikama i video klipovima, otkako se FDL raspao mi nismo imali ni jedno dobro odradjeno gostovanje, ispravi me ako gresim, cak je bilo veoma sramotnih izdanja gde na gostovanje ode svega 30-40 ljudi i to mi je potpuno ne shvatljivo za tako veliku tribinu kao sto je Milanova. |
|
|
|
|
|
#2654 | |
|
BANNED!
Fave Players: ambro,maldini,kala
![]() |
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#2655 |
|
Registered User
![]() |
Ej blejim pa ti uvijek pišeš te duge postove. Možeš li ikako da kažeš sve to al u manje rečenica
A sada ako Milan prebace u B ligu, mislim da ćemo saznati ko zaista voli ovaj klub, jer iako ne volim Trezegea (mislim da je on ovo izjavio), cijenim ga od kako sam čula da je rekao da nikada neće napustiti Juve (iako ima izbora) jer «pravi džentlmen nikada ne napušta damu». Vidjet ćemo da li mi zaista imamo nekog Trezegea. A ko ode (bez obzira koliko je on uradio za Milan do sad) postaće mi bezveze, neko ko samo ide za novcem i neko ko je spreman da izda klub koji ga je učinio zvijezdom ! Ko ode nije zaslužio da nosi dres Milana!!! Last edited by Irma; 06-07-2006 at 13:37. |
|
|
|
| Tags |
| balkan |
|
|