AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 17-01-2010, 16:54   #21706

milanista mosta

Registered User

milanista mosta's Avatar

Fave Players: Kaka
milanista mosta is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ensar7 View Post
Idemo na Inter, ne na Fiorentinu. Fiorentina je prebacena na februar radi kupa Italije. Ove srijede se trebao igrat kup Milan - Udinese, ali je pomjeren na slijedecu srijedu da bi bili isti uvijeti za derbi. Znaci, 7 dana bez utakmice.
I da, stojim iza svoji rijeci. Zasto ih nebi kritikovao? Sta su to magicno uradili danas? Vi ste i dalje isti. Jedna pobijeda, WOOOOOOW veliki Milan, osvoji cemo titulu. Ch. Liga je nasa. Momci, isto tako smo se dizali pred Palermo, pa su nam opalili samarcinu. Sta sam ja to rekao protiv pobijede nad Realom i Juventusom. Protiv Reala, oni su se zajebavali, a mi odigrali najbolju tekmu koju sam do tad gledao. Svi trce, svi se bore. I dokaz za to je 1:1 na San Siru. Svi su igrali i trudili se. I ono je trebao biti gol Pata. E to je igra, i tu ja nemam zamjerki. Protiv Juventusa jesmo pobijedili, ali nismo nesto wooow odradili. I ta igra je bila bolja od ove danasnje. Juventus los, nasa odbrana prejaka, i napadaci samo iskoristili sanse.
A sto, kad vec uci kako ti kazes, danas nije isprobao formaciju sa 2 spica? ko ti ga zna, mozda nam bas ta formacija bude trebala u nekoj slijedecoj utakmici. Mozda nam formacija sa 2 spica ne lezi, ali kad vec imas sigurnu pobijedu, sto ne pokusas nesto novo? Gledaj Magatha, protiv Bayerna pri rezultatu od 4:1 ubaci rezervnog golmana i stavlja nove igrace. Jbg. ima pobjedu pa daj vidimo nesto novo. Wenger isto tako kad vodi stavlja druge igrace da ih ispita. Lijepo je bilo vidjet Jankulovskog i Favallia, ali zasto po Bogu ne pokusas odigrat od 55' sa dva spica. Pa ako ne ide, izbaci Boriella u 75' i vrati se staroj 4-3-2-1 formaciji, al nemoj non stop isto radit.

Kakva bola jedna pobjeda? Milan ih ima 12 veli statistika. Od Palerma nismo kikasli jebemu. Pa Genovi uvalili 5 komada, Juveu 3 i Sieni 4 i to sve u tri kola. To je 12 golova u tri utakmice. Kako iko išta može kirtizirat nakon ovoga?

Jeli bitnije da se Leo ponaša kao neki super trener ili je bitno da Milan pobjeđuje? Niko ove sezone ne očekuje uopće ništa. Da završimo 3. opet ćemo svi reć, svaka čast svima jer to je to. Nismo ništa uložili niti smo išta očekivali.

Instaliraj manager pa se igrai taktike
milanista mosta is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2010, 16:54   #21707

deejaysale

Registered User

deejaysale's Avatar

Fave Players: Boban,Maldini,Gattuso,Ambrosini,Kaka
deejaysale is on a distinguished road
Uff,pa to je odlična vijest da ovaj tjedan nema kup utakmice i da smo Fioru prebacili za 24.02.,ubio bi nas ovaj tempo ovaj mjesec,slijedeći će ipak biti lakši jer osim Manchestera nema nekih teških tekmi!
Super,mirno se pripremit za derby i onda ćemo vidjet gdje smo,ali uopće ne sumnjam da ćemo do kraja prvenstva biti konkurentni za scudetto,čak i da izgubimo u nedjelju još ništa neće biti gotovo,zato samo pomalo i strpljivo!!!
deejaysale is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2010, 18:14   #21708

mrki

Registered User

mrki's Avatar

Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
mrki is on a distinguished road
Eo da i ja malo prokomentiram.

Prvo bih se obratio posterima koji napadaju ensara: Čovjek uvijek predano i sa puno žara piše svoja zapažanja i ne vidim razog zasto bi ga napadali. Ne morate se slagati s njim, recite što vi mislite i to je to. Samo nastavi ensare, piši što ti misliš! Libertas!!

O tekmi:

Prvih 10min smo igrali očajno i onda ih je taj penal i crveni uništio. Kasnije ni NISMO MORALI igrati nešto posebno, samo smo ih polako rastavili. MArek je ušao jer je Flamini bio kao polu-ozlijeđen, a Nesta je ipak ok čini se i trebao bi igrati derby!

Kako Sale kaze dobro je da nemamo kup i da je Viola kasnije jer kasnije nam je lakši raspored itd.

Huntelaar - On je meni super napadač, i u Milanu nije dobio priliku. Slažem se da mu je trebalo dati 30min danas, a ne Pippu. Jer takvi igrači kao što je on trebaju priliku i kontinuitet. Borriello igra BOLJE od njega trenutno, i to je to. A Milan svim silama hoce Dzeku sto govori u prilog tome da niti taj Boriello nije pravi no.9 za nas.

MEni se činilo kao da smo igrali sa 60% danas, bez faula i kartona. A i slazem se da fali jos malo nekih stvari u igri itd. Isto tako slazem se sa mostarcem da je Leo izvukao 110% iz ekipe od koje nitko nije nista očekivao!!!! Da mu daju bekove ( jer ovi mi nisu nista!) i pravog špica gazili bi. Cekamo Pata za derby, Seedorfa nesto manje
Old 17-01-2010, 18:27   #21709

MEMO

Registered User

MEMO's Avatar

Fave Players: maldini,batistuta,tiago silva
MEMO is on a distinguished road
pozdrav svima.sad sam se tek domogao neta.sjajno sjajno!zelim samo reci da je super osjecaj ponovno biti u utrci za svim trofejima.samo tako momci.i bas je fora kad se ovak pomalo svadjamo.uzivancija je citati ove postove.hehe.ma svi mi zelimo isto nasem klubu,samo sto to neki izrazavaju linijom manjeg ili veceg otpora. neka.
MEMO is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2010, 18:30   #21710

MEMO

Registered User

MEMO's Avatar

Fave Players: maldini,batistuta,tiago silva
MEMO is on a distinguished road
Evo zanimljivog članka u kojem na sreću nas nema

http://www.index.hr/sport/clanak/uef...ti/470743.aspx

i da,ovo je stvarno lijepo vidjet.drugi se trebaju ugledat na nas.
MEMO is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2010, 18:53   #21711

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
ensar7 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by DavieBoy View Post
Gledam tvoje komentare i postujem ih jer je to tvoje misljenje,ali ajd molim te napisi kad je to Milan bio zadnji put u ovom tjednu Scudetta toliku blizu prvoga na tabeli?Molim te napisi zasto to recimo Leo ili pak Pepe su losiji ili kako si rekao neskolovaniji treneri za razliku od skolovanih?Po cemu ti je Ancelotti bolji od Lea ili pak Pepea?Zato sto ima vise trofeja?Pa kakvo je to jebeno mjerilo?I Wenger zadnjih sto godina nista nije osvojio pa ga opet smatraju jednim od boljih menadjera na svijetu.Zaparavo koji kurac uopce ista odgovaram?!Mozda zato sto neizmjerno ,nekoliko nas, iritiras sa svojim PESIMIZMOM pogotovo kad to nije potrebno.Zato momak,znam da volis nogomet i Milan,ali ako ti zena vez duze vremena neda,pa nemoj za Boga miloga ispoljavati to javno i tako providno.Nije lepo to sto lazes.Sramota u tvojim godinama.
hehe kralju
Carlo za mene nije bolji trener od Leonardo. Naprotiv, Leonardo je pokazao da se ne boji, i da zna izvuci maksimum iz ove ekipe. Svaka mu cast. Zasto su oni slabiji od gore navedeni: Capello, Hiddink, Magath?
Prvi: Capello, to je Bog i batina u ekipi. Kod njega si na vi, i nemoj slucajno da pokusas da ga ne postujes. Ima knjigu s taktikama, i zna izvuci iz svakog decka maksimum. Kad mu se postavi problem, strasan je. Njemu skidam kapu, i on je za mene trener svih trenera.
Drugi: Hiddink, taj covjek umije ono sto niko ne moze. Izvukao je Chelsea iz govana, doveo je ostale repke koje je vodio do ludila, a onda ona velika utakmica protiv tutnjujuce Barcelone. Tu ekipu niko nije mogao zaustavit, cak ni Mancho, a gosp. Hiddink, tako strucno im zatvori sredinu, posalje svoje najjace figure u 1 na 1, i ostavi Barci samo krila. U tim dvijema utakmicama, Barca je vise puta nabacivala loptu nego sto je to radila cijelu sezonu. Nije vise bilo igranja pred sesnestercom, vec napati se. Tu je se pokazalo da Pepe zna samo ono sto zna: ono sto mu i juniori igraju, tj. istu taktiku, da bi se lakse uklopili u sistem.
Treci: doci u Wolfsburg, i toliko im dignut tempo, da se Wolfsburg naprosto igra s protivnicima. Toliko su trkaci jaki, imaju kondicije, pa zadnji 25 minuta je uvijek bilo od Wolfsburga. Tu su oni igrali i vrsili pressing. Covjek je sa nikakvom ekipom, osvojio titulu i napravio trenutno jednog od najtrazeniji napadaca svijeta: Edin Dzeko. Ima tu i Miske, Josue, Gentner, Scheffer. E sad, kad taj strucnjak dodje u jedan propali Schalke, i 3 dana poslije svog dolaska izjavi: ja nikad u zivotu nisam vidio ne spremniju ekipu, a onda krajem decembra Schalke drugi na tabeli. Ti momci odjednom igraju, trce, dodaju se, prave akcije, covjek ih preporodi. E to je trener koji se razumije u svoj posao, i koji odradi domacu zadacu, pripremajuci ekipu i studirajuci protivnika, i onda izadje sa potpuno drugom taktikom i zasutavi duplo jaceg Bayerna.
Opet da se vratim, nisam ja pesimista. Zasto bi bio. Al ne volim nesto dizat u nebesa, kad nije vrijedno dizanja. Leonardo je super, ja zelim da ostane, al ne volim da se boji promijenit taktiku. Kad imas rezultat, isprobaj nesto novo. Pogledaj kako neke druge stvari funkcionisu. Njemu svaka cast kako je pripremio momke. Ja se ne sjecam kad smo onako trcali. Pirlo je ubica, Dinho je opet Dinho, svi se krecu i igraju zajedno. Slave zajedno. Carletto ih je ubio, al Leonardo ozivio. E sad, u svemu tome mi fali da mijenja. Da ne postane onako predvidiv. Eto, pogledaj te Palermo. Cijelo vrijeme ista prica, i ovi napokon skontaju kako da nas kazne. Istina je da imamo 3 pobijede. Protiv Genove nisam ni sumnjao, protiv Juventusa sam ocekivao gubitak, a oni donesu pobijedu. Protiv Siene sam ocekivao veliku pobijedu, dobili smo je, al ne na ovakav nacin.
Istina jest da sam na pocetku sezone govorio da cemo se borit za 4-6. mjesto u Serie A. Jer nisam mogao da vjerujem da ce ovi ovako krenut igrat. Svaka im cast na snazi. Drago mi je da napredujemo. I moramo gurati naprijed. Jer, ja bi volio da osvojimo titulu, ali tesko. Sansa bi bila ako bi pobijedili Intera u nedelju. Ali, titula ili ne, moramo samo napredovat i pobijedjivat i biti uvijek bolji i bolji. Ja ne volim kontinuitet. Ja zelim boljitak. Ja zelim da kad pogledas kako si odigrao, da nadjes greske, i gledas da ih ispravis da budes jos bolji. Jer to je Milan. Mozemo, Hocemo i Moramo biti najjaci
ensar7 is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2010, 18:55   #21712

Senahid1

Registered User

Senahid1's Avatar

Fave Players: Maldini(C),Rino, Pirlo, Nesta, Spahić, Barbar
Senahid1 is on a distinguished road
fino smo im jebali majke, al pobjeda u torinu je neprocjenljiva....ako bi se merda uzela u ned, eto nas izjednačeni

Senahid1 is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2010, 19:12   #21713

ShockeY

Registered User

ShockeY is on a distinguished road
pa i Barsa je prosle godine patila od nekih ekipa,kao i od celzija,pa je osvojila..inter pati vec godinama pa da dobija i osvaja...samo da stizu bodovi...i ovo je mnogo s obzirom kakva nam je ekipa...svaka caST
ShockeY is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2010, 19:16   #21714

alberto

Registered User

alberto's Avatar

Fave Players: Maldini,Barezi,Pirlo,Rino,Pipo.
alberto is on a distinguished road
Jebote...Pa kakvi su ovo komentari..Zgazimo Juve,koji je ne tako davno razbio Intera,onda dobijemo Sienu koja je dala 3 komada Interu proslo kolo i vodil do 88 min...Da neidem do Genoe i dalje...Neki ocito ovdje na forumu izbacuju svoje fustracije koje pokupe ko zna gdje...Majko moja draga...
I na kraju..Pipo ce biti igrac za Huntelara i kada bude u 50-oj godini...
nebi on doso do nas kao otpadak da je vrjedio nesto....
Old 17-01-2010, 19:40   #21715

mrki

Registered User

mrki's Avatar

Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
mrki is on a distinguished road
Ensare ja te podrzavam ovaj post ti je bio odlican!!

U svakoj utakmici treba pohvaliti dobre strane i sagledati gdje jos imamo mjesta za napredak i onda poraditi na tome! Mi imamo jos dosta stvari za popraviti, a to ce se nadam se riješiti sa Leovim iskustvom i malo novca na ljetnom mercatu.

Leo je napravio super posao, i ekipa napokon nakon one depresije i nerada sa Carlettom sada ocigledno ozbiljno trenira i zrelo se ponaša u SVIM serie a utakmicama ( da imamo Rickya sada letjeli bi kroz serie a! ).

A sto se tice tih promjena formacija, razmisljao sam o tome vec dosta i... Gledaj, mi tog Dinha ne mozemo igrati nigdje osim na tom lijevom ofanzivnom krilu. Ni na lijevom veznom a pogotovo niti u sredini jer on jednostavno je moze ucinkovito igrati nista osim ovoga.

Ja sam bio bas jako protiv toga da Pato igra desno krilo, ali za ravnotezu EKIPE ovo je sada najbolje. Slazem se da bi mogli probati igrati sa 2 špica, ali samo ako ce Boriello igrati malo desno ili tako nesto. 4-3-1-2 ne dolazi u obzir, Dinho to ne moze. Zato mislim da je Leo odlucio unutar ovom sistema raditi sto se da raditi, pa ako na ljeto dobije par igrača mozda i iskombiniramo nesto vise.
Old 18-01-2010, 05:05   #21716

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
ensar7 is on a distinguished road
Shvatam ja to. To je se pokazalo kroz cijelu sezonu da Dinho ne zna nista drugo, mislim zna, ali je najbolji kad igra lijevo krilo. Tad je nezaustavljiv jer ima svoju slobodu. Eh sad ti o tome i govorim:
-----Boriello---Klaas
Dinho--------------
----Flamini-Pirlo-Beckham
-----------------------
Anto-Nesta-Thiago-Abate

I eto 4-4-2, s isturenim jednim krilom (jer mogli bi mi igrati Bayernovu 4-4-2 sa isturenim oba krila, ali nam ova dvoica u sredini ne mogu sve to pokrit) i sve bi "moglo" funkcionisati. Znaci, treba prvo isprobat. A zar se nije moglo na 2:0 protiv Siene?
ensar7 is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2010, 06:24   #21717

Senahid1

Registered User

Senahid1's Avatar

Fave Players: Maldini(C),Rino, Pirlo, Nesta, Spahić, Barbar
Senahid1 is on a distinguished road
Leonardo upravo čita vaše postove, mislim da će on ovo isprobati na sljedećoj tekmi...a možda i protiv mančestera

Senahid1 is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2010, 06:29   #21718

mugello

Registered User

mugello is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ensar7 View Post
Shvatam ja to. To je se pokazalo kroz cijelu sezonu da Dinho ne zna nista drugo, mislim zna, ali je najbolji kad igra lijevo krilo. Tad je nezaustavljiv jer ima svoju slobodu. Eh sad ti o tome i govorim:
-----Boriello---Klaas
Dinho--------------
----Flamini-Pirlo-Beckham
-----------------------
Anto-Nesta-Thiago-Abate

I eto 4-4-2, s isturenim jednim krilom (jer mogli bi mi igrati Bayernovu 4-4-2 sa isturenim oba krila, ali nam ova dvoica u sredini ne mogu sve to pokrit) i sve bi "moglo" funkcionisati. Znaci, treba prvo isprobat. A zar se nije moglo na 2:0 protiv Siene?
A gdje ti je seedorf ovdje ha,ha,ha šalim se,onoga netreba ni na mapu više stavljat.A što se tiče ovih tvojih komentara,oni su odlični i ti imaš pravo izjavit svoje mišljenje kako znaš i tu ti niko nesmije prigovarat,jedini daš sve od sebe da dočaraš situaciju.Ako se nekom ne sviđa neka napiše ne slažem se i točka,a ne tamo da pišu ovakav si onakav si.Ljudi nismo ovdje da se svađamo nego da svako iznese svoje komentare i viđenje situacije.Pa to je ipak naš klub i sad da se bez veze svađuckamo i prepucavamo nema smisla.Vjeruj mi ako se iko voli više svađat i prepirat to sam ja,naravno kad sam u pravu,ali ovdje neću iz poštovanja prema svima vama.Vjeruj mi da bi na oči(da se vidimo uživo)bila prava debata sa svakim jer to je drugi oblik komunikacije,ali ovako je glupo preko neta nit se vidimo nit se čujemo.I zato brate samo opleti ja sam uz tebe,živio ti meni i svi ostali

mugello is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2010, 06:37   #21719

alberto

Registered User

alberto's Avatar

Fave Players: Maldini,Barezi,Pirlo,Rino,Pipo.
alberto is on a distinguished road
Evo zvao sam Lea,i rekao mu da proba tu(nepostojecu)formaciju sa jednim krilom...heh he e..Cuj jedno krilo,ili imas dva krila ili nemas ni jedno..Ostaje rupa na strani...
Nisam ja protiv toga da se pise sta ko misli,ali ne neke nebuloze i toliki pesimizam,pogotovo pred derby...Sta bi tek pisali da smo ko Juve...Vjerovatno nista,jer onog naseg Juventina nema vec mjesec dana..h eh he h ee...
Old 18-01-2010, 06:56   #21720

geoff

Registered User

geoff's Avatar

geoff is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by alberto View Post
Evo zvao sam Lea,i rekao mu da proba tu(nepostojecu)formaciju sa jednim krilom...heh he e..Cuj jedno krilo,ili imas dva krila ili nemas ni jedno..Ostaje rupa na strani...
O cem ti sad pricas kao o nemogucoj formaciji? Ta formacija moze savrseno fukcionirati i apsolutno ju treba isprobati ako je moguće. To je zapravo cistih 4-4-2 s tim sto bi lijeva strana bilak ofanzivnija, a desna malo zatvorenija i imamamo dva napadaca.

Ne vidim zasto napadate ensara koji svako kolo sjajno analizira i pozitivne i negativne strane nasih utakmica, ovo je forum inace i takve su stvari dopustene, stovise trebalo bi ih biti i vise. Ukoliko se ne slazes, navedi protivne argumente i idemo dalje.

Ja kazem svaka cast za utakmice protiv genoe i siene jel smo napokon poceli pobjedivati male ekipe s velikom gol razlikom ma kakva igra bila, ali ono protiv juventusa je vrlo diskutabilno posto su oni ocajni i onake golove cak niti hrvatski prvoligasi ne bi primili
geoff is offline   Reply With Quote

Tags
balkan

Posting Rules