AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 18-05-2009, 09:00   #17566

vladomilan

Registered User

vladomilan is on a distinguished road
Ne mora da znaci da ce otici, ali eto, rekao sam vam da ce karla naslijediti mladji trener... Gazzetta je milanova novina, ovo je vjerovatno istina...oni su i prvi objavili da je ronaldinho potpisao za milan dok niko to nije javljao ljetos...Na italijanskoj televiziji prikazuju veceru sa markom van bastenom, dok engleska novina "Sun" objavljuje da je deal karlo chealse zavrsen..(do duse ne moze se vjerovati "Sun-u" mnogo..ovo za adebayora i mexesa nema nista jos, gourcuff bi trebao da se vrati...i konacno nova era NAPADACKOG Milana pocinje...nadam se da se necemo iznevjeriti u Marca, FORZA MILAN
vladomilan is offline   Reply With Quote
Old 18-05-2009, 09:23   #17567

uvijek_rossoner

Registered User

uvijek_rossoner's Avatar

Fave Players: Maldini,Baresi,Van Basten,Weah,Nesta,Kaka',Dinho..
uvijek_rossoner is on a distinguished road
Ronaldinho: Nemam namjeru napustiti Milan

Brazilski nogometaš Ronaldinho stigao je u Milan prošlog ljeta iz Barcelone s velikim ambicijama, ali u prvoj sezoni u klubu nije uspio osvojiti niti jedan trofej, a žalio se i na malu minutažu...
U posljednje vrijeme nekad najbolji svjetski igrač uglavnom ulazi s klupe što ga čini nezadovoljnim, a statistika kaže da je u Seriji A započeo tek 16 utakmica od njih 28 i postigao osam pogodaka.

Tako se spominjao bogati Manchester City kao nova Ronaldinhova destinacija, ali sam Brazilac odlučio je stati na kraj medijskim nagađanjima.

- Dobro se slažem sa svojim suigračima, s direktorima i s navijačima. Stoga nemam namjeru napustiti ovaj klub – rekao je Ronaldinho za Gazzettu dello Sport.

- Istina je da sam se nadao da ću osvojiti naslov talijanskog prvaka s Milanom, te da sam malo razočaran što nam to nije uspjelo. Ali obećajem da ćemo osvojiti “scudetto” i Ligu prvaka sljedeće sezone.
Old 18-05-2009, 11:58   #17568

prle

Registered User

prle's Avatar

prle is on a distinguished road
ovo su vec sjajne vijesti sa telexa hehehehe!!
Old 18-05-2009, 12:31   #17569

uvijek_rossoner

Registered User

uvijek_rossoner's Avatar

Official: Ranieri Sacked
Old 19-05-2009, 05:22   #17570

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
ensar7 is on a distinguished road
Carlo sigurno odlazi. Barlusconi je to najavio, jer mu je vise muka Carlitove taktike. Mislim, nikad u zivotu nisam vidio da jedan trener u 75' minuti vadi jedinog napadaca, i nastavlja igru sa taktikom 4-1-3-2-0 (4 odb, 1 def vezni, 3 vezna, i 2 off vezna, 0 napad) i to je uradio vec 3 utakmice.
E sad, ko je najbolji. Van Basten? Dobro bi nam dosao, al ja sam kao i ostali rossoneri za Allegria. Covjek ima dobre ideje, i zna vodit racuna o snazi igraca. A to je u zadnje vrijeme nas najveci problem (9 povrjedjeni igraca). Drugo, ako nam dodje MVB mora racunat sa ovim kadrom. Jer najavljeno je da uzimamo Mexes ili Kaer. Al vjerovatno, mislim i Carlo Laudisa je to sam rekao, da slijedece godine cemo u odbrani imat Tiago Silva i Mexes. I dobit cemo napadaca. E tu je problem. Berlusconi je puko na Adebayora. Al svi zele Dzeku. Smijesno, al eto i taj Laudisa (gazzettin strucnjak za transfer) je sam izjavio da mu se momak svidja i da bi se dobro uklopio u nas sistem. Kosta 23 miliona a Adeba trazi 29 mil. I mogu dat ruku, da ako nam dodje Adebayor, u oktobru ce vec biti povrijedjen, tako da cemo opet ostat na starom dobrom napadu: Inzaghi Jedini problem je sto je Dzeko "extracomunitario", znaci NON-EU igrac, a takvi mozemo dovuci samo dvoicu: Tiago Silva i jos jedan.
Al eto, do kraja sedmice bi se trebala znat sudbina Carlita, ja se nadam da ce otic. Tuttosport i Gaza vec naveliko spominju da odlazi. Onda bi Milan najavio novog trenera. Sigurno je da je to ili MVB ili Allegri. I tek onda se moze spekulirati koga cemo kupiti.
A da, na veliko se i spominje odlazak Kake. Vjerovatno bi se tih 63 mil ulozilo na kupovinu novog tima, al ja sam i dalje za to, da se Kaká NE DIRA!!!
ensar7 is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2009, 05:49   #17571

deejaysale

Registered User

deejaysale's Avatar

Fave Players: Boban,Maldini,Gattuso,Ambrosini,Kaka
deejaysale is on a distinguished road
Evo jednog malog infa iz prve ruke,znam da će mnogi sumnjat u vjerodostojnost ovih tvrdnji jer ja i još neki članovi ovog foruma o njima pričamo već 2-3godine,ali kome pravo a kome krivo!
Ovako,neznam koliko znate ali naš golman Abbiatti je prošli tjedan proveo 5-6 dana u Novom Vinodolskom na rehabilitaciji sa Tomislavom Vrbnjakom u kompleksu Novi Resort-Novi Vinodolski!Igrom slučaja moj prijetelj i član MC RIJEKA je tamo direktor pa je snjim doslovce provodio svaki dan na kavi sat-dva,a budući da odlično priča talijanski ispitivao je konstantno Abbiatija o stanju u klubu i pogrešnim odlukama na što je ovaj sve do zadnjeg dana diplomatski odgovarao,a zadnji dan je otvorio dušu i rekao doslovce ovo: Dragi Milanisti,jako mi je drago što vas ovdje ima puno i znam da ste nezadovoljni rezultatima i taktikom,ali u MILAN-u je najveći problem ANCELOTTI i dok god on ne ode taktika,igre i ponašanje pojedinih igrača će biti ovakvo kakvo je!Berlusconi ga podnosi jer je CARLO njegov poltron koji se povinuje svakoj njegovoj odluci.Kaže još Abbiatti da mu je u klubu prelijepo što se tiče svega dugog,da su uvjeti fantastični,ali da je problem Berlusconieve naravi što mora biti sve po njegovom i što trener nema autoriteta i da čak zbog toga mnogi dobri igrači iz Španjolske i Engleske lige neće da dođu u Milan(Zbog Berlu-a i pogotovo Carla i njegovog poimanja nogometa).Njegovo je mišljenje čak da Carlo ni ove sezone ne odlazi,a i da ima 5-6 starijih igrača koji su i senatori MIlan-a koji neće da trče i trude se jer znaju da su sigurni u sastavu!Imena nije htio spominjat,ali mislim da i sami možemo pretpostaviti na koga je mislio!
Ukratko to je to,koliko god mi je drago što su se moje dugogodišnje tvrdnje potvrdile opet mi nije drago zbog toga jer sam uvijek pomalo priželjkivao da nisam u pravu i da ima neko zgodno objašnjenje za sve te loše poteze ,a ova potvrda znači da nam je klub u problemima i to mi normalno nije drago!
Vjerovatno će sad mnogi od vas počet srat po ovom postu sa nepovjerenjem,ali kako god bilo,nisam to izmislio i to su njegove riječi iz prve ruke pa sad ko hoće nek vjeruje,a ko neće nek ne vjeruje,samo molim bez zlogukih komentara i vrijeđanja kao što se to ovdje često dešava!

POZZ
deejaysale is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2009, 06:15   #17572

rinogattuso

Registered User

rinogattuso's Avatar

Fave Players: Rino,Ricky,Sandro & Pirlo
rinogattuso is an unknown quantity at this point
Ja necu srat,to se zna da je Berlusconi okrenuo politiku naopako i da Ancelotti ne zeli da se ikome tamo zamjeri..ocigledno da mu se isplati biti kukavica..znamo svi da on ima masla ali u neku ruku ja mu potpisujem jos jednu sezonu ako bude imao pravu odbranu i Adebayora ili Dzeku..

Kao sta je kolega DRUCRUL sa engleskog foruma iznio cinjenicu sa Gazzete da Milan nije potpisao igraca po Ancelottievoj zelji vec 5 sezona vec samo G i B..

Nadalje pogledajte ovaj velicnastven klip o Maldiniu,ja u zadnjih nekoliko dana samo o njemu razmisljam i nemogu da se suzrdzim od jakih emocija..

http://www.youtube.com/watch?v=yi6mI...layer_embedded
Old 19-05-2009, 06:18   #17573

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Ja ti vjerujem. Istina je da je Berlusconi TITO u nasem klubu. Sve se MORA raditi po njegovom. On je doveo Dinha, i cijelo vrijeme tvrdi da Dinho mora igrati. A svi smo vidjeli protiv Juventusa da on nema snage. On ne moze da se nosi sa tim tempom. Carletto je igrackica od Berlusconi. Cuva svacionicu mirnom, i to je jedino sto kod njega valja. Zbog toga su Kaka, Pirlo i ostali rekli da bi zeljeli da Carletto ostane. Al starudija mu igra: Seedorf, Favalli, Emerson. I uz to, igraju mu igraci koje mu Silvio kaze da moraju igrat. Ako ne vjerujete, pogledajte intervju od pocetka sezone, kada su sjedili Silvio i Carletto pred novinarima. Ancelotti govori da ce mu trebat neki igrci, a Silvio govori Carlettu ko ce igrat i da bude zadovoljan sa ovim sastavom. A ovaj, samo ga pogledao ko cuko i kaze ok hahaha pa zar to nije bilo smijesno
Znaci, ko god dodje, mora ce slusat Silvia, i trpjet njegove zelje. Dinho moze igrat, al treba nam dobar trener da ga uklopi u taktiku. I trebaju nam mladi igraci, koje cemo gurat. A ne poslat u Bordo i onda molit Boga da ga Bordo ne otkupi i govorit, pa nismo mogli znat da je on tako dobar igrac. Pa kako ces konju jedan znat, kad malom nedas da igra, a Seedorf (tezi penzioner, moze sa Sabicem pod ruku) ti igra svaku tekmu standardnog. Jos uz to Beckham se pokazao kao nosioc ekipe Carletto bjezi mi s ociju
Old 19-05-2009, 07:05   #17574

uvijek_rossoner

Registered User

uvijek_rossoner's Avatar

Naravno da mi svi znamo da je Berlusconi Bog i treba da bude ali mi nije jasno ako on ima toliki autoriter KAKO onda Ancelotti igra samo sa jednim napadacem nekad ni sa jednim a znamo da Berlusconi trazi ofanzivni Milan sa dva klasicna napadaca + da se uklope iza njih Dinho i Kaka ???? Kako to obasniti.... Zato Carlo odlazi u 100 p m i nikada se nemoj vise vratit i povedi sa sobom obavezno Sedorfa i slicne njemu....
Old 19-05-2009, 07:14   #17575

uvijek_rossoner

Registered User

uvijek_rossoner's Avatar

Uz Adebajora,Dzeku,Mexesa spominju se takodje iz Shaktara Ilshinjo i Srndać...
Ovaj Ilshinjo nije los samo ne znam dali nam treba a Srna bi nam i mogao valjat samo ne znam ima li godina za AC Milan... Iskreno meni se ovaj Mexes bas nesto i nesvidja, a vidim komšijski miševi zagrizli za Vidića...
Old 19-05-2009, 08:35   #17576

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

ilsinho je super, srna takodjer. Al jedan problem: NON EU igrac
Serie A dozvoljava dva po sezoni, a mi smo vec rezervisali jedno mjesto za Thiago Silva, ostalo nam jos jedno. Ako uzmemo Dzeku, onda nista od ovih. Al kako god ne vjerujem da ce i doci, jer nemamo kesa. Tako da bi ja najradije da dovucemo Dzeku u spic, iza njega Dinho (Gourcuf)-Kaka-Pato, a iza Flamini i Pirlo. Mexes je dobar, malo zivcan (dosta crveni i zuti) al zna nositi odbranu. Jbg. kosta to je problem. Al je zato sigurno bolji od Kaer-a
Na klupi Allegri, al moze i MVB. Jer to i jest njegova taktika 4-2-3-1, samo napad.
Al i dalje se bojim da gubimo Kaku, jer previse je vijesti o njegovom odlasku u Real. Al dobro, ako je toliko glup da ode u propali Madrid, onda mu svaka cast. Pao je u ocima svakog covjeka koji i malo zna o fudbalu. Jer samo budala moze otici u Real (tj. samo onaj koji je zeljan para, kao npr. C. Ronaldo)
Old 19-05-2009, 08:38   #17577

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

hehe
http://www.tuttosport.com/calcio/cal...n+o+Juve%C2%BB
pazi rijeci: Ipak moj pravi san je Italijanski fudbal, posebno Milan ili Juventus.
Old 19-05-2009, 08:40   #17578

alberto

Registered User

alberto's Avatar

Fave Players: Maldini,Barezi,Pirlo,Rino,Pipo.
alberto is on a distinguished road
Vidic je 800 puta bolji igrac od Mexesa...A;li mislim da sam procitao da ce Nesta biti spreman za ponovnu igru,sto nam uz Boneru,Kaladzea i (uvijek pouzdanog) Favalija moze proci sa jos jednim prosjecnim igracem bez bacanja 30-40 mil...u zdnjoj liniji...Naravno ako se Nesta vrati...
Old 19-05-2009, 12:22   #17579

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Jest Vidic bolji, ali Vidic kosta 30 miliona, i ugovor od 75000 eura sedmicno, dok mexesa dobijes za neki 11 mil, i ugovor od neki 25000 do 30000 eura sedmicno. Gledajuci na godinu to je: Vidic 3,9 mil godisnje a Mexes 1,56 mil a onda dodje ugovor od 4 godine, pa sad ti skontaj koje su to cifre A i jedan i drugi ce prodat dresove (posto je to jedino vazno kod Berlusconia).
A Nesta? Ne vjerujem. Bio se vratio u martu, i opet su mu otisla ledja. Maesschalk je izjavio da je moguce da na ljeto Nesta prekine karijeru, jer jednostavno ne ide vise. Jer je povreda tesko izljeciva
Old 19-05-2009, 12:24   #17580

meskalin

Registered User

meskalin's Avatar

Fave Players: Van Basten, Boban, Rui Costa, Gullit, Inzaghi,Weah
meskalin is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ensar7 View Post
hehe
http://www.tuttosport.com/calcio/cal...n+o+Juve%C2%BB
pazi rijeci: Ipak moj pravi san je Italijanski fudbal, posebno Milan ili Juventus.
ma tesko Juve oni imaju Trezegola, Nosonju i Amaurija prave spice te poluspice Govinica, Del Piera, Diega, DZeko je sam rekao samo Milan

Ja mislim da Mexes nije tip igraca za Milano, po meni je bolji Zappata iz Udina, a sto se tice napada uz Boriella, Pippa,na klupi prvi izbor bi bio Dzeko i Pato, ali iskreno ja bi najvise volio gledati tandem Forlan - Dzeko ili Patak imam osjecaj da bi sijali smrt za protivnicke mreze
meskalin is offline   Reply With Quote

Tags
balkan

Posting Rules