![]() |
|
|
#21511 |
|
Registered User
Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
![]() |
Adijah prijavljen u Lega Calcio, sto znaci da je on preuzeo slobodno NON-EU mjesto, tako da Dzekin transfer se prebacuje na ljeto. Ovo sto se pisalo po novinama o manageru Milana sto je isao u Sarajevo da razgovara, je sigurno u vezi njegovog prelaska, tj. da se saceka ljeto. Jer je toliko klubova koji ga zele, a Milan ne moze da ga dovede u januaru. Zato su zamolili Redzepagica da ostavi Dzeku u Wolfsburgu do ljeta, a tada ga 100% kupuje Milan.
A ovo sto pise u sportin.ba da smo uzeli onog iz Standarda, evo trazim al nema nigdje u italijanskim novinama potvrda o tome. Zato... suplje novinarske |
|
|
|
|
|
#21512 | |
|
Registered User
Fave Players: Kaka
![]() |
Quote:
Nek Real uzme Pata, nije ni prvi ni posljedni igrač koji će negdje drugo otići. Otišo je Kaka pa bolje stojimo nego s njim. Nogomet je ekipna igra koja ne ovisi o jednom igraču. Ako se Patku ide, sretno. To je njegov život. Milan ide dalje... čak se meni čini, mudro da ide. FORZA MILAN!!! |
|
|
|
|
|
|
#21513 |
|
Registered User
Fave Players: SFRJ Reprezentativci
![]() |
Ma slazem se, kad vidis uvek kad je jedan otisao doso drugi, i mi smo opet ostali ekipa koja je na vrhu svetskog nogometa, iskreno ne verujem da ce Patka otici iz Milana, ali sto kazes, das ga uzmes pare, mirno sacekas kraj finasiske krize, za to vreme nabavis odlicne mlade a i jeftine igrace, i onda ponovo razbijas, kako na sportskom tako i na finansiskom planu.
Ima tu brate puno zajebancija, ali Milan radi kako sto treba, znali su da de doci vreme kad Kaka mora da ide, i to ne zbog sto Milan to voli ili KAka, ne go zbog finansiske situacije, i pre toga mi nabavimo Ranaldinha za 20 miliona, i onda utrapimo Kaku za 60 miliona, i cak sto vise dobijemo bolju zamenu nego sto je on igrao protekle sezone, iskoristili Kaku do maksimuma, povrdeli ga, operisali ga i uzlei brdo para. Zelim reci, ovoj klub je uvek znao kako ne uci u neku krizu, i kako zadrzati se na vrhu.
|
|
|
|
#21514 |
|
Registered User
Fave Players: maldini,batistuta,tiago silva
![]() |
hehe.da li se mi to konacno slazemo s berlusconijem i ekipom?iako ja nikad nisam bio 100% protiv njih,nesto sam im malo zamjerao.al vidim da polake shvacate cijelu pricu.pa bolje biti u plusu i pozitivno poslovati i biti pri samom vrhu,nego imati zvijezde preplacene i dug od 300-400 milijuna.a kad ova kriza zavrsi,mi smo ti koji ce izaci na vrh i tad ce se zapravo vidjeti koliki je berlusconi lisac.heh,ispravite me ako grijesim.
|
|
|
|
|
|
#21515 |
|
Registered User
![]() |
Ako je nasa finansijska politika odlicna, tj. da se daju milioni i milioni Seedorfu, Gattusu, Ambrosiniu, Dinhu, Zambrotti, Kaladze, Oddo, Jankulovski, Pippo, Favalli, Dida, Roma, e onda svaka cast. Ako je ovo odlicna politika, onda se pitam kako je Galliani polozio ekonomski fakultet?
|
|
|
|
|
|
#21516 | |
|
Registered User
![]() |
Quote:
Uz to moras platit i porez koji iznosi koliko i ugovor, tako da kad sve sracunas i nisi bas u nekom velikom plusu. A sad kad shvatis da svi ti igraci su Over30 (cast Dinho) i da nisu neka velika buducnost, cak i ne znas da li ce moci odigrat slijedecu sezonu, onda de mi objasni gdje ti vidis pozitivnu politiku? "imati zvijezde preplacene"? Pa upravo ih imamo, samo sto su kod nas BIVSE zvijezde, ali su i dalje preplacene. Zbog toga Pato i mora otic, jer sva ta gospoda ima ugovore do 2011, neki na svu srecu do 2010, pa znaci moramo nalazit na neki nacin da poboljsamo minus. Zato ne vjerujem ja da mi ciljamo na neku blistavu buducnost. Vise sam uvjeren da su napokon shvatili da su se zajebali, da se ne mogu otarasit tih penzionera, jer iskreno nebi ni ja napustao klub da igram negdje za milion, kad ovdje mogu sjedit i primat 4 miliona. Ha jah, pametno. Pa sad, cekaju da ovi ugovori zavrse, potpisuju sa buducom djecom, novo potpisani ugovori su ispod 2,5 mil. ali opet nastaje minus radi ugovora a ti igraci ne mogu da opravdaju te ugovore, pa vise ni planirani milioni od Ch. Lige nisu sigurni. Govorilo se o 25 mil. , a ja vjerujem da cemo iz Ch. Lige izvuci samo 15 mil. ne vise. I zato suma sumarum, prodas Pata, jedino sto i valja u ovoj momcadi i sto neko zeli, ispravis dugove od ugovora, i onda od 2011 opet mozes ispocetka poslovat. E to je finansijska istina Milana. Last edited by ensar7; 05-01-2010 at 09:02. |
|
|
|
|
|
|
#21517 | |
|
Registered User
![]() |
Quote:
Vidili smo prošle galacticose 2003,sve zvijezda do zvijezde a osvojili tek jednu domaću titulu 2007,i evo ih opet nastupa nova generacija.Uložili su para i para i po nekim pričama uložit će još na ljeto i opet neće ništa osvojit.Ljudi moji trebate imat i anonimaca u ekipi tzv.radnika koji se ne spominju puno a odrade posla i posla.A realu se ovi potezi isplate samo radi marketinga,ali dobro ako su oni tako zadovoljni onda neka im.Volio bi da dođu do finala i da ga s nama igraju i da ih opet tučemo na bernabeuu i uzmemo 8 titulu.Da mi je onda vidit perezov izraz lica,a naravno i ostalih realovih zvijezda,doći im na noge i onda ih potuć usred madrida....daj bože!!! |
|
|
|
|
|
|
#21518 |
|
Registered User
![]() |
Zato kad svi budu propali finansiski...na vrhu ce se naci Arsenal sa njihovim "Profesorom". Svaka cast, za njih se moze reci da su zavrsili ekonomski fakultet
![]() |
|
|
|
|
|
#21519 |
|
Registered User
Fave Players: SFRJ Reprezentativci
![]() |
Tacno, a mi smo ulozili i ne tako mnogo pare cak 99' i ta generacija jos igra i jos daje rezultate, u tu generaciju dobili Kaku ne tako skupo a prodali ga bog me dobro, za Shevu isto tako uzeli strava, a sta smo uradili, doneli Pata skupo ili ne videcemo, imamo sledeeceg lidera, plus, imamo Pirla i Sidorfa, koji i nisu ono sto su bili pre par godina, ali to sto oni mogu da urade jos drugi nemogu.
ZA malo pare, opet iammo tim, i ove godine dosta konkurentan, tek kad pocnu padati finansiski ostali, vide ce se razlika Silvija od ostalih gazde velikih klubova. A i podatak da samo mi placamo milionske sume za plate ti nije tacan, pa vidi kolke plate uzimaju u Interu, a da ne spominjem Barsu, Rala, Citija, Chelsija itd, itd, pa kad se skupis, kolko je ko bacio da kupi igraca, pa onda ugovor, dolazis do zakljucka da Silvio ipak zna sta radi. Voleo ti njega ili ne, zbog njega najivamo za ovaj klub, ako je neko stvorio Milan ovako velki to je on, i nikad za velike pare, uvek sa dobrom procenom menadzerskom pa i igrackom kadru. Slozio se ili ne, to je istina.
|
|
|
|
#21520 |
|
Registered User
![]() |
Istina je da placaju, al sta dobijaju? Engleze nemoj ubrajat, jer oni imaju ogromna primanja za TV prava, tako da se oni izvlace. Barcelona i Real su u Spaniji, i tamo je drugi zakon.
Ostaje Inter i Juventus. Inter ma koliko dovukao igraca i naplacao se plata, i dalje su u vrhu. Eto, 5 godina zaredom su osvojili scudetto. Dok mi moramo da grizemo nokte od nervoze kad igraju nasi. Sorry, ali Inter placa ali i ima. Imaju sjajne igrace, a mi penzionere. Uredu, i nasi su nekad bili tako slavni. Ali necu citav zivot igrat sa njima. Inter dovede Mancinia, valja godina dvije, pa onda ga prodaju. Tako je bilo sa dosta igraca Intera. Suazo, Jimenez, Cruz, Quaresma, Mancini,... ali dobro. A sta mi radimo? Cuvamo i dalje generaciju iz 99' Ja se za Inter ne bojim. Znam da ce biti na vrhu. Ali mi necemo. Palermo nam je pukao samarcinu pravu pravcatu. Pokazao je sta je snaga i brzina. 2 brze kontre i arrivederci. A kako da mi odigramo kontru kada Seedorf uzme loptu, okrene ledja, pa se polako okrene, i onda krene. Znaci dok on se pomjeri za 5 metara, protivnici su vec na svojim pozicijama. Eto, sutra je Genova, pa Juve. Vjeruj mi, dobro ce nas kostat ovaj januar. Ili cemo napravit ogroman uspijeh, ili cemo duboko past. |
|
|
|
|
|
#21521 |
|
Registered User
![]() |
Seedorf ne igra sutra,nije sazvan među 21,mislim da je ozljeda u pitanju.Da vidimo sastav bez njega sutra kako ćemo funkcionisat.Od početka sezone nije propustio utakmicu pa da vidimo sutra kako ćemo igrat,jeli nam koči igru ili nije
|
|
|
|
|
|
#21522 |
|
Registered User
![]() |
Ako je nasa finansijska politika odlicna, tj. da se daju milioni i milioni Seedorfu, Gattusu, Ambrosiniu, Dinhu, Zambrotti, Kaladze, Oddo, Jankulovski, Pippo, Favalli, Dida, Roma, e onda svaka cast. Ako je ovo odlicna politika, onda se pitam kako je Galliani polozio ekonomski fakultet?
sve to stoji jarane,ali evo primjer,das nekoj firmi da ti gradi nesta,ne svidja ti se njen nacin rada i odnos prema svemu tome,i ti sad hoces njih maknuti,hoces druge,ili hoces im smanjiti dogovoreni iznos,nema sanse.ili bi te tuzili i odnjeli sve.tako je i ovdje.pa ne mogu oni ugovore otprije koji su potpisani samo tako rezati,mozda neki igraci i pristaju,mozda seedorf pristaje na to,al njegov ugovor drzi menadjer koji ako je pohlepan jebat ce mu se za sve,kuzis? ne odlucuju igraci oko svega.ako igrac zeli otpustiti svog managera mora njemu onda platiti veliku odstetu,tako isto s nasom upravom i igracima,onda je bolje pustiti neka daju jos nesta ovom klubu i nek im ugovor istekne i dovidjenja.tko zasluzi dobit ce novi,tko ne,hvala na svemu.tako to ide.dida ima 4.5m,ajde nek mu smanje za pola,pa manager njegov bi nas pojeo.zakoni su zakoni,a ti manageri su odvjetnici koje se ne moze tako lako sjebat,pogotovo ne za pare. |
|
|
|
|
|
#21523 |
|
Registered User
![]() |
točno tako MEMO... znamo svi gdje smrdi, al tu nema lijeka... pa nije ovo Football Manager samo da ćeš igraču ponudit novi i manji ugovor i da ga on bez oklijevanja prihvati, a to više i na FM-u nije tako lako
![]() ne virujen da su glupi ovi u Milana, a mi smo sad provalili njihovu lošu politiku... :S vjerojatno se tu ne može ništa napravit po tom pitanju jbg... eto bar Pato kaže da želi ostat... želija je i Kaka, al nije Silvio... vidit ćemo još ![]() Napadač Milan Alexandre Pato potvrdio je kako ne razmišlja o odlasku iz tog kluba unatoč vijestima kako bogatu ponudu za njega priprema madridski Real, u čijim bi redovima ponovno zaigrao sa sunarodnjakom Kakom. "Želim osvojiti sve sa Milanom i postati najbolji nogometaš na svijetu. Volio bih ponovno igrati sa Kakom, ali samo ovdje u Milanu. Hoću li ikada postati kapetan Milana? Vidjet ćemo." rekao je Pato na chatu uživo sa navijačima Milana. Uz njegove planove na terenu, navijači su htjeli znati više i o njegovim navikama izvan terena. "Ne mogu odoljeti pizzi i lasagnima. Jako volim spavati. Kad god uhvatim vremena, malo odspavam. Moja omiljena pjesma je 'I'm yours' od Jasona Mraza. Obožavam tu pjesmu i upravo sam kupio gitaru kako bih je naučio svirati. Još uvijek nisam ništa naučio, ali uspjet ću." rekao je Pato.
|
|
|
#21524 |
|
Registered User
![]() |
točno tako MEMO... znamo svi gdje smrdi, al tu nema lijeka... pa nije ovo Football Manager samo da ćeš igraču ponudit novi i manji ugovor i da ga on bez oklijevanja prihvati, a to više i na FM-u nije tako lako
![]() suti bolan,jucer mi seedorf zabio hatrick u manageru,ubija covjek.razmisljam da mu dam novi poboljsani ugovor. ))) |
|
|
|
|
|
#21525 |
|
Registered User
![]() |
Pazi MEMO, to sve sto si rekao, ja se slazem. Al ne govorim ja o tome, vec ako pogledas gore, napadam ove koji govore kako nam je sjajna politika. Kako volimo Silvia i Galliania jer ljudi znaju sta rade. Jer ostali kupuju i u dugovanjima su a mi prodajemo jer mi znamo da ce jedne godine doci taj zakon o tome kako svi ovi koji su u dugovima ne valjaju, kako ce im biti unisteni klubovi, a mi cemo ljubit noge Silviu jer on ove godine ne baca pare na nove igrace vec prodaje sve sto valja.... MALO MORGEEEEEEN!!!!
Mi nemamo para, i to je NASA POLITIKA. Jer su ti "ekonomisti" rani godina produzili i uduplali ugovore igracima koji su poslije 2007 trebali biti prodani. A posto mi nemamo strucnjaka u tim foteljima, vec kokuze kao NS BiH, onda se sad vadi iz govana tako sto ce prodat sve sto neko zeli kupit. A svi zele samo jednog: Pata. Jer ova ostala govna nece niko. A to da ce jednog dana stupit neki zakon protiv MAn Utd, Intera, Reala, BArcelone, City, .... hahahahahahahahahahaha Hoce hoce,... mislim da cu to citat kad budem isao sa Tarikom da igramo saha sa ostalim penzionerima, tamo negdje oko 2050 De ba, pa propao bi fudbal. Danas postoji nova izreka: Ako je atletika kraljica sporta, onda je fudbal banka. Jer danas je najveci clan fudbala marketing. Koliko para toliko muzike. Ili bi ti volio da gledas Finale Lige Sampiona: Slovan Liberec - Ankaragücü Mi da nemamo tolike troskove, i da FiniInvest nije zatvorila pipu za €, vjeruj mi, opet bi kupovali. I to sve moguce |
|
|
|
| Tags |
| balkan |
|
|