![]() |
|
|
#91 |
|
Registered User
Fave Players: Pirlo,Bierhoff,Maldini,Nesta,Kaka..
![]() |
Da tepaa,ama u produzetoci.Ja nemase da ja pisam deka ke tepaat u produzetoci!Taka da pak nemase da fatam :@
|
|
|
|
#92 |
|
Registered User
Fave Players: SFRJ Reprezentativci
![]() |
Abe ne e vazno kako vazno gi zgazija, ne im dadoa ni malce prostor da igraat i ovie od edna sansa dadoa gol, sramota e toa, na Italijanite i na francuzite po 3 - 4 komada im bapnaaa.
Rusija - Germanija finale slusaj.
|
|
|
|
#93 | |
|
Registered User
Fave Players: milLaNelO laDs
![]() |
Quote:
pravat a plus ako se zeme faktot deka site do eden igraat vo ruskata liga toa im e uspeh povece se razbira . Mislam deka ako Milan treba uste nekogo da kupi letovo,bi trebalo so sigurnost da trgne vo lov na ruskata reprezentacija,eve za primer zemete gi Zirkov,Pavlicenko i Arsavin partal pravat i uste nekoi drugi.A nie se zafrkavame dve godini tuka so nekojsi Eto cija sto forma skoro dve godini e vo opagjanje ,Drogba koj sto e vo poodminati godini ili Adebajor za koj sto ne vikam deka nee dobar ama.. A sto se odnesuva do finaleto bas bi sakal da ja vidam Rusija iako imam igrano 20 evra za sampion na Spanija.
Last edited by bojan; 22-06-2008 at 08:21. |
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Registered User
![]() |
Da da i ja sum definitivno da se donese nekoj ruski igrac, kako i so procitav na net, demek Carlo se zainteresiral za Arshavin i toa e nesto dobro da se cue.
Plus moram da napomenam deka utakmicata so Holandija Zhirkov ja izigra epten extra, baska im odrzaa lekcija u fudbal. Prvo mislenje mi e deka Holandjanite letnaa u obalci koga gi zgazija Italija I Francija, i zatoa i kiksnaa so Rusite, a vtoro imaat trener Holandjanec koj 99% gi znae site kako disat i lesno procitana taktika, ti da nemozes 120 min da svrzes tri dodavanja auu. Plus Hiddink e strasen strateg. Vecer bi trebalo da se gleda dobra utakmica, ama mislam Italija bez Pirlo ne e Italija, plus ako go stavi vecer Camoranesi od start mesto Aquillani 100% ja gubat utakmicata, in other way ke bide zustro. A za Adebayor ke se znae se do drugiot ponedelnik t.e do 1 juli, tipot e siguren deka go napusta Arsenal, dilemata e samo kade ke zavrsi kaj nas ili u Barsa. Iskreno se nadevam kaj nas, sepak e klasa napadjac + Arshavin i ludilo, Carlo ke uziva koga ke sostavuva ekipa. A i nie dodeka gledame. Uste da najdeme nekoj dobar golman i sme zavrsile rabota.
|
|
|
|
#95 | |
|
Registered User
![]() |
Quote:
t.e moze da kupi dvajca non-eu igraci dokolku barem edniot od niv go kupi od Italiajsnka ekipa, ama ako se i dvajcata kupeni nadvor od Italija i ako se non-EU togas zakonot ne im dozvoluva da gi kupat i dvajcata. Malku je komplicirano, znam, pa ke probam so primer Milan moze da kupi dvajca (ili poveke) non-EU igraci dokolku: a) dvajcata igraat vo drug tim vo serie A ili serie B b) barem edniot od niv igra vo drug tim od serie A ili serie B Milan ne moze da kupi dvajca (ili poveke) non-EU igraci dokolku : a) dvajcata igraat nadvor od Italija Bez razlika dali Milan ke se otarasi od non-EU igracite koi se veke vo timot (Simic, Cafu itn) , pak nema da moze da kupi poveke od 1 non-EU igrac nadvor od Italija. Taka da ako Milan go kupi Adebayor toa znaci deka ovaa sezona, ni sega a nitu vo zimski preoden rok, Milan nema da moze da kupi Ruski igraci, africki igraci i juzno amerikanski igraci koi nemaat vtor pasos od nekoja zemja od evropska unija. Ova normalno ne vazi samo za Milan tuku za site Italijanski ekipi. Zatoa, a i zaradi ogromnite danoci, Galliani nekolku pati rece deka Italijanskite ekipi se hendikepirani vo odnos na angliskite i spanskite ekipi. Jasno ? ![]() P.S: Veke mi e 6ta godina kako ziveam vo Makedonija ali uste ne mi e makedonskiot perfekten, taka da sorry za greskite.
|
|
|
|
#96 |
|
Registered User
![]() |
E ova ne sum go znael, super, fala za informacijata.
Kako i da e nie sme klub koj poveke se lozi na Italijanski igraci nego stranci. Plus i koga ja razgledas situacijata u klubot, na pr. koga bi go kupile Arshavin, kako toj igrac ke igra so Kaka, kaj ke bide Seedorf tuka, Arshavin i Kaka se dva premnogu slicni igraci, i dvajcata se polu spicevi, a i dvajcata mozat da igraat kako napadjaci. Iskreno, poveke sakam da go kupime Ade, poise bi odgovaral u napad so Pato, poso Arshavin e nizok a i Pato isto taka, znaci ne ni trebaat niski igraci. Taka da navivam za Ade.
|
|
|
|
#97 |
|
Registered User
Fave Players: Pirlo,Bierhoff,Maldini,Nesta,Kaka..
![]() |
Abe glej Ade e pred potpisuvanje u Barsa i Arsenal se soglasile na 27 milioni taka da ne veruvam deka ke bide nesto od ovoj dogovor!
|
|
|
|
#98 |
|
Registered User
![]() |
Abe kakva Barsa, nema niso oficijalno taka da uzivaj, ke ima dogovor
|
|
|
|
#99 |
|
Moderator
Fave Players: Pirlo,Sheva,Topic, Kaladze, Papac, Salihovic
![]() |
hahahaha
svaka čast ![]()
|
|
|
#100 |
|
Registered User
![]() |
hvala brate, ja mislim sve je receno.
|
|
|
|
#101 |
|
Registered User
![]() |
Plus otide 100 post, ama ni trgna, se nadevam ke ne ima poveke, pa koga ke pocne sezonata ke ima dosta muabet.
|
|
|
|
#102 |
|
Registered User
Fave Players: Nesta ,Gourcuff,RIVERA,Kaka,Pato,MALDINI,Sheva
![]() |
Abe kakov Adebajor,Arsavin e klasa igrac cela evropa e u euforija od negovite nastapi na EURO a toa da ne mozat da igrat zaedno so kaka evo kako ke izgleda
KAKA ARSAVIN poluspic i PATO sam u napad A sredina RINO,PIRLO,FLAMINI Za odbrana ne znam Golman moze Boruc |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Registered User
![]() |
Kako sto vikas ti, znaci pak so eden napagjac, ovaa godina bratce mora da se igra so dva napagjaca i toa bolje da e Ade otkolku Arshavin.
Ne ni trebaat dvajca niski igraci, mora eden visok, ako me prasuvas mene ja pre bi go kupil Pavlichenko, deckoto e klasa.
|
|
|
|
#104 |
|
Registered User
Fave Players: Nesta ,Gourcuff,RIVERA,Kaka,Pato,MALDINI,Sheva
![]() |
Abe ne so eden so trojca KAKA i ARSAVIN bi pomagali u odbrani
a i so brzinata so ja ima Arsavin bi bili odlican tandem so PATO koj ne vazi za nizok igrac metar 80 i nesto. Moze na kraj da recat nema nisto Ronaldo e dobar so vikas na toa? |
|
|
|
|
|
#105 |
|
Registered User
Fave Players: milLaNelO laDs
![]() |
Да,кога би го зеле Аршавин би играле повторно со еден шпиц со тоа што он би играл место Сидорф што и во тој случај би било доста офанзивно.Но мислам дека Пеце е во право нас ни треба и некој како Аде/Павличенко кои што се доста високи.Е тогаш би била друга приказна кога на пример би играле во тандем Пато со Адебајор/Павличенко,би заиграле во формација 4-4-2 која шо помалку почнува да ни недостасува.Инаку баш би ми се напраело мерак и доколку го купат Аршавин.
Би сакал да ве замолам да пишуваме на кирилица и со тоа да дадеме и ние тука свој придонес во кампањата која што е моментално актуелна во нашата држава.
|
|