AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 01-10-2007, 08:06   #9751

mrki

Registered User

mrki's Avatar

Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
mrki is on a distinguished road
Još ovo, ja neću biti kod kuce sljedeća 2 tjedna pa bih stavio predict za neke utakmice:

Celtic - Milan 1-1
Kaka'
KONAČAN PREDICT
-----------------------

Lazio - Milan 1-2
Kaka', Inzaghi
KONAČAN PREDICT
-------------------------

Ako se odigra još koja tekma dok me neka molio bih Goeffa da umjesto mene stavi prdict po svom izboru, može?
Old 01-10-2007, 08:34   #9752

huss

Registered User

huss's Avatar

Fave Players: Weah, Van Basten, Savicevic, Kaka
huss is on a distinguished road
Igra procitana, to je neko vec reko i u potpunosti se slazem sa tim. Mislim da je promjena trenera svakih 4-5 godina pozeljna u svakom klubu. Malo svjezih ideja. A ne ko ferguson 20 godina, nema on vise sta novo ponudit. Pa svi se ozbiljno pripremaju za svaku utakmicu, ne mozes ti sa jednom formacijom i istom strategijom igrat 2 godine, kao sto nas carlito radi
huss is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 08:38   #9753

semir_rossonero

Registered User

semir_rossonero's Avatar

Fave Players: Kaka',sheva,pirlo,sedorf,dida,pato,ronaldoooo
semir_rossonero is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by huss
Igra procitana, to je neko vec reko i u potpunosti se slazem sa tim. Mislim da je promjena trenera svakih 4-5 godina pozeljna u svakom klubu. Malo svjezih ideja. A ne ko ferguson 20 godina, nema on vise sta novo ponudit. Pa svi se ozbiljno pripremaju za svaku utakmicu, ne mozes ti sa jednom formacijom i istom strategijom igrat 2 godine, kao sto nas carlito radi
svaka cast brate
Old 01-10-2007, 09:22   #9754

alberto

Registered User

alberto's Avatar

Fave Players: Maldini,Barezi,Pirlo,Rino,Pipo.
alberto is on a distinguished road
Gledaj ove gluposti!!!!!!Nemogu da vjerujem,ni da se pise,a kamoli da bude nesto od toga!DVA su talijanska predstavnika u Ligi prvaka navodno započeli pregovore o trampi igrača nalik onima u američkome profesionalnom sportu.
Iako obje strane zasad demantiraju pregovore, mediji otkrivaju da bi Alberto Gillardino (25) mogao prijeći u rimski Lazio u zamjenu za 30-godišnjeg napadača Tommasa Rocchija, koji je u posljednje dvije sezone zabio po 16 prvenstvenih golova.

Oba bi kluba time riješila ozbiljne probleme sa sadašnjim zvijezdama: Milan bi se riješio skupo plaćenog igrača koji nikako ne uspijeva proigrati, a Lazio nezadovoljnika koji traži poboljšanje ugovora

Totalsport
Foto: AFP
alberto is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 10:37   #9755

Tony29.

Registered User

Tony29.'s Avatar

Tony29. is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by alberto
Gledaj ove gluposti!!!!!!Nemogu da vjerujem,ni da se pise,a kamoli da bude nesto od toga!DVA su talijanska predstavnika u Ligi prvaka navodno započeli pregovore o trampi igrača nalik onima u američkome profesionalnom sportu.
Iako obje strane zasad demantiraju pregovore, mediji otkrivaju da bi Alberto Gillardino (25) mogao prijeći u rimski Lazio u zamjenu za 30-godišnjeg napadača Tommasa Rocchija, koji je u posljednje dvije sezone zabio po 16 prvenstvenih golova.

Oba bi kluba time riješila ozbiljne probleme sa sadašnjim zvijezdama: Milan bi se riješio skupo plaćenog igrača koji nikako ne uspijeva proigrati, a Lazio nezadovoljnika koji traži poboljšanje ugovora

Totalsport
Foto: AFP
Not a chance
Ka sto je Gilardinov menadzer vec rekao, Lazio ima onaj salary cap i niti jedan nogometas ne moze zaraditi vise od 1m eur. Zato ih je i Oddo napustio. Gila dobija oko 4m eur i jedini nacin da bi doslo do trampe je da Milan placa 90% Giline place a Lazio preostalih 10%.
Old 01-10-2007, 10:45   #9756

milanista mosta

Registered User

milanista mosta's Avatar

Fave Players: Kaka
milanista mosta is on a distinguished road
Puca li veza između Kake i Ancelottia?

PREMA pisanju talijanske La Stampe odnosi između Milanova trenera Ancelottija i najboljeg igrača Kake zategnuti su nakon remija s Catanijom.

Kaku je, naviklog na totalnu slobodu u igri, uznemirilo trenerovo inzistiranje da igra strogo na desnoj strani veznog reda. "Najopasniji sam u središnjoj poziciji", priznao je Brazilac neslaganje s trenerovom odlukom napomenuvši pritom kako će se nesporazum riješiti.

"Svi smo malo prenapeti zato jer smo očekivali pobjedu."

U Milanellu je za danas najavljen krizni sastanak trenera Ancelottija i dopredsjednika Gallianija prilikom kojeg će strateg Rossonera Upravi kluba morati iznijeti prihvatljivo objašnjenje za razočaravajuće rezultate koji aktualni europski prvak postiže ove sezone.
milanista mosta is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 10:52   #9757

milanista mosta

Registered User

milanista mosta's Avatar

Pozvani igrači za Celtic:

GOALKEEPERS: Dida, Kalac, Fiori, Offredi
DEFENDERS: Bonera, Cafu, Favalli, Jankulovski, Nesta, Oddo, Simic
MIDFIELDERS: Ambrosini, Brocchi, Gattuso, Emerson, Gourcuff, Kakŕ, Pirlo, Seedorf
ATTACKERS: Gilardino, Inzaghi
Old 01-10-2007, 11:53   #9758

MIRZA

Moderator

MIRZA's Avatar

Fave Players: Pirlo,Sheva,Topic, Kaladze, Papac, Salihovic
MIRZA is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by DavieBoy
Kako to misliš došlo je vrijeme gdje se gleda prvo da sačuvaš svoj gol???Ako nisi znao to vrijeme nije došlo nego je stalno takvo pogotovo odkad je Carlo trener,Milan već dugo godina igra taj katernačo, tj. ne primit gol pod broj jedan...Šta misliš da li bi ikad Carlo igrao sa dva napadača da mu šef Silvio nije neko vrijeme zapovjedio da to i uradi?Naravno da ne bi..
sad baš je takvo vrijeme stalno prisutno, ne bih se složio s tobom, nekada se fudbal igrao iz ljubavi, NEKADA, a dans svi znamo zbog čega, pogledaj fudbal u globali u Evropi, malo je tekmi za koje možeš reći da su obilovale atraktivnim driblinzima, fintama,isl

@geoff, ja sam rekao samo kakva je situacija, a to što Milan prima naivne golove je mahom do igrača i njihove neozbiljnosti i nonšalantnosti u igri...ja mog znati o tome koliko i ti, putem tv-a, ti si et hvala Bogu imao i priliku biti na tekmama, a šta se u stvarnosti dešava s igračima i u njihovim glavama, i zašto primaju golove od svake prosječne ekipe u Seriji A to samo dragi Bog može znati....
Old 01-10-2007, 12:19   #9759

DavieBoy

Moderator

DavieBoy's Avatar

Fave Players: NO PROFIT!!!
DavieBoy is an unknown quantity at this point
Quote:
Originally Posted by MIRZA
sad baš je takvo vrijeme stalno prisutno, ne bih se složio s tobom, nekada se fudbal igrao iz ljubavi, NEKADA, a dans svi znamo zbog čega, pogledaj fudbal u globali u Evropi, malo je tekmi za koje možeš reći da su obilovale atraktivnim driblinzima, fintama,isl

@geoff, ja sam rekao samo kakva je situacija, a to što Milan prima naivne golove je mahom do igrača i njihove neozbiljnosti i nonšalantnosti u igri...ja mog znati o tome koliko i ti, putem tv-a, ti si et hvala Bogu imao i priliku biti na tekmama, a šta se u stvarnosti dešava s igračima i u njihovim glavama, i zašto primaju golove od svake prosječne ekipe u Seriji A to samo dragi Bog može znati....
Joj brigae me za ostatk europe,meni je Milan briga a ne Chelsea ili ti ga Real Madrid,pricamo o krizi u Milanu i ne možeš reći da igrači ne igraju iz ljubavi ,uvjeren sam da Kaka ili ti ga Maldini... igraju iz ljubavi ,a ne love samo što su takve okolnosti da ih predsjednici ili treneri sile i nedopuštaju da igraju uz više slobode,kao što je recimo primjer kod Kake da mu Carlo naređuje da igra više po desnoj strani,iako mu to nije prirodna pozicija...Hoću da kažem da je Milanova igra više OUT moj buraz koji ima 10god je savršeno kuži (a dečko za Inter navija ) potrebne su velike promjene ne samo u igračkom smislu nego i u taktičkom ,evo recimo npr. Juve danas igra stalno sa 3 napadača tj formacijom 4-3-3 što je bilo prije nezamislivo,ali zato to i daje rezultate i što je najvažnije mnogo golova (osim zadnje tekme protiv uspavanog Torina)...Kužim ja tebe ali ipak stvarno se nešto mora preokrenuti...
Old 01-10-2007, 12:45   #9760

ac-milan

Registered User

ac-milan's Avatar

Fave Players: Kaka,Vidic,Maldini,Inzaghi and Seedorf
ac-milan is on a distinguished road
Dobro ja se nadam pobjedi protiv Celtica

GoD On HeAvEn . . . . . KaKa On EaRtH
ac-milan is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 12:49   #9761

milanista mosta

Registered User

milanista mosta's Avatar

Drogba Flying To Milan?

The 29 year old Chelsea front man has been allegedly spotted going back and forth from London to Milan. The frequent travels are supposedly related to a woman with whom the striker is having an affair.

The Milan administration has been notified of this inviting opportunity as they seek to bolster their attacking power given the very negative start they have made to their Serie A campaign.

All of their strikers are yet to score a domestic goal after six games as they dropped points yet again this weekend against Catania at the San Siro.

Gilardino has been a shadow of his former self for Milan. Those who remember his exploits with Parma after Adriano’s departure from the Gialloblu will note the evident discrepancy in performance.

Inzaghi, on the other hand, seems to give his best solely on the European stage, whilst Ronaldo is too often on the sidelines for the club to be counting on his goals alone.

Drogba would seem the perfect answer for the Rossoneri who would also play on the fact that the Ivory Coast international was very close to ex-Chelsea manager Mourinho.

The Chelsea player, who also holds a French passport making him an EU citizen, was shocked at the departure of the Portuguese “Special One” .

He was quoted as saying last week, “I find Jose's 'eviction' hard to take. I could not see the blow coming so brutally. It changes an awful lot of things. At the moment, I am in the sort of nervous state I've never dreamed about before.”

Testament to this irritated state of mind is the red card he was shown last Saturday in Chelsea’s stalemate with Fulham at Stamford Bridge after referee Atkinson booked him for a second time in the 74th minute of play.

Initial reports coming out of the Chelsea camp had described Drogba as being ‘in tears’ on hearing the news about Mourinho’s departure from the club.

With regards to the man who had lead Chelsea to two back-to-back Premiership titles in his first two seasons at the club Drogba said, “Many of us used to play first and foremost for the manager. It felt strange to return to our training centre at Cobham and no longer see Mourinho. That was when the shock hit home. There was a real family spirit in the camp. We could say anything to one another. That was our strength.”

The player would cost Milan around €18 million. Not a cheap price but many feel that it is time for the club to shell out some serious money on a much needed striker that would give their offensive aspect a whole new dimension.
Old 01-10-2007, 13:06   #9762

ac-milan

Registered User

ac-milan's Avatar

Fave Players: Kaka,Vidic,Maldini,Inzaghi and Seedorf
ac-milan is on a distinguished road
OBJAVLJENO - 29.09.2007:

Seedorf: Ljutnja će nam biti dodatni motiv

Vezni igrač Milana, Clarence Seedorf, dao je opsežan interviju na današnjoj press konferenciji održanoj u Milanellu:

Prošle sezone postigli ste 10 golova, ove sezone već dva. Je li to zbog vaše nove pozicije u ekipi gdje i igrate bliže golu?
"Između ostalog, moj cilj je pokušati postići što je više moguće golova i to sam i uspio prošle sezone. Prije toga sam postizao otprlike pet golova po sezoni. Pozicija koju danas igram omogućava mi da više izrazim moje napadačke sposobnosti. Kada sam stigao u Milan postao sam dio projekta, životne filozofije, odlučio sam početi novu avanturu u Milanu i nikada nisam požalio na svojoj odluci."

Što mislite što Gourcuff treba uraditi da se probije u prvu momčad Milana?
"Sviđa mi se Yoann i kao nogometaš i kao osoba. Prošle sezone sam mu dosta pomogao, ove sezone to već radim manje, svaki igrač mora sazrijeti sam. Treba imati strpljenja, on je igrač koji može uraditi mnoge velike stvari za Milan. Prihvatili smo ga kad je došao kao svoga, sad je na njemu da se dokazuje."

Da li ste više ljuti rezultatom ili zadovoljni igrom Milana protiv Palerma?
"Oboje. Znamo da smo odigrali odličnu utakmicu, dosta smo ljuti zbog tog rezultata i ta ljutnja će nam biti dodatna motivacija za Cataniu. Mi znamo podnijeti poraz kao što znamo i učiti iz naših grešaka."

Šta mislite o Patu?
"Pato je spreman zaigrati za prvi tim Milana, ako pokaže da je bolji od konkurencije koju ima u napadu onda će igrati, ako ne pokaže onda neće. Trener Ancelotti će dati priliku svima pa i mladim igračima poput Pata i Gourcuffa, tu je i Bonera koji je jedno vrijeme igrao odlično. Igrači koji pokažu da su dovoljno dobri za prvi tim će i igrati u njemu. Ovo vrijedi i za trenutne prvotimce, dok budu igrali dobro njihovo mjesto je sigurno. Milanu nisu potrebne nikakve promjene od utakmice sa Palermom, sve smo odradili odlično osim tog rezultata. Vidim Milan koji igra sve bolje i bolje i to mi daje nadu da će i rezultat doći kao produkt naše dobre igre."

Seedorf je prokomentirao i situaciju u kojoj se nalazi Albero Gilardino...
"Gila nema nikakvih problema, on je kompletan igrač. Možda neće postići 25 golova u sezoni ali 15 golova i 10 asistencija mnogo znače Milanu. Protiv Palerma je igrao jako dobro, on vrijedi kao i svaki drugi igrač koji postiže mnogo golova, on je važan igrač. Umjesto da tražimo njegove mane treba isticati njegove kvalitete."

GoD On HeAvEn . . . . . KaKa On EaRtH
ac-milan is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 14:48   #9763

huss

Registered User

huss's Avatar

Fave Players: Weah, Van Basten, Savicevic, Kaka
huss is on a distinguished road
heh Drogba je klasa koja nam treba u napadu, al kako je Berlusconi spreman trosit....dajboze da bude sta od tog.
huss is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 14:49   #9764

alberto

Registered User

alberto's Avatar

Fave Players: Maldini,Barezi,Pirlo,Rino,Pipo.
alberto is on a distinguished road
Ako Drogba bude igrao L.P.nista od njega...Sljedece god.ce imati 30.onda nam netreba!!
Treba dovesti nekoga ko ce igrati barem 3-4 god na nivou..Mislim da bi Amauri iz Palerma bio dobro rjesenje,a ne tako skupo!!
alberto is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 15:39   #9765

Dianel-Rossoner

Registered User

Dianel-Rossoner's Avatar

Fave Players: Maldini , T.Silva , Nesta , Pirlo , Inzaghi !
Dianel-Rossoner is on a distinguished road
Ma dobro svaki klub ima svoju krizu izacemo iz nje pa cemo onda rusiti a carlo ce sigurno ak ovako nastavi dobiti "nogu". ja njega volim al sad je vrijeme da ode.ja stvarno neznam sta je bilo protiv catanie stvarno to smo trebali lako dobiti al eto....... jbg al opet
i da gubiš 10:0 pjesma bi se opet čula .....mi te volimo mi te volimo ...........
FORZA MILAN
Celtic-AC Milan 0:2
KAKA 2x konacan predict

MILANO SIAMO NOI!
Dianel-Rossoner is offline   Reply With Quote

Tags
balkan

Posting Rules