AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 05-10-2009, 16:27   #20206

alberto

Registered User

alberto's Avatar

Fave Players: Maldini,Barezi,Pirlo,Rino,Pipo.
alberto is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by milanista mosta View Post
Daj, ne počinji...
Drug mogao je to biti moj ili tvoj brat......
Bilo je belaja svugdje,i u Mostaru i Zenici i Tuzli i Sarajevu I Banjaluci Itd...
Ali ovo je prevrsilo svaku mjeru..Puca se na ljude iz vatrenog oruzja....
PIH...Mrzim FKSarajevo,ali ovo nema veze sa sarajevom nego sa cijelom BiH...
reci da nisam u pravu..
P.S.Sory ovo nema veze sa Milanom,ali jednostavno nemogu da ostanem miran....
Old 05-10-2009, 17:01   #20207

uvijek_rossoner

Registered User

uvijek_rossoner's Avatar

Fave Players: Maldini,Baresi,Van Basten,Weah,Nesta,Kaka',Dinho..
uvijek_rossoner is on a distinguished road
Ja bi da ovo zaobidjemo otegnut ce se i zakuhat bezveze...

Samo Alberto zao mi je decka sto je poginuo ali treba se POJEDINCIMA stavit do znanja da se ne moze radit sto se hoce i u tudjem gradu... Imamo bih ti ja sad dosta toga napisati ali ponavljam zaista netrebamo zapocinajti ovu temu... Ono juce je sramota općenito čovječanstva... užasss
Old 05-10-2009, 17:33   #20208

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
ensar7 is on a distinguished road
Moje saucesce porodici Puljic
Jest bio uzas, al policija nije dorasla sukoba sa huliganima. Upotrebljavat vatreno oruzje. Sramota. Krivi su navijaci, jer su oni zapoceli sve to, al policija je trebala uzvratit vodenim topovima, i kornjacama, kao sto se to svugdje radi u svijetu. Al kao sto rekosmo, necu da ulazim u tu temu.
Sto se tice Milana stanka od 14 dana, u kojima bi ekipa trebala da odigra par utakmica i da se psihicki pripremi na nove pohode, tj. izvlacenje iz govana. Danas je i Leo dao svoju izjavu, i pritom dodao da ako napusti klupu Milana nece se vratit kao scout. Tj. napusta Milan zauvijek Znao sam. I tako nas lijepi Silvio, sjebe ekipu, na putu je da izgubi i najboljeg scouta, a jos ga uhvatila kazna od 750 miliona koje mora platit drzavi. WOOOW! Jebeno nam se pise
ensar7 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2009, 17:33   #20209

milanista mosta

Registered User

milanista mosta's Avatar

Fave Players: Kaka
milanista mosta is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by alberto View Post
Drug mogao je to biti moj ili tvoj brat......
Bilo je belaja svugdje,i u Mostaru i Zenici i Tuzli i Sarajevu I Banjaluci Itd...
Ali ovo je prevrsilo svaku mjeru..Puca se na ljude iz vatrenog oruzja....
PIH...Mrzim FKSarajevo,ali ovo nema veze sa sarajevom nego sa cijelom BiH...
reci da nisam u pravu..
P.S.Sory ovo nema veze sa Milanom,ali jednostavno nemogu da ostanem miran....
Tuga stari moj, tuga...
milanista mosta is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 04:16   #20210

uvijek_rossoner

Registered User

uvijek_rossoner's Avatar

Gazzeta donosi vijesti da Silvio ozbiljno razmišlja o prodaji kluba

Prodaj Silvio klub učini nešto pametno napokon
Old 06-10-2009, 05:10   #20211

MIRZA

Moderator

MIRZA's Avatar

Fave Players: Pirlo,Sheva,Topic, Kaladze, Papac, Salihovic
MIRZA is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by uvijek_rossoner View Post
Gazzeta donosi vijesti da Silvio ozbiljno razmišlja o prodaji kluba

Prodaj Silvio klub učini nešto pametno napokon
Konačno jedna dobra vijest

ako stvarno voli Milan, onda će ga prodati...ili doći do pameti pa početi pametnije voditi posao
Old 06-10-2009, 05:15   #20212

rinogattuso

Registered User

rinogattuso's Avatar

Fave Players: Rino,Ricky,Sandro & Pirlo
rinogattuso is an unknown quantity at this point
Da,ovo je konacno poprimilo neki znacaj da ce Silvio povuci neke kardinalne poteze.. Njemu je presudjeno da mora platiti oko 700 miliona eura radi korupcije u predmetu koji se vodi jos od 1992 godine,nisam siguran..

Od Milana nema nikakve konkretne zarade jer je pojeo sipak i zajedno sa Gallianiem ispao glup.Mislim kada bi prodali nekome klub pod mus treba ostaviti Galliania na mjestu gdje je sada jer on kada ima odvezane ruke cini cuda jednostavno ipak je 28 godina u klubu.
Old 06-10-2009, 05:46   #20213

mugello

Registered User

mugello is on a distinguished road
Evo zašto nevolim zašto je leonardo postavljen za trenera jer kaže da će ako ode s klupe napustit milan kao scout.Nije zato što ga nisam želio kao trenera nego baš zbog ovoga me strah da ga ne izgubimo kao scouta,jer svi znamo kakve je poslove obavio za milan što se tiče igrača KAKA,PATO,T.SILVA i još ako dovuku HERNANESA na zimu ili na ljeto,eto koje sranje uradiše,nek me neko ispravi ako griješim.
mugello is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 06:47   #20214

mrki

Registered User

mrki's Avatar

Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
mrki is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by rinogattuso View Post
Da,ovo je konacno poprimilo neki znacaj da ce Silvio povuci neke kardinalne poteze.. Njemu je presudjeno da mora platiti oko 700 miliona eura radi korupcije u predmetu koji se vodi jos od 1992 godine,nisam siguran..

Od Milana nema nikakve konkretne zarade jer je pojeo sipak i zajedno sa Gallianiem ispao glup.Mislim kada bi prodali nekome klub pod mus treba ostaviti Galliania na mjestu gdje je sada jer on kada ima odvezane ruke cini cuda jednostavno ipak je 28 godina u klubu.
Leonardo je ucinio čuda sa Kakom, Patom, Thiagom i pokušajem sa Cissokhom... Galliani moze slobodno ici u.... govnar.
Old 06-10-2009, 07:09   #20215

rinogattuso

Registered User

rinogattuso's Avatar

Quote:
Originally Posted by mrki View Post
Leonardo je ucinio čuda sa Kakom, Patom, Thiagom i pokušajem sa Cissokhom... Galliani moze slobodno ici u.... govnar.
Ja ga ipak nebi pustio kada bi imao nekih 50-60 miliona za kupovine po mercatu i odrijesene ruke..cinjenica je da u zadnje vrijeme sve to skupa jadno i mizerno izgleda ali on samo radi kako Belusconi kaze pa to je ocigledno.

Leonardo je bio sjajan igrac,impozantna karijeta sve to skupa..osjeti talenat strasno,krece se u tim krugovima i iskreno mislim da mu je tamo i mjesto. Stvarno ga zalim na neki nacin ali svi ovi pokusaji da reaniminira bilo kako ovaj Milan jesu bezuspjesni..O Ancelottiu je bezpotrebno pricati sad covjek menadzer mjeseca,postaje totem u Chelsiju mozda i najdugovjecniji trener pod Abramovichem,gledam Chelski iskljucivo radi njega da vidim jel moguce da srusi moju tezu da je on medju najboljima ali ne on dokazuje i suprotno da je mozda i najbolji..ON je jedini se mogao bociti sa nasim kadrom pa on je jos snaznijeg Zuricha dobio 3-0 sa Shevom,Favalliem,Sendersom,Antoniniem itd.
Old 06-10-2009, 07:43   #20216

geoff

Registered User

geoff's Avatar

geoff is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by rinogattuso View Post
Ja ga ipak nebi pustio kada bi imao nekih 50-60 miliona za kupovine po mercatu i odrijesene ruke..cinjenica je da u zadnje vrijeme sve to skupa jadno i mizerno izgleda ali on samo radi kako Belusconi kaze pa to je ocigledno.

Leonardo je bio sjajan igrac,impozantna karijeta sve to skupa..osjeti talenat strasno,krece se u tim krugovima i iskreno mislim da mu je tamo i mjesto. Stvarno ga zalim na neki nacin ali svi ovi pokusaji da reaniminira bilo kako ovaj Milan jesu bezuspjesni..O Ancelottiu je bezpotrebno pricati sad covjek menadzer mjeseca,postaje totem u Chelsiju mozda i najdugovjecniji trener pod Abramovichem,gledam Chelski iskljucivo radi njega da vidim jel moguce da srusi moju tezu da je on medju najboljima ali ne on dokazuje i suprotno da je mozda i najbolji..ON je jedini se mogao bociti sa nasim kadrom pa on je jos snaznijeg Zuricha dobio 3-0 sa Shevom,Favalliem,Sendersom,Antoniniem itd.
Ne pisem cesto u zadnje vrijeme, ali ovo moram iskomentirat. Dobro, pa sto je taj covjek tako dobro napravio u chelseu? Momcad je identicna vec dvije sezone, on nije uveo ama bas nikakvu novinu. Igraju sve isti igraci, temelj je onakav kako ga je mourinho postavio zadnje sezone, a scolari i hiddink nastavili. Di su te grandiozne chelsieve partije? Pola utakmica su dobili pogotkom u 95.oj minuti, i to se pravdalo kako carlova momcad ima taj snazan momcadski duh i zelju za pobjedom, a ne da su nesposbni s takvim igracima nekekvom hull cityu utrpat 5 komada jel ima ballacka,lamparda,essiena u vezi, dobru staru foru iz milana ( sto vise zadnjih veznih ako je ikako moguce )...stoga nemoj sada tu lamentirat o carlu i najboljim svjetskim trenerima...a to se vidi i na slucaju milana...sjajnu je momcad ostavio leonardu, da je taj tvoj carlo taki autoritet i trener, onda bi 2007. poslije osvajanje lp potjerao deset igraca i danas bi leonardo imaju sjajn, mladu momcad i ne bi se blamirao na trenerskom debiju...
geoff is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 09:16   #20217

mrki

Registered User

mrki's Avatar

Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
mrki is on a distinguished road
Carlo je imao Kaku i kada je uvidio da je u Milanu sve gotovo i da nece vise dobiti nikoga a da i Kaka' odlazi onda je i on digao sidro nakog 3,4 sezone ulizivanja Berluconiu itd. Ona momčad koju je Carlo na početku svoje ere u Milanu imao je bila GENIJALNA. Jača od današnjeg Chelsea dva puta. Jedino Barcelona danas bi se mogla mjeriti s tom ekipom. Kako se ekipa raspadala tako se i igra raspadala, vrlo očito.
Old 06-10-2009, 11:40   #20218

uvijek_rossoner

Registered User

uvijek_rossoner's Avatar

Albanski tajkun: Kupit ću Milan ako je na prodaju

Fininvest, tvrtka koju je osnovao Silvio Berlusconi, opovrgava planove o prodaji većinskog paketa dionica AC Milana. Ipak, izvještaji iz Italije i dalje govore suprotno...

La Gazzetta dello Sport u broju od utorka izvještava da je za ulazak u milanski nogometni klub zainteresirana jedna libijska stranka, a također i albanski biznismen, naftni tajkun Rezart Taci. Albanac je sam potvrdio da bi dio vlasništva nad AC Milanom rado pridodao vlastitom portfelju.

- Mislim da se Berlusconi neće odreći Milana. Postoji li ipak šansa za to, moji partneri i ja svakako bismo bili zaintresirani za kupnju kluba – izjavio je Taci za talijanski sportski magazin Guerin Sportivo.

Iako talijanski izvori također već neko vrijeme nagađaju da je Taci upumpao nešto gotovine u klub te kao zahvalu zauzvrat dobio jedan paket dionica, Albanac demantira:

- Nije istina da sam dioničar. Sudjelujem samo u nekim programima kluba, te sam jako dobar prijatelj s Berlusconijem i Gallianijem – dodao je Taci, koji je ljetos neuspješno pokušao ući u vlasničku strukturu Bologne.
Old 06-10-2009, 15:22   #20219

rinogattuso

Registered User

rinogattuso's Avatar

Ti prijatelju @geoff u sustini nemas pojma,kao prvo razlika u Italiji i Engleskoj izmedju trenera je ogromna u Engleskoj.Na otoku treneri su ujedno menadzeri zasluzeni za trensfere i sakutiranje igraca itd. Ancelotti tamo ima za nekih 12345 puta vece ovlasti nego u Milanu pa covjeku je zadnji transfer po njegovoj zelji ostvaren 2005 godine znas ti sta je to prevedeno u praksu. Sta Berlusconi zna ko bi odgovarao njegovoh ekipi kad snjom provede 1 sat mjescno smjesno i glupo za porediti..

Kako je on mogao protjerati nekog kada na poziciji stopera 75% sezone ima Favallia i Mladina,Bonera donekle prosle sezone dovodili mu skart igace u napadu ima goobradog Pata i Inzaghia 97% sezone pa sta mislis ti da je on carobnjek Merlin. On se za nista nije pitao jer nije mogao dobiti ono sto je trazio zato je uveo svoj tvrdoglavi nacin ovako ili nikako. Sto smatram da je sam sebe ukopao sto je ikako ostajao sa ONIM Milanom ali ljubav prema klubu i svemu je bila prevelika.

Pa pogleda samo neke igrace koji su igrali pod Ancelottiem a koji sad igraju pod Leonardom,Ambrosini se mora pomiriti scinjecnicom da ce gol dati svake presudne,za Gattusa sam znao da ce biti los ali sad je potvrdjeno on je bio Carlova omega to svi znaju,Pato ocajan itd..vi ste govorili ova ekipa igraca moze igrat bez trenera Ancelotti je ono najgore e pa vidi sad po 5 tekmi bez zabijeng gola izrotiras 4 napadaca i nekoliko formacija koje Tassoti vidi kroz deja vu sa Ancelottiem.

Chelski je promjenio dosta toga a to ce ti biti potvrdjeno rezultatima i to ti je jedina garancija,a sada suplja prica ne pali bas pretjerano.
Old 06-10-2009, 16:33   #20220

geoff

Registered User

geoff's Avatar

geoff is on a distinguished road
@rino

Vrlo je zanimljivo sto raspravu zapocinjes s 'ti u biti nemas pojma' , a bas nikakve cinjenice nisi iznio kako bi me demantirao.

Kako to da Berlusconi nije Capellu diktirao momcad i pojacanja? Ancalotti je mogao, da je moralan i pravi trener, nakon 2007. rec gazdama kluba da te i te i grace zelim za sljedecu sezonu, ovih se hitno treba rijesit jel su stari ili JA ODLAZIM. Dakle, nije to ucinio i na taj je nacin dokazao da mu se zivo jebe tko ce mu sastavljati sastav i koje ce se igrace dovoditi. Nadalje, govora o njegovoj ljubavi prema klubu nema posto je u petak, tri dana prije potpisa sluzbenog za chelseu, jasno izjavio da ostaje u milanu.

Od igraca koje si gore napomenuo, ambrosini je vec u godinama, spor je i iako se neki nece sloziti samnom ( sori sale ako citas ), nikad ni nije bio neki igrac pa se to sada ni ne ocekuje od njega da postane. Rino je igrac koji puno pridonosi vec uskladjenoj ekipi, ali nije taj koji ce ju povuc, tako da i ta teorija o carlu pada u vodu. Pato je jednostavno los jel nema kake, i nema s kim igrat posteni nogomet.

Nadalje, zacudio bi se, ali ja ipak znam da treneri u engleskoj imaju vecu autonomiju od onih talijanskih te da se talijanski i engleski nogomet razlikuju, ali chelsea je vjerojatno klub koji je najmanje takav, posto abramovic itakako diktira koga ce se kupiti - mourinho nije zelio shevu pa ga je svejedno dobio...

Danasnji je milan jednostavno los za vrh nogometa, a takvim ga je ucinio i ostavio Ancelotti, bas kao sto je Mourinho svojim nasljednicima ostavio stabilnu i kvalitetnu momcad.

Mozda ja nemam pojma o nogometu, ali ti me svakako ne demantiras svojim argumentima o patniku Carlu kojem je gazda sastavljao momcad...Nisam puno gledao Chelseu ove sezone, ali sam dovoljno vidio u utakmici protiv Porta koji ih je razvalio na Stamford Bridge i samo cudom uspio izgubit utakmicu.
geoff is offline   Reply With Quote

Tags
balkan

Posting Rules