AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 21-06-2008, 07:06   #13546

bojan

Registered User

bojan's Avatar

Fave Players: milLaNelO laDs
bojan is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by MIRZA View Post
Dobro pitanje jarane, pokušat ću ti dati odgovor

Ne vjerujem da je kod ljudi (Bosnaskih muslimana) to tolika ljubav prema Turskoj koliko je mržnja prema Hrvatskoj,ne prema Republici Hrvatskoj i Hrvatima koliko prema Bosanskim katolicima ili ti ga Bosanskim Hrvatima.
Sve ti je to rezultat dugogodišnje politike i 'laboratorijskih experimenata' političara na običnom narodu, u kojima su i uspjeli, a po principu zavadi pa vladaj...
Ono što mi ne ide u glavu, kako neko, ko je rođen ovdje, čiji je djedovog djeda djed rođen i odrastao ovdje, koga je ova napaćena zemlja hranila i uzgajala, može mrziti ovu zemlju i slaviti i veličati drugu s kojom nema nikakvih veza, sem po vjeri (kao što onda ima veze i sa pola Evrope) otvoreno da kažem Bosanski katolici ili ti ga Hrvati kak sami sebe zovu, u redu za one koji imaju porodične veze s Hrvatima iz Hrvatske, to je druga priča...
I isto šta mi ne ide u glavu, kako nekoga ko te je pokorio, uzeo ti ne zavisnost, pokrao te i na kraju za bijedne pare prodao (Turska) možeš smatrati svojim bratom i kititi se njegovim zastavama, šalovima (ovo govorim za Bosanske muslimane)...

Ne znam koliko si upoznat sa situacijom u BiH, u sredinama gdje su miješani narodi, ti je nacionalni naboj na nivou i čeka se i najmanji povodom da se oni drugi okrive za neš ili da se pred njima slave pobjede 'svojih' pa makar i u dominama.

Donekle i razumijem ove u miješanim sredinama (mada mi je i to do bola glupo,dići tolike tenzije zbog tekme 2 druge zemlje) ali mi nikako ne ide u glavu, kako npr.et u mom kraju gdje praktički nema Hrvata (možda par porodica), Katolika ima puno više ali se oni sami svrstavaju u red Bošnjačkog naroda, sinoć je ulicama kružilo 10tak automobila, većinom alkoholizirane omladine uz povike, od: "Turkiye", pa da bi se završilo s: "Biće Hrvatska k*rac šampion", mislim ono stvarno umobolno i primitivno do bola, ja sam lično bio vani u gradu s jaranom kada se je to sve dešavalo, ali iz drukčijih razloga, jedinstvena prilika da se 'dođe' do rekvizita drugih ekipa, od šalova,zastavica, pa do dresova, ali nažalost ostali smo praznih ruku...

Tako da ti moj Jospie, za mene su ti sinoć bolesnici bili i oni obojeni hrvatskim i oni turskim bojama, koji nemaju ama baš nikakve veze s tim zemljama, osim po vjeroispovijesti (a da li bi bila ista situacija da su igrali Recimo kršćanska Njemačka, protiv muslimanske Indonezije, bi al na krcu), jedno je simpatisati neku ekipu,ali ovo juče što se dešavalo u BiH je više od samog simpatisanja, više i dublje od samog fudbala, to ti je nešto bolesno i pokvareno što nam svima na ovom Balkanu leži duboko u genima....

Znam da će sada biti i onih uvrijeđenih i koji će mi hebati sve po spisku,ali ti su se sigurno prepoznali u textu iznad, tak da me za takve ono zaboli neka stvara..

Budite mi sretni i debeli....
Svaka cast care ali nazalost tih tvoji stavovi i svacanja ne preovladavaju na nasim balkanskim prostorima...
Old 21-06-2008, 07:26   #13547

milanista mosta

Registered User

milanista mosta's Avatar

Fave Players: Kaka
milanista mosta is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by josip View Post
Al meni nije jasno kakve veze vi iz bosne imate sa turcima, pa tako zdušno navijate za njih.
Ja ću ti reć pa ko se ljutio ljutio.
Činjenice su da su bosanci,bošnjaci,muslimani narod u nastajanju priznali oni to ili ne. Pa se neki deklariraju kao bosanci,drugi kao bošnjaci,treći kao muslimani,četvrti kao jugoslaveni. Pa jedni navijaju za Tursku,drugi navijaju za bilo koju ekipu koja igra protiv Hrvatske (npr. ovi u mostaru),treći navijaju za BiH. Ovi koji su navijali za Tursku protiv Hrvatske su oni koji ne mogu smislit hrvate u BiH a vas u Hrvatskoj obožavaju iz razloga što bi oni htjeli da se ljudi i BiH dijele na bosance - muslimane,katolike i pravoslavce. Opet mogu to nijekat al tako je. Nažalost poznavajuć ovaj forum i ljude na njemu velika je vjerojatnost da mi ovaj post pobrišu i da nastane bjesno vrijeđanje poslije njega.
milanista mosta is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2008, 07:31   #13548

milanista mosta

Registered User

milanista mosta's Avatar

Quote:
Originally Posted by MIRZA View Post
Dobro pitanje jarane, pokušat ću ti dati odgovor

Ne vjerujem da je kod ljudi (Bosnaskih muslimana) to tolika ljubav prema Turskoj koliko je mržnja prema Hrvatskoj,ne prema Republici Hrvatskoj i Hrvatima koliko prema Bosanskim katolicima ili ti ga Bosanskim Hrvatima.
Ono što mi ne ide u glavu, kako neko, ko je rođen ovdje, čiji je djedovog djeda djed rođen i odrastao ovdje, koga je ova napaćena zemlja hranila i uzgajala, može mrziti ovu zemlju i slaviti i veličati drugu s kojom nema nikakvih veza, sem po vjeri (kao što onda ima veze i sa pola Evrope) otvoreno da kažem Bosanski katolici ili ti ga Hrvati kak sami sebe zovu, u redu za one koji imaju porodične veze s Hrvatima iz Hrvatske, to je druga priča...

Tako da ti moj Jospie, za mene su ti sinoć bolesnici bili i oni obojeni hrvatskim i oni turskim bojama, koji nemaju ama baš nikakve veze s tim zemljama, osim po vjeroispovijesti (a da li bi bila ista situacija da su igrali Recimo kršćanska Njemačka, protiv muslimanske Indonezije, bi al na krcu), jedno je simpatisati neku ekipu,ali ovo juče što se dešavalo u BiH je više od samog simpatisanja, više i dublje od samog fudbala, to ti je nešto bolesno i pokvareno što nam svima na ovom Balkanu leži duboko u genima....

Budite mi sretni i debeli....
Eto moj Josipe...prvo sam napiso svoj post pa pročito ovaj i ko da sam gledo.
Huraaaaa...bosanski katolici...jeeeeeeeeeeeee...
Nikad mira u ovoj kvazidržavi.
Old 21-06-2008, 07:32   #13549

ENIS

Moderator

ENIS's Avatar

Fave Players: Maldini, Albertini, Costacurta, Nesta, Gattuso,
ENIS is on a distinguished road
drama si ti meni mostarac ..

MI SMO VAMA SO NA RANU

ENIS is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2008, 07:36   #13550

milanista mosta

Registered User

milanista mosta's Avatar

Quote:
Originally Posted by ENIS View Post
drama si ti meni mostarac ..
A ja sam zaljubljen u tebe...
Old 21-06-2008, 07:58   #13551

ENIS

Moderator

ENIS's Avatar

to sam i ja posao napisat al et ... preduhitrio si me .)

MI SMO VAMA SO NA RANU

Old 21-06-2008, 09:24   #13552

uvijek_rossoner

Registered User

uvijek_rossoner's Avatar

Fave Players: Maldini,Baresi,Van Basten,Weah,Nesta,Kaka',Dinho..
uvijek_rossoner is on a distinguished road
Josipe, kad vidiš postove milaniste mostar dodjes do odgovora zasto ???
Old 21-06-2008, 09:55   #13553

Interimovic

Registered User

Interimovic is on a distinguished road
Ma fino je to Mirza sve obrazlozio, u potpunosti se slažem s njim. Mostarac je malo polupao lončiće i njemu ne treba zamjeriti jer zivi u takvoj specifičnoj sredini u kojoj je glava, po tom pitanju, uvijek vruća.

Fino je Mirza rekao da ne treba zamjeriti ljudima(Hrvatima) koji vuku svoje korijene iz hrvatske i imaju rodbinu tamo pa navijaju tako srčano za hrvatsku, ne treba zamjerit ni ovim turcima što šamaraju kebabe i što navijaju za tursku. Treba zamjerit bolesnicima koji su rođeni u Bosni i Hercegovini, koji vuku korijene iz bosanskohercegovačkog tla i onda se nekom bolesnom teorijom poistovjećuju s Turcima( možeš mostarac to zamjerit Mirzi ali je istina, nama je s turcima zajednička samo vjera) ili se pak poistovjećuju s Hrvatima(zajednička isto samo vjera).

Takvi ljudi su za mene budale, ja osobno sam na kladionici igro na Hrvate i zbog toga sto su nam komšije malo sam i navijao za njih. Onda mi malo odvratno zvučalo ono "baci turke da se igramo" pa mi nije toliko bilo ni zao kad su ispali. Ono, baš sam ravnodušan bio i najteži trenutak mi je bio kad sam vidi Srnu da se guši u plaču jer je o0n veliki sportaš i pravi borac.
Interimovic is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2008, 10:04   #13554

milanista mosta

Registered User

milanista mosta's Avatar

Lijepo vi to,nema šta. Vama svaka čast što svi mislite i pišete isto,mislim vi muslimani na ovom forumu. Ja sam prilično siguran da mene niko neće podržat ovdje kao što nas Hrvate ovdje,u BiH svakako niko ne podržava. No mi smo navikli na to i živimo s tim.
Vi mislite šta hoćete i pišite šta hoćete no ja znam ko sam i šta sam a vi budite šta god želite i hoćete jer mene libo taki šta ste vi.
Pozdrav...
Old 21-06-2008, 10:42   #13555

uvijek_rossoner

Registered User

uvijek_rossoner's Avatar

Fave Players: Maldini,Baresi,Van Basten,Weah,Nesta,Kaka',Dinho..
uvijek_rossoner is on a distinguished road
Eto vidite sve iz njegovih postova zakljucite. Sad jos malo kuka kao treba mu podrska.
Milanista prvo se spusti na zemlju i pocni malo da razmisljas, a to muslimani isto pisete ja ne znam da sam igdje naveo da sam musliman.
Mirza i Interimović su jako lijepo to obrazlozili i nevidim nikakvu gresku u njihovim postovim. Ja licno ne bi da nastavljamo ovu temu jer ce poceti da puca po šavovima.
A iskreno sinoć mi je bilo draze da Turska prodje dalje samo radi ovakvih kakav je Milanista (ljutio se ne ljutio), jer uzasno iritira sa vecinom svojih postova, jer on bi sad da bude veci Hrvat nego bilo ko na forumu ali ne moze i to ga pojede...
Nego neka nama Azzuri osvoje ovo prvenstvo jer nista ljepse ne bi zvucalo nego kao Evropski i Svjecki prvaci...
Old 21-06-2008, 10:49   #13556

milanista mosta

Registered User

milanista mosta's Avatar

Hahaha
Forza Šri Lanka
Old 21-06-2008, 11:10   #13557

ENIS

Moderator

ENIS's Avatar

hehehe ... drama ste svi vi meni

sad cemo malo da se prebacimo na neke druge teme .. jer ipak mi se nemozemo nikad dogovorit ni oko cega zivimo u takvoj drzavi i takvi smo mi .. situacija se nece promijeniti barem ovdje u mostaru NIKAD ..al juce sam dozivio nesto fino i ponosan sam na to

sjedimo u kaficu sa prijateljem koji je takodje iz tz i gledamo utakmicu i za nasim su stolom 3 cure starije malo i sad ono kafici gore ,psuje se na sve strane on i ja normala al utakmica nisam navijo ni za jedne ni za druge .i poluvrijeme kad iz kafica ovog jednog cuje se himna bosne,pa navijacke pjesme red army i tako ta sranja ja se pocinjem hvata za glavu jao reko nemogu da vjerujem situacije ovdje i tad sam vidio pravu stranu mostara i koliki nacionalizam vlada ovdje ,nije normalno .. i ono cure su vidile vjervatno kako se zgrozavamo od tog debiilizma i prvo pitanje je bilo vi niste odavde . rekoh samo hvala Bogu da nismo .. tako da od ovog ovdje pricanja nema nista ... ucjek ce ostat kako je sad .. barem u nekim gradovima gdje zive hrv.srbi i bosnjaci .

VOLIM TUZLU

MI SMO VAMA SO NA RANU

Old 21-06-2008, 11:18   #13558

milanista mosta

Registered User

milanista mosta's Avatar

Volim Šri Lanku
Old 21-06-2008, 11:22   #13559

mrki

Registered User

mrki's Avatar

Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
mrki is on a distinguished road
Znate sta, reci su ovo iz afekta jer sam u nekakvoj vrsti depresije od jucer....boli me k...za ova događanja u bosni između 15000 nacija koje ni same ne znaju za koga navijaju. To nije bitno za forum!

I još ovo: nabijem Rossettia i njegove 2 minute produzetka u produzetcima, i NE DOPUŠTANJE izmjene nakon gola koju je tražio Bilić, a bilo je prekida. I onaj turski cigan se ni ne zna plemenito veseliti kad zabije gol nego stavlja prst na ustak kao" šutite sada..." Imaju 500 puta vise stanovnika a razbili smo ih na tribinama, zadnji produzetak - tako nitko ne navija ( bježite ljudi, bježite iz grada, stiže ekipa pijana, bježite ljudi dok postoji nada, jer ovdje igra Hrvatskaaa! Ale,aleee!! ), samo za Vatrene. Sad prvo nabijamo Engleze a onda u Afriku sa ovom istom ali malo iskusnijom ekipom, i Da Silvom! Boli me k, banirajte me ak ocete.
Old 21-06-2008, 11:24   #13560

ENIS

Moderator

ENIS's Avatar

a mozes to volit niko ti ne brani

al prihvati tako kako je ,momak

MI SMO VAMA SO NA RANU

Tags
balkan