AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 04-10-2009, 10:07   #1831

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Fave Players: SFRJ Reprezentativci
pece4ever is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by dare_roma4ever View Post
krajjjjjjjjjj Kakov Presvrt Na Olimpiko!el Kapitano Franceskooo Tottii Taka Se Gine Za Klubot Dobro Be Paceri Do Koa Ke Se Macite So Posledniot Na Tabela!
А Даре уште еден ваков шкарт пост и ќе те банирам од сајтов, океј.

FOREVER
pece4ever is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 10:17   #1832

dare_roma4ever

Registered User

Fave Players: Totti,Menez,Vucinic,De Rossi....
dare_roma4ever is on a distinguished road
dobro dobro ne se nerviraj znam deka si nervozan poradi toa sto ke se borite sezonava za opstanok ama ok ne ve zaebaam vise!
dare_roma4ever is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 12:34   #1833

Gule-Pirlo

Registered User

Gule-Pirlo's Avatar

Fave Players: Pirlo,Bierhoff,Maldini,Nesta,Kaka..
Gule-Pirlo is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by pece4ever View Post
Нема да пишам ништо од што кажав прееска, само ќе напоменам, дека освен што бевме тапа и игравме очајно, највеќе ме изнервира тоа што немавме ама нималце среќа, па не е нормално тоа, па неможе и тапа игра и несреќа да одат у пакет ова беше страшно, Сидорф шутира погаѓа т.е цивнува нечив кук и иде у корнер, голманот роденден изгледа му беше, Пато сам пред гол у голман шутира, после тоа имаме топка која иде у гол и одеднашка таа полетува и удира у пречка, па ова не е нормално.
Океј е де си тапа, ама да си тапа и да немаш среќа, незнам што повеќе да кажам. Прееска го спомнав Абате, ама нема сеа да спомињам никого, мислам дека сите што ја гледаа утакмицата знаат кој колку пружил.
Пошто ако пљукам по Абате ќе се љути Дим4е, а ако пљукам по Пирло ќе се љути Гуле, нема да коментирам ништо се до ден пред наредната утакмица, се е кажано, џабе ќе се повторувам.
И уште нешто, идеологијата да го извадиш Хунтелар и да го ставиш Пипо, ја само незнам што добивме, кој ја гледаше знае што зборам, од човек кој ја прима гради простор, го добивме Пипо 6 офсајди и ништо повеќе. Ако више имаше идеја да го става ПИпо, требаше да го извади Гатусо и да го спушти Пато подоле како полушпиц и да игра со три полушпица позади два напаѓача, ама изменава му е Карло, изглеа треба и Тасоти да го тргнеме пошто он е 20% од она што беше КАрло, а он му е главен советник на Леонардо.
И за Леонардо ќе кажам дека треба повеќе да биде тренер, а не пријател со играчите.
Немам што да коментирам се што имаше да се каже за утакмицата го кажа ти Пеце.Да не се повторувам ама стварно немавме среќа тоа мора да се каже.И кога го дадовме голот место да притиснат играат ко да водат нема смисла.

Gule-Pirlo is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2009, 05:20   #1834

dim4e91

Registered User

dim4e91's Avatar

Fave Players: kaka pirlo nesta maldini gatusso
dim4e91 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by dare_roma4ever View Post
dobro Dobro Ne Se Nerviraj Znam Deka Si Nervozan Poradi Toa Sto Ke Se Borite Sezonava Za Opstanok Ama Ok Ne Ve Zaebaam Vise!
Тоти три недели надвор од терените

И пак нема да ги тепаме овој пат и самиот сакам да губиме!
Old 05-10-2009, 06:02   #1835

Gule-Pirlo

Registered User

Gule-Pirlo's Avatar

И ја сакам да изгубиме да лета Леонардо.

Old 05-10-2009, 17:04   #1836

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Неможев да издржам да не ги искоментирам последниве два поста, ќе кажам само два збора ништо повеќе:

Вистински НАВИВАЧИ

Edit:А под дефинија за вистински навивач се подразбира, човек кој кога неговиот тим е во кризни моменти он јавно извикува дека сака да го гледа својот клуб како губи.

FOREVER
Old 06-10-2009, 03:45   #1837

dare_roma4ever

Registered User

Ne igra toti vucinic 2 meseca aut baptista povreden mexes povreden menez povreden znaci ke vi igrame so okaka cuka u napad i so casseti i andreolii u odbrana ako ne tepate stvarno sramota!
Old 06-10-2009, 04:09   #1838

dim4e91

Registered User

dim4e91's Avatar

Quote:
Originally Posted by pece4ever View Post
Неможев да издржам да не ги искоментирам последниве два поста, ќе кажам само два збора ништо повеќе:

Вистински НАВИВАЧИ

Edit:А под дефинија за вистински навивач се подразбира, човек кој кога неговиот тим е во кризни моменти он јавно извикува дека сака да го гледа својот клуб како губи.
Ќе си ги мериме сега? Кој е поголем навивач?

Дај не сери ако победиме ќе почне оној ќељавион : Сеуште сме бр.1 во светот и слични срања
Old 06-10-2009, 04:39   #1839

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Па број 1 сме у светот и 100% подршка му давам на кељавиот.
Колку и слабо да играме, никад не сум рекол дека сакам да изгубиме и дека сме слаби, прашај го Даре, затоа и ме зеза сеа као нешто, што му кажав што тим е Милан сезонава, дека сме тим со Шампионски амбиции, дека идеме годинава на титула, и дека вака нема уште многу да играме, ќе се излезе и од кризава.
Да си ми бил ти жив и здрав сезоната 1996, е вака исто и ја ко тебе реагира на се, пошто тогаш сум имал исто размислување т.е исто години како ти сеа, и се палев на се, дури и се имав степано за Милан, јебига денови, ова ние што го имаме е страва, само неможам да си објаснам зашто не се трудат, дали Леонардо нема доволно авторитет или се води некој инат.
Значи сакам да ти кажам, сум поминал и полоши моменти со Милан, па Милан секлогаш се враќал на голема врата и тоа на чело со Силвио и со Галеани, ако Милан значи нешто во фудбалот тоа е благодарение на нив, и ако Галеани тврди дека сме најдобри во свет тогаш сме најдобри во свет, па ти пљукај сеа и по нив и по Милан и по мене, ама да знаеш, јас никогаш нема да посакам Милан да изгуби, НИКОГАШ, можам да несакам некој играч или тренер, како на пример Амбросини, го пљукам цело време, ама кога ќе даде гол се дерам ко идиот.

Не дека сес ти кажувам дека сум поголем навија или помал навијач од тебе, сакам да ти укажам на тоа како јас глеам на работите, знам што се дешава, јасна ми е целава ситуација и ја сакам промени, ама и ваков како што е ќе го бодрам, ја Вардар го уништија тоталка, и дојда и луѓе кои јас не ги сакам да го водат клубот, па ја сепак останав за него, со Вардар су расетел, и сеа кога го гледам вака уништен ми е страшно криво, ама кога и да ме прашаш кој е најголем клу и кој е најдобар клуб во земјава ќе го добиеш овој одговор, ВАРДАР, истото го мислам и за Милан.

FOREVER
Old 06-10-2009, 04:50   #1840

dim4e91

Registered User

dim4e91's Avatar

компанијата Fininvest која ја држи Берлускони фамилијата и го контролира клубот Милан е казнета со 750милиони евра од страна на Италијанскиот суд. Поради оваа тешка казна се збори дека Берлускони е подготвен да отстапи поголем дел од акциите на Милан

http://goal.com/en/news/10/italy/200...gasted-by-750m

http://milannews.it/?action=read&idnotizia=12528

епа еве ти еден топол поздрав од Берлускони !Значи кризата се продлабочува!

И сега за претходниот разговор! Јас сум човек што сум реален брат и што си кажува што му лежи на душата! Со ова што во моментов располага Милан не ни може да се споредува со една Џенова со една Фиорентина со еден Наполи но нас не вади секогаш фактот што Милан е голем клуб па доста од клубовите против нас влегуваат со почит и со страв ама лошата работа е што ние тоа неможеме да го искористиме веќе 5 години! А веќе 10 години немаме сменето ни 5 % од првите единаесет! Незнам незнам до кај ќе води овоа со старциве во тимот со лошата трансфер политика па да му ебам мајката некој клуб да ги пратеше играчите за који беше заинтересиран Милан во изминативе 3 години ќе направеше ненормален тим што ќе освојува се и сешто! Не ми е јасно стварно што работи управата на Милан но по се изгледа овие 750 милиони не се мала работа ...времето ќе покаже се јас мислам дека кризава ептен стана неподнослива јеби га 5 години без скудето а и притоа интер не претрка ме боли срцево криво ми е нешто смрди во клубот!
Old 06-10-2009, 13:11   #1841

dare_roma4ever

Registered User

Албански нафтен тајкун сака да го купи Милан!
So Se Desava So Milan Ej Cccccc
Siptarov Ako Go Zeme Milan Ke Go Uprasti I Samiot Klub I Seria A
Old 06-10-2009, 13:53   #1842

dim4e91

Registered User

dim4e91's Avatar

Тој е оној миљардерот од Албанија што ги има сите бензински пумпи во Албанија! Е сега не е се тоа фората тој е добар стабилен одличен бизнисмен од таа гледна точка јас му се восхитувам нема врска што е Албанец ! Е ама јас разбрав дека се работи за нешто друго за тоа и беше спомнат и тој е некој бос и добро се познаваат со Берлускони е сега фората е што овој сака да купи 40 % од акциите на Милан значи клубот се проценува на вредност од 750 > милиони значи 40 % би биле доста доволни за да врати дел од тој долг Берлускони ако и воопшто го има !Значи со тие 40 % што он би ги имал би го спасил Милан тоа е доста прифатливо решение и за Милан и за Тачи е сега работата е што би се случило со Берлускони дали му одговара ова зашто сигурно има доста матни зделки во клубот и нема да биде сам нема да иде профитот/перените пари само кај него ! А иначе Тачи би требало да донесе и неколку засилувања од светска класа! Значи од финансиски план и живнување на клубот тоа би било перфектно!

Ама покрај сите шпекулации се надевам дека Берлускони ќе искочи со изјава
Не продавам ни М од МИЛАН!

И секако дека ќе се вратиме на голема сцена како и секогаш!

Но исто да не ја исклучиме и можноста за капитулација на Милан! После некој работи неможеш да си ист !

Kако тргнаа работиве оваа година се наопаку од лошо полошо секој ден ! КРИВО МИ Е!

Last edited by dim4e91; 06-10-2009 at 13:58.
dim4e91 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 15:44   #1843

Gule-Pirlo

Registered User

Gule-Pirlo's Avatar

Да да се полошо и полошо иде за Милан оваа година.

Old 10-10-2009, 07:33   #1844

dim4e91

Registered User

dim4e91's Avatar

Пеце твојот напаѓач е прв кандидат за клоца
Old 10-10-2009, 08:36   #1845

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar