AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 29-09-2008, 03:20   #15136

sandicro

Registered User

sandicro's Avatar

Fave Players: Gattuso, Pirlo, Kaka, Boban
sandicro is on a distinguished road
Cambiasso je jucer bio zid, fakat je odlicno igrao. Od Quaresme nista, osim sto je dobio batina i dosta se valjao po travi. Nista od njegove brzine i driblinga, no ima vremena za njega, tek je stigao.
sandicro is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2008, 05:58   #15137

bLOND !-,-!

Registered User

bLOND !-,-!'s Avatar

bLOND !-,-! is an unknown quantity at this point
http://www.nogometni-magazin.com/new...ranto_ita_news

bLOND !-,-! is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2008, 06:15   #15138

geoff

Registered User

geoff's Avatar

geoff is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Interimovic View Post
Ma dobro vama je sve smijurija jer niste objektivni ali mislim da se Milanovim i Juventusovim navijačima čini da su pokradeni jer su navikli na veliku pomoć od sudija u proslosti pa sad kad sudija ne navlači ili pak kad malo i odmogne onda je to strašno.

Istina jest da Milan i Juventus imaju nešto lošije suđenje u zadnje dvije godine ali to je samo iz razloga što su sudije nakon Calciopolija pod većim pritiskom kad sude utakmice od ta dva tima.

Ne znam šta je tu neobjektivno što Inter hara nakon Calciopolija, zar nije tako? Osvojio je sve naslove nakon tog scandala, oborio mnoge rekorde itd. To je objektivno. U LP dalje nisu otišli prvenstveno zbog naivnog i predefanzivnog trenera ali i to se sad promijenilo.

A što se tiče sinoćnjeg derbija, šta reći? Milan je dao gol više i na tom mu čestitam. Je li zaslužena pobjeda ili nije? To ja ne mogu odrediti, vjerovatno neću biti objektivan ali ne mogu se oteti dojmu da smo mogli dati gol da je bilo malo više sreće.
Kao prvo moram rec da cijenim tvoje postove i da si u vecini slucajeva objektivan i realan.

Pa cu i ja pokusat biti objektivan u vezi intera od sinoc.

Objektivno smo sinoc bili bolja momcad i zasluzeno smo pobijedili. Imate nekoliko vanserijskih igraca (JC, maicon, JZ, ibra), ali niste bolji od milana ma koliko se razbacivali euforijom prije utakmice. Mancini i quaresma su za klasu ispod ronaldinha i kake i nikakva njihova fizicka spremnost i zalaganje to ne mogu nadoknadit. Ronaldinho je jos uvijek nespreman, nikoga on ne moze proci jedan na jedan, kao kaka recimo, ali jedna njegova lopta vrijedi vise od cijele utakmice mancinia. Ovaj mourinhov inter je po meni kopija chelsea mourinhovog gdje su isto bila 3 dma, dva krila i dominantan napadac. I sve ovisi o tome hoce li ibra(drogba) dobro ili lose primiti napucanu loptu.

E sad, koliko god sam kritican prema carletti, sinoc je postavio slicnu igru (i uspjesnu) kao protiv manchestera u polufinalu lp, gdje je duplirao bokove, rino i zambro na nasoj desnoj, a ambro i marek na lijevoj i oni su izbacili mancinia i quaresmu, a inter kroz sredinu nema igru jer nitko od trojce dm-a nema neku vrijednost prema naprijed..

Milan ima znalce u momcadi koji imaju savrsenu kontrolu lopte, sjajnu tehniku i izvrsne lopte za napadace, ali nema jednog ibru u napadu (ja bi volio da boriello to postane, a pato je premlad i neiskusan) koji ce to sve potrpat.

Iako sam prezadovoljan s zadnja tri kola u kojem smo deklasirali lazio, koji je zaista dobar ove sezone, bojim se da opet ne prospemo bodove protiv kojekakvih fenjerasa, a uvjeren sam da ce inter s morinhom to sve manje vise pobijediti

Uglavnom, bit ce ovo mnogo zanimljivo prvenstvo
geoff is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2008, 06:52   #15139

alberto

Registered User

alberto's Avatar

Fave Players: Maldini,Barezi,Pirlo,Rino,Pipo.
alberto is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Interimovic View Post
Ma dobro vama je sve smijurija jer niste objektivni ali mislim da se Milanovim i Juventusovim navijačima čini da su pokradeni jer su navikli na veliku pomoć od sudija u proslosti pa sad kad sudija ne navlači ili pak kad malo i odmogne onda je to strašno.

Istina jest da Milan i Juventus imaju nešto lošije suđenje u zadnje dvije godine ali to je samo iz razloga što su sudije nakon Calciopolija pod većim pritiskom kad sude utakmice od ta dva tima.

Ne znam šta je tu neobjektivno što Inter hara nakon Calciopolija, zar nije tako? Osvojio je sve naslove nakon tog scandala, oborio mnoge rekorde itd. To je objektivno. U LP dalje nisu otišli prvenstveno zbog naivnog i predefanzivnog trenera ali i to se sad promijenilo.

A što se tiče sinoćnjeg derbija, šta reći? Milan je dao gol više i na tom mu čestitam. Je li zaslužena pobjeda ili nije? To ja ne mogu odrediti, vjerovatno neću biti objektivan ali ne mogu se oteti dojmu da smo mogli dati gol da je bilo malo više sreće.
Zbog trenera niste osvijili nista u Evropi?????
A gdje vam je sada trener...??Ja vidim na klupi samo onog prevodioca iz Portugala,a ako mislis da je on trener????DAJ BA...
Inter nije odigrao akciju kako je on dosao na klupu,samo se nabija lopta i sili...
Znas sta je trener,onaj koji vrati SEDORFA na poziciju zadnjeg veznog(i sinoc na RAI-u kazu kako je Sedorf igrao kao prije 15-ak godina kada je bio u Ajaxu) i ako to covjek nije igrao nikada u zivotu,jos ako uzmes u obzir sedorfove trkacke mogucnosti e onda su to tek MUDA....

Forza Milan...

Merda Prevodioc....
Old 29-09-2008, 08:29   #15140

rinogattuso

Registered User

rinogattuso's Avatar

Fave Players: Rino,Ricky,Sandro & Pirlo
rinogattuso is an unknown quantity at this point
Sjajna je suradnja bila na desnoj strani Marek-Max-Dinho koji su stvarali prostor za Seedorfa i gattusa koji je mnogo sam bio bas zbog tog nacina kombinatorike!!Zambrotta je unistio quaresmu,igrao je 80% defanzivno..Prostor smo sjajno otvarali citavom tekmom,jos zadnjih 7-8 minuta da smo isli na gol svasta bi bilo,sjajne kontre!!

Uvjeren sam da je Ancelotti zahtjevao od Pata da radi one silne prekrsaje cak ih je 8 imao sto je strasno za usamljenog napadaca razlog jednostavan raditi destrukciju na zadnjoj liniji i postavljati catanacio!!Ova me je utakmica sto se tice taktike posjetila na Man Utd i oni kratki pasovi,tamo je bio Pirlo briliantan sad je tu ulogu Seedorf preuzeo!
Sta reci za Maldinia,jednostavno besmrtan je onako zaustaviti jednog od najboljih napadaca svjeta je strasno!Kaladzeova prva odlicna utakmica ove sezone..
rinogattuso is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2008, 09:01   #15141

kakacious

Registered User

Fave Players: kaka,pirlo,nesta,maldini,pato
kakacious is on a distinguished road
happy bithday presidoo & shevy

i want to congratulate pres silvio berlusconi & shevchenko on thier birthday & i congratulate all milan fans 'we thrashed mourinho'thanks 2 dinho
kakacious is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2008, 09:09   #15142

kakacious

Registered User

Fave Players: kaka,pirlo,nesta,maldini,pato
kakacious is on a distinguished road
i want 2 hail all my guys in madonna uni elele[nigeria].milan 4 life
kakacious is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2008, 09:32   #15143

mrki

Registered User

mrki's Avatar

Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
mrki is on a distinguished road
I to što kažeš za Pata, strava je odigrao u fazi obrane. Još ne može protiv Materazzia, Chivua itd., jer nekako mu lopta stalno malo pobjegne, ne znam zašto. Ali strašno je brz i inteligentan igrač, bit će opasan kao vrag. To su te male sitnice koje presuđuju utakmice: požrtvovnost ( boriello protiv Lazia...), detalji u obrani ( Zambrotta jučer ), genijalni Seedorf na srednjim veznom kojega nije igrao 15 godina, 2,3 loptev Dinha koje otvore prostor pa onda kasnije Maicon mora ostajati više uz Ronaldinha nazad itd... to nam je nedostajalo zadnje sezone.

Sada je Zurich pa Cagliari vani. A onda 2 tjedna stanke koja će nam super doći zbog NEste, Senderosa i Dinha. Za Zurich mi je svejedno, samo da protiv Cagliaria ne prosipamo bodove!
Old 29-09-2008, 09:33   #15144

bLOND !-,-!

Registered User

bLOND !-,-!'s Avatar

bLOND !-,-! is an unknown quantity at this point

ovdje pak Ibra tvrdi da je Inter cijelo vrijeme vise napadao !?
bLOND !-,-! is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2008, 09:53   #15145

uvijek_rossoner

Registered User

uvijek_rossoner's Avatar

Fave Players: Maldini,Baresi,Van Basten,Weah,Nesta,Kaka',Dinho..
uvijek_rossoner is on a distinguished road
Ma Ibrahimović nam se moze nalizati jaja

Zna se ko je gazda Milana
Old 29-09-2008, 10:11   #15146

vladomilan

Registered User

vladomilan is on a distinguished road
Sada se zna ko je glavni u gradu, makar do sledeceg derbija Kalaze dobro doigrao, mada mislim da Pato uvjek bolje igra kad ima jos 1 spica pored sebe..ovako usamljen se ne snalazi najbolje mislim.
vladomilan is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2008, 10:48   #15147

Fret

Registered User

Fret's Avatar

Fave Players: Zidane
Fret is on a distinguished road
Nazalost nisam bio u mogucnosti pogledati utakmicu jucer, ali nema veze.
Hrabri me samo da je igra Milana bila odlicna, da je bio napadacki nogomet (barem u 1. poluvremenu) i rezultat - taman
Old 29-09-2008, 12:25   #15148

klanfa

Registered User

klanfa's Avatar

Fave Players: kaka,kaka,kaka,kaka,kaka,pato
klanfa is on a distinguished road
ibra uci od pata!!! da ga mozda zakupi da ga uci??? sta mislite???

kaka-genij(iako je jos uvijek daleko od prave forme i nedavno povrjeđen)
Dinho-sve isto ko u kake al on nije imao povredu
PAAATOOO-carski odigrao,trcao puno,vracao se lomio kvarezmu!!!
sheva-vraca se u formu...protiv slabijih timova moze ovo
-----------------abbiati-----------------------
----------maldini-----------kaladze------------
zambrotta-----------------------------antonini ili obrnuto
--------------flamini--------------------------
----------------------------sedorf------------
----------kaka------------------dinho--------
------pato---------sheva--------------------

a protiv jacih sheva na klupu umjesto njega pirlo ili ambro

KA-PA-RO TE POKARO ili POKORIO
klanfa is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2008, 13:06   #15149

MIRZA

Moderator

MIRZA's Avatar

Fave Players: Pirlo,Sheva,Topic, Kaladze, Papac, Salihovic
MIRZA is on a distinguished road
Seedorf definitvno igrač utakmice.
Ambro ponovo gine na terenu...
Rino no comment
Kako je samo borben ona Flamini....
Old 29-09-2008, 15:13   #15150

prle

Registered User

prle's Avatar

prle is on a distinguished road
nesta kontam nama je veliki problem nadam se bila motivacija igraca,jer su ovi osvojili sve zivo i mrtvo sto ima da se osvoji,dominiraju godinama u ligi prvaka,
kad su nabrijani ko god da dodje pojedu ga,ali bas ga razvale,vidjeli ste sinoc svi ja vecu zelju za pobjedom odavno nisam vidio i bio sam van sebe kad sam vidio rinu kako se svadja sa carlom hehehe!!
prle is offline   Reply With Quote

Tags
balkan

Posting Rules