![]() |
|
|
#1666 | |
|
Registered User
Fave Players: SFRJ Reprezentativci
![]() |
Quote:
Плус не правиме муабет за годинава, него играчи кои би сакале да ги имаме. Пандев и Јоветиќ не играат иста позиција.
|
|
|
|
|
#1667 |
|
Registered User
Fave Players: Nesta ,Gourcuff,RIVERA,Kaka,Pato,MALDINI,Sheva
![]() |
ja ke pocam so gk.
mnogu sme pateticni na ovaa pozicija pa kako moze na nas da ni brane storari koj e taj be alo i napudime go Kalac zemame go Roma gluposti i zaso se uste se drze DIDA so ogromnata mesecna plata neka se sitne lani letoto trebase da se kupe Loris od nant ama coveko si otide u Lion poradi mnogu golmani imavme duri 4 lani i sega 4 toa e preterano mnogu predlog za golman:Frej ne ja znam negovata vrednost nekoj milion i plus dida i Storari P.S. pece so se desava so pandev,a paloski rano e ama ako prodolze vaka moze da dade i do 15 gola u prvata sezona u serija A,narednoto leto go ocekuvam kako prvo zasiluvanje i zamena za Inzaghi i ke bide 3 napagac.a mos i 2 ke igrame so trojca PATO _HUNTI _ PALOSCHI |
|
|
|
|
|
#1668 |
|
Registered User
![]() |
Еј стварно Дуцо, и мене ми е криво што не го земавме Хуго Лорис лани, ама лани и друг беше муабетот Абијати беше во форма, а и Дида почна полека да враќа дел од формата.
Ја како голман многу го поштував Гивен, али Манчестер Сити го лапна и од него шанса да дојде у Милан повеќе нема. Видиш, за голман никад не сум гледал, треба повеќе внимание да им посветам, а не да се палам на Касиљас. А за Пандев врска немам не ја пратам неговата фудбалска историја многу многу, играл у клубови који ја не ги сакам, а за Македнија никогаш фудбал не покажал освен задњава со Шпанија.
|
|
|
|
#1669 | |
|
Registered User
Fave Players: kaka pirlo nesta maldini gatusso
![]() |
Quote:
Пред тоа прочитајте го постов ако е нешто вистина *Ова е на некоја телевизија после утакмицата имало интервју со Берлускони ! Значи доколку се сака подмладување на тимот значи тие позиции што ти се празни Пеце за нив треба големи пари! Јас би бил креативен и може да изненадам на некоја позиција Голман- не е енеопходно го имаме добриот Абиати а иначе мислам дека следното лето ќе го купиме Маркети мислам дека знаете за енго имаше доста шпекулации а на крај искочи вест дека доаѓа следното лето (одличен голман го викаат новиот Буфон ма да има веќе 26 години и е втор голман во Италија после бруките со Амелија има и еден натпревар со северна ирска 3-0 за италија ) и би коштал од 5 до 8 милиони Одбрана Хехе бараш Пеце централен бек ? Ќе видиш ти кој е Огучи тој требаше да игра во дербиво да видиш што столб е одличен дефанзивец е само се поклопи во целото сивило наМилан а и не гледам некоја поголема негова грешка освен онаа со Милито! Ама веќе дколку се носи енкој јас би идел на *Поскапа варијанта: Мексес -незнам дали го гледавте ввчера одличен е ама и за тоа ќе кошта 15 > милиони *Поевтина варијанта : Сантакроче од 9 до 11 милиони ВАЖНО: Италјанец и доста помлад од Мексес ама во моментов не е подобар! Бекови е ова е најтешко нешто да најдеш играч што има талент и за одбрана и за напад! Десен: Јас би му понудил на Кафу да се врати Шала на страна Рафиња мислам дека го знаете 10 милиони и решени сме за 8-10 години за десната бековска позиција!Лев: Ми се плаче што го пропуштивме Цисоко ама више кога нема кој би предложил Таиво од Марсеј до 14 милиони ма да не ми е некако во одбрана нај саглам а како втора варијанта Герет бејл 10 милиони ем млад ем експлозивен нема доживеано врв на карера добро би било да ја доживее кај нас само ме плаши што е Велшанец и бате незнам како би успеал во италија! Средина Го имаме одличниот Фламини на таа ДМФ позиција Креативец: Неверувам дека би се ослободиле од Пирло ама доколку се случи тоа зашто да не дојде Монтоливо (обожавам итаљанци во тим овој добро би ни дошол нешто е во стилот на Чаби Алонсо ) 20 милиони МЦ Е на оваа позиција сум да се донесе Фабрегас има неколку пати изјавено дека сака да игра во Милан па зашто да не скапа ама квалитетна инвестиција нема потреба да зборувам нели? 35 милиони Е сега пеце имам уште една желба лео да најде некој за местото на Роналдињо и така нема да го имаме уште долго договорот ќе му заврши за 2 години па зашто да не извадиме некој добар нов уфкако ми е жал што не го задржавме Гуркуф или пак кога го шитнавме кака да го земевме Диего Нападот Хунтелар- Пато- Палоши звучи добро ама јас би земал нешто искусно добро на пр што знам Тони можеби А при ова би сакал да се задржат Абиати Бонера Неста Замброта Лука Антонини Каладзе Гатузо Амброзини Палоши и да ќе заборавев младичите Одумади и Хармони ![]() Пеце дај да видам што имаш ти на ум ![]() И да сумиве се астрономски неверувам дека во едно лето или дека некад би имале шанса да ги земем овие играчи ако се земе скржавоста на нашиот газда! Пс Глеј те ги коментариве на Хард кор миланезов на фб ![]() Janko IlkovskiИскрено саскам да го видам Милан една сезона во втора лига, да се исчисти од тоа стракељите и да се напуни со деца лакоми за фудбал...Погледнете само Арсенал, ќе го преебеше Манчестер, само малку среќа и судија ги спасија демоните,ѓаволите Janko IlkovskiГовното Берлускони стисна гз за пари и не купи ништо саглам, сега ќе треба три пати повеќе да даде за да ја покарие дупката со одењето на Кака Janko IlkovskiНема да има подобро за Милан бар не до нова година, сидорф - старец, одбрана старци, гатузо дунстер, средина нема Пирло може топки да збира само зад гол, а Леонардо аматер, беден аматер, ќе го сменат за три месеци Janko IlkovskiНИ Хунтелар не го бива, додуша само што дојде не се уклопил но во што да се уклопи? Закон е човеков како он не коментира калчо ![]()
Last edited by dim4e91; 31-08-2009 at 13:05. |
|
|
|
|
|
|
#1670 |
|
Registered User
Fave Players: Pirlo,Bierhoff,Maldini,Nesta,Kaka..
![]() |
Па у право е , дечкото е Миланез у душа е све што напишал е вистина.
|
|
|
|
#1671 |
|
Registered User
![]() |
Како бе можете да се палите на најголемиот сељак што некад се родил, ја него за човек не го признавем, а да му читам и слушам изјави, и Дим4е не ме разочарувај со изјавата он да коментира калчо, наркоманиште тешко, лижеше подиуми у дискотеките на времето, а сеа ми продава муда за бубрези, ич не го спомињајте на форумов.
Е сеа за она погоре, да заборавив на Фламини, така да уште една позиција пополнета. ГК. (_____); О.Д. (_____); О.Л. (_____); О.Ц. (_____); О.Ц. (Т.Силва); ДМЦ (Фламини); МЦ(_____); АМЦ (Јоветиќ); АМЦ (Роналдињо); НАП. (Пато); НАП. (Хунтелар) Кажи ми, на Монтоливо мислиш на играчот на Фиорентина. Хахаха, ако мислиш на тој Монтоливо, ја викам Јоветиќ, Дуцо вика Фреј, хахаха да си ја земеме пола Фиорентина и ќе си завршиме работа. Ти пред некое време спомна некој Хернанес, ја не го знам, ама кога ми кажа барав малце на нет, и најдов дека бил прогласен за најдобар млад играч за врска, па ќе чекам деновиве на нет да фатам некоја утакмица на Сао Паоло да го гледам една две, морам да видам за што ѕвер збориш. Викаш, позиција на Пирло игра, тука ни треба многу добра замена, Фабрегас е сон, мисалм дека за такво нешто нема шанси, он е дете на Барса и ако некад си отиде од Арсенал, што би било безобразно да го стори тоа во наредните 5 години, тоа сигурно би била Барса. Е сеа како што викаш ти и ја немам играчи кои би можеле да играат бочно, за Рафиња читав некој муабет, но нели он потпиша сеа за Баерн, незнам така нешто начув не сум сигурен, ако не тој дечко вреди да се има, поготово ако се знае дека е бразилец. За Бејл незнам, прошлата сезона го гледав, нешто посебно мерак не ми направи, ама млад е и може да напредува, знам само дека има страшно добар центаршут и дека е добар при изведување на слободни удари. Мексес незнам, Сантакроче добар избор.
|
|
|
|
#1672 |
|
Registered User
![]() |
Јанко е закон бе
Сега ако сте со различни политички размислувања тоа е др работа ех кога коментираше на радио светско и европско ![]() Хернанес не го пишав пошто сакав да избацам некое јако име пошто одамна нема дојдено јако име во милан а да е во форма се што купуваме е со цел да го вратиме во форма! Монтоливо хехе можеби ептен сум пристрасен кон итаљаниве ама ти викам тоа е итаљанскиот Алонсо борбеност експлозивност прецизноес креативност ! Рафиња не потпиша за Баерн така изјави Магат вчера мислам дека го знаеш џупчето така ? А Мексес или Санта незнам Санта е добар млад неговото време допрва доаѓа а времето на Мексес е сега! Ама нашиот посран претседател Галијани се плаши да влезе во преговори со Рома му било страв да не ги нарушат односите (КУПИ МИ МАЈКО ШПРИЦ)
|
|
|
|
#1673 |
|
Registered User
![]() |
Официјален став на Curva SUD за се што се случуваше изминативе години...
За време на Дербито со Интер, на јужната трибина Curva Sud на стадионот "Џузепе Меаца", беа изложени транспаранти во однос на нашиот Претседател. Содржината не беше со цел да бидат предизвикани полемики, ниту тонот им беше покренато, ова беше нашиот начин да го изрази својот став спрема еден погреши бидејќи фудбал, создаден од несоодветна трансфери и интереси, излегуваат надвор од страста. Нашиот силен вик се спои со зборовите на претседателот, кој го покрена ова прашање пред неколку денови, како последица на тоа беше истакнато и нашето доверба во претседателот. Сепак, многу добро се свесни за слабостите, од кои страда нашиот тим - една трансферот кампања, не насочена со ништо кон јакнење на составот и една политика на нејасни активности, речиси насочени под сомнение, вистинската и неподправена љубов на раководството во поглед на нашите бои. Сепак, сметаме дека е невозможно да се живее во атмосфера на тензија, да се оди напред и да се изборат во битките "САМИ. Кога работите одат добро е лесно да се качи на трибина на победниците и да се гордееш со триумфот, а уште полесно е да покажува со прст, кога работите одат лошо и да лоцираат "одговорните" за негативен. Еден јасен пример: Историјата Kakà. Во јануари 300 ултрас бевме пред седиштето на "Виа ТураTи" - под дождот и снегот, за да покажеме нашата приврзаност деряхме грклани, за да се охрабрат клубот да чуе нашата порака. За три дена, по средината на улицата, се чувала нашите гласови. Каде беше остатокот црвено - црн народ? Каде беа Миланисти? Секогаш ултрас се оние кои преземаат активности и ризикуваат - за добро или лошо. Последен натпревар од шампионатот во минатата сезона, Милан - Рома: подигнати транспаранти однос на клубот, повикуваат раководството на усвојување на нова линија на дејствување, различна од таа во последно време. Резултат: Ултрас бевме пријавени на властите и предупредени за тоа дека уште еднаш сме изрази своето мислење и сме рефлектирале мислите на многу тифози на Милан, кои уште еднаш молчи и гледаат отстрани. Секогаш ултрас се оние кои преземаат активности и ризикуваат - за добро или лошо. Можеме да се вратиме назад, за да раскажеме и други епизоди, но тоа не е нашата намера. Целта ни е да покажеме дека макар и да биде изрази својот став на клубот, немаме намера да почнеме сезона предизвикувајќи атмосфера на непријателство во однос на раководството, ниту да предизвика тензии, што би штета како на тимот, така и на сите. За да не влошување на ситуацијата и со намера да ги запазиме добриот тон, ќе останеме на прозорецот во очекување претседателот да ни даде сигнал, покажуваат дека се уште е приврзана кон црвено - црните бои - ова, што покажал многу пати во текот на годините. Време обележано со успеси и триумф, кои доведоа овој клуб до покривот на светот, секогаш под раководство на претседателот, кој го почитува ветувањето да направи од Милан конкурентен тим, во состојба да излезе на теренот и да победи во Италија и Европа (како што самиот тој постојано повторува). Секогаш и покрај сè: FORZA MILAN!
|
|
|
|
#1674 |
|
Registered User
![]() |
Пеце кај ти е Пирло бе.Го тураш Фламини , а Пирло не а?
Па без Пирло , Милан ќе пропадне бе кој ќе го замени а?
|
|
|
|
#1675 |
|
Registered User
Fave Players: Totti,Menez,Vucinic,De Rossi....
![]() |
Perica nemoj da go propustas negoviot omilen igrac zaso na glava ke ni se kaci
|
|
|
|
#1676 |
|
Registered User
![]() |
На гоал сеа читав 11-те најлоши играчи од второто коло.Пола од тие 11 се играчи Милан.
|
|
|
|
#1677 | |
|
Registered User
![]() |
Гол ком јак ташак, па у прво коло највеке од Интер беа и што, ништо тоа не ми значи, го изгубивме дербито не ја изгубивме сезоната.
Плус, толкав притисок врз некоја екипа до сеа не сум видел, притисок од новинарите, притисок од самите навивачи, ова е страшно што им се случува на играчите на Милан, на целата екипа. Само го чекам моментот кога ќе се уклопат, а тоа ќе биде многу брзо, е тогаш да видам како ќе серат. Страшно е колкав е товарот што го носат играчите. Quote:
Работата е во тоа што ни е единствен таков играч у составот па без него не се може, иначе добра замена и одма нека лета или НЕ, уствари би го седнал на клупа и би му рекол, гледај ради кого седиш на клупа, па да се свести малце, може ќе почне да игра како што знаеше. Од цела стара постава што ја имаме, имам верба само во Сидорф, во никој друг, Пато и Роналдињо не ги сметам во стара.
|
|
|
|
|
#1678 |
|
Registered User
![]() |
da prodolzm so mojo tim
za Rb go imame Zambro,Abate,Antonini,bonera ama neznam so bidna so Mationini so go donese me vo januari zborese se deka e dobar decko a na kraj niso nezmam kako mozese da go pusteme De silvestri vo fio. za 6 MILstvarno smesno rafinja ke bide dobra zamena za zambro 10 mil a do deka dojde moze da se isproba so Silva koj moze da igra na pozicija RB brz,snazen,tehnicar i raspolaga so razoren sut. pece sam li odes na derbito vo januari |
|
|
|
|
|
#1679 | |
|
Registered User
![]() |
Quote:
А за Дербито, не неидам сам идам уште 4 другари, 2 на 2 сме, двајца се за интер, ќе биде миланесно. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1680 |
|
Registered User
![]() |
neznam Pece i mene mi se ode ama mislam deka kartite se skapi so ti znam ke vidam ima vreme. imam drugar blisku Milano vo Cremoneze ke ne sprovede ako treba pomos
kolku misles deka ke bide kartata ot prilika za derbito a i ne mi se ode mislam deka ke izgubeme,zezam se mora da i se odmazdeme na ciganite po sekoja cena. aj mala diskusija za reprezentativnite nastaspi mene italija mi e omilena repka posle makedonija se razbira i me malku cude za markioni so dobi povik za italija a kasano ne e povikan cudno zar ne. |
|
|
|