AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 21-08-2009, 06:24   #1591

dare_roma4ever

Registered User

Fave Players: Totti,Menez,Vucinic,De Rossi....
dare_roma4ever is on a distinguished road
Ouuu milanezi seriozna ponuda od 46 milioni za pato?
Jas mislam nemaa da si otide od milan
dare_roma4ever is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2009, 10:28   #1592

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Fave Players: SFRJ Reprezentativci
pece4ever is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by dim4e91 View Post
А ти перица што викаш како ќе играме со сиена и како очекуваш да ја решиме уткамицата? Кажи нешто за новата сезона што очекуваш, кој трофеј! кој ќе биде предводник?

Е сега јас ќе ти пишам дека го прифатив тоа твоето дека Пирло се гуши покрај 2цава Гатузо и Амброзини и за тоа му давам предност на Фламини затоа што дечково ако приметуваш има и добра визија за нападот на Милан знае да даде добра топка ама јбг тоа е и по заминувањето на дебелиот Милан продолжува со тие 3 Dm

ПС. Фала !
Е тоа е тоа што не ми свиѓаше кај мајмунот, не сакам когфа играат со двајца, а камо ли со тројца тркачи, ти види ја Барса на пример, игра со само еден таков Јаја Туре, другите двајца се креативци Иниеста и Меси, Чави ја има улогата на Пирло.
Затоа ти викам, кога имаш повеќе креативци заедно со 2 напаѓачи, тим како Милан сигурно би бил посилен, отколку кога би играле заедно Гатусо и Амбросини, и двајцата не додаваат така како што тоа би го направил некој креативец и не отвараат простор, нивната задаче е да покриваат дупки, а двајца се многу.
Е сеа ние таков играч имаме само во Сидорф, негова замена немаме, тука треба да се земе играч, средината ни е проблем, ти цело време збориш за одбраната, но мене таа уопште не ме плаши, само средина, нападот со чичко Хунтелар го средивме.
Уште жалам што не го трампавме Кака за Снејдер или ВДВ или Робен плус кеш. Вака тоа место ни остана празно, али мислам дека Сидорф може да ја изигра уште оваа сезона, за следната тоа место мора да ни биде приоритет.

А за што очекувам, Дим4е како и секогаш, борба на сите фронтови, а за утре чиста победа, ја ставам сингл, 1000 и онака ја ставиле 2.05 коеф.
Незнам кој ќе биде предводник, желба ми е тоа годинава да биде Пато, а Динњо барем малце да се врати во онаа форма што беше у Барса, само 30% ништо повеќе не сакам од него и нормално и Пирло да почне да игра, можно е и он да биде главен играч годинава, можно е да биде помотивиран сеа, кога креацијата и контрите ќе паднат на негов грб.

И ќе треба да играме солидно до зимскиот преоден рок, потоа ни се враќа Бекам, така да во вториот дел од сезоната повеќе ќе очекувам и од Хутелар, па и од Бориело пошто он беше повреден додека Бекам беше у Милан и незнаеме како би ги искористил неговите центаршутеви.

Здравје боже, утре е денот, неможам да дочекам, а утре, денот нема да ми поминува, затоа планирам вечер да се журкам, да се начукам и да си легнам у 5 сабајле, за да станам покасно, пошто ако не го сторам тоа ќе си станам у 9 ко некој манијак.

FOREVER
pece4ever is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2009, 10:30   #1593

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Quote:
Originally Posted by dare_roma4ever View Post
Ouuu milanezi seriozna ponuda od 46 milioni za pato?
Jas mislam nemaa da si otide od milan
Даре и неговите трансфери, , ќе ги земам сите твои постови тука за трансферите и ќе напишам книга. Така ќе ја крстам Даре и неговите трансфери

Од овој трансфер ништо, најхмалку уште 8 до 10 години, после не се знае.

FOREVER
Old 21-08-2009, 10:43   #1594

dare_roma4ever

Registered User

CCCC PICKA IM MATER NA OVIE OD TELMA.ONOJ BRANKO ILIEVSKI SVE DA MU EBAM MILANEZOT, SE POZNAVA DEKA DECKOTO E ZA MILAN.I MILAN SAMO KE GO GLEDAME NA TV SEKOE KOLO KAKO MINATATA SEZONA. sabota siena-milan , nedela juve-kievo
Old 21-08-2009, 12:53   #1595

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Quote:
Originally Posted by dare_roma4ever View Post
CCCC PICKA IM MATER NA OVIE OD TELMA.ONOJ BRANKO ILIEVSKI SVE DA MU EBAM MILANEZOT, SE POZNAVA DEKA DECKOTO E ZA MILAN.I MILAN SAMO KE GO GLEDAME NA TV SEKOE KOLO KAKO MINATATA SEZONA. sabota siena-milan , nedela juve-kievo
Ех, јебига Даре, и ја сакам у недела да ја гледам Џенова - Рома, боља утакмица е, ќе ја бараме на нет, ќе ја најдам и ќе ти ја постирам не се секирај, сите ние тука не форумот сакаме да ја гледаме у недела таа, за да видиме како Рома губи

FOREVER
Old 21-08-2009, 13:13   #1596

DUCO

Registered User

DUCO's Avatar

Fave Players: Nesta ,Gourcuff,RIVERA,Kaka,Pato,MALDINI,Sheva
DUCO is on a distinguished road
ajde milanezi vreme e za showtime
odvaj cekam da pocneme da videme kako ke se snajdeme utre so siena koja igra brz fudbal so mnogu kontra napadi.Mora da izvrseme presing uste od samiot start i seedorf e povikan za utre moze i so nego nesto da se iskombinira do 60 min. posle da se puste Abate koj e dosta podvizen,poentata mi e da ne dozvoleme da se gubat topki na sredinata mislam deka ke bidat fatalni.Bi dal i poveke prostor na Pirlo moze da odi po na desno sedorf levo a Gatusso vo sredina.I nas naveke ke ne jade Ronaldinjo mora da go mrdne taj debel gz malce i da se vrate i vo odbrana.
ocekuvam 3 boda mnogu se nerviram nema kaj da gledam ovdeka ke vidam na net ama tapa e kao zelka e brz.

p.s. Pece ako ima i tuka golem koeficien i jas bi igral singl

Forza Milan

GAME OVER
DUCO is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2009, 13:33   #1597

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Па колку што видов 2.05 е за Милан, така да плаче за сингл, утре ја рокаме, нека биде прво па мушко.

FOREVER
Old 21-08-2009, 15:20   #1598

dare_roma4ever

Registered User

Pazi da ne ja roknes?kaj imas srce da ja stavis za 1000ce ako ja stavis cuva livce da go vidam
Old 22-08-2009, 13:40   #1599

dim4e91

Registered User

dim4e91's Avatar

Fave Players: kaka pirlo nesta maldini gatusso
dim4e91 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by pece4ever View Post
Па колку што видов 2.05 е за Милан, така да плаче за сингл, утре ја рокаме, нека биде прво па мушко.
Ја кога го играм милан нонстоп кикса така да не го играв па ќе видиме ова се случуваше лани али за секој случај годинава кога ќе ја играм ќе ви кажам за да бидете претпазливи хахахаха
Old 22-08-2009, 17:22   #1600

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Сеа се вратив, утакмицата је гледав со навијачи на интер, ме викнаа као дојди да те бушиме на крај, ама се знаеше кој ќе буши, па така само јас и мојот дрес викаа ноќва. Ја мислев сеа ќе видам коментари и коментари, ама никој не пишал, така да ќе дадам само мал осврт на стилот на игра сеа со Леонардо и кога беше мајмунот на нашата клупа.
Милан изигра доста стабилно, без падови во играта, што беше секојдневие претходно, Неста брилираше, одавна не сум го видел таков. Како и да е, за разлика од порано сеа сме помалце атрактивни и помалку ја покажуваме нашата сила, ама па тоа е добро затоа што малите екипи како што е и Сиена, не се затвара со нас, него се лаже и трга офанзивно и со тоа си ја пресудува казната, доживува пораз.
Друга работа, по водството не се затворивме како што правевме порано, него си ја продолживме нашата игра, и плус се деси нешто што одавна не сум го видел, после 70 минута, ние не останавме без напаѓачи што беше случај со мајмунот, кога Пато го вадеше за средина, а Како или Сидорф за Фавали и така се браневме и познато на крај го лапавме и губевме вредни поени. Ѕверот Леонардо се реши само да ја освежи среднита и остана со два напаѓача и затоа ние можевме на крај да си играме играчки со сиена и да ги бркаме на нивна половина во последните моменти, т.е грешка, не им ни дозволивме да ја држат топката повеќе од 3 додавања, така се игра во задњи моменти, офанзивно а не да се браниш.
Ја ви реков дека пријателските, припремни утакмици ништо не значат, ок, сиена не е тим кој може да ни направи проблем, ама муабетот ми е и Баерн не тепаше и нас и Манчестер и ред други клубови, па три кола не знае што е победа.
Сега ни останува уште малце да го кренеме моралот, тоа ќе се случи со евентуална победа во дербито, за која реално и очекувам да се деси.
Поздрав до утре, па да се надеваме јуве и интер уште утре да кикснат.

FOREVER
Old 23-08-2009, 03:21   #1601

DUCO

Registered User

DUCO's Avatar

ajde zapocnavme so stil taka treba neka se mnozat sega smireni imame cela nedela za podgotovka pred derbito ke go imame na raspolaganje i Huntelar jas ocekuvam da Inzagi igra vo derbito.

neka izgubat ciganite deneska i narednata nedela od nas i ke bidat veke na -6 boda

dobar Flamini,Pato Ronaldijno ima podobruvanje

GAME OVER
Old 23-08-2009, 03:27   #1602

dare_roma4ever

Registered User

Abe moze juve i inter ke kisnat no RIMJANITE NEMA DA KIKSNAT!!godina ste mn poslabi od predhodnata
Old 23-08-2009, 03:31   #1603

DUCO

Registered User

DUCO's Avatar

Koj rimjani be ke go jadete od Genova so sigurnost.

GAME OVER
Old 23-08-2009, 03:53   #1604

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Даре е смешен, алеа Даре е смешен. Кој бе послаби, со самото заминување на мајмунот ние автоматски сме посилни, па виде вчера каква сигурност во играта има, 90 минути без пад и промена на ритам, тоа што е договорено тоа е и изиграно, не биди и ти смешен, само од инат да напишеш нешто, биди реален.
Плус не си реален и за твојата екипа, не можевте да го тепате Кошице, а сеа се надеваш дека ќе ја тепате силната Џенова и дека сте конкурентни за 4 место, не биди смешен. Првите три места се загарантирани за Милан, јуве и интер, а за 4 место, оваа година ќе го зима Џенова, вие со Фиорентина, Лацио, Наполи и Палермо ќе се борите пак за Европа Лига.
Така да, ако вечер со Џенова извадите бод, тоа ќе биде изненадување, пошто ја ќе ја играм кец вечерва.

FOREVER
Old 23-08-2009, 04:48   #1605

dim4e91

Registered User

dim4e91's Avatar

Fave Players: kaka pirlo nesta maldini gatusso
dim4e91 is on a distinguished road
Ај сега од мое гледиште промената во играта!

Леонардо се здоби со далеку подобра одбрана од онаа што ја имаше Анчелоти лани! Која сигорисност се доби покрај враќањето на Неста не сме ни самите свесни ! Терминаторот Силва е нешто добро во одбраната што го немавме почувствувано со години безмилосрден е!
Она што ме изненади кај Леонардо е што успеа да ја рашири играта и подеднакво да се напаѓа и од бочните позиции! Што е добро затоа што се трга притисокот од Роналдињо и тука може да се увиди неговата креативност ! Ова го наведов како промена затоа што кај Анчелоти играта во нападот ни беше предвидлива баш поради тоа што се обидуваше да пробие кај што е непробивливо се обидуваше да напаѓа само по таа лева страна кај што најчесто Кака оперираше!
друго нешто што приметив иако на лик Бориело изгледаше ептен тромаво ама тој беше причина што на него се навртуваа 2-3 одбранбени играчи што афтоматски значи повеќе простор за Рони и Пато!
И уште нешто за тие бочни позиции приметивте како Гатузо му помагаше на Замброта а Фламини на Јанкуловски си се надополнуваа цело време!

Но како што рековме Сиена не е тим за да се измери нашата спремност и нашата константност ќе чекаме на 2ро коло !

Posting Rules