![]() |
|
|
#21991 |
|
Registered User
Fave Players: maldini,batistuta,tiago silva
![]() |
leptiru ovo su tvoje rijeci : silva jadnik će još mnogo pasulja morati pojesti ne bi li postao deseti deo Neste....
duco,ovo su tvoje rijeci : silva-super. sto znaci da ste vas dvojica gledali drukciju utakmicu.jedan kaze silva los,drugi kaze silva dobar.sta je na kraju tocno.molim vas recite jer jako me zanima.jer silva je moj covjek. hvala. |
|
|
|
|
|
#21992 |
|
Registered User
Fave Players: Savićević, Maldini, Serginho, Ambrosini
![]() |
duco je ostrašćeni navijač kojeg ne treba shvatiti ozbiljno, a što se tiče silve ako si gledao utakmicu nema šta da ti bilo ko govori.. silva se mora sabrati što pre i da se fokusira na ono što mu ide bolje a to je markiranje igrača.. njegove taktičke i umne sposobnosti su još na niskom nivou, to nek prepusti nesti.. a on nek upotrebljava svoju sirovu snagu i sve će biti ok
ps. mislim da nisam jedini koji je kritikovao njega, i ensar je ukazao upravo na tu situaciju.. primili smo gol iz jedne polušanse.. i takve stvari se ne smeju više dešavati.. tj sad smeju, titula je izgubljena.. ali ne bi smele protiv mančestera http://www.youtube.com/watch?v=35XLC2Wjinw pogledajte na 1:30.. prvo gospodin antonini skače ko konj i odlazi po burek tj ispada iz igre.. onda gospodin favali klošar ispucava kao da nije ništa doručkovao.. i onda silva već gore pomenuta situacija.. tako se ljudi moji ne ide u evropu Last edited by Efekat leptira; 01-02-2010 at 12:02. |
|
|
|
|
|
#21993 |
|
Registered User
![]() |
pa nisam gledao tekmu.zato sam i pitao.hvala!
|
|
|
|
|
|
#21994 |
|
Registered User
![]() |
pa prijatelju koliko sam vidio i ofsajd je bio kod gola livorna.tijelo mu je bilo malo naprijed i ruka pogotovo.moglo je se svirati.po meni tu silva nista nije kriv.vecina branica bi tako postupila.
|
|
|
|
|
|
#21995 |
|
Registered User
Fave Players: Nesta ,Gourcuff,RIVERA,Kaka,Pato,MALDINI,Sheva
![]() |
nie silva super njego seedorf e super hahhaah......
Silva najboli potpisuem i tacka. |
|
|
|
|
|
#21996 |
|
Registered User
![]() |
Mariga u interu.....
|
|
|
#21997 | |
|
Registered User
![]() |
Quote:
Last edited by kakabanja; 01-02-2010 at 15:14. |
|
|
|
|
|
|
#21998 | |
|
Registered User
![]() |
Quote:
S obzirom na kadar s kojim leonardo raspolaze ( a leonardo je za svoju debitantsku sezonu vrlo dobar trener, usporedbe s guardiolom su smijesne jel bi s onakvom barcelonom i ja osvojio sve zivo, i jos ga je hiddink prebio u polufinalu lp ), milan se trenutno nalazi na sjajnom drugom mjestu. Sastaviti postenu momcad od nemotiviranih penzionera i mladih poluproizvoda kakvi se trenutno nalaze u milanu ne bi uspio ni konzilij trenera u sastavu ferguson-lippi-benitez-capello-hiddink, a ne jedan debitantski trener. Sto se tice t.silve, smatram da je sjajan stoper i da je uz nestu i pata nas najvazniji i najbolji igrac ove sezone. Te kikseve koje je on napravio je bar lako opravdati posto su on i nesta vecinom na vjetrometini prepusteni sami sebi jel su bekovi strasni,krila se ne vracaju u obranu, a sredina izuzev ambrosinia ne trci. T.silva da igra u nekom engleskom premierligasu bi bio najbolji stoper lige. |
|
|
|
|
|
|
#21999 |
|
Registered User
![]() |
Thiago Silva je sa onakvim bekovima FENOMENALAN!!!!!!!i ne znam sta se sad uvlacite u raspravu oko njega,decko igra predobro,KOJI je to igrac na svijetu nepogrijesiv,kriv za ovaj gol pa kriv za onaj gol,I Ferdinandu gorostasu,Messi skoci i zabije gol glavom pa sta sad.......
Mislim nidje vezze prica,ajmo trazit i gdje je ko sve pogrijesio pa ima da pricamo mjesecima,u redu je to sve malo jel prokomntarisati al sad pricati da je covjek debil i bez mozga,a decko igra vrlo dobru sezonu to je malo previse. Milan koji kad postigne gol za 1-0 to je gotova utakmica TO JE MILAN!!!,granitna odbrana to je krasilo Milan godinama to je u ustvari bio i identitet ekipe na neki nacin,al moramo biti svjesni da toga danas nema i,i da imamo polovan tim. Ponijeli su nas dobri rezultati koje nismo ocekivali,pogotovo nakon OCAJNOG pocetka sezone,i mozemo mi pricati Leo ovo Leo ono,covjek radi predobar posao kakvu je ekipu dobio. Cinjenica je da nemamo klupe i nemas ti koga uvesti da promijeni ritam da utakmici,nego jednostavno MORAS igrati sa formacijom koja donosi rezultate,i gurati je dokle god moze,jer NEMAMO igraca koji mogu ispostovati drugi sistem igre,ubaci Dinha u sredinu iza dva spica nigjde ga,uguse ga odma,stavi Pirla na to mjesto,prespor gubi lopte,zbog toga je i na pocetku karijere stavljen pozadi (Carlo Mazzone je to prvi uradio dok je ovaj jos bio u Bresciji). Meni je licno jako zao Huntera,decko je ubica u 16 ercu,ali u ovoj formaciji se Borriello puno bolje snalazi,imao je taj bljesak protiv Catanie dva sjajna gola,pogotvo drugi,al to je samo bljesak,treba mu konitnuitet igre,sto u trenutnom stanju u nasoj ekipi ne moze dobiti,kad se sva igra bazira na Dinhu a on jedino koliko toliko dobro igra na lijevom krilu. Seedorf je vec posebna prica,njega necu komentarsati.. Abate,Antonini nisu igraci koji imaju kvalitet da igraju za Milan.al kad malo bolje pogledam ko sve ima tu privilegiju neka i njih dvojice,ponikli su kod nas. Tako da dok ne dodju pojancanja al smisljena i planska,a ne neki dzabalesku igraci nama ostaje da ovako letimo iz ocaja do zvijezda i nazad.
|
|
|
#22000 |
|
Registered User
Fave Players: Gennarinho Gattuso
![]() |
I prije sam to napisao Thiago Silva kakve je partije pruzao ove sezone(na polusezoni je proglasen sa Nestom najboljim stoperskim parom u ligi) je uz Pata najbolje pojacanje za zadnjih 5 godina...ja sam se na pocetku bojao kako ce se uigrati s Nestom...medjutim Nesta je doctor fudbala i vrlo dobro zajedno funkcionisu kao par a to je vrlo vazno jer pogledajte npr vidica bez ria...ili carvalho bez terry...odma je drugacije to....
Vidim pisete kriva odbrana kriv napad...ljudi moji ekipa igra cijela 11 igraca ako samo jedan ili nedaj Boze dvojica ne trce sve ode u pm...i to je moderni fudbal i cao...svi moraju trcat i ispostovat taktiku, utakmice koje je dobio Milan prije derbija svi su trcali i svaki igrac pokrivao veliki dio terena i zato smo puno zabijali malo primali golova... A zadnje 3 utakmice nema trke, trci par igraca a to nije dovoljno da se dobije utakmica pa makar i protiv ekipe koja se zove Livorno.... Pirlo je motor ove ekipe i to je tako...ali Pirlo kada igra na poziciji kada nema Seedorfa odnosno na poziciji kod Lippija...pa da nije bilo Pirla Italija se nebi kvalifikovala na svejtsko...covjek je dao sto asistencija i sve skoro identicne samo je bitno da neko mu protrci ili utrci u prostor i on odma salje loptu...on je bio prije puno bolji jer je imao bekove koji su otvarali strahovito napad imao je Kaku Shevu Pippa koji se znaju otvorit... Abate jedini trenutno moze igrat desnog beka ili Zambrotta jer je Oddo out...Ja znam da se on ne snalazi sto je normalno jer nije prirodna pozicija i sigurno bi bolje zamjenio Pata ali jedini trenutno tu moze igrat...Ja bi bio najsretniji da Flamini igra desnog beka ali on nece jebg...Po nekim od vas najbolje bi bilo da Zambrotta igra i ljevog i desnog odjednom...Ja znam da mi trenutno nemamo bekove dosljedne Milanu ali morate malo vise vjerovati Antonini nije konstantan ali daleko od toga da je los...i jos jedan stvar antonini je 82 god znaci on nije mlad gotovo je njemu sto je bio mlad bio je...Ja sam prije u postovima pisao pogledajte ko igra s njim u odbrani a ko u napadu na toj ljevoj strani pa cete i sami skontat da samo treba mu malo da se potrudi da bude dobar...Jednostavno tako sve funkcionise cim jedna jedinka otpadne odma problemi...Abate jeste kriv kod gola u derbiju ali pogledajte gdje stoji Favalli a njegova je strana kako se igrac Intera s loptom pola sata namjesta da se Militto otvori a od nasih niko ne prilazi ...sve to utjece ne samo ono zadnje sto se vidi kod gola tako da je kakabanja gore odlicno napisao za ovaj gol protiv Livorna... Mozemo mi imati u Nestu i Terry i Thiaga zajedno u odbrani ako oni nece imat pomoc bekova i veznog reda da stalno ne budu na pritisku onda od toga nema nista... Nazalost mislim da je Inter odradio pravi potez sa Marigom nadam se iskreno da grjesim ali momak jako posjeca na Vieru
|
|
|
#22001 |
|
Registered User
Fave Players: Nesta ,Gourcuff,RIVERA,Kaka,Pato,MALDINI,Sheva
![]() |
eeeee a sta e sa Adiyah on je nas igrac ili sta pa nisu mu dali ni broj dresa nie niti registriran a da bi igrao u primavera nemoze ima 20 god.
|
|
|
|
|
|
#22002 |
|
Registered User
Fave Players: Zidane
![]() |
Uffff..problem je sto imamo vec previse ostarjelih prvotimaca i sad odjednom treba da se pokupuje nekoliko vrhunskih igraca, a to je problem jer se nema - para, jel.
Sto se tice ovih "mladjih" koji kao "nadolaze", oni su samo i jedino to - mladji i nista vise, jer svi znamo da Milan nije bas klub koji proizvodi vrhunske mlade igrace. (ipak galliani kaze we rule the transfer market a ne we rule the youth academy )I kad to sve zbrojimo imamo ovakvu situaciju, a jos i dobro stojimo na tablici uza sve ove nebuloze. Sve me ovo podsjeca na kasne '90e..valjda ce i ovaj put taj period proc.
|
|
|
#22003 | |
|
Registered User
![]() |
Quote:
|
|
|
|
#22004 |
|
Registered User
Fave Players: Savićević, Maldini, Serginho, Ambrosini
![]() |
Žao mi je što ne mogu da se složim niti sa jednim postom na ovoj strani.. Takodje je zaista tužna činjenica da vi ovakav Milan gledate kao tim koji treba da se bori za poziciju koja vodi u ligu šampiona.. a još tužnije je što ste svi ovde presrećni jer smo trenutno drugi i što zaostajemo "samo" 8 bodova za "strašnim" interom.
Imamo ubedljivo najbolji napad u italiji pa i šire sa magičnim ronaldinjom, predobrim patom i sve boljim borriellom.. ako se na to doda huntelar i pippo kao igrači sa klupe jasno je o kakvoj ofanzivnoj liniji je reč.. po vama imamo fantastičnog pirla, odličnog kapitena i "lošeg" sedorfa koji ne "trči".. imamo najboljeg štopera na svetu uz vidića i terija i po vama "fantastičnog" silvu.. imamo odličnog fašistu abijatija na golu i po vama "solidnog" antoninija i abatea.. PA ZAŠTO STE KOJI KURAC ZADOVOLJNI SA 2. MESTOM ONDA?? zato jer je kaka otišao pa smo kao izgubljeni u svemiru? taj čovek je jedan od glavnih krivaca za sramotno 5. mesto 2008 u kalču (uz anćelotija) jer je igrao očajno i preko kurca (i sad je u realu sve samo ne neko ko vredi 65 miliona, izdajica prokleta).. zato što imamo debitanta trenera? zato što je silvi prva sezona? zato što abate nije po vokaciji bek pa treba da budemo srećni što zajebe svaku drugu a ne baš svaku utakmicu? Hoćete da me ubedite da je vezni red Stankovć, Kambijaso, Muntari, Zaneti jači ? hoćete da mi kažete da su milito i pandev opasniji od ronaldinja pata i borriella? hoćete da me uverite da je njihova odbrana 20 puta jača? i da im je trener magičan? nemojte biti smešni, molim vas! ako vam je sve super, fantastično.. ako vam je i trener odličan.. jel samo taj sedorf krivac i kočničar uz nešto slabije bekove?? jel to razlog zbog koga svi ostali ne dolaze do izražaja?? Ko fali Milanu da bi bio konkurent za titulu?? Jel treba da dodje ešli kol, dani alveš, xavi i essien da bi vi rekli e sad imamo šanse? pričate o nekim pojačanjima.. ok, trebaju nam bekovi, možda je čak i jedan dosta, treba nam jedno osveženje u sredini tipa gurkuf, hernanes i ko još?? džeko? umesto koga će igrati? umesto najboljeg igrača Milana ronaldinja? umesto dokazanog fantastičnog pata? u ovoj formaciji može samo klupu da greje.. izvinite stvarno, ali ja tvrdim da vas 80% nije pogledalo ni 3 utakmice Milana ove sezone.. neću više da ulazim u raspravu jer vi ne baratate sa činjenicama već občnim laičkim izjavama (čast izuzecima). ps. večeras dajem reč.. da ću ukoliko silva za 2 sezone ne propadne kao investicija zauvek napustiti ovaj forum.. samo slepom čoveku njegova polusezona može biti fenomenalna.. Toliko. Last edited by Efekat leptira; 01-02-2010 at 17:31. |
|
|
|
|
|
#22005 |
|
Registered User
Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
![]() |
Berlusconi i Galliani su napravili Milan s kojim mi moramo biti zadovoljni kada je drugi i kada tu i tamo nekoga rasturi sa 3 gola razlike... To je tužno i deprimirajuće. Mi trenutno ne izgledamo kao ozbiljna momčad i to je to. Nije kriv Leonardo ( iako imam neke primjedbe ali one su s obzirom na igrače s kojima raspolaže nebitne ) nego ovi polu-igrači koji igraju za nas. Do sada smo imali Kaku koji je bio svjetska super-klasa koja je utakmice vukla i riješavala sama. Da, Dinho odigra dobrih utakmica, ali Rickya ne moze zamijeniti. I sada kada nam nedostaje taj okomiti igrač koji pravi razliku 1 na 1, prolazi i puca, mi igramo rukomet a ne nogomet! Ronaldinho glumi Balića a Borriello Voria... Smiješno.
Antonini i Abate - niti jedan nije dovoljno dobar za AC Milan. Gotov opis. T.Silva - fantastičan stoper. Njegov učinak ove godine je odličan, pogotovo ako uzmemo u obzir tko igra na bekovima i kako nam sredina ima 2 čovjeka pa nam na gol pucaju 10 puta po utakmici... Napravio je par pogrešaka, da, ali sada govoriti o njemu kao nekakvom problemu u ovoj ekipi meni se čini smiješnim, komičnim. Ne kazem da nije imao crnih rupa, ali da je on problem - nije. Seedorf - vec sam rekao sto mislim, rekla je i publika San Sira. KAda je taj super srednji napadački vezni koji ne mora igrati obranu zadnji puta prošao svog igrača i opalio na gol sa 25m točno? Prije 2 godine? Odigra 3 svjetske utakmice u 45... ne hvala. Hernanes je TRENUTNO puno, puno bolji igrač na tom mjestu od Clarenca. Ali Hernanes košta, zato ga i nema kod nas. Beckham se nije uklopio jer igra ono što ne moze igrati. Odigrao bi puno bolje u nekim drugim formacijama itd. Inter je doveo jos jednog igrača, Marigu, koji je navodno odlično pojačanja. Ja ne znam puno o njemu, vidio sam ga samo 2 puta... Mancini - 29 godina... to govori u prilog tome kojilko je "odličan" Adiyiah. Bravo Galliani još jednom, s... si NON EU mjesto ponovno! Scudetto izgubljen na pola sezone, genijalno! Piu titolato del mondo ipak, ha!!?? Efekat - ok, meni je drago sto pises puno i to. Ali ja se jednostavno ne slazem s ovim temama oko Thiaga i Seedorfa ( Seedorf je genijalan igrač, da se razumijemo, ali broj utakmica u kojima on igra kako moze je postao mizeran ). Ovo što Milan prezentira nije Milan kakav bi trebao biti, niti sam ja zadovoljan drugim mjestom niti cu ikada biti!! Oprosti ali ne razumijem ovo sa Dzekom i gdje bi on trebao igrati? Spominjes Dinha i Pata, zasto? Pa on ce igrati na mjestu Boriella. I da odgovorim na ovo pitanje i kritiku koju si dobro postavio. Moje osobno misljenje je ovo: Nisam zadovoljan sa bekovima, Didom, Seedorfom, Gattusom, Flamini me razočarava sve više, Beckham je nepotreban, Adiyiah nije dovoljno dobar, Borriello po meni nije klasa kakva nama treba iako se bori, Dinho je mimoza, Pato je dešnjak koji igra desno, Pirlo igra dobro 3 pa 2 loše itd... 3 stoper nam je favalli, Jankulovski igra gore od moje mame lijevom nogom, Oddo nam je glavna nada za desnog beka u LP... Eto zato sam ja nezadovoljan ako cemo iskreno! I svi ti igrački koje sam na nabrojao prije 6 godina skupljali bi lopte u Milanellu CAfu-u, Maldiniu, mladom Seedorfu, Rui Costi, KAki, Shevi, Serginhu itd. A ne glumili Milan kao danas.
Last edited by mrki; 01-02-2010 at 18:22. |
|
|
|
| Tags |
| balkan |
|
|