AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 07-06-2009, 08:04   #17926

meskalin

Registered User

meskalin's Avatar

Fave Players: Van Basten, Boban, Rui Costa, Gullit, Inzaghi,Weah
meskalin is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by alberto View Post
Dzeko bi bio idealno rjesenje u napadu...Ali ne kao zamjena za Kaku,jer to nepostoji...Kaku nemoze zamjeniti niko,ali ipak nije Kaka Milan..I kada ode opet ce to biti onaj isti klub koji je 7 puta pokorio Evropu,i koji je 17 puta bio prvak Italije.....ITD....
Volio bi da KAKA ipak kaze da ostaje,jer po nekim informacijama iz Italije KAKA bi se trebao vratiti sutra u Milano i onda da on donese odluku dali ide ili OSTAJE....

kako ne moze, pa nije Kak'a svemoguci jebo vas vise Kak'a!!! Ja sam tako govorio za Rui_Costu ne moze niko, pa dodje Kak'a i opet je ispalo dobro tako i za Kaku doci ce neko drugi ako ode i zivio
meskalin is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2009, 08:34   #17927

milanista mosta

Registered User

milanista mosta's Avatar

Fave Players: Kaka
milanista mosta is on a distinguished road
Kaku može zamjenit neko al ne može Džeko jer je Džeko napadač a Kaka je polušpica.
Kaku može zamjenit (kolko tolko) Diego, Deco i slični. No svakako Džeku treba dovest.
milanista mosta is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2009, 09:32   #17928

alberto

Registered User

alberto's Avatar

Fave Players: Maldini,Barezi,Pirlo,Rino,Pipo.
alberto is on a distinguished road
Stvarno meizludjuje ova situacija..Uhhhh
Old 07-06-2009, 10:32   #17929

alberto

Registered User

alberto's Avatar

Galliani se u Sarajevu raspitivao za "dijamanta"
Milan želi Džeku, na potezu
Wolfsburg

Piše: M. Dautbegović
Nedjelja, 07.06.09. 16:50.

Predstavnici Milana, na čelu sa potpredsjednikom kluba sa San Sira Adrianom Gallianijem, boravili su jučer i danas u Sarajevu kako bi „opipali“ teren i vidjeli kakve su mogućnosti da Edin Džeko od naredne sezone obuče dres Rossonera.
Kako je SportSport.ba već izvijestio, potpredsjednik slavnog italijanskog kluba Adriano Galliani boravio je sinoć i danas u prijestolnici Bosne i Hercegovine, gdje mu je domaćin bio Irfan Redžepagić, menadžer reprezentativca BiH Edina Džeke. Ličnost kalibra Gallianija u Sarajevo, sasvim sigurno, nije došla u razgledanje. Čelnici Milana raspitivali su se za Edina Džeku.

„Milan se interesovao za Džeku još dok je bio u Teplicama, ali tada još nije bilo vrijeme za njegov transfer na San Siro. Situacija je danas, međutim, sasvim drugačija. U telefonskom razgovoru sa Gallijanijem smo dogovorili da se nađemo. Ja sam predložio da održimo sastanak u Milanu, ali su čelnici italijanskog kluba odlučili doći u Sarajevo“, priča Redžepagić.

Edin Džeko ovog je ljeta jedan od najtraženijih evropskih igrača. Mnogi se klubovi interesuju za njega, a Milan želi vidjeti kakve su mogućnosti da naš „dijamant“ naredne sezone preseli na San Siro.

„Edin je pod ugovorom sa Wolfsburgom i zbog toga nema pravo sastajati se sa predstavnicima drugih klubova. Milan je pokazao interes za Džekom, ali prije svega treba obaviti razgovore sa čelnicima Wolfsburga, koji će, moram to reći, biti delikatni. Prvak Njemačke, naime, želi po svaku cijenu ostaviti Edina u Njemačkoj barem još jednu godinu. Trebamo prvo sjesti sa čelnicima Wolfsburga, vidjeti kako će ti pregovori završiti, pa tek onda možemo pričati o eventualnom transferu u Milan“, smatra Redžepagić.

Milan je klub za koji Edin Džeko navija od malih nogu, kako je to u više navrata znao istaknuti. Upravo zato ne treba sumnjati u njegovu želju o tome gdje bi volio nastaviti karijeru.

„Edin bi već sutra bio u Milanu“, kroz šalu kaže Redžepagić. „Milan je klub sa ogromnom tradicijom, u to nema nikakve sumnje. Osim toga, na San Siru se igra Liga šampiona. Jedan od naših preduslova u eventualnom Edinovom odlasku iz Wolfsburga je da klub u koji bi otišao igra u elitnom evropskom takmičenju. Iz tog razloga nam ponuda Manchester Citya nije toliko zanimljiva, a nije tačna informacija koju sam dobio da smo Edin ili ja izjavili kako on nikad ne bi prešao u City jer je to klub ispod svakog nivoa. Ne. To nije tačno, City nam nije toliko interesantan samo iz razloga što ne nastupa u Ligi šampiona“, dodao je Redžepagić.

Sve u svemu, na potezu je Wolfsburg, koji je odlučan u namjeri da zadrži još barem godinu svog ponajboljeg fudbalera, ali je pitanje hoće li im to i poči za rukom, s obzirom da Džeko želi u Milan, ali i na činjenicu da se ponude sa San Sira u pravilu teško odbijaju.

Konacno nesto sto je lijepo procitati...
Old 07-06-2009, 11:24   #17930

prle

Registered User

prle's Avatar

prle is on a distinguished road
Kaka još uvijek šuti
Brazilac Kaka najavio je da će uskoro otkriti da li planira napustiti Milan.
O nastavku svoje karijere govorit ću ubrzo, čim za to dođe vrijeme, rekao je Kaka nakon završetak utakmice između Urugvaja i Brazila.

Kaka i društvo su slavili su uvjerljivih 4:0, a veznjak Milana postigao je četvrti pogodak iz jedanaesterca.
Autor: sportin.ba 07/06/2009 17:54
Old 07-06-2009, 15:23   #17931

rinogattuso

Registered User

rinogattuso's Avatar

Fave Players: Rino,Ricky,Sandro & Pirlo
rinogattuso is an unknown quantity at this point
Quote:
Originally Posted by mrki View Post
Dzeko dolazi zamjeniti Kaku... nemojte me krivo shvatiti ali... Dzeko je super igrač ali ako mi mjenjamo Kaku sa Dzekom onda smo otisli k vragu. A to odmah znači i da Hernanes ne moze doci igrati KAkinu poziciju ( koju Dinho NE MOZE igrati ).
Nemoj biti kontradiktoran sam sebi! Milan je dobio novog trenera automatski novi sistem igre iako ne u cjelini nova filozofija je tu..Ancelotti je jedinstven u to nema sumnje,vjerovatno ce i Leonardo teziti ka tome da ima svoj stil..

Zelim ti reci da Kaka ako ostane u Milanu nece biti isti onaj kao pod carlom nakon nekog vremena,bice ili bolji ili slabiji to ja mislim.

Dzeko je po meni prejebena kupovina uz zdravog Boriella imali bi mnogo mocan napad,zavisno od takticke postavke on bi bio sigurno taj CF sa Dinhom u slobodnijoj ulozi i Patom kao nedfeninisanim drugim napadacem to bi bilo jako dobro za prvu postavu!

Bosanske nacionalne TV kuce potvrdile da je Galliani boravio u Sarajevu.
Old 07-06-2009, 15:58   #17932

amel82

Registered User

amel82's Avatar

Fave Players: Maldini
amel82 is on a distinguished road
Ricky Kaka prošao liječnički pregled, Madrid ga očekuje
Iz Brazila stižu jasni signali da je Kaka prodan Real Madridu. U kampu reprezentacije posjetio ga je liječnik Reala i obavio liječnički pregled...

Iz Brazila stižu jasni signali da je Kaka prodan Real Madridu. Iako se miljenik Milanovih navijača još suzdržava od izjava na tu temu, mnogo o svemu govori put liječnika Real Madrida u Recife u posjet brazilskoj reprezentaciji. Glavni liječnik Reala Juan Carlos Hernandez, prema pisanju Marce, obavio je liječnički pregled i više ništa ne stoji između Kakina potpisa i ugovora kojim će postati član "kraljevskoga kluba". Prije nekoliko dana vodstvo Brazila upozorilo je Kaku da ga neće puštati iz reprezentacije zbog transfera, no u Realu su tu prepreku riješili tako što su otišli k njemu. Brazilski mediji također prenose vijest o liječnikovu posjetu i pregledu, no potpis još ne spominju. Iako su emisari Real Madrida vjerojatno donijeli i ugovor.
- O svojoj budućnosti govorit ću uskoro, u pravom trenutku - rekao je Kaka okupljenim novinarima nakon pobjede Brazila u Urugvaju 4-0. Prvi čovjek Milana Silvio Berlusconi još ponavlja kako posao nije okončan, no i najskeptičnijima bi sad trebalo biti jasno da će Kaka iduće sezone biti igrač Real Madrida

FORZA ČELIK
amel82 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2009, 16:22   #17933

mrki

Registered User

mrki's Avatar

Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
mrki is on a distinguished road
Rino:

------Dinho--------
---Dzeko---Pato---

To ne moze funkcionirati, ne zbog Dzeke koji je super napadač, nego zato sto Dinho ne moze to igrati, nikada nije mogao osim mozda u prvoj sezoni Barce i u Parizu.

milan ako zeli imati ozbiljnu momčad treba pravu špicu u PRAVOG veznog koji je tzv."box-to-box" igrač ( Fabregas, Hernanes). Taj Hernanes je odličan, prema onome što sam ja vidio. Ako ce Leonardo biti marioneta da bi Dinho mogao igrati bez obzira na formu onda cu se prema njemu odnositi kao rema Carlu. Biti cu fer.

Mi cemo zaraditi 80mln!! Prodati Yoana i Kaku je na rubu tragedije i na rubu uma! Ali Milan nece uloziti 80mln, nego 40-50 i kupit ce 2 dobra i jednog polovičnog igrača. Eto to mene zivcira.

Hocete prodat Kaku i Yoana, kupite Santacrocea, Clichya, Fabregasa, Montoliva i Dzeku. Eto! ostalo je krađa novca! I tih 5 igrača nije vise od 80mln 100%.
Old 07-06-2009, 16:38   #17934

rinogattuso

Registered User

rinogattuso's Avatar

Fave Players: Rino,Ricky,Sandro & Pirlo
rinogattuso is an unknown quantity at this point
Quote:
Originally Posted by mrki View Post
Rino:

------Dinho--------
---Dzeko---Pato---

To ne moze funkcionirati, ne zbog Dzeke koji je super napadač, nego zato sto Dinho ne moze to igrati, nikada nije mogao osim mozda u prvoj sezoni Barce i u Parizu.

milan ako zeli imati ozbiljnu momčad treba pravu špicu u PRAVOG veznog koji je tzv."box-to-box" igrač ( Fabregas, Hernanes). Taj Hernanes je odličan, prema onome što sam ja vidio. Ako ce Leonardo biti marioneta da bi Dinho mogao igrati bez obzira na formu onda cu se prema njemu odnositi kao rema Carlu. Biti cu fer.

Mi cemo zaraditi 80mln!! Prodati Yoana i Kaku je na rubu tragedije i na rubu uma! Ali Milan nece uloziti 80mln, nego 40-50 i kupit ce 2 dobra i jednog polovičnog igrača. Eto to mene zivcira.

Hocete prodat Kaku i Yoana, kupite Santacrocea, Clichya, Fabregasa, Montoliva i Dzeku. Eto! ostalo je krađa novca! I tih 5 igrača nije vise od 80mln 100%.
Opet ti kazem covjece zavisi od nacina igre na koji ce Milan ici,Milan ce igrati atraktivniji nogomet pod Leonardom iz razloga sta cemo konstantije napadati i stojati visoko znaci Kaka kad ima prostora to je njegov adut i to najbolje koristi,a kad igramo protiv 5-4-1 formacije tu Kaka se dosta gubi ali ipak je rjec o Kaki i njegov izsotanak ce biti nemjerljiv al ajmo pokusati analizirati!!

Dzeko je stroj 1.94 medju brzim forwardima sto sam imao prilike gledati,ljeva desna noga sjajan pucac i medju boljim asistentima bundes lige,a defanzivno nemjerljiv sobzirom da je Grafite pobrao sve zasluge na osnovu Dzeke koji je veliki dio prvog djela sezone znao i cesto boraviti u svome sesneastercu na skoku.

Milan nije imao robusnog napadaca jako dugo vremena,ja vjerujem da cemo igrati 4-2-2-2 sa ona dva ofanzivnija vezna vise po stranama ako Hernanes dodje onda je to pa gotova stvar.

Dinho ce igrati kontsnto i to je ono sto mu treba iako se moram sloziti stobom da je on prakticki pa proslost na neki nacin al de..
Old 07-06-2009, 16:40   #17935

geoff

Registered User

geoff's Avatar

geoff is on a distinguished road
Ukoliko se proda kaka, kao zamjena mora doc igrac koji igra na pozciji prednjeg veznog (fabregas?), naravno da bude vrhunske kvalitete + napadac koji ce biti suprotnost patu ( ja sam za dzeku prije adebayora jel je duplo jeftiniji, a apsolutno sam bio odusevljen njegovim potezima kad god sam gledao wolfsburg ove sezone).

S tim da se mora potrostit bar 80 mil. koji ce se, kao sto mrki kaze, zaraditi prodajom kake i gourcuffa, a to bi bilo 30 mil. za veznog, 30. mil. na napadaca i 20 mil. za obranu, sve ispod toga bit ce katastrofa.
geoff is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2009, 17:20   #17936

huss

Registered User

huss's Avatar

Fave Players: Weah, Van Basten, Savicevic, Kaka
huss is on a distinguished road
ma Dzeko bi nam doso ko "saka na oko" hehhehe ovakav go mogu dat samo vrhunski igraci, a nama bas takvi i trebaju u Milanu
http://www.youtube.com/watch?v=BmqgeRFWs1s
huss is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2009, 17:58   #17937

zllax

Registered User

zllax's Avatar

Fave Players: MALDINI,Kaka,Sheva,Boban,Savicevic
zllax is on a distinguished road
Dovoljno je samo da se pogleda ovih 5 golova i da se skonta da je to jedna igracina. Neko u karijeri ne zabije ovakvih 5 golova, a on je to uradio u jednoj sezoni izuzev onog protiv Turske. Adebajor je super ali ovo je meni dovoljan pokazatelj, jos da ne govorim o fizickoj spremnosti tj. ucestalosti povreda. (ne ureklo se!)

http://www.youtube.com/watch?v=-lYyKlg02Tk&feature=fvw
zllax is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 03:28   #17938

deejaysale

Registered User

deejaysale's Avatar

Fave Players: Boban,Maldini,Gattuso,Ambrosini,Kaka
deejaysale is on a distinguished road
Evo jedan mali info vezan uz MC Rijeka-Fiume

U subotu 13. VI 2009 na malonogometnim terenima u Ronjgima održat će se tradicionalni malonogometni turnir MilanClubova navijača.Turnir je postao tradicionalni i započeo se 2008 godine u Muggia-i(Mjesto kod Trsta) gdje je ekipa MilanCluba Rijeka-Fiume u konkurenciji MC Novigrad MilanIstra,MC Muggia i MC Gorizia(IT) osvojila 1. mjesto pa samim time dobila obavezu organizirati ovogodišnji turnir u svojem dvorištu!Turnir je dobio na zanimljivosti pa je ove godine proširen na 8 ekipa:MC Zara(Zadar),MC Novigrad MilanIstra,MC Muggia,Drunk company(Padova),MC SALZANO(Venezia) 1 i 2 te MC Rijeka-Fiume koji također ima 2 ekipe!Turnir počinje u 12 h i traje do 18 h.U samoj završnici samoj svečanosti pridružit će se legendarni Milanov igrač Zvonimir Boban koji će na prigodnom druženju i zakusci nakon turnira podjeliti trofeje za najbolje ekipe,igrača,strijelca i golmana!Utakmice će suditi naši poznati internacionalci Ivan Bebek,Damir Wolf i Bojan Sobol!Ovim putem MC RIJEKA-FIUME zahvaljuje se sponzorima Tuborg-u,Champagne bar-u Pommery i klubu El Rio te sportskom centru Ronjgi na nesebičnoj pomoći u organizaciji ovog tradicionalnog turnira!

P.R. MC Rijeka-Fiume
DeeJay Sale 4 Love

RASPORED TURNIRA

GRUPA A - MC RIJEKA FIUME 1,MC MUGGIA,MC SALZANO 2,MC ZARA(ZADAR)

GRUPA B - MC RIJEKA FIUME 2,MC SALZANO 1,MC CITTANOVA(NOVIGRAD),DRUNK COMPANY

12.00 – MC RIJEKA FIUME 2 – MC SALZANO 1
12.20 – MC ZARA(ZADAR) – MC SALZANO 2
12.40 – MC CITTANOVA(NOVIGRAD) – DRUNK COMPANY
13.00 – MC RIJEKA FIUME 1 – MC MUGGIA
13.20 – DRUNK COMPANY – MC RIJEKA FIUME 2
13.40 – MC MUGGIA – MC ZARA(ZADAR)
14.00 – MC SALZANO 1 – MC CITTANOVA(NOVIGRAD)
14.20 – MC SALZANO 2 – MC RIJEKA FIUME 1
14.40 – MC RIJEKA FIUME 2 – MC CITTANOVA(NOVIGRAD)
15.00 – MC MUGGIA – MC SALZANO 2
15.20 – MC SALZANO 1 – DRUNK COMPANY
15.40 – MC RIJEKA FIUME 1 – MC ZARA(ZADAR)

POLUFINALE

16.20 – A2 – B1
16.40 – B2 – A1

ZA 3. MJESTO
17.15
FINALE
17.35
deejaysale is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 04:01   #17939

Fret

Registered User

Fret's Avatar

Fave Players: Zidane
Fret is on a distinguished road
Galliani došao u Sarajevo po Džeku: Bosanskog dijamanta će u Wolfsburgu zamijeniti Petrić?

"ŽELIM igrati u Milanu ili Juventusu", rekao je Edin Džeko prije dvadesetak dana i čini se da će mu se želja uskoro ispuniti.

Milan je već duže vremena zagrijan za Džeku, a da Rossoneri misle ozbiljno, svjedoči i činjenica je dopredsjednik kluba Adriano Galliani bio u Sarajevu i susreo se s Irfanom Redžepagićem, igračevim menadžerom.

Njemački Bild navodi da se pregovara od odšteti od čak 30 milijuna eura. Milanu to ne bi bio problem izdvojiti jer će prodaja Kake napuniti klupsku blagajnu.

Petrić zamjena za Džeku u Wolfsburgu?

S druge strane, Wolfsburg je svjestan da će ostati bez svog najboljeg napadača pa već razmišlja o njegovoj zamjeni. Kao mogući kandidat se spominje i Mladen Petrić, ali se čini kako ga HSV neće pustiti.

"Wolfsburg nam je poslao ponudu za Petrića, ali će Mladen ostati s nama", rekao je Dietmar Beiersdorf, sportski direktor HSV-a.
Fret is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 06:13   #17940

alberto

Registered User

alberto's Avatar

Izgleda da je gotovo za Kaku....Navodno je prosao ljekarski...Eto...
Ostaje nam nas Sedorf,koji kako kazu 100%ostaje....NAravno da ostaje kad ga niko ni netrazi...

Tags
balkan

Posting Rules