![]() |
|
|
#20911 |
|
Registered User
Fave Players: Maldini,Baresi,Van Basten,Weah,Nesta,Kaka',Dinho..
![]() |
Pier Berlusconi : Tata neprodaje AC Milan
Sin Milanovog gazde, Silvio Berlusconija, Pier tvrdi da njegov otac neće prodati klub, iako se prethodno špekuliralo kako bi Milan mogoa otići u ruke nekih moćnika. Naime, italijanski mediji u oktobru su plasirali informaciju kako se Silvio Berlusconi sprema prodati Milan albanskom tajkunu Rezart Taciju. Sam Taci je potvrdio interesovanje za poslovanje, a potom se šuškalo kako će Muammar al-Gaddafi, libijski vođa, kupiti Rossonere. Međutim, Berlusconijev sin Pier, koji je inače predsjednik Mediaseta, tvrdi da njegov otac nema namjeru prodati klub. "Nisam odgovoran za Milan, ali kao navijač se nadam da on ostaje u rukama mog oca. Mislim da ga on ne planira prodati", kazao je Berlusconi mlađi novinarima u Monte Carlu, za vrijeme promocije njegovog Mediaseta. AC Milan ovog vikenda se sastaje sa Cagliarijem i poprilično im je dobro krenulo u posljednje vrijeme.
|
|
|
#20912 |
|
Registered User
![]() |
Džekini ljudi u Torinu nude ga Juventusu
Prema informaciji objavljenoj u najnovijem izdanju torinskoga dnevnog lista Tuttosporta, Juventus bi Milanu mogao preoteti bosanskog nogometaša Wolfsburga Edina Džeku (23). Isti izvor piše da je sportski direktor Juventusa Alessio Secco dodao mladog centarfora na listu potencijalnih pojačanja, oko kojeg bi Torinezi gradili napad nakon Trezegueta (32) i Amaurija (29). Iako je po ko zna koji put izjavio da bi najradije želio igrati u Milanu, njegov transfer u Juventus sljedećeg ljeta uopće nije neizvjestan. Torinski list navodi da je nekoliko Džekinih predstavnika već bilo u Torinu na pregovorima s Juventusovim vodstvom, te da su predstavnici “stare dame” pokazali izuzetno zanimanje. Na odlazak iz Wolfsburga Džeko, međutim, zasad ne računa tokom januarskog prijelaznog roka |
|
|
|
|
|
#20913 |
|
Registered User
Fave Players: Gennarinho Gattuso
![]() |
DŽEKO PRIJE JUNA NE IDE NIGDJE
Piše: M. Dautbegović Četvrtak, 19.11.09. 18:44. U italijanskim medijima pojavile su se informacije kako menadžer Edina Džeke Irfan Redžepagić pregovara sa Juventusom oko prelaska reprezentativca Bosne i Hercegovine u Torinu. Međutim, to baš i nije tako. Javna je tajna da su Redžapagića kontaktirali mnogi veliki evropski klubovi, koji bi u svojim redovima voljeli vidjeti našeg reprezentativnog napadača, ali Džeko prije juna sigurno neće napustiti Wolfsburg. "Sva ta nagađanja kako pregovaram sa Juventusom oko Edinovog transfera jednostavno nisu tačna. Određeni kontakti, naravno, postoje, ali još je uvijek prerano dogovarati neke konkretne stvari. Prije juna Džeko sigurno neće otići nigdje, a kako se radi o velikom transferu, u visini od oko 30 miliona eura, rano je za postizanje bilo kakvog dogovora", rekao je za SportSport.ba Irfan Redžepagić, menadžer odgovoran za Edina Džeku.
|
|
|
#20914 |
|
Moderator
Fave Players: Pirlo,Sheva,Topic, Kaladze, Papac, Salihovic
![]() |
Ma što se tiče igre u Zenici, nismo zaslužili prolaz, Portugalci su bili puno bolji...ostaje nam da žalimo za utakmicom u Lisabonu..
A ono za Francuski prolaz....samo se još jednom potvrdila ona FIFA/UEFA = MAFIA
|
|
|
#20915 |
|
Registered User
Fave Players: kaka pato ronaldinjo gatuso
![]() |
Mourinho: Ako je Balotelli milanist, onda je Pato interist
Portugalski stručnjak na klupi četverostrukog uzastopnog talijanskog prvaka Intera Jose Mourinho svako malo daje osebujne komentare na novinarske upite... Tako je Mourinho u nedavnom intervjuu za klupsku televiziju komentirao nedavnu izjavu Interovog napadača Marija Balotellija, koji je u utorak u posjetu Institutu Don Gnocchi, dok je potpisivao autograme okupljenoj djeci, na pitanje jednog malog obožavatelja za koga navija odgovorio: “Za Milan!”. Priča se proširila talijanskom javnošću, pa tako Mourinho nije mogao izbjeći komentar. - Ako Balotelli navija za Milan, onda je Pato (Alexandre, napadač Milana, op.a.) interist...(smijeh). Sve šale na stranu, ne mislim da je Mario odgovoran što su se ovakve priče proširile, a cijelu bih stvar nazvao naivnom. Portugalac je upitan i misli li da Inter ove sezone može ponoviti prošlosezonski podvig Barcelone i osvojiti trostruku krunu (prvenstvo, Kup i Ligu prvaka). - Da bi se osvojila Serija A, Kup i Ligu prvaka potrebna je sreća. Također je potrebna apsolutno fantastična momčad i apsolutno sjajna sezona. |
|
|
|
|
|
#20916 |
|
Registered User
Fave Players: Pippo, Maldini, Nesta
![]() |
Milan-Kaljari 2:1 (pato,seedorf,matri)
|
|
|
|
|
|
#20917 |
|
Registered User
![]() |
Galliani: Leonardo može dostići Capellove rezultate
Dopredsjednik talijanskog nogometnog giganta Milana Adriano Galliani u razgovoru za La Gazzettu dello Sport nahvalio je trenera momčadi Leonarda... Brazilski stručnjak preuzeo je klupu momčadi početkom sezone, a nakon neuvjerljivog starta Milan je u zadnje vrijeme zaredao sa pobjedama i kvalitetnim igrama (13 bodova iz zadnjih pet utakmica u Seriji A). Renesansi u igri Milan može ponajviše zahvaliti novoj formaciji 4-2-3-1, koja mu je i donijela skok na treće mjesto ljestvice. - Momčad sada igra prekrasno i moramo nastaviti ovim putem. Ovim putem komplimentiram Leonardu na novoj formaciji koju volim zvati 4-2-plus fantazija. Milan sada maksimalno koristi karakteristike svojih ofenzivnih igrača - rekao je Galliani. Aktualni engleski izbornik Fabio Capello vodio je Milan do četiri naslova u Seriji A tijekom svog prvog mandata u klubu između 1991. i 1996., a Galliani povlači paralelu između njega i Leonarda. - Leonardo ide Capellovim stopama. Obojica su bili klupski direktori i uprava se odlučila kockati s njima, bez obzira na činjenicu da su bili debitanti i na veliki skepticizam koji se pojavljivao oko takvog poteza. Leu želim da osvoji još i više naslova od Capella i da preuzme brazilsku reprezentaciju u budućnosti.
|
|
|
#20918 |
|
Moderator
Fave Players: Maldini, Albertini, Costacurta, Nesta, Gattuso,
![]() |
Uf evo i mene napokon, žao mi je što sam propustio dosta vremena ovdje na MM ali od sad ću provodit više vremena, obećevam
).Ali nije da nisam pratio Milan i Seriu A i stvarno mi je drago što se Milan ponovo vraća u formi i podsjeća me na tim prije 2-3 godine . Najviše mi je drago zbog Neste jer taj čovjek koliko sam vidio igra ponovo u vrhunskoj formi i sa Silvom čine jeben par za sad . Treba samo jos bekove naći a vjerujem da će Leaonardo naći nekog dobrog za ovaj prijelazni rok. Za mladog Pata neću nista da govorim , možda ga ureknem ne do Bog ![]() FORZA MILAN
|
|
|
|
#20919 |
|
Registered User
![]() |
Galliani: Lijepo je znati da je Balotelli naš navijač
Prije nekoliko dana je 19-godišnji nogometaš Intera Mario Balotelli, koji je i ponajbolji igrač U21 talijanske reprezentacije, šokirao mnoge svojom izjavom... Potpisivajući autograme djeci bez ustezanja je rekao da je milanista. Potom je dodao da je trenutačno u Interu, ali pitanje samo dokad. Na takve izjave se nadovezao Milanov dopredsjednik Adriano Galliani. - Lijepo je znati da je Balotelli naš navijač. Bilo mi je ugodno slušati i da je Edin Džeko naš navijač od rane mladosti. Još kad bi počeli potpisivati takve igrače, moje oduševljenje bi poraslo - uz malo smijeha je komentirao Galliani. Inače, priča o dolasku Edina Džeke, bosansko-hercegovačkog reprezentativca iz Wolfsburga u Milan je ponovno aktualizirana u posljednje vrijeme. U siječnju 2010. godine se vjerojatno ništa osobito neće dogoditi na tom planu, ali sve sugerira da bi narednog ljeta Džeko uistinu mogao postati Milanovo pojačanje. Možda i Balotelli... |
|
|
|
|
|
#20920 |
|
Registered User
![]() |
Nesta : scudetto nije izgubljen
Milanu iz kola u kolo ide sve bolje u italijanskoj Seriji A, a stvari su krenule svojim tokom nakon remija sa Atalantom (1:1). Alessandro Nesta tvrdi da je Scudetto još uvijek 'na meti', te da Gennaro Gattuso neće napustiti klub. Nekoliko nanizanih pobjeda u Seriji A Milan su doveli do trećeg mjesta na tabeli, sa sedam bodova iza vodećeg Intera. Italijanski štoper Alessandro Nesta vjeruje da još uvijek imaju šanse osvojiti Scudetto. "Nedavno sam govorio kako nam ne ide dobro, ali trenutno mogu reći kako se Milan vratio. Moramo vjerovati u svaku šansu za Scudetto, malo smo iza Intera, no ako oni kikasju, rado ćemo to iskoristiti", kazao je za Sportmediaset.it bivši Lazijev igrač, te demantovao glasine o mogućem prelasku Gennaro Gattusa u Manchester City. "Ma, to su samo glasine. Viđam ga svaki dan i uvjeren sam da će Rino ostati s nama". Poslije 12 odigranih kola Milan ima 22 boda, dva boda manje u odnosu na Juventus, a sedam u odnosu na vodećeg ljutog gradskog rivala Intera. Ovog vikenda sastaju se sa Cagliarijem.
|
|
|
#20921 |
|
Registered User
Fave Players: maldini,batistuta,tiago silva
![]() |
Milan - Cagliari 2-0 (Pato,Borriello) k.p.
|
|
|
|
|
|
#20922 |
|
Registered User
![]() |
Ronaldinho preskočio trening zbog vrućice
Povišena je tjelesna temperatura bila razlog zbog kojeg brazilski napadač Milana Ronaldinho u petak nije odradio trening s nogometašima Milana... “Ronaldinho je odvojeno odradio lakši trening u dvorani”, priopćili su iz kluba na službenim internetskim stranicama. Milan u nedjelju čeka dvoboj 13. kola Serije A na San Siru protiv Cagliarija. Zasad nije izvjesno hoće li Brazilac moći nastupiti. |
|
|
|
|
|
#20923 |
|
Moderator
Fave Players: Maldini, Albertini, Costacurta, Nesta, Gattuso,
![]() |
jel se to igra predict ?
|
|
|
|
#20924 |
|
Registered User
Fave Players: Gennarinho Gattuso
![]() |
Fakat te nije dugo bilo
....jap razbu igra samo pali ![]()
|
|
|
#20925 |
|
Registered User
Fave Players: Maldini,Barezi,Pirlo,Rino,Pipo.
![]() |
3-1..Pato..Borielo..Ambro...
|
| Tags |
| balkan |
|
|