![]() |
|
|
#2041 |
|
Registered User
Fave Players: SFRJ Reprezentativci
![]() |
Торес кога тогаш ќе заврши у Милан, ама приказната ми е, дека треба да се ложиме на такви играчи, а не од типот на Палоски или ред други такви.
А и пре би се напалил на Лука Тони, отколку на Бориело.
|
|
|
|
#2042 | |
|
Registered User
Fave Players: kaka pirlo nesta maldini gatusso
![]() |
Quote:
Перица во моментов за Бориело можеш само да шутиш! ![]()
|
|
|
|
|
#2043 |
|
Registered User
Fave Players: Nesta ,Gourcuff,RIVERA,Kaka,Pato,MALDINI,Sheva
![]() |
Pece so ti e na tebe Paloshi ke vide igracciste naslednik na Pipo....
a Borielo deka e igrac toa moze samo da si se tesete Gilardino za mene e po igrac od nego. On ke odil na svetsko koj te pusta be somsur eden tebe na svetsko.... Pandev po se izgleda vo ciganite zavrsi.... |
|
|
|
|
|
#2044 |
|
Registered User
![]() |
Дим4е ти ме заебаваш очигледно за Бориело, кажи ми, дали сите голови што ги даде до сеа, четири, не беа метар од гол, па на тие топки што ги дава Роналдињо и ти ќе даваш такви голови, само да те ставиме шпиц и до страна да ти трчаат Пато и гореспоменатиот.
Двата гола на Хунтелар беа ремек дело, моментот е што Галеани сака да го направи Бориело репрезентативец на Итлија и затоа го форсираат толку, плус дека е и играч на Милан. Ја него клоцата одма би му ја дал, а и ќе ја добие на лето кога ќе дојде Џеко, пошто не верувам дека ќе игра кога Силвио ќе фрли 30 милиончиња за друг напаѓач. И сеа Дим4е, не ми останува да ќутам, него да се молам дека Роналдињо, а сеа и Бекам ќе му доделуваат такви топки на метар од гол и овој ќе погаѓа, дргачије незнае. А Дуцо, наследник на Пипо неможе да му биде никој, затоа што такво позиционирање како што има Пипо нема да има ниту еден напаѓач уште 300 години, а Палоски не ми остава впечаток дека ќе биде врвен напаѓач, солиден да, ама ние праиме муабет за МИлан, а тука играат само врвни, Ван Бастен, Баџо, Папен, Веа, Бироф, ШЕВЧЕНКО итд, итд, итд. После Шева ние не сме имале асален напаѓач, затоа и ни се случува ова што се случува, нема титула у серие а, затоа се палиме на пациенти како Палоски и Бориело, тоа е целата приказна, кога ќе се донесе некој како Џеко, како Торес, како Ето, како Дрогба, и ред други да не ги набројувам, ќе видите дека и вие другачие ќе гледате на тоа. И да се навратам, на Дим4е, и ја сум за тоа да се вложува во малдите на Милан, ама ајде кажи ми ти, колку е реално да извадиш повеќе од еден или двајца одлични играчи во тек на една деценија, ајде не деценија, во тек на 5 сезони. Затоа и оваа сезона купивме преку 9 - 10 млади играчи со надеж дека еден ќе биде ѕвезда, што е и доволно, еден од тие што ги земавме да биде од класата на Кака, Пато, па да не речам Тоти, еве ти ја иднината на клубот, ама многу е тешко да процениш, 12-14-16 годишен играч, може ќе се развие како треба може не, Меси на пример у Барселона е уште од 11 години и врз него се извршени 4 хормонски операции, вложувале и среќа се излегло како што треба. Ама не излегло така за уште еден дечко од геерацијата на Меси, за кој викале дека ќе биде нешто што досега несме виделе, Даре знае, со Маџовски голманот зборевме, кога играле на времето квалификаци, до 17 години, тој играл за Шпанија, ќе го прашам како се викаше дечкото сеа не ми текнува, Маџовски вика, цела наша репрезентација тогашна овој ја вртел како сака, дриблање топки и што се не, и да денес тој ист дечко повеќе не игра фудбал. Значи, зборот ми е, го чекаш до 18, му даваш шанса, или останува и игра или иде на позајмица и се продава, трето нема. Палоски знаеме каде, а сме вложиле у иднина и сме го донеле Пато, што повеќе сакаш. Сега треба да се градат играчи кои ќе играат за Пато, значи да се купува негова подршка, а он да биде нумеро уно, крај на приказната.
|
|
|
|
#2045 |
|
Registered User
Fave Players: Totti,Menez,Vucinic,De Rossi....
![]() |
U PRAVO E PERICA BE POSLUSAJ TE GO DECKOTO! SE ZANIMAA SO FUDBAL. t.e glea fudbal poise od 15g.ja nezz so se palite na borielo pacerot!
|
|
|
|
#2046 |
|
Registered User
![]() |
не нема врска кој колку гледа фудбал, едноставно некои играчи не се за големи клубови, се знае за кого каде е местото, тоа е тоа, нема филозофија тука многу.
|
|
|
|
#2047 |
|
Registered User
![]() |
Ме интересира каков бил твојот став за Пато кога сме го купиле дали и он бил куртон кој сме го викнале за да неигра една полусезона ! Многу ти е тапа муабетов и ме курчиш за Палоши па и за Бориело! Моментално иде со него и јас не би менувал!
Ке видиш за Палоши дека грешиш и ќе видиш дека ќе биде иднината на Милан!
|
|
|
|
#2048 |
|
Registered User
![]() |
MILAN SO 25 MILIONI ZA DZEKO OPAAAAA! kje go kjarite izglea! cao cao borieloo
|
|
|
|
#2049 |
|
Registered User
![]() |
Ставот каков ми бил за Пато, чим Берлускони фрла 25 милиони за дете многу е јасно за што станува збор, значи ако си ме разбрал погоре, до 18 чекаш, ако е добар игра, ако не иде на позајмица, а Пато играше колку што знам у прв тим на Интернатионал така некако уште со 16 години, значи талентот бил очигледен, а искрено за Палоски мислам дека е КУРТОН како што викаш ти, а истото го мислам и за Бориело, толку шпанса да добиеше Хунтелар колку што доби Бориело сезонава, ќе беше прв стрелец у Италија. Пчус го глеав ја Бориело и порано, пред да го дадеме на позајмица, па да го шитнеме, врати две сезони наназад ќе видиш дека воопшто не бев среќен кога фрливме узалуд толку многу пари за него.
Од каде ова Даре за Џеко, ја знам за у Јуни, не за сеа, пошто нема право да игра у Лига Шампиони. Али не би се жалел да го видам уште зимоска.
|
|
|
|
#2050 |
|
Registered User
![]() |
MILANISTI SREKNA NOVA 2010 god sve najubavo! i da zemete nekoja TITULA!
|
|
|
|
#2051 |
|
Registered User
![]() |
Среќна и на тебе Дара, па да ви тргне со Тони, да го вратите у форма дечкото, па и Еуропа лига да лапнете
|
|
|
|
#2052 |
|
Registered User
![]() |
Даре, како што го спомнав така почнаа да се вртат муабети за него, може не е ништо сериозно, ама убаво е дачуеш дека се има играчов предвид, слушај ми го зборов, кога тогаш Торес ќе игра за Милан
|
|
|
|
#2053 |
|
Registered User
![]() |
Da da perica i ja slusnav takov muabet!
http://sportdenes.com/20100102141/fu...-vo-milan.html! mn ste aktivni na transver pazarov!
|
|
|
|
#2054 |
|
Registered User
![]() |
Извини Пеце што ќе се изразам вака ама имаш ептен „мисирски“ став ај кажи сега ти кој е добар млад играч според тебе ?
Ај тоа ама зашто па Палоши е стандарден член во Италјанските младински репрезентрации зашто игра, зашто дава голови? И ти до 18 ако не заиграл и готово не е добар а? Па ајде кажи ми кој друг клуб освен Арснеал или Барса пушта играчи на 18 години? Ајде сега ти кажи ми дали некој играч што игра во јак клуб има 18 години и на негова позиција седат на клупа играчи како Инзаги Шевченко Пато Бориело Роналдињо? Што е во Барса Кркич да не смее да заигра додека е спремен Ибахимович? Да не смее Балотели да игра додека е Милито спремен ? Е поради вакви причини и + поради тоа што трењер ни беше Анчелоти кој „милува“ да става деца во нападот Палоши беше даден на позајмица во Парма каде што ќе може да игра! Во клубот више го гледаат како голем играч а и сам знаеш каков клуб е Парма и какви играчи се имаат искочено од таму! Палоши е еден од најзаслужните што Парма е пак во првата лига.... И знаеш што ми е најјакиот аргумент? Што многу експерти од Италија го сметаат за еден од најдобрите млади италјански напаѓачи заедно со Балотели и Аквафреска! Сепак ти имаш поголеми знаења и поголем мирис за играчи од итаљаниве ! наместо да сим горд што штколата на Милан извадила талентиран играч кој ќути и дава голови а притоа и не се за да се занемарат 20 гола на 19 години во тимови како Милан и Парма кои високо котираат во Италјанскиот фудбал ти ми солиш памет дека до 18 години треба да има 50 гола... пххх ГЛУПОСТ!
|
|
|
|
#2055 |
|
Registered User
![]() |
Дим4е стануваш смешен, нензам само што си запнал за тој Палоски, пациентела тешка е, плус кога веќе го спомна Арсенал, тој тим од кога ја смени тактиката, т.е вложувањето во млади деца што има освоено од тогаш да те прашам, значи тимот Арсенал ја освојува премиер без пораз, и тргнува Венгер кон нов изум, во кој ќе играат само млади, не викам не во ред е тоа, ама од таа екипа што ја има Артсенал, кој е од школата на Арсенал, а, ја незнам, дали е тоа Фабрегас кој го земма од Барса, Ван Перси кој го земаа од Феенорд, Сања кој го земаа од Франција некој клуб, Бентнер што го земаа од Брондби, кој?
А за твојот омилен Палоско, го проценија како играч кој нема да има доволно шанса да игра у Милан и е пуштен на позајмица со цел да се продаде, од него репрезентативец никад нема да биде,. Плус многу се нервираш, опушти се малце, незнам зошто си толку нервозен, се за нешто се нервираш, те читам и на тој кајгана форумот и таму, се си нешто нервозен, не те разбирам, младо дете си а толку нервозно, опушти се се ќе биде како што треба, летово ќе си славиме серие А, Пато и Роналдињо ќе ни бидат прогласени за најдобри играчи, Леонардо за најдобар тернер. Така да, нема потреба од нервоза. Кулирај, Среќна Нова.
|
|