![]() |
|
|
#15676 |
|
Registered User
![]() |
sve je to u redu momci,ali onaj Zarate iz Lazia je pakao covjek me je jednostavno izbio iz cipela,kako bi bilo dobro da ga dovedemo na ljeto ili mozda vec sad u januaru ali to je vrlo vrlo tesko.jer je na posudbi u Laziu,da im mozemo kako dati borriella i kesha za njega e to bi vec bioi pravi posao.!!!
|
|
|
|
|
|
#15677 |
|
Registered User
Fave Players: Rino,Ricky,Sandro & Pirlo
![]() |
Zapata kao sta je Braida ranije vec natuknuo 90% sansi ima da ga Galliani potpise u januaru iduce godine!Ovo je po meni sjajna vjest..navodno se veci rasplet ocekuje u sljedecim danima!Kolumbijac je paklen stoper..
|
|
|
|
|
|
#15678 |
|
Registered User
![]() |
ja isto oću nekog "domaćeg" napadaca, tu iz talijanske lige, koji se tek sad nedavno dokazao, evo npr Zarate, ili ovaj koji je sad najbolji strijelac serije a, Milito iz Genoe
|
|
|
|
|
|
#15679 | |
|
Registered User
Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
![]() |
Quote:
Jedna mogućnost je da Thiago Silva dođe, prema preporuci Ronaldinha i Emersona, on je slobodan u 12.mjesecu. Zarate - STRAVA!!
|
|
|
|
|
#15680 | |
|
Registered User
Fave Players: Kaka', Van Basten, Inzaghi, Weah, Savicevic, Boban
![]() |
Quote:
PO izjavama i navodima u nekim Talijanskim medijima, Inter je postigao sporazum sa Fluminenseom time sto im je prodao Adriana a zauzvrat kupio Thiaga Silvu. U oba slucaja jedini cilj je nauditi Milanu, jer je Milan hteo uzeti oba pomenuta igraca. Ovo mi mirise na propali transfer Ibrahimovica, koji je bio nas pre nego su ga ukrale one zvalave pizde (Morati i Branca).
|
|
|
|
#15681 |
|
Registered User
Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
![]() |
Ma ko ih.... Onda neka naši uzmu Zapatu i dobro.
![]()
|
|
|
|
#15682 |
|
Registered User
![]() |
ma taj moratti je smetljar samo takav,jel mi bacimo oko na igraca odma se on upetlja jer ne zna kupiti igraca kako treba dok mi ne skontamo da je dobar,to je jedan bijednik!!!!!i ronaldinha je htio uzeti medjutim ovaj nije htio da ide u merdu nego je htio kod nas!!!
gdje god bili uvijek smo ispred njih u svjetlosnim godinama!!! FORZA MILAN!!!!! |
|
|
|
|
|
#15683 |
|
Registered User
![]() |
Ramos To Replace Maldini At Milan
......Udinese's Christian Zapata and Liverpool man Daniel Agger have also been linked with Il Diavolo....... http://www.goal.com/en/news/1708/ac-...-milan-reports |
|
|
|
|
|
#15684 |
|
Registered User
Fave Players: Maldini,Barezi,Pirlo,Rino,Pipo.
![]() |
Jjah Sta ces.....ACMILAN...
|
|
|
#15685 |
|
Registered User
Fave Players: Maldini,Baresi,Van Basten,Weah,Nesta,Kaka',Dinho..
![]() |
Sutra Inter-Juve najbolje bi za nas bio X, ali ni 2 nije losa, stim da bi mi pobjedom nad Torinom vratili prvu poziciju...
Lose smo igrali proslu tekmu u ovoj treba da isprasimo Torino bar sa 3 komada u mrezi...
|
|
|
#15686 |
|
Registered User
![]() |
Zašto je derby d'Italia Juve-Inter, a ne Juve-Milan?
Juventus je talijanski klub sa najviše osvojenih titula prvaka, 27, a drugi je Milan sa 17. Dakle dva najtrofejnija talijanska kluba su Juventus i Milan. E zašto onda epitet talijanskog derbija utakmici Juventus-Inter? Izraz derby d'Italia se rodio davne 1967. godine, izveo ga je Gianni Brera, poznati talijanski sportski novinar. Gianni Brera je izveo još nekoliko nogometnih fraza koje su do dan danas ostale u upotrebi i uvriježile se u gotovo svim svjetskim jezicima. Najpoznatija riječ koju je izmislio je - libero, u nogometnom riječniku naziv za srednjeg braniča. Ali da se vratimo njegovom derby d'Italia. Uglavnom, te 1967. godine, Juventus i Inter su bili najtrofejniji talijanski klubovi. Juventus je već imao 13 titula, a Inter 10, dok je Milan imao dva manje od Intera i jedan manje od Genoe, iako je osnovan prije Intera i prvu titulu osvojio prije Juventusa. Tako je Brera prije 41 godinu uveo naziv koji je čak do danas ostao u upotrebi. Gianni Brera je umro 1992. godine u vrijeme dominacije Capellovog Milana. Milan, tada najjača nogometna momčad na svijetu, dostigla je Inter u broju osvojenih scudetta, pa vrlo brzo i prestigla, ali naziv derby d'Italia ostao je prikačen za Juventus-Inter. Navijači Milana u Italiji bili su nezadovoljni zbog epiteta koji je nepravedno ostao na ta dva kluba. Pisali su Gazzetti, najstarijem sportskom dnevniku u Italiji za koji je i Brera radio, tražeći da se to promijeni jer je ipak sada Milan drugi najtrofejniji talijanski klub. Unatoč pismima i molbama do dan danas se ništa nije promijenilo, a vjerovatno i neće. To jeste detalj, ali detalj koji godinama muči sve pristalice rossonera. Svjesni su da njihovom klubu pripada mjesto koje Inter zauzima, a nisu u mogućnosti ništa učiniti. Milan je s godima postao i daleko najtrofejniji talijanski klub u europskim natjecanjima, ali unatoč svemu stvari se nisu mijenjale. Brera je jednom rekao Juve - Inter i tako ostade do danas...
|
|
|
#15687 |
|
Registered User
Fave Players: Kaka
![]() |
Imal mi iko razmjenit 100 eura u marke?
|
|
|
|
|
|
#15688 |
|
Registered User
![]() |
A Božo Sušec je govorio da je to derby d'Italia zato što su to jedina dva talijanska tima koja nikad nisu igrala u serie B. To se promijenilo prije dvije godine pa sad Inter mora igrati derbi d'Italia sa svojim primavera timom.
Uglavnom, Inter pomeo Juventusa u derbiju. Nikad dominantniju pobjedu u derbiju nisam vidio iako naoko rezultat tako ne govori. Juventus bez šansi dok je Inter par jako dobrih prilika propustio. |
|
|
|
|
|
#15689 |
|
Registered User
![]() |
Pa šupčino sto se nisi javio kad smo mi vas pomeli u petom kolu ?
Ma sta Božo Sušec zna, samo sere gluposti po običaju, eto on bolje zna od svih novinara i ljudi u Italy ma daj ba nigdje veze...
|
|
|
#15690 |
|
Registered User
![]() |
pa kolko se sjecam interimovic se javio i nakon poraza njegovog kluba u derbiju protiv nas
![]() |
|
|
|
| Tags |
| balkan |
|
|