AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 19-06-2009, 04:56   #18271

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
ensar7 is on a distinguished road
Sine kako se najezi
hehe stvarno je za nevjerovat. E da, to su bila vremena
Al ne moze da mi udje u glavu. Ne mogu da vjerujem. Drzali smo Carla 8 godina. Zadnje 2-3 vise nije valjao. Jednostavno je postao dosadan sa svojom taktikom. Dosta igraca mu nije igralo. ALI.... ni jedan igrac nije otisao... ni jednom se nije procitalo u novinama: "... hoce da napusti klub". Sve i jedan su bili na broju. Nikom nije palo na pamet da ode negdje drugo. Sad, kad je Carletto otisao, odijednom svi odose. Kaká, Rino i Pirlo takodjer zele da idu... mislim, govore u novinama: " bio je sa nama 8 godina, i bilo nam je super sa njim. Rado bi otisli igrat ponovo pod njegovim vodstvom". A i ostali igraci zale sto je otisao. hmmm... za nevjerovat. Covjek pod cijim vodstvom smo gubili zadnje dvije godine, jer je za mene on kriv sa taktikom u dosta utakmica, nam je toliko bio vazan da to tek sad vidimo. Nije imao rijec kod Silvia. Ona izjava na preskonferenciji pred pocetka sezone, kada mu Silvio govori igrat ces sa tim igracima koje ti ja dovedem (nije bas tako, al u tom kontekstu mu je rekao), je stvarno i bila tako. Silvio mu je dovodio igrace, a Carlettove zelje nisu bile uslusane. Ali kad je se pitao odlazak igraca, e tu je Carletto bio glavni. Znao je odlucno reci NE. I tako se godinama nije desilo da neko napusti Milan. A sad, svi nas napustaju. Varamo se ako vjerujemo novinama da Pato, Rino i Pirlo nebi otisli u Chelsea. Cega? hehe naravno da bi otisli. Jer i oni shvataju da ovo vise ne vodi nikamo. Mislim, vodi. Al tek za par godina. Tek za dvije godine cemo biti kompetentni u Ch.League. A Chelsea je to vec. Tamo je i njihov trener, tako da bi oni rado presli.
Ne znam sta da kazem. Jesam za odlazak Carletta (radi dosadne taktike), al tek sad vidim koliki je bio covjek u kabini. Bas kao sto je "kamiondjija" bio u Realu. Drzati sve zvijezdice na okupu je tezak posao. I ne moze ga svako obavljat...
ensar7 is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2009, 05:04   #18272

rinogattuso

Registered User

rinogattuso's Avatar

Fave Players: Rino,Ricky,Sandro & Pirlo
rinogattuso is an unknown quantity at this point
Kad smo vec kod Ancelottia!!

Pato, signals to Milan: "If Ancelotti calls ..."

In an interview with Sun, the striker Alexandre Pato of Milan, having sworn that you want to remain at Milan for life, seems to have made a step backwards by creating new fans in despair rossoneri. Here's what the duck said to the Sun: "Ancelotti is very important to me. I wish and make me grow as a player. I have a contract with Milan, but I would be very concerned if I was calling to Chelsea."
Old 19-06-2009, 06:09   #18273

alberto

Registered User

alberto's Avatar

Fave Players: Maldini,Barezi,Pirlo,Rino,Pipo.
alberto is on a distinguished road
Sve dodje i prodje,ali Milan je zauvjek......Kaka...Shewa...Van Basten...Veah....Donadoni...Baressi...Maldini....Tasoti..Ancheloti...Boban...Savicevic...
Gulit...Rajkard....Itd...da nebudem dosadan...
Sve su to igraci..Ali MILAN je klub koji svi volimo.......I on ostaje zauvjek,pa makar igrao i u seriji C2....Ili u filalu L.P.ja ga volim isto.........Sto neznaci da volim i ljude oko kluba....
Old 19-06-2009, 07:59   #18274

kalla1899

Registered User

kalla1899's Avatar

Fave Players: pato,super pippo,gattuso,pirlo,abbiati....
kalla1899 is on a distinguished road
An alternative? No, I think that we have many full-backs and we keep our players. We have Zambrotta, Oddo, Jankulovski, Antonini, we also have Bonera who can play as a full-back and Flamini too. We're covered. We have a great squad, we have many champions in our team."
sad su otkrili da odjednom imamo fullbekova..........
pa zasto si onda pokusao dovesti mkela mbembu za 15 milijuna?????

od tih 15 koje si ustedio daj bar 5 vise za džeku koliko traze vukovi.....
kalla1899 is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2009, 09:08   #18275

uvijek_rossoner

Registered User

uvijek_rossoner's Avatar

Fave Players: Maldini,Baresi,Van Basten,Weah,Nesta,Kaka',Dinho..
uvijek_rossoner is on a distinguished road
Pato čeka poziv Ancelottija

Velika nada AC Milana i talentirana brazilska zvijezda ne krije želju da bi od sljedeće sezone htio nositi dres Chelseaja. Pato ima odličan odnos sa svojim bivšim trenerom i novim strategom Bluesa Carlom Ancelottijem. Bude li Talijan inzistirao na dovođenju mladog Brazilca.

Možda nas očekuje novi veliki transfer, jer prema pisanju Daily Maila, trenera Chelseaja i napadača Milana veže prijateljstvo i međusobni respekt. "Carlo Ancelotti je vrlo važan za mene, i kao trener i kao osoba. On me tražio da dođem u Milan i on me razvio kao igrača", izjavio je Pato.

Nakon odlaska Brazilca Kake, mladi napadač također sve više razmišlja o odlasku sa San Sira. "Imam ugovor s Milanom i na njima je da odlučuju o mojoj budućnosti", izjavio je Brazilac. "Ali, ukoliko me Ancelotti pozove u Chelsea, bit ću zainteresiran za transfer", rekao je on.

Brazilski reprezentativac prošle je sezone postigao 18 pogodaka te je postao prava senzacija u Serie A, no ima važeći ugovor sve do 2012. Njegova trenutačna odšteta se kreće oko 45 milijuna funti, što je postigao odličnim partijama u dresu Rossonera. "Osjećam se da mu još dugujem za sve što je napravio za mene", izjavio je napadač Milana.

U međuvremenu, u Milanu inzistiraju na tome da nisu primili nikakve ponude za talijanskog reprezentativca Andrea Pirlu. "Nismo primili nikakve ponude za njega", izjavio je Adriano Galliani.
Old 19-06-2009, 09:45   #18276

Yoann Gourcuff

Registered User

Yoann Gourcuff's Avatar

Fave Players: Kaka
Yoann Gourcuff is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by rinogattuso View Post
http://www.youtube.com/watch?v=9RuTyZN3EUU

Jedini koji se mogao boriti sa monstrumima odaja sa Via Turat,covjek koji e pomjerio granice ne moguceg sa ekipom od prosjeka 32 godine..

Sad mi je i jasno zasto je imao onakvu psihologiju igre zadnje 3 sezone..
@rino, mi još nismo ni svjesni koliko smo izgubili odlaskom Carla Ancelottija, ali vjeruj mi, vrlo brzo ćemo se uvjerit što je on značio za Milan, trebaš samo pričekati početak sezone, pa i ako zaredamo na početku sa 5 pobjeda iz 5 utakmica, opet ćeš vidjet kako će Carlo faliti. Vjeruj mi!

_______

A u vezi Berlusconija, sve je to istina što ste vi prije rekli, ali ne zaboravite u kakvom je stanju i kada je on prihvatio Milan, onda kada ga NITKO NIJE HTJEO i zato mu moramo biti vječno zahvalni što se toga tiče, a naravno da imamo i primjedbi na njegovu politiku vođenja kluba zadnjih godina, ali mu isto tako ljubav prema Milanu ne možemo osporavati !
Yoann Gourcuff is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2009, 11:42   #18277

ludiot

Registered User

ludiot's Avatar

Fave Players: kaka pato ronaldinjo gatuso
ludiot is on a distinguished road
Galliani: Džeko je naš najveći prioritet u prijelaznom roku

Iako su čelnici njemačkog nogometnog prvaka Wolfsburga jasno i glasno poručili da ne kane prodavati svog bosanskog 23-godišnjeg napadača Edina Džeku, Milanov dopredsjednik i prvi operativac kluba Adriano Galliani kaže da ''rossoneri'' neće tek tako odustati...

- Još uvijek se nadamo i vjerujemo da ćemo ga dovesti. On je naš najveći prioritet ovog prijelaznog roka. Uostalom, trebao bi se i sam Džeko izjasniti u kojem klubu želi nastaviti karijeru – kaže Galliani, a potom objašnjava kako to misli:

- Teško je zadržati igrača koji želi otići. To je pravilo koje vrijedi za sve igrače u prijelaznom roku i zakon tržišta.
ludiot is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2009, 12:34   #18278

kakabanja

Registered User

kakabanja is on a distinguished road
Ovaj Galijani ili se zajebaje ili vjeruje da ce neko Ronaldinja ozbiljno pripremiti.
Ako vjeruje u ovo drugo i ako se Dinjo pripremi onda nam za Seriu A ne treba niko. Uzimamo 100 % i sa ovim kadrom sto ga imamo. A ako ne onda ce nam trebat,i po meni, najmanje 5-6 dobrih igraca i to na svim pozicijama.
Sto se tice Karla e taj ce nam nedostajati i to vise od Kake. On je po meni mozda i najbolji i trener na svijetu ( iza Kapela). Ovi ostali sto ih ovdje neki hvale tipa Fergusona (ulozis 102 miliona eura u 2007/08 i budes prvak Evrope a imas vec C ronalda) Gvardiole (vidi pod Ferguson samo ulozis 92 miliona a imas vec Messi-a Eta i drustvo), Wengera ( takodjer ulazes skoro pa svake godijhne 30-40 miliona a ne osvojis nista - vadis se na mladost kao doci ce nase vrijeme - hoce ali za 100 godina) Murinja( uloze u tebe 2.000.000 ruskih zivota a ne osvojis za sto si doveden - Ligu prvaka + Mancester ti pocne uzimati i domace prvenstvo) Spaletija ( ne ulazes nista znacajno ali i ne osvajas nista - redovni finalisti kupa italije i 8-finala lige prvaka uz poraz od Mutd 7:1 u istoj sezoni kad ih mi oderemo) i mnogih slicnih. Jebiga za mene je od ovih svih bolji nas Karlo (dovedu ti Favalija, Storarija, mrtvog Ronalda, Boneru, Odda koji je bocni igrac koji ne zna centrirati, Borijela, koji je i sada za kurac a i veliku legendu Oliveiru i ti osvojis ligu prvaka).
ili jos bolje uloze ti u ekipu 11.000.000 eura (dovedu starog Staama, posude Krespa, i za djaba Vikasha Dorasoa i ti izgubis nesretno utakmicu u finalu lige prvaka na penale od Liverpula zbog toga sto je Jiri Dudek u 119 minuti odbranio loptu koja ga je sa pola metra pogodila kombinovano u vrh kopacke pa u koljeno da bi se odbila od trepavicu i na kraju zavrsila na precki. E ako je to do Karla onda jebiga. A Live je u toj sezoni ulozio 52 miliona eura

Pa sjeca li se iko od ovih mrzitelja karla gdje je Milan bio prije nego sto je Anceloti dosao i dok su ga vodili klovnovi tipa Tabareza, Zaka i Terima.
Kako god hocete ali ce meni Karlo puno nedostajati i daj boze da Leo bude upola kao Karlo.

P.S. I onda dodje Abiati koji brani OK u jednoj od rijetkih sezona kada se nismo borili za nesto i kaze ne valja Anceloti. Po meni je prije do Abijatija.

Last edited by kakabanja; 19-06-2009 at 12:39.
kakabanja is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2009, 13:08   #18279

rossoner210979

BANNED!

rossoner210979 is on a distinguished road
slažem se apsolutno sa svakom rečenicom,jebote mi uzimamo scudeto i 2 lige prvaka sa istom ekipom sa nula uloženih sredstava,carlo je čudo trener ali jebiga nije čovjek mogao više,puknuo skroz,nije mogao podnjet više pritisak od berlusconia,uvijek mu je dovodio on igrače nikad se nije s njim konsultovao evo primjer ronaldinho,carlo ga nije htio ali tata berlusconi kaže da i ima da igra i dopizdilo više carlu,ja mislim da se rodio kad je prešao u chelsea,sad će čovjek napokon moći radit po svom i kako treba jer abramovich se tu ne miješa samo kaže eto ti klub hoću trofeje i gotova priča ali sigurno je medju 3-4 trenera u svijetu trenutno sad se vidi koliko je značio klubu i igračima,pa jebote 90% igrača je plakalo u svlačionici poslije utakmice u firenci to vam je potvrdio i leonardo i maldini,znate li koji je to udarac za igrače jer su oni imali s njim odnos kakav nijedan drugi igrač itrener u svijetu nemaju to nek vam bude jasno,i još k tome nakon par dana otidje i kaka,strahovit udarac za igrače pa vidjeli ste po izjavama samih igrača da se totalno izgubio balans u ekipi zamislite samo na kraju sezone vam ode kapetan s kim ste igrali čitavu karijeru ode vam trener s kojim ste osvojili toliko toga i s kojim ste se tokom 8 godina tako vezali i na kraju najbolji igrač i to ne kakav pa sve vam je rečeno,trebaće igrače barem ako išta ostane ako se i ovo što vrjedi ne razbjegne dobro psihički pripremit za narednu sezonu upamtite dobro ovo pune ruke posla za psihologe,ajde barem imamo najmoderniji (milan) lab u svijetu što se toga tiče
rossoner210979 is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2009, 13:15   #18280

rossoner210979

BANNED!

rossoner210979 is on a distinguished road
Velika nada AC Milana i talentirana brazilska zvijezda ne krije želju da bi od sljedeće sezone htio nositi dres Chelseaja. Pato ima odličan odnos sa svojim bivšim trenerom i novim strategom Bluesa Carlom Ancelottijem. Bude li Talijan inzistirao na dovođenju mladog Brazilca.

Možda nas očekuje novi veliki transfer, jer prema pisanju Daily Maila, trenera Chelseaja i napadača Milana veže prijateljstvo i međusobni respekt. "Carlo Ancelotti je vrlo važan za mene, i kao trener i kao osoba. On me tražio da dođem u Milan i on me razvio kao igrača", izjavio je Pato.

Nakon odlaska Brazilca Kake, mladi napadač također sve više razmišlja o odlasku sa San Sira. "Imam ugovor s Milanom i na njima je da odlučuju o mojoj budućnosti", izjavio je Brazilac. "Ali, ukoliko me Ancelotti pozove u Chelsea, bit ću zainteresiran za transfer", rekao je on.

Brazilski reprezentativac prošle je sezone postigao 18 pogodaka te je postao prava senzacija u Serie A, no ima važeći ugovor sve do 2012. Njegova trenutačna odšteta se kreće oko 45 milijuna funti, što je postigao odličnim partijama u dresu Rossonera. "Osjećam se da mu još dugujem za sve što je napravio za mene", izjavio je napadač Milana.
GALLIANI:Teško je zadržati igrača koji želi otići,to je pravilo koje vrijedi za sve igrače u prijelaznom roku i zakon tržišta.
rossoner210979 is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2009, 13:34   #18281

sheva-gila

Registered User

sheva-gila's Avatar

Fave Players: Maldini, Nesta, R80, T.Silva, Pato
sheva-gila is on a distinguished road
Ma i ti nosise vise idi dosta nam je vise s ovih izjava oko odlaska ma idi vise i ne vracaj se jebote celsi i anceloti kopile mlado igracemo mi sa babama opet i opet cemo usvajati trofeje mi jesmo milan i uvjek bicemo

sheva-gila is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2009, 13:46   #18282

prle

Registered User

prle's Avatar

prle is on a distinguished road
Ovaj mali pocinje da me nervira PRAVO!!!!!
Old 19-06-2009, 15:26   #18283

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
ensar7 is on a distinguished road
E sad stvarno previse uvelicavate Carla!
Ma daj sta je to uradio u zadnje vrijeme? Cekaj, znaci po vasoj prici, ovaj Milan, da nije bilo Carla, je Milan za Serie B. Ma daj ba ne pricaj te gluposti. Eto, Carlo nije imao igrace, pa nije mogao nista uradit. Halo???? Ovdje se ipak radi o sastavu:
Abbiati /Dida; Zambrotta, Kaladze, Bonera, Jankulovski, MAldini, Flamini, Pirlo, Gattuso, Ambrosini, Kaka, Dinho, Pato, Boriello
To su po vama igraci za Serie B jel? To da nije bilo Carla, mi bismo se borili za opstanak? Ma kad ste vi u zivotu vidjeli da trener u 75' minuti vadi zadnjeg napadaca i igra taktiku 5-3-2-0 ??? I to radi u 4 utakmice, i to jednom protiv Cagliaria. To Cagliari jak???
Svaka cast Carlettu, al od Münchena 2007 kad smo ih tamo dobili 0:2 do dana danasnjeg on igra jednu te istu taktiku: 4-3-2-1
Eto ne moguce sloziti Kaku i Dinha zajedno. Pa isto je Mou govorio za Ballacka i Lamparda, pa svaki drugi trener ih slozi, i dogura do (polu)finala.
Prestani te vise uvelicavat ga, jest dobar trener, al izvadio mi je vise zivce zadnje 2 godine sa odbrambenom taktikom.
Usput, ako smo vec kod tog sveznaoca Carletta. Carlo Ancelloti je rekao da Gourcouf je slab, i da nema mjesta u ekipi, pa nek se posalje na posudbu. Pravi strucnjak
ensar7 is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2009, 16:49   #18284

kakabanja

Registered User

kakabanja is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ensar7 View Post
E sad stvarno previse uvelicavate Carla!
Ma daj sta je to uradio u zadnje vrijeme? Cekaj, znaci po vasoj prici, ovaj Milan, da nije bilo Carla, je Milan za Serie B. Ma daj ba ne pricaj te gluposti. Eto, Carlo nije imao igrace, pa nije mogao nista uradit. Halo???? Ovdje se ipak radi o sastavu:
Abbiati /Dida; Zambrotta, Kaladze, Bonera, Jankulovski, MAldini, Flamini, Pirlo, Gattuso, Ambrosini, Kaka, Dinho, Pato, Boriello
To su po vama igraci za Serie B jel? To da nije bilo Carla, mi bismo se borili za opstanak? Ma kad ste vi u zivotu vidjeli da trener u 75' minuti vadi zadnjeg napadaca i igra taktiku 5-3-2-0 ??? I to radi u 4 utakmice, i to jednom protiv Cagliaria. To Cagliari jak???
Svaka cast Carlettu, al od Münchena 2007 kad smo ih tamo dobili 0:2 do dana danasnjeg on igra jednu te istu taktiku: 4-3-2-1
Eto ne moguce sloziti Kaku i Dinha zajedno. Pa isto je Mou govorio za Ballacka i Lamparda, pa svaki drugi trener ih slozi, i dogura do (polu)finala.
Prestani te vise uvelicavat ga, jest dobar trener, al izvadio mi je vise zivce zadnje 2 godine sa odbrambenom taktikom.
Usput, ako smo vec kod tog sveznaoca Carletta. Carlo Ancelloti je rekao da Gourcouf je slab, i da nema mjesta u ekipi, pa nek se posalje na posudbu. Pravi strucnjak
Nisam ni rekao rekao da je ovaj gore sastav za Serie B ali 20 bodova iza Intera sigurno jeste. Ovaj sastav koji si naveo osim Kake nema ni jednu vrhunsku klasu u ovom trenutku u svijetu.
Znaci
Abiati - dobar ali nista posebno 6
Zambro- Nije ga djaba Barsa otjerala iako je prilicno korektno odigrao 5.5
Kala- mrtav konj 4
Bonera - maksimalno koliko moze 5.5
Jankulovski - polumrtav konj 4.5
Maldini - kapitejhn (nemam snage da nesto drugo napisem) 4.5
Flamijhni - potencijal ali kad imas citavu ekipu poslozenu kako treba
inace muha bez glave 5.5 - uz citav niz drugih igraca
moze dogurati do 7.5
Pirlo - vjerovatno polumrtav konj 5.5 U slucaju slozene ekipe samo
je nebo granica
Rino - malo igrao ali 7
Ambro- nas covjek bar do danas - zbog srca 5.5
Kaka- klasa (duza ozljeda) 8.5
Dinho - ime, placen 21 milion od toga realna vrijednost 7 a ostalih
14 dresovi. Ako se pripremi i uozbilji moze biti 8.5 ali sada 5.5
Pato - vrlo blizu da bude klasa ali jos uvijek 7-7.5
Bori- ozljeda ali bez nje 5
Seed - boli ga neka stvar bio klasa nekad i u pojedinim trenucima podsjeti na
to ali sve u svemu 5
Favali - mrtav konj

Znaci za mene je ovo nivo nase ekipe prosle godine i zato smo tu gdje jesmo
A sto se tice Gorkog on je i bio za posudbe na pocetku sezone. Steta je samo sto ga nismo uzeli od Bordoa pa prodali nekim ludim englezima za jedno 25 miliona (zajeba nas svjetsko prvenstvo. Meni on nije igrac za Milana i Seria A (covjek je u onim godinama duplo sporiji od seed-a + kad vidim da spustene glave vodi loptu siguran sam da nije za nas.
kakabanja is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2009, 18:30   #18285

alberto

Registered User

alberto's Avatar

Fave Players: Maldini,Barezi,Pirlo,Rino,Pipo.
alberto is on a distinguished road
Ima jedna koja kaze....
Volimo TEBE a njih ko JEBE.......

ACMILAN...Zauvjek.....I prije Carla i Poslije Carla..Ostaje ime ACMILAN...

Tags
balkan

Posting Rules