AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 23-09-2009, 14:45   #1756

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Fave Players: SFRJ Reprezentativci
pece4ever is on a distinguished road
Се извади со Верде, а?

Ај пиши дали си у игра барем да навивам да лапаш.

FOREVER
pece4ever is offline   Reply With Quote
Old 23-09-2009, 15:40   #1757

Gule-Pirlo

Registered User

Gule-Pirlo's Avatar

Fave Players: Pirlo,Bierhoff,Maldini,Nesta,Kaka..
Gule-Pirlo is on a distinguished road
Кај е у игра коа ја стајл Минхен - Херта 1 , јес да водеа 2-0 ама тоа е.
Пеце многу сум разочаран , Фламини црвен картон , Дињо имаше добра шанса у 89 мин. ама ништо.Само Пирло се бори за топка другиве ЛЕЖАТ!!!!!!!!

Gule-Pirlo is offline   Reply With Quote
Old 23-09-2009, 17:44   #1758

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Да да, оваа утакмица само Пирло изигра, јебига, многу фушерски гол ни дадоа, ни ние не заслуживме да тепаме, ама голот што го примивме катастрофа, му удри у колено и влезе, многу долго време среќата ни го врти грбот.
Пато секоја утакмица се повеќе ме разочарува, ќе треба да му направиме исто она што му го прави Дунга у епрезентација, да го седнеме малце на клупа, да почне да станува играч, а не да глуми ѕвезда.
И уште една работа, видовте ли кога влегоа Абате и Динњо, кога извадивме еден тркач во случајов Гатусо, колку подобра беше играта, а тоа го зборам цело време, Пирло еден тркач, Сидорф, Динњо и Пато и Хунтелар у напад, тоа треба да ни биде составот, и нормално Одо више никад да не е во него, Абате ме изненади и ја признавам грешката што не верував дека може од него да биде нешто, така да боље он да игра доле десно, најмотивиран е од сите.

FOREVER
Old 24-09-2009, 06:29   #1759

Gule-Pirlo

Registered User

Gule-Pirlo's Avatar

Да да коа влегоа Абате и Дињо почнавме добро да играме ама веќе касно беше џабе.
Следните две утакмици (Бари,Цирих) мора да ги добиеме иначе тешко се враќаме.

Old 24-09-2009, 12:17   #1760

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Не, бе, Гуле тие две ги добиваме, глеаш ли како играме, топлло - ладно цело време, имаме една солидна утакмица и една во која не бевме така добри и не заслуживме пораз, ама тоа е фудбал, кога не играш како што треба и среќата ти го врти грбот, со Бари искрено Гуле очекувам да дадеме повеќе од два гола, време е да распалиме, Фламини има црвен, а Амбросини е повреден , што значи ќе биде приморан да игра со Пирло и еден тркач т.е Гатусо, и тоа ќе биде тоа, Роналдињо со Сидорф у средина, Пато И Хунтелар, у одбрана би играл без Замброта, мислам дека он досега најслабо изигра, па Абате десно и Јанкуловски лево, у центар стандард Неста и Каладзе, Силва е повреден.
И ајде веќе нека се враќа Абиати, Сторари е добар, ама се ми е страв кога го гледам, не ми влева многу сигурност, незнам зошто, добар е ама и малце шутеви има кон нашиот гол, нема врска.

FOREVER
Old 24-09-2009, 13:27   #1761

dim4e91

Registered User

dim4e91's Avatar

Fave Players: kaka pirlo nesta maldini gatusso
dim4e91 is on a distinguished road
Не ја гледав утакмицата ама мојата претпоставка за Хунтелар се исполнува, за жал...

Пеце незнам зашто викаш Неста и Каладзе во средина кога голот падна заради Каладзе ако виде.. Во ситуација кога е повреден Силва Огучи е најдобрата замена незнам зашто толку не верувате во него!

После на претходната страна зборевте за Красич ... Десно крило веќе имаме едно такво-Абате а како што знам и Бекам доаѓа а ако се знае и изјавата на Абате дека он сака да игра на неговата прородна позиција т.е десно крило и си призна дека не се снаоѓа најдобро како бек ..

Дунга го седнал на клупа Пато знаеш зашто зашто може да си дозволи такво нешто ние кого ќе внесеме во игра ? Со сета ОГРОМНА почит према Инзаги ама човекот го сожалувам на негови години да се остави се на негов грб? За Хунтелар не ми се збори како мува без глава е ...

И незнам уште го броите ,,Дињо" за играч? ОВОА МУ Е ПРАВАТА ПРОФЕСИЈА Предводник пхахах како да не да не мисли и на светско да игра?

Last edited by dim4e91; 24-09-2009 at 13:36.
dim4e91 is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2009, 14:20   #1762

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Quote:
Originally Posted by dim4e91 View Post
Не ја гледав утакмицата ама мојата претпоставка за Хунтелар се исполнува, за жал...

Пеце незнам зашто викаш Неста и Каладзе во средина кога голот падна заради Каладзе ако виде.. Во ситуација кога е повреден Силва Огучи е најдобрата замена незнам зашто толку не верувате во него!

После на претходната страна зборевте за Красич ... Десно крило веќе имаме едно такво-Абате а како што знам и Бекам доаѓа а ако се знае и изјавата на Абате дека он сака да игра на неговата прородна позиција т.е десно крило и си призна дека не се снаоѓа најдобро како бек ..

Дунга го седнал на клупа Пато знаеш зашто зашто може да си дозволи такво нешто ние кого ќе внесеме во игра ? Со сета ОГРОМНА почит према Инзаги ама човекот го сожалувам на негови години да се остави се на негов грб? За Хунтелар не ми се збори како мува без глава е ...

И незнам уште го броите ,,Дињо" за играч? ОВОА МУ Е ПРАВАТА ПРОФЕСИЈА Предводник пхахах како да не да не мисли и на светско да игра?
Врска нема дека голот падна ради Каладзе, тој ни е стара рана па ај него ќе го окривуваме, каков гол примивме, таков ни Пипо не би дал, у колено го погоди Ди Натале, ни акција ни ништо, карамбол без врска и гол, не заебавај, Каладзе игра две добри утакмици, додека го нема Силва он е боља замена од Гучи.

Пошто не си ја гледал утакмицата неможеш да збориш за Хутелар, велзе у 80 минута, одма после тоа попивме црвен и имавме играч мање, плус од никаде сам си створи шут, да играше од старт и он и Дињо и Абате, на местата на Пипо, Гатусо и Оддо, друг ќќе беше муабетот, али тоа е, вина можеме да бараме од секого, ама најмалце од одбраната а посебно Каладзе.

И уште нешто, значи пак ќе кажам, да ја гледаше утакмицата, ќе знаеше што се случи кога влезе Дињо, какви топки им даде меѓу 6 души, ама нашите играчи сакаат да пимплаат у шеснаестерец, да шутнеа може приказната ќе беше друга.

Значи ја глеав цела, и ти викам со сигурност дека Гатусо, Пипо и Одо беа катасрофа, зборам офанзивно, дефанзивно изигравме на ниво, само како што кажав немавме среќа, офанзивно потфрливме, и заборавив Пато дупка, бега од гол, цело време е на страна, и додавањата му се млаки, и секоја примена топка му е изгубена.

FOREVER
Old 25-09-2009, 05:23   #1763

Gule-Pirlo

Registered User

Gule-Pirlo's Avatar

Епа ете и Пато е неизвесен со Бари се повредил па изглеа ќе играме со Хунтелар и Пипо у напад , Дињо полушпиц и у средина ќе дое Сидорф заедно со Пирло и Гатузо.А Замброта можда изигра слабо со Удинезе ама дава се од себе на другите утакмици не заебавајте.

Old 25-09-2009, 05:25   #1764

Gule-Pirlo

Registered User

Gule-Pirlo's Avatar

А утакмицине како ги ѓаѓам на тредот за предвидување на утакмици што го водиш ти Пеце сеа.Ќе ве стигнам не се секирајте пропуштив 2,3 кола,иначе...

Old 25-09-2009, 07:58   #1765

dim4e91

Registered User

dim4e91's Avatar

Quote:
Originally Posted by pece4ever View Post
Врска нема дека голот падна ради Каладзе, тој ни е стара рана па ај него ќе го окривуваме, каков гол примивме, таков ни Пипо не би дал, у колено го погоди Ди Натале, ни акција ни ништо, карамбол без врска и гол, не заебавај, Каладзе игра две добри утакмици, додека го нема Силва он е боља замена од Гучи.

Пошто не си ја гледал утакмицата неможеш да збориш за Хутелар, велзе у 80 минута, одма после тоа попивме црвен и имавме играч мање, плус од никаде сам си створи шут, да играше од старт и он и Дињо и Абате, на местата на Пипо, Гатусо и Оддо, друг ќќе беше муабетот, али тоа е, вина можеме да бараме од секого, ама најмалце од одбраната а посебно Каладзе.

И уште нешто, значи пак ќе кажам, да ја гледаше утакмицата, ќе знаеше што се случи кога влезе Дињо, какви топки им даде меѓу 6 души, ама нашите играчи сакаат да пимплаат у шеснаестерец, да шутнеа може приказната ќе беше друга.

Значи ја глеав цела, и ти викам со сигурност дека Гатусо, Пипо и Одо беа катасрофа, зборам офанзивно, дефанзивно изигравме на ниво, само како што кажав немавме среќа, офанзивно потфрливме, и заборавив Пато дупка, бега од гол, цело време е на страна, и додавањата му се млаки, и секоја примена топка му е изгубена.
Викаш ,, Дињо" играл добро и давал до напаѓачите а тие ја пимплале а згора на се Хунтелар добро изиграл (напаѓач)
Old 25-09-2009, 08:28   #1766

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Абе сеа, не дека изиграл сјајно, ама им протна 4 - 5 топки, него терба да се шутира, нека се пуца и од 20 метри не е проблем, само ние тоа не го правиме, тупење со 500 додавања, а Хунтелар играше само 9 минути и плус и со играч помалце, што можеме да очекуваме да направи, ти кажав, одбрамбено бевме солидни, али ни фали тој Ван Дер Ваарт у средина, да го земевме приказната ќе беше друга.

Quote:
Originally Posted by gule-pirlo View Post
А утакмицине како ги ѓаѓам на тредот за предвидување на утакмици што го водиш ти Пеце сеа.Ќе ве стигнам не се секирајте пропуштив 2,3 кола,иначе...
Ти се погоди колото, ќе видиме дали ќе не стигнеш, Мирза го немаше колово, он доста стандарно гаѓа, а ова коло само ти имаше резултат ние сите со по 2 погодока.

FOREVER
Old 25-09-2009, 08:42   #1767

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Сега во 4 на Еуроспорт играат Парагвај - Италија светско за играчи под 20, за Италија ќе игра Албертраци носи број 5 и е дете на Милан, игра одбрана, па да видиме што имаме.
Штета, ама само еден играч од Милан игра за Италија Под-20

FOREVER
Old 27-09-2009, 13:25   #1768

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Колку добар наслов прочитав на еден италијански сајт, се однасеува за утакмицата против бари и гласи вакa:

Sveglia Huntelaar!

и во превод значи, Разбуди се Хунтелар! Осеќам дека ќе се разбуди вечерва и после оваа ноќ, голови ќе бидет смешка за Милан.

Едно прашање, каде се сите тие клубови посилни од нас, еве на пример денес, ја невидов дека Јуве ја надигра Болоња и на крајот си го папааа, ние на пример на Болоња не и дозволивме да шутне на гол, а и промашивме 5 чисти гола, истото ни се деси и со Удинезе, не искористуваме шанси и не казни несреќата.

И до Даре, алооооооооооо ромааааааа, кој стигне ве пупи, абе вие годинава за опстанок ќе се борите, глас да не чујам повеќе, ц ц ц.

FOREVER
Old 27-09-2009, 14:10   #1769

Gule-Pirlo

Registered User

Gule-Pirlo's Avatar

Перица не се пали еве 25 мин неаме ни една шанса Бари играат ко да се домаќини а не гостини срамота е ова.

Old 27-09-2009, 14:10   #1770

dim4e91

Registered User

dim4e91's Avatar

Quote:
Originally Posted by pece4ever View Post
Сега во 4 на Еуроспорт играат Парагвај - Италија светско за играчи под 20, за Италија ќе игра Албертраци носи број 5 и е дете на Милан, игра одбрана, па да видиме што имаме.
Штета, ама само еден играч од Милан игра за Италија Под-20
игра и доскорешниот наш Виудез детето со доста потенцијал и нашите го исфрлија него а го чуваат Фавали ...Браво (поентата ми беше дал прекрасен гол за уругвај)!

Иначе како изигра Албертаци?

Posting Rules