AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 18-02-2008, 12:43   #12046

_MaJi_tz

Registered User

_MaJi_tz's Avatar

Fave Players: Gennarinho Gattuso
_MaJi_tz is on a distinguished road
MILANELLO - Sono 23 i giocatori rossoneri convocati da Carlo Ancelotti per la trasferta londinese di mercoledě sera contro l'Arsenal:
PORTIERI: Kalac, Fiori, Offredi (30);
DIFENSORI: Cafu, Maldini, Nesta, Kaladze, Simic, Jankulovski, Favalli, Bonera, Oddo;
CENTROCAMPISTI: Emerson, Gattuso, Seedorf, Gourcuff, Pirlo, Ambrosini, Brocchi;
ATTACCANTI: Kakŕ, Gilardino, Inzaghi, Pato

... 110 anni di storia, combatti per la gloria ...

Andriy Shevchenko - July 1, 1999 - May 26, 2006
_MaJi_tz is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2008, 14:05   #12047

milanista mosta

Registered User

milanista mosta's Avatar

Fave Players: Kaka
milanista mosta is on a distinguished road
Evo puštene su prodaje preko neta za EURO 2008 na stranici www.ulaznice.com.hr
milanista mosta is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2008, 14:37   #12048

mrki

Registered User

mrki's Avatar

Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
mrki is on a distinguished road
Kazu novine da ce početi Gila...

Isuse, pa ja ne mogu vjerovati. Ako se ovo dogodi dobit ću blagi srčani udar odmah u 5 minuti utakmice! kakva je to suluda zamisao??? Nadam se da nije u pravu Gazzetta.
Old 18-02-2008, 15:06   #12049

huss

Registered User

huss's Avatar

Fave Players: Weah, Van Basten, Savicevic, Kaka
huss is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by mrki
Kazu novine da ce početi Gila...

Isuse, pa ja ne mogu vjerovati. Ako se ovo dogodi dobit ću blagi srčani udar odmah u 5 minuti utakmice! kakva je to suluda zamisao??? Nadam se da nije u pravu Gazzetta.
Ma ne brini to je malo prepucavanje preko medija, isto tako su rekli i za Pata da nece znati da li ce igrat do pred samu utakmicu, a evo vidim da je uvsrten u ekipu koja putuje Mada kad je u pitanju Carlo, sve je moguce pa i formacija
sa Brochiem, Ambrosiniem, Gattusom i Emersonom u vezi
huss is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2008, 15:54   #12050

milanista mosta

Registered User

milanista mosta's Avatar

Wenger: "Favorit je Milan"

Trener Arsenala Arsene Wenger izjavio je da je Milan favorit u duelu protiv njegovog Arsenala.

"Arsenal je mlada ekipa dok je Milan aktuelni prvak Europe, te zbog toga vjerujem da je Milan blagi favorit. Vjerujem da oni imaju 55% šanse za prolaz, a mi 45%. No, jedno je sigurno, tek nakon ove dvije utakmice znat ćemo možemo li osvojiti Ligu prvaka ili ne." rekao je Wenger.

Zanimljivo, Arsenal i Milan susreli su se samo jednom, bilo je to već sada davne 1995. godine u okviru Europskog Superkupa. U prvoj utakmici na Highburyu bilo je 0-0, da bi Milan u revanšu na San Siru savladao Topnike rezultatom 2-0. Strijelci su bili Zvonimir Boban i Danielle Massaro.

Jedina veza između te dvije utakmice odigrane prije 13 godina je Paolo Maldini, koji će i 13 godina poslije predvoditi Milan u jednom od dva najiščekivanija susreta najelitnijeg europskog takmičenja.
Old 18-02-2008, 16:21   #12051

milanovac

Registered User

milanovac's Avatar

Fave Players: Kaka, Gatuso,Pippo,Maldini,Šimić,Pirlo,Dida
milanovac is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by milanista mosta
Da Fossa je bila nešto posebno i izgleda da je to otišlo u legendu. Brigatta ima samo količinu i to je sve. Mislim katastrofa...no nije mi jasno zašto,zbog čega? Vjerojatno raja iz Fosse ide na Curvu Sud al opet je pa većim dijelom utakmice tišina. Oni su kao neki Ultrasi al su postali smiješni. Ne kužim.

zaboravio sam šta se ono dogodilo sa Fossom kada su prekinuli mislim da se govorilo da su im Juventini ukrali glavni trasparent
Old 18-02-2008, 17:12   #12052

alberto

Registered User

alberto's Avatar

Fave Players: Maldini,Barezi,Pirlo,Rino,Pipo.
alberto is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by huss
Ma ne brini to je malo prepucavanje preko medija, isto tako su rekli i za Pata da nece znati da li ce igrat do pred samu utakmicu, a evo vidim da je uvsrten u ekipu koja putuje Mada kad je u pitanju Carlo, sve je moguce pa i formacija
sa Brochiem, Ambrosiniem, Gattusom i Emersonom u vezi
Ne seri ba,trenutno nam je naj vaznije da igraju oni koji su najbolji i najspremniji,da se ne ponovi situacija "Ronaldo"...
Forza Milan...
Old 18-02-2008, 17:18   #12053

alberto

Registered User

alberto's Avatar

Fave Players: Maldini,Barezi,Pirlo,Rino,Pipo.
alberto is on a distinguished road
Bit ce gusto bit ce 0:2...........

Last edited by alberto; 18-02-2008 at 17:20.
alberto is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2008, 18:50   #12054

milanista mosta

Registered User

milanista mosta's Avatar

Albertno,ne moraš uvijek kad citiraš nekoga počet rečenicu sa - NE SERI
Old 18-02-2008, 18:55   #12055

_MaJi_tz

Registered User

_MaJi_tz's Avatar

Fave Players: Gennarinho Gattuso
_MaJi_tz is on a distinguished road
Quote:
Albertno,ne moraš uvijek kad citiraš nekoga počet rečenicu sa - NE SERI
eh upravo tako,opusti se ba

... 110 anni di storia, combatti per la gloria ...

Andriy Shevchenko - July 1, 1999 - May 26, 2006
_MaJi_tz is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2008, 20:41   #12056

milanista mosta

Registered User

milanista mosta's Avatar

"Unfortunately I saw it live and I was very sad. "Aside from everything that's been said, I have always claimed he is the best player I've ever coached, even superior to Marco Van Basten. - dobro jutro

"Unfortunately this is a very serious injury and he will have to work hard to come back.

"I hope he does, because players like him are too important for football. He has to make it, he has to find back the pride and the will to come back."

Fabio Capello za Ronalda

Last edited by milanista mosta; 18-02-2008 at 20:47.
Old 18-02-2008, 23:01   #12057

milanista mosta

Registered User

milanista mosta's Avatar

Balotelli Picks Azzurri Over Ghana
Inter Milan sensation Mario Balotelli has turned down the chance to represent Ghana as he want to play for the Italy national team in the future.

Moro sam ovo stavit. Mrzim ovakve tipove. Jebo te gdje si rođen,ko si?
Old 19-02-2008, 02:52   #12058

MIRZA

Moderator

MIRZA's Avatar

Fave Players: Pirlo,Sheva,Topic, Kaladze, Papac, Salihovic
MIRZA is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by milanovac
zaboravio sam šta se ono dogodilo sa Fossom kada su prekinuli mislim da se govorilo da su im Juventini ukrali glavni trasparent
duga i kompliokovana ti je priča oko raspada Fosse....sve je počelo kada su u rukama Fosse završili neki barjaci od Vikinga (navijača juventusa koji su iz Milana)..navodno je torba s tim barjacima zaboravljena na željezničkoj stanici kada su vikinzi krenuli na gostovanje,čini mi e protiv Leccea...na sledećoj tekmi FDL pokazuju na svojoj tribini ta 2 barjaka,,,vikinzi traže da im se vrate jer nisu uzeti po ultras pravilima...fdl to odbijaju....
nakon gostovanja milana kod psv-a, vikinzi (kojim već kanalima) saznaju ime momka iz fosse zaduženog za gostujući trans...prave mu čeku prilikom vraćanja kući i otimaju trans....na sledećoj tekmi trans se postavlja na tribini juvea.....nakon toga dolazi do sastanka između fdl i vikinga....razmjenjuje se oduzete stvari i na sledećoj tekmi obje grupe pokazuju da su vratile oduzete rekvizite...

međutim tada ostale drupe milana uključujući i naše 'drage' brn traže od fosse da se rasformira jer se nisu ponašali po ultras kodeksima...jedno od pravila kaže da ak ti protivnička grupa oduzme glavni trans dužan si da se rasformiraš...i traže da se određeni broj ljudi iz fosse zabrani pristup kurvi sud...

održava se sastanaka članova fosse i odlučuje da će se stati iza ovih glavnih momaka te se odlučuje da zbog želje da se ne unose nesuglasice i da se održi mir na cs fosse rasformiraju....

fosse odlučuju da neće ići na cs dok je ovakva situacijia...navodno su neki koji su i došli na tekme milana u opremi FDL bili napadnuti od strane ostalih formarcija istog nam kluba.....

ovo sve pokazuje kolika je prljavština bila i ostala godinama na kurvi sud...fdl su bili više ljevičarski orjentisani dok su brn i ct desničari....
fdl su se borili protiv novih zakona o navijačima..dok brn i ct nisu gotovo niš poduzimali...
fdl su inače najstarija ultra grupa u italiji...koja je svoje materijale i robu prodavala po extemno niskim cijenama, za razliku od brn i ct koji su zarađivali na prodaji svoje opreme...(na ljubavi se ne zarađuje)....

inače brn i ct su veliki pristalice berlusconia...navodno su ct bili glavni odgovorni za davanje informacije o transu fdl kojeg su vikinzi oteli od fdl..

sve u svemu raspad FDL najveće i najbolje ultras grupe svih vremena nema nikakve veze sa ultras standardima i kodeksima...kriva je jebena politika i želja za većom moći grupa koje podržavaju isti klub....

eto va sad sva moć brn..al džaba vam kad ste sam po sebi krac.....nek vam sad vaš silvio kroji politiku koja će na kraju i uništiti prave ultrase u italiji...

----------------------------------

morao sam se malo istresti ovo nije ni mali dio što bih mogao napisati o silviu, brn, fdl i ovim dešavanjima u italiji...ali to ostavljam za drugi put, maloprije sam se vratio kući nakon 5 dana odsustva...usput vam preporučujem nikada nemojte gledati hokejaške tekme....

p.s. ev slika vikinga sa Fossinim transom...

ONORE ALLA FOSSA
NO AL CALCIO MODERNO!!!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	0506milanju.jpg
Views:	109
Size:	67.4 KB
ID:	11585  
Old 19-02-2008, 02:57   #12059

MIRZA

Moderator

MIRZA's Avatar

Quote:
Balotelli Picks Azzurri Over Ghana
Inter Milan sensation Mario Balotelli has turned down the chance to represent Ghana as he want to play for the Italy national team in the future.

Moro sam ovo stavit. Mrzim ovakve tipove. Jebo te gdje si rođen,ko si?
u potpunosti se slažem s tobom!
Old 19-02-2008, 03:35   #12060

MIRZA

Moderator

MIRZA's Avatar

opet ja...
ne znam čemu odjednom tolika zabrinutost oko avijanja na tekmama..koliko se ja sjećam, nedavno je većina ovdje bila za to da se i ukinu ti vandali, narkomani, uličati koje prave sve te probleme.
trebamo shvatiti da se sranja svugdje dešavaju...svaki dan slušamo o ubistvima i tučama na koncertima u diskotekama, u tramvaju, busu, na putu do škole, u školi, ali niko ne diže preveliku buku oko toga, dok čim se neko sranje desi na stadionu odmah svi mediji bruje o tome...a zašto? pa da bise zaštitili bogatuni da nebi nedo dragi Bog kojim slčajem neko od njih ili njihovih sinčina nastradao od tih zvijeri...jer boli njih šta se dešava u busu, tramavaju, na putu..oni i njihovi idu skupocjenim autima..boli ih šta se dešava u školama..njihovi najmiliji i onako pohađaju privatne škole gdje je osiguranje veće nek u guantanamu...ali jadnici nisu najbolje zaštićeni dok u skupocjenim ložama grickaju košpice i ispijaju skupocjena pića, da nedaj BOže koja baklja ili topovski ne bi zalutali u ložu...
ovim zakonima se samo još više štite ovi bogatuni..i treba se shvatiti da ako se ovako nastavi da za godinu dvije nećemeo ni imati nikakvu navijačku scenu (na kurvi sud je gotovo i nema odlaskom Fosse) neće više San Sirom odjekivati FORZA MILAN...INTERISTA DIVENTI PAZZO isl..neće jug više biti obojen crveno crnim papirmia, zastavam, crveno crnim dimom...dobit ćemo samo još više mjesta za nove skupocjene lože...

da se razumijemo i ja sam protvi nepotrebnog nasilja ALI U SVIM SFERAMA DRUŠTVENOG ŽIVOTA...a ne ti meni ovamo uvodi milion zakona i propisa, lupam da nesmijem nositi duge gaće na gostujućim tekmama...a na ulicama vlada haos...ak već hoćete učiniti tribinu 'sigurnijom' učinite i ulice i disko klubove isl...jel se to više nereda i problema pravi na stadionima i u navijačkom svijetu ili u ostalim sferama života??? ma dajte.....

upsut neko gore spominje interov sjever..ono je jarane pi.... dim od koreografija u odnosu šta se pravi i dan danas na drugim stadionima i šta su fosse pravile...ali nažalost ono je danas extra u odnosu šta se radi kod nas na jugu.....žalosno

Tags
balkan

Posting Rules