AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 28-06-2009, 08:24   #1441

dim4e91

Registered User

dim4e91's Avatar

Fave Players: kaka pirlo nesta maldini gatusso
dim4e91 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by pece4ever View Post
Абе Дим4е, не би се сложил со тебе дека минатата сезона беше многу лоша за Адебајор, он само се вклопи во лошата игра на Арсенал, а и у таква ситуација он пак беше нивни прв стрелец.

Е сеа, може Џеко е екстра играч, незнам го пратев само на неколку утакмици и неможам да зборам, ама сепак ја не верувам во играчи кои играат една добра сезона, ок, за разлика од другите Џеко има 23 години, ама ми ги знаете муабетите, истиот муабет го правев и за Бориело, дека е едносезонски, што и се покажа така, на 11 утакмици даде само еден гол и за среќа се повреди па сеа можеме да збориме, се повредил дечкото па затоа слаба сезона, не е така, дечкото е труба невидена, е од тоа и се плашам кога е во прашање Џеко, некако не ми е проверен играч, за разлика од него Адебајор не само што е проверено добар напаѓач, неги и има 25 години, значи ни он не е стар, он ни е инвестиција за 6 години најмалце.

И уште нешто, едно прашање за тебе Дим4е, кога би ги имал на трансфер пазарот:

1. Хунтелар,
2. Адебајор,
3. Џеко.

Кого би го бркал да дојде у Милан?

Џеко??????????????????? i don't think so
Вака Бориело не ми го рчкај зашто пред некој ден имаше на обн репризи од утакмициве од серија А и ја имаше Милан - Лацио 4-1 значи дечково се утепа на терен можеби не даде гол ама 2-3 пати се врати назад да помогне на одбрана да пресече топка јас мислам дека тој играч игра со срце за Милан ќе видиш само да се врати на утакмици догодина со Пато ќе бидат убивствени само што пак ќе бидеме тапа догодина што ќе имаме само први 11 за да играат а резерви кои - Ништо не купивме па дури и галијани вика во нашиот тим има шампиони еееј до каде тоа кој шампиони бе одо? Срамота ова лето е најтапа одбрана догодина 2-3 гола во просек ќе примаме а и знаеме какви сме со повредиве до полусезона ќе останеме со пола тим .

Иначе јас го бирам Џеко дечкото е феноменален со глава игра како луд таков играч ни треба е сега викаш една сезона па он неможел во железничар да се развива тие балкански играчи почнуваат да играат и да се покажуваат баш на 23-4 години. А незнам коклу го пратиш Арсенал јас онака ми се омилени од Аглија па знам што прави овој тутуруткава Аде му требаат 8 100% шанси за да даде гол не е тој калеибар за во Милан ... А хунтелар ете го се покажа во Реал па ќе игра кај нас знаеме и дека Кежман даде многу голгови во холандска лига па после дрво незнам јас ан тој играч не му верувам не ми е нешто толку добар јас повеќе би се залагал за Нистелрој најдобриот напаѓач во последните 10 години отколку за Хунтелар ама јбг стар е

А може и друга варијанта не е до тоа што го сака клубот може Берлу му понудил некој грам и овој одма хахахахахаххаха

Се чудам како не ебаваат играчиве и клубовиве еј ние за тој санто адре од бразил кога се интересиравме ни викаа 15-20 милиони сега јуве се интересира се работи за сума од 6 милиони тапа

Ептен сум разочаран незнам што ќе се дешава догодина само знам дека со Фавали нема да освоиме ништо а и згора на се мислам дека ја прочитавте изјавата на Галијани вика

,,Ќе завршиме во првите 3 " ај сега кажи ми ти како да не се нервираш Ова клубов ми скрати 3 месеци од животот

Last edited by dim4e91; 28-06-2009 at 08:34.
dim4e91 is offline   Reply With Quote
Old 28-06-2009, 08:59   #1442

dare_roma4ever

Registered User

Fave Players: Totti,Menez,Vucinic,De Rossi....
dare_roma4ever is on a distinguished road
Браво дим4е потпуно се слагам со тебе,многу убаво напишано и изреализирано .незз гуле со кој се слага со тебе или перица.
Браво
dare_roma4ever is offline   Reply With Quote
Old 28-06-2009, 09:04   #1443

Gule-Pirlo

Registered User

Gule-Pirlo's Avatar

Fave Players: Pirlo,Bierhoff,Maldini,Nesta,Kaka..
Gule-Pirlo is on a distinguished road
Да да и ја се сложувам со тоа што го напишал Димче.Перица не си у право неможе така да збориш за играчите ко Пирло(претходно) и за Бориело.
Адебајор е дрво големо флегма и се што кажа Димче да не се повторувам сеа е точно.

Gule-Pirlo is offline   Reply With Quote
Old 28-06-2009, 17:55   #1444

dim4e91

Registered User

dim4e91's Avatar

Перица да те прашам нешто да не си активен на кајгана форумов ?
Old 30-06-2009, 05:05   #1445

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Fave Players: SFRJ Reprezentativci
pece4ever is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by dim4e91 View Post
Перица да те прашам нешто да не си активен на кајгана форумов ?
Не сум, што има таму, некој трид за милан или подфорум, не не сум, ама имам идеја да неправам официјален форум за навијачи на Милан во Македонија, ама чекам потврдна информација од некои модератори тука од овој форум и од некои балкански форуми, па ако успее ќе ве вклучам сите како модератори на тој, па ќе организираме се и сешто, ќе биде интересно, само нека биде.

FOREVER
pece4ever is offline   Reply With Quote
Old 30-06-2009, 06:21   #1446

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Quote:
Вака Бориело не ми го рчкај зашто пред некој ден имаше на обн репризи од утакмициве од серија А и ја имаше Милан - Лацио 4-1 значи дечково се утепа на терен можеби не даде гол ама 2-3 пати се врати назад да помогне на одбрана да пресече топка јас мислам дека тој играч игра со срце за Милан ќе видиш само да се врати на утакмици догодина со Пато ќе бидат убивствени само што пак ќе бидеме тапа догодина што ќе имаме само први 11 за да играат а резерви кои - Ништо не купивме па дури и галијани вика во нашиот тим има шампиони еееј до каде тоа кој шампиони бе одо? Срамота ова лето е најтапа одбрана догодина 2-3 гола во просек ќе примаме а и знаеме какви сме со повредиве до полусезона ќе останеме со пола тим .
Значи градбата на Бориело е тоа што ни е потребно, ама дечкото незнае да игра со нозе, само со глава, за разлика од Адебајор кој знае и да дрибла и да пласира и да мава волеј, или пак Хунтелар, кој незнае да дрибла, ама затоа секој шут му е 90% гол, тој е машина и ја навивам за него, Џеко не го спомињам, зашто ми е преку кур од играчи кои изиграле сезона и сеа одма вредат преку 30 милиона.

Quote:
Иначе јас го бирам Џеко дечкото е феноменален со глава игра како луд таков играч ни треба е сега викаш една сезона па он неможел во железничар да се развива тие балкански играчи почнуваат да играат и да се покажуваат баш на 23-4 години. А незнам коклу го пратиш Арсенал јас онака ми се омилени од Аглија па знам што прави овој тутуруткава Аде му требаат 8 100% шанси за да даде гол не е тој калеибар за во Милан ... А хунтелар ете го се покажа во Реал па ќе игра кај нас знаеме и дека Кежман даде многу голгови во холандска лига па после дрво незнам јас ан тој играч не му верувам не ми е нешто толку добар јас повеќе би се залагал за Нистелрој најдобриот напаѓач во последните 10 години отколку за Хунтелар ама јбг стар е
Па да не не се покажу Реал, за 6 утакмици даде 13 гола, само што реал си има друг проблем па мора да го шиткаат, таму Раул е неприкосновен иако три години не изиграл ни една добра утакмица, тој е принцот на Реал и мора да игра и тоа е тоа, нема место за ѕвер како Хунтелар, така да не верувам дека се покажал лошо, плус и у Ајакс и за репрезентација игра како што треба, него му требаат играчи кои ќе го хранат со топки а ние имаме многу такви, значи само со Хунтелар како засилување ние веќе имаме шампионски тим.

Quote:
А може и друга варијанта не е до тоа што го сака клубот може Берлу му понудил некој грам и овој одма хахахахахаххаха

Се чудам како не ебаваат играчиве и клубовиве еј ние за тој санто адре од бразил кога се интересиравме ни викаа 15-20 милиони сега јуве се интересира се работи за сума од 6 милиони тапа

Ептен сум разочаран незнам што ќе се дешава догодина само знам дека со Фавали нема да освоиме ништо а и згора на се мислам дека ја прочитавте изјавата на Галијани вика

,,Ќе завршиме во првите 3 " ај сега кажи ми ти како да не се нервираш Ова клубов ми скрати 3 месеци од животот
Ич да не се секираш, за изјавите на Галеани, прошлата година вети титула и видовме што се деси, вака ќе се игра без никаква пресија и ќе биде многу полесно верувај.
Не ни мењава продажбата на Кака ништо, и ја мислев кога се пензионираше Ван Бастен на 27 години дека ќе паднеме па дојде Веа, па дојде Шева, еве го сеа Пато.
И ако нека дава такви изјави, знаат и он и Силвио што треба да праваат, не се они 2 - 3 години у Милан, тука се веќе 30 и нешто.

FOREVER
Old 30-06-2009, 07:36   #1447

dare_roma4ever

Registered User

Fave Players: Totti,Menez,Vucinic,De Rossi....
dare_roma4ever is on a distinguished road
Ajde perica cekame povratni inf od moderatorite
dare_roma4ever is offline   Reply With Quote
Old 30-06-2009, 07:43   #1448

Gule-Pirlo

Registered User

Gule-Pirlo's Avatar

MILAN - Here is the complete list of the friendlies, many of them truly prestigious, of our Rossoneri summer.

- Sunday 19 July 2009, Los Angeles, Friendly: LOS ANGELES GALAXY-MILAN

- Wednesday 22 July 2009, Atlanta, World Football Challenge 2009: CLUB AMERICA-MILAN
- Friday 24 July 2009, Baltimore, World Football Challenge 2009: MILAN-CHELSEA
- Sunday 26 July 2009, Boston, World Football Challenge 2009: MILAN-INTER

- Wednesday 29 July 2009, Munich, Audi Cup: BAYERN MUNICH-MILAN
- Thursday 30 July 2009, Munich, Audi Cup: 2nd MATCH AGAINST MANCHESTER UNITED OR BOCA JUNIORS

- Saturday 8 August 2009, Lisbon, 2nd Edition Eusebio Cup: BENFICA-MILAN

- Friday 14 August 2009, Pescara, 9th Edition Trofeo Tim: MILAN-INTER-JUVENTUS

- Monday 17 August 2009, San Siro, 19th Edition Trofeo Luigi Berlusconi: MILAN-JUVENTUS

- Tuesday 25 August 2009, Madrid, 31st Edition Santiago Bernabeu trophy: REAL MADRID-MILAN

Ќе се изнаглеаме летово!

Old 30-06-2009, 08:56   #1449

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Quote:
Originally Posted by gule-pirlo View Post
milan - Here Is The Complete List Of The Friendlies, Many Of Them Truly Prestigious, Of Our Rossoneri Summer.

- friday 24 July 2009, Baltimore, World Football Challenge 2009: Milan-chelsea
- Sunday 26 July 2009, Boston, World Football Challenge 2009: Milan-inter
Овие две ме интересираат, а мислам дека и имаме пријатлеска со Реал Мадрид негде на 28 Август не сум сигурен

FOREVER
Old 30-06-2009, 08:59   #1450

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

ааааа си ја пишал не ја видов ок

FOREVER
Old 30-06-2009, 12:31   #1451

Gule-Pirlo

Registered User

Gule-Pirlo's Avatar

Нема нови информации дали ќе купиме некој или не.
Само знам дека Галиани го сака Луис Фабиано , дечкото се утепа од давање голови со Бразил така да може да се уклопи у Милан.Што викате а?

Old 30-06-2009, 13:37   #1452

Macedonian

Registered User

Fave Players: Pato, Inzaghi, Gattuso, Flamini, Ambrosini,Abiatti
Macedonian is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Gule-Pirlo View Post
Нема нови информации дали ќе купиме некој или не.
Само знам дека Галиани го сака Луис Фабиано , дечкото се утепа од давање голови со Бразил така да може да се уклопи у Милан.Што викате а?
Абе ок е дечкото, ама за него Севиља бараат 30 милиони, т.е. не сакаат да го продадат ама толку му е откупната клаузула и доколку ја платиме, Севиља нема никакво право да се побуни за траснферот на Фабијано и ќе треба само со него да се договориме. А и Фабијано наскоро ќе наполни 29 години, што мислам дека и не е најдобра возраст.
Доколку траснферот на Џеко пропадне, јас би го сакал Хунтелар да дојде
Macedonian is offline   Reply With Quote
Old 30-06-2009, 20:33   #1453

dim4e91

Registered User

dim4e91's Avatar

Quote:
Не сум, што има таму, некој трид за милан или подфорум, не не сум, ама имам идеја да неправам официјален форум за навијачи на Милан во Македонија, ама чекам потврдна информација од некои модератори тука од овој форум и од некои балкански форуми, па ако успее ќе ве вклучам сите како модератори на тој, па ќе организираме се и сешто, ќе биде интересно, само нека биде.
Дај објасни како мислиш да го изведеш тоа со форумот
Иначе на кајгана има еден исто како тебе ми размислува хахаха и викам ти да не си
и имај ме у план за модератор4е и што мислиш само за милан да биде форумот?
Old 01-07-2009, 08:37   #1454

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Quote:
Дај објасни како мислиш да го изведеш тоа со форумот
Иначе на кајгана има еден исто како тебе ми размислува хахаха и викам ти да не си
и имај ме у план за модератор4е и што мислиш само за милан да биде форумот?

Па пробувам некако, барам подршка од повеќе членови на официјални форуми во Италија и на Балканот, пошто сакам тој да биде официјален форум на Милан за Македонија, па ќе бидете благовремено известени.

ХАхахахаха, абе има многу како мене што размислуваат, се шалам, јебига знаеш секогаш можеш да најдеш исто мисленик, ти поканиго на овој форум па ќе видиме дали ја и он исто мислиме, хахахаах.

И уште за Луис Фабијано, ја не би го купил, многу реклама му направија на дечкото за време на Купот на конфедерации, и уште додека беше полуфиналето баш правев муабте сеа одма ќе го бараат, и плус кошта многу повеќе и од Хунтелар и од Адебајор.

Ја сеуште останувам на тоа дека за Милан за оваа сезона се само Хунтелар и Адебајор, никој друг, тие се потребните играчи на овој Милан кој го имаме во моментот, само има време, трансфер пазарот трае до 31 Август, така да сигурно ќе се засилиме со 3 - 4 играчи.

И уште една работа која ми се допаѓа е тоа што ги зимаме сите екстра играчи од по 18 - 19 години, еден или двајца од тие да станат класа ете ти добра екипа и играчи кои би го носеле клубот, фала богу, тоа Јувентус многу одамна го прави, затоа кога ќе видите цела младинска репрезентација на Италија се играчи на јуве, ете сеа ние ќе го земем примтот.

FOREVER
Old 01-07-2009, 11:51   #1455

Gule-Pirlo

Registered User

Gule-Pirlo's Avatar

Quote:
Па пробувам некако, барам подршка од повеќе членови на официјални форуми во Италија и на Балканот, пошто сакам тој да биде официјален форум на Милан за Македонија, па ќе бидете благовремено известени.

ХАхахахаха, абе има многу како мене што размислуваат, се шалам, јебига знаеш секогаш можеш да најдеш исто мисленик, ти поканиго на овој форум па ќе видиме дали ја и он исто мислиме, хахахаах.

И уште за Луис Фабијано, ја не би го купил, многу реклама му направија на дечкото за време на Купот на конфедерации, и уште додека беше полуфиналето баш правев муабте сеа одма ќе го бараат, и плус кошта многу повеќе и од Хунтелар и од Адебајор.

Ја сеуште останувам на тоа дека за Милан за оваа сезона се само Хунтелар и Адебајор, никој друг, тие се потребните играчи на овој Милан кој го имаме во моментот, само има време, трансфер пазарот трае до 31 Август, така да сигурно ќе се засилиме со 3 - 4 играчи.

И уште една работа која ми се допаѓа е тоа што ги зимаме сите екстра играчи од по 18 - 19 години, еден или двајца од тие да станат класа ете ти добра екипа и играчи кои би го носеле клубот, фала богу, тоа Јувентус многу одамна го прави, затоа кога ќе видите цела младинска репрезентација на Италија се играчи на јуве, ете сеа ние ќе го земем примтот.
За ова потполно се сложувам со тебе за првпат.

Posting Rules