AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 22-06-2008, 04:04   #91

Gule-Pirlo

Registered User

Gule-Pirlo's Avatar

Fave Players: Pirlo,Bierhoff,Maldini,Nesta,Kaka..
Gule-Pirlo is on a distinguished road
Da tepaa,ama u produzetoci.Ja nemase da ja pisam deka ke tepaat u produzetoci!Taka da pak nemase da fatam :@

Gule-Pirlo is offline   Reply With Quote
Old 22-06-2008, 06:49   #92

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Fave Players: SFRJ Reprezentativci
pece4ever is on a distinguished road
Abe ne e vazno kako vazno gi zgazija, ne im dadoa ni malce prostor da igraat i ovie od edna sansa dadoa gol, sramota e toa, na Italijanite i na francuzite po 3 - 4 komada im bapnaaa.
Rusija - Germanija finale slusaj.

FOREVER
pece4ever is offline   Reply With Quote
Old 22-06-2008, 08:19   #93

bojan

Registered User

bojan's Avatar

Fave Players: milLaNelO laDs
bojan is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by pece4ever View Post
Abe ne e vazno kako vazno gi zgazija, ne im dadoa ni malce prostor da igraat i ovie od edna sansa dadoa gol, sramota e toa, na Italijanite i na francuzite po 3 - 4 komada im bapnaaa.
Rusija - Germanija finale slusaj.
Da bas gi zgazija posebno vo produzetcite.Abe Rusive go otkrija povtorno fudbalot na evropskovo.Za razlika od kvalifikaciite kade sto nie za malku ne gi tepavme sred Moskva,sega se druga prikazna,potpolno nova igra,nekoi novi igraci sto ne dojdoja do izraz vo kvalifikaciite sega partal
pravat a plus ako se zeme faktot deka site do eden igraat vo ruskata liga toa im e uspeh povece se razbira .
Mislam deka ako Milan treba uste nekogo da kupi letovo,bi trebalo so sigurnost da trgne vo lov na ruskata reprezentacija,eve za primer zemete gi Zirkov,Pavlicenko i Arsavin partal pravat i uste nekoi drugi.A nie se zafrkavame dve godini tuka so nekojsi Eto cija sto forma skoro dve godini e vo opagjanje ,Drogba koj sto e vo poodminati godini ili Adebajor za koj sto ne vikam deka nee dobar ama..

A sto se odnesuva do finaleto bas bi sakal da ja vidam Rusija iako imam igrano 20 evra za sampion na Spanija.

Last edited by bojan; 22-06-2008 at 08:21.
bojan is offline   Reply With Quote
Old 22-06-2008, 09:08   #94

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Da da i ja sum definitivno da se donese nekoj ruski igrac, kako i so procitav na net, demek Carlo se zainteresiral za Arshavin i toa e nesto dobro da se cue.
Plus moram da napomenam deka utakmicata so Holandija Zhirkov ja izigra epten extra, baska im odrzaa lekcija u fudbal.
Prvo mislenje mi e deka Holandjanite letnaa u obalci koga gi zgazija Italija I Francija, i zatoa i kiksnaa so Rusite, a vtoro imaat trener Holandjanec koj 99% gi znae site kako disat i lesno procitana taktika, ti da nemozes 120 min da svrzes tri dodavanja auu.
Plus Hiddink e strasen strateg.

Vecer bi trebalo da se gleda dobra utakmica, ama mislam Italija bez Pirlo ne e Italija, plus ako go stavi vecer Camoranesi od start mesto Aquillani 100% ja gubat utakmicata, in other way ke bide zustro.

A za Adebayor ke se znae se do drugiot ponedelnik t.e do 1 juli, tipot e siguren deka go napusta Arsenal, dilemata e samo kade ke zavrsi kaj nas ili u Barsa.
Iskreno se nadevam kaj nas, sepak e klasa napadjac + Arshavin i ludilo, Carlo ke uziva koga ke sostavuva ekipa. A i nie dodeka gledame.
Uste da najdeme nekoj dobar golman i sme zavrsile rabota.

FOREVER
Old 22-06-2008, 09:27   #95

Tony29.

Registered User

Tony29.'s Avatar

Tony29. is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by pece4ever View Post
Iskreno se nadevam kaj nas, sepak e klasa napadjac + Arshavin i ludilo, Carlo ke uziva koga ke sostavuva ekipa. A i nie dodeka gledame.
Ne moze da gi Milan kupi dvajcata. Adebajor nema pasos od evropska unija a nema ni Arsavin. Problem e toa sto Italiajsnkite ekipi ne smeat da kupat vo ista sezona dvajca igraci koi sto doagaat od zemji von evropska unija.
t.e moze da kupi dvajca non-eu igraci dokolku barem edniot od niv go kupi od Italiajsnka ekipa, ama ako se i dvajcata kupeni nadvor od Italija i ako se non-EU togas zakonot ne im dozvoluva da gi kupat i dvajcata.

Malku je komplicirano, znam, pa ke probam so primer

Milan moze da kupi dvajca (ili poveke) non-EU igraci dokolku:
a) dvajcata igraat vo drug tim vo serie A ili serie B
b) barem edniot od niv igra vo drug tim od serie A ili serie B

Milan ne moze da kupi dvajca (ili poveke) non-EU igraci dokolku :
a) dvajcata igraat nadvor od Italija

Bez razlika dali Milan ke se otarasi od non-EU igracite koi se veke vo timot (Simic, Cafu itn) , pak nema da moze da kupi poveke od 1 non-EU igrac nadvor od Italija.

Taka da ako Milan go kupi Adebayor toa znaci deka ovaa sezona, ni sega a nitu vo zimski preoden rok, Milan nema da moze da kupi Ruski igraci, africki igraci i juzno amerikanski igraci koi nemaat vtor pasos od nekoja zemja od evropska unija.
Ova normalno ne vazi samo za Milan tuku za site Italijanski ekipi. Zatoa, a i zaradi ogromnite danoci, Galliani nekolku pati rece deka Italijanskite ekipi se hendikepirani vo odnos na angliskite i spanskite ekipi.

Jasno ?

P.S: Veke mi e 6ta godina kako ziveam vo Makedonija ali uste ne mi e makedonskiot perfekten, taka da sorry za greskite.
Old 22-06-2008, 09:39   #96

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

E ova ne sum go znael, super, fala za informacijata.
Kako i da e nie sme klub koj poveke se lozi na Italijanski igraci nego stranci. Plus i koga ja razgledas situacijata u klubot, na pr. koga bi go kupile Arshavin, kako toj igrac ke igra so Kaka, kaj ke bide Seedorf tuka, Arshavin i Kaka se dva premnogu slicni igraci, i dvajcata se polu spicevi, a i dvajcata mozat da igraat kako napadjaci.
Iskreno, poveke sakam da go kupime Ade, poise bi odgovaral u napad so Pato, poso Arshavin e nizok a i Pato isto taka, znaci ne ni trebaat niski igraci.
Taka da navivam za Ade.

FOREVER
Old 22-06-2008, 11:56   #97

Gule-Pirlo

Registered User

Gule-Pirlo's Avatar

Fave Players: Pirlo,Bierhoff,Maldini,Nesta,Kaka..
Gule-Pirlo is on a distinguished road
Abe glej Ade e pred potpisuvanje u Barsa i Arsenal se soglasile na 27 milioni taka da ne veruvam deka ke bide nesto od ovoj dogovor!

Gule-Pirlo is offline   Reply With Quote
Old 22-06-2008, 15:38   #98

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Abe kakva Barsa, nema niso oficijalno taka da uzivaj, ke ima dogovor

FOREVER
Old 22-06-2008, 17:07   #99

MIRZA

Moderator

MIRZA's Avatar

Fave Players: Pirlo,Sheva,Topic, Kaladze, Papac, Salihovic
MIRZA is on a distinguished road
hahahaha
svaka čast
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Picture008.jpg
Views:	206
Size:	86.8 KB
ID:	11678  
Old 22-06-2008, 17:31   #100

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

hvala brate, ja mislim sve je receno.

FOREVER
Old 22-06-2008, 17:32   #101

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Plus otide 100 post, ama ni trgna, se nadevam ke ne ima poveke, pa koga ke pocne sezonata ke ima dosta muabet.

FOREVER
Old 23-06-2008, 12:49   #102

DUCO

Registered User

DUCO's Avatar

Fave Players: Nesta ,Gourcuff,RIVERA,Kaka,Pato,MALDINI,Sheva
DUCO is on a distinguished road
Abe kakov Adebajor,Arsavin e klasa igrac cela evropa e u euforija od negovite nastapi na EURO a toa da ne mozat da igrat zaedno so kaka evo kako ke izgleda
KAKA ARSAVIN poluspic
i PATO sam u napad
A sredina RINO,PIRLO,FLAMINI
Za odbrana ne znam
Golman moze Boruc

GAME OVER
DUCO is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2008, 13:07   #103

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Kako sto vikas ti, znaci pak so eden napagjac, ovaa godina bratce mora da se igra so dva napagjaca i toa bolje da e Ade otkolku Arshavin.
Ne ni trebaat dvajca niski igraci, mora eden visok, ako me prasuvas mene ja pre bi go kupil Pavlichenko, deckoto e klasa.

FOREVER
Old 23-06-2008, 13:18   #104

DUCO

Registered User

DUCO's Avatar

Fave Players: Nesta ,Gourcuff,RIVERA,Kaka,Pato,MALDINI,Sheva
DUCO is on a distinguished road
Abe ne so eden so trojca KAKA i ARSAVIN bi pomagali u odbrani
a i so brzinata so ja ima Arsavin bi bili odlican tandem so PATO koj ne vazi za nizok igrac metar 80 i nesto.

Moze na kraj da recat nema nisto Ronaldo e dobar so vikas na toa?

GAME OVER
DUCO is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2008, 14:14   #105

bojan

Registered User

bojan's Avatar

Fave Players: milLaNelO laDs
bojan is on a distinguished road
Да,кога би го зеле Аршавин би играле повторно со еден шпиц со тоа што он би играл место Сидорф што и во тој случај би било доста офанзивно.Но мислам дека Пеце е во право нас ни треба и некој како Аде/Павличенко кои што се доста високи.Е тогаш би била друга приказна кога на пример би играле во тандем Пато со Адебајор/Павличенко,би заиграле во формација 4-4-2 која шо помалку почнува да ни недостасува.Инаку баш би ми се напраело мерак и доколку го купат Аршавин.

Би сакал да ве замолам да пишуваме на кирилица и со тоа да дадеме и ние тука свој придонес во кампањата која што е моментално актуелна во нашата држава.

Posting Rules