![]() |
|
|
#22351 | |
|
Registered User
Fave Players: Savićević, Maldini, Serginho, Ambrosini
![]() |
Quote:
Prvo, on nije moj, niti je među igračima koji su mi nešto preterano omiljeni ali je svakako neko koga beskrajno cenim i poštujem Drugo, ja nzm zaista koji si ti meč gledao.. ako si ti oduševljen sa ovim što si video večeras, a pogotovo od strane veznih igrača, onda nema potrebe da vodimo bilo kakvu raspravu.. da li si obratio pažnju koliki je prostor između odbrane i manevra, koliko puta su vezni igrači kasnili sa podrškom odbrani, posebno u II pol.. koliko se gube i kasne sa preuzimanjem, koliko su upotrebljivih lopti poslali napadačima.. Ova pobeda nema veze ni sa sedorfom ni sa onima koji su igrali umesto njega.. pobedu je ostvario R80, apsolutno sam.. bez ikakvog preterivanja.. one man show.. simultanka.. nazovi to kako god.. mi smo bolje igrali protiv bolonje ako se izuzme ono što je r80 radio I ti hoćeš vezni red bez Sedorfa u utorak.. a šta je to pirlo uradio večeras, u poslednjem mesecu, u ovoj godini, u ovoj polusezoni pa je zaslužio da igra pre sedorfa.. on trči jel? zabija? asistira? dečko se štedi, šteka se neviđeno, ko pička najveća.. pravi ludorije na 30m od gola.. u ofanzivi jadan i tužan, u defanzivi još gori..interesantno je da njega nikad ne pomeneš.. ja znam da je skoro nevidljiv u ovoj sezoni.. ali baš zbog toga.. toliko je nevidljiv da upada u oči.. toliko malo koristi ovom napaćenom timu da je to za svaku žalost Ja zaista neke od vas ne kapiram.. vi kao da živite da bi dokazali da je vaš "favorit" zaslužio mesto u timu.. imam osećaj da ljubitelji huntelara jedva čekaju kad će marco da promaši neku šansu ili da zajebe stvar kako bi likovali na forumu bez obzira na to šta je klub uradio.. i obrnuto.. i isto tako za sedorfa, kao da vam je to duševna hrana a ne pobeda kluba danas se spominje sedorf u nekoliko postova, čovek nije bio na terenu.. njegova igra nije bila predmet ocene, što nisi nešto rekao o pirlu i gatuzu.. video si kako "TRČE, CEO MEČ TRČE" to je tvoja konstatacija i ocena svega što su danas uradili.. ja pirla već dugo nisam video ne da trči, već da potrči.. a ovog buldoga vidim samo da trči, ali toliko iracionalno da je to bogu plakati I kakvu si ti to kontru video danas, molim te.. i ja bi konačno da je vidim.. makar na snimku.. izuzev onog istrčavanja Pata u 92. minuti mi smo napravili 0 istrčavanja.. jebenih Nula! Odjednom je Huntelar neko ko je bolji od Marca.. da se razumemo, mene boli lakat.. nemam favorita.. pa ni među njima.. dečko je iskoristio lucidnost Ronea i zabio 2 komada , svaka čast.. treba ga pohvaliti ali i zaustaviti se na tome, jer prosto svaka utakmica je priča za sebe.. potrebno je malo više vremena, minuta i utakmica da bi nekoga proglasili boljim od drugog ili mu zagarantovali mesto .. kad bi se uzele poslednje 2 utakmice protiv livorna i bolonje, onda huntelar po tome ne bi trebao biti ni na klupi za rezerve.. Ajde da pokušamo da ta ostrašćena prepucavanja ostavimo za neku drugu priliku.. dolazi nam ključni meč ove sezone.. daj da se ujedinimo, poželimo svim igračima i treneru da hladne glave i pametno uđu u meč, pa ćemo posle sumirati utiske Last edited by Efekat leptira; 12-02-2010 at 18:30. |
|
|
|
|
|
|
#22352 |
|
Registered User
![]() |
izgleda sam pogresio u wezi huntelara
bash mi je drago zbog toga... coweku treba jednostawno prostora u ekipi a na da ga owaj drzi na klupi bravo hunto samo napred zelim te wideti protiw man jun... brawo momci 3 boda super.. sad idemo na manchester.dida abate,nesta,silva,bonera bekam,pirlo,ambrosini ronaldinho,pato,huntelar..
|
|
|
|
#22353 |
|
Registered User
Fave Players: Savicevic,Weah,Shevchenko,Kaka,Pato,Abbiati
![]() |
najveća mi je želja da huntelaar dobije par utakmica kao starter pa da vidimo koliko moze a ja osobno vjerujem da on moze jako puno....i nadam se da ce ove pare od arapa potrositi na povratak gourcuffa i kupovinu kvalitetnog golmana
|
|
|
#22354 |
|
Registered User
Fave Players: SFRJ Reprezentativci
![]() |
Ma netreba nama Gourcuff, dosta nam je i Krasic i jedan solidni levi bek i zavrsili smo posla, imamo mlade igrace koji daju nadu, Verdi, Adiah, Zigoni itd.
Vazno je samo produziti igrati sa Huntelarom i Patom zajedno i to je to.
|
|
|
|
#22355 |
|
Registered User
Fave Players: Van Basten, Boban, Rui Costa, Gullit, Inzaghi,Weah
![]() |
bio sam u gradu kolega s Carlovim avatarom mi je javljo tok tekme, najvaznije je da smo pobjedili , a jos vaznije je da za Lovac proigro za kojeg i dalje tvrdim da bolji igrac od Marka..... a za tekmu protiv Manche Seeedorf kakav god bio cak i bez jedne noge MORA da igra od pocetka, jer zivi za takve tekme kojih ima xy u nogama odigranih... pozzzz ode leci forza Milan
|
|
|
|
|
|
#22356 | |
|
Registered User
Fave Players: Pato, Inzaghi, Gattuso, Flamini, Ambrosini,Abiatti
![]() |
Quote:
A nas ne ni treba Gurkuf, ni treba VDV ![]() |
|
|
|
|
|
|
#22357 |
|
Registered User
Fave Players: Savicevic,Weah,Shevchenko,Kaka,Pato,Abbiati
![]() |
čekaj ti si ozbiljan kad kažeš da nam ne treba gourcuff?
|
|
|
#22358 |
|
Registered User
Fave Players: Nesta ,Gourcuff,RIVERA,Kaka,Pato,MALDINI,Sheva
![]() |
Bonera nikad nije igrao levi bek
![]() |
|
|
|
|
|
#22359 |
|
Registered User
Fave Players: Kaka
![]() |
Evo došao Gourcuff, da vidim kome ne trebam hehehe
)) |
|
|
|
|
|
#22360 |
|
Registered User
Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
![]() |
Daj Efekat, nemoj me optuzivat da ne napadam igrace. Pa ako neko ih napada, onda sam to ja. I kad pobijede 4:0 3:0 5:3, uvijek ih napadnem. Pohvalim one koji su odlicno uradili, al napadnem one koji su zakazali.
Eto, i taj nas Klaas, za kojeg navijam, i njega sam napao. Sve ono lijepo, krasno, ali zabio si golove sa 5m i profulao cistu sanse pred golmanom. Ali, za pohvalu je njegovo kretanje. Jer upravo je to ono sto nam je trebalo. A upravo je takav Dzeko. Znaci, napadac koji je u pokretu, sto zajedno sa Patom, a obojica su prebrzi, pravi toliku konfuziju u odbrani, da onda Dinho moze radit ono sto je naucio u PSG a usavrsio u Barci: dubinske lopte. I tako nastanu sanse i za Klaasa i za Pata. Marco je Marco, i sto neko rece, Marca i Klaasa ne mozes poredit jer su dva razlicita tipa napadaca. Prvi snazan a drugi lagan ali brz. Kontre sam naveo kao uzimanje lopte u odbrani i pokret ka napadu. Cistu kontru mi vec odavno nismo odigrali. Ringhia sam vec napao, lose je odigrao, al sto je mali_tz rekao, sve sto je utakmica tekla to je on postajao bolji. Usao je u semu. Naravno nije to za prolazne ocijene, jer ja hocu zalaganje svih 90' + 6' nadoknade. Ambro je tamo da smeta, i to je super odradio. Bio je na lijevoj strani i zasluzio je svoje mjesto protiv Manche. E sad Pirlo, pa jbg. drug ne znam koliko utakmica trebamo jos izgubiti da ti vise ukapirao koja je razlika sa Pirlom i bez Pirla. Jer ne shvatam kako mozes non stop nabadat sa sta je on uradio a sta nije, kad se zna da je bez Seedorfa njegov posao puno laksi: ode u odbranu, uzme loptu i kreira napad. Istina, ljut sam radi onog sta je uradio, i opet kazem napadam ga radi toga. Jer to se njemu ne smije desiti. Da je imao akreditiranje zadnji utakmica, nije. Sve utakmice je uradio na nivou, i trudio se. Zajedno sa Ambrom sigurno mjesto protiv Manche, jer ce nam trebat u sredini da izmisli koju loptu. Uostalom, i u odbrani je od koristi. U utorak ce njegov zadatak biti cisti DM sa Ambrom, da zaustavi brzu konjicu po sredini. Becks me razocarao, i ne shvatam gdje je on dusevno bio sinoc. Obavezno mora igrat protiv MAnchestera mjesto Ringhia, al ako se misli onako ponasat, onda Flamini. Al mozda i Ringhio. A sad tvoj Seedorf. Cuj nije tvoj. Pa kralju, odkako si dosao na ovaj forum tusis sa Seedorfom, postavljas njegove video kako daje loptu, kako daje gol, a postavis li mozda video kada mi trebamo stic rezultat a on sa 25m nonsalantno nabije loptu preko gola? Pa tako ucini jos jednom. Pa na slijedecoj utakmici opet ista prica, Klaas mu ispred, al Seedorf se odlucijo na sut. Pa onda dobije loptu na petercu pa je nabije na drugi prsten San Sira. Sjecas li se mozda tih detalja? Sjecas li se mozda detalja na raznim utakmicama (znaci ne svakim, al na vecini 30% - 70%) kada bi odbrana protivnika uzela loptu, i krenula naprijed, lijevo i desno Dinho i Pato trce nazad, sredina Pirlo i Ambro trce na svoje pozicije, a kamera u sredini uhvati Seedorfa koji laganim korakom se vraca nazad. Jel to tebi fudbal? Pa kralju moj, da sam ja svom treneru Seji, i jednom i jednom probao poslije napada da se setajucim korakom vratim nazad, cekala bi me ispisnica poslije treninga. Odma da ti kazem, utakmice Milana gledam od augusta mjeseca, i pogledao sam sve i jednu svih 90' minuta, bet365, znaci meni ne mozes govorit da nisam ih gledao. Seedorf jest odigrao par utakmica dobro, na nivou, al vecinu njih je zasro. Sta za mene znaci ne odigrat na nivou. Kao prvo Seedorf je AMC ili ti ofanzivni vezni. Njegov posao je da bude na 30m i zatvara taj dio prostora. U slucaju da dobijemo loptu, okret i trci naprijed praveci si prostor jer ces dobiti loptu. Znaci, Seedorf MORA dobiti loptu. Eh, kad Seedorf dobije loptu, ustopa je, okrene se i krene trcat. Njemu tu loptu ne moze niko oduzet, i tu mu skidam kapu. Ali ne moze jer ih hvata na stari Rumenigov (nisam siguran da je on, al znam da je bio njemac) uzmes, dovuces protivnika na ledja, okrenes se oko njega i nastavis trcat. E tu mi gubimo vrijeme. Dalje, njegovo kretanje od lijeve strane do desne i obratno kosta vremena. A upravo je to posao AMC-a: ponudit se kao opcija krilima. I zadnje, on nema feelinga vise za dubinske. Molim te nemoj mi sad stavljat ona 3 klipa sa njegovim dubinskim loptama ove sezone, jer to i jesu jedina 3 pasa. Ostale je poslao protivnickoj odbrani ili drugim nasim igracima. E sta sad to znaci protiv Manche: kao prvo imamo igraca koji ce cuvat jednog veznog sa sobom, jer nema sanse da mu neko oduzme loptu. Ali, njegova sporost nas moze kostat da postanemo "jednosmjerni". Tako se mora povlaciti Pirlo iz defnazivnog reda da se ponudi kao ponuda da ubaci dubinsku loptu na istrcavanje Klaasa. Sta to znaci u slucaju da izgubimo loptu? Pa Pirlo mora velikim sprintom da se vrati nazad, a to nas kosta snage, a nasi vise nisu u cvjetu mladosti, pa rizikujemo da od 70' nam padne snaga. Za Seedorfa ne ocekujem nikakav sprint, jer je on za to nesposoban. A Manchester samo ceka na takve greske, jer su ljudi spreminiji od 80% nase ekipe. Taktika im je ista, cijeli vezni red krece naprijed, gdje se od sredine jedan DM pretvara u AMC a drugi ostaje da pokriva prostor iza. JA ne vjerujem da to sam Ambrosini moze pokrit. Za takvo nesto nam trebaju 2 defanzivna vezna ciji zadat je da stoje iza a jedan ide da pokrije sredinu u fazi napada. A drugi AMC da se brzo vraca i pokriva sredinu. Tu za mene spada samo Beckham. Seedorf mi nije na nivou toga. Naravno imat ce protiv Manche motivaciju, al opet i sprint je 0, a protiv engleza je on MORANJE. To za mene znaci igrac manje, ili pak pola igraca manje. Sta ja mogu ocekivat od Seedorfa protiv Manche? Mogu ocekivat da ce se trudit, da ce imat volju da odigra, al imat ce je i Pippo, al sta mi to vrijedi? Kad ja nemam garanciju da ce on biti na nivou zadatka da odradi defanzivni dio utakmice, a da u napadu daje korisne lopte. Najvise mi je bitan taj prvi dio: defanzivni dio. Tu je on 0. Zato, uz duzno postovanje prema Seedorfu, hvala ti, kao sto rece Kalla kad god on ne igra nas krene lopta, a sto se moglo vidjet po brzem kretanju u sredini. A ako vi mislite da mi sa sporim tempom u sredini mozemo zaustaviti Manchester, hmmm... onda nemam rijeci. Opet ti kazem Efekat, pogledaj jucerasnju tekmu, ne sanse, ne odbranu, samo kretanje u sredini, trcanje. Naveo sam ti, gledaj poziciju gdje igra Seedorf (tamo oko kruga, ispred - iza) i pogledaj da su svi u pokretu. A onda uzmi par zadnji tekmi od Milana, ne sazetak, vec tekmu, i pogledaj koji je tempo kad Clarence igra. I jucer si napao Leonarda kako je tikvan, moron, j*bes mu ovo ono, a ja sam ti fino rekao da je odlicno uradio posao. Zatvorio svoje karte. Jer ovo sto mi gledamo na tv-u je isto ono sto i Zvaka moze vidjet. Ali kad odes na stadion mozes vidjet kretanje svih igraca. E upravo to mu Leonardo nije pokazao. Sredina ce biti potpuno drugacija u utorak. Jbg. radi povrede otkrili smo karte u napadu. Jer onako nas napad i izgleda, pa je za ocekivat da ce im dat domacu zadacu da nauce na pamet nasa kretanja. Pokazali smo da smo lagan plijen na bekovima. I na to ce se spremit. Al opet kazem, sredina ce biti puno jaca, u to sam uvjeren. Zato, moramo gledat da rijesimo te bekove. Za odbranu se ne bojim, Bonera je dobar i sa Nestom ce biti na nivou u utorak. Antonini puno znaci lijevo, fali nam Zambro i Oddo, al vidjet cemo u ponedeljak. Dinho i Pato su magija. u napadu tipam za Klaasa, iako i Marco je odlican. Zato koga god izabere, bit ce super. Eto toliko o Genius #10 i playmaker #21 Last edited by ensar7; 13-02-2010 at 06:03. |
|
|
|
|
|
#22361 |
|
Registered User
Fave Players: Nesta ,Gourcuff,RIVERA,Kaka,Pato,MALDINI,Sheva
![]() |
ma pustimo mi Pipo protiv man ju da se malo igra
![]() |
|
|
|
|
|
#22362 |
|
Registered User
Fave Players: maldini,batistuta,tiago silva
![]() |
nisam gledao tekmu i nemam pojma tko je kako igrao,stoga necu nista diskutirati.al jedno znam.unatoc svim tim nasima kiksevima,pogotovo u zadnje vrijeme i tim dvama porazima protiv intera,mi zaostajemo za smradovima samo jebenih 8 bodova.ne mogu se oteti dojmu da smo ove godine mogli laganini uzet scudeto.vec sam se pomirio s tim da smo drugi ili treci al uvijek ima ona mala nada,a najgore je od svega kad se ta nada pojaca,kad se smanji bodovni razmak,e onda mi pocnemo kiksat i onda nas navijace ubiju u pojam.to mi je najgore od svega.al sta ces,navikli smo to od nasih pulena u zadnje vrijeme.treba zaboraviti sinocnju utakmicu,u utorak je jedan totalno drugi svijet.****in mancester united.trebao sam raditi drugu smjenu,al uspio sam se zamijeniti,jedva cekam,nadam se da ce biti kao zadnji put.bilo kakva pobjeda i bicemo zadovoljni.uh.vec se lagano tresem.i vi,zar ne?
![]() |
|
|
|
|
|
#22363 |
|
Registered User
Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
![]() |
Ja se slazem sa Leptirom sto se tiče ovih njegovih zadnjih postova
Ovo sto smo mi odigrali je jednostavno jadno. Mi nismo slozili 3 normalne akcije, a koje nisu bile vezane uz asistencije Dinha na kraju. Gattuso je očajan, Pirlo je bio vrlo loš, a ako nam ovi bekovi ( Abate - Antonini ) budu igrali protiv Uniteda, i jos ako nam Thiago bude out ( jer mislim da ce nam ta brzina dosta značiti protiv Rooneya i jednog od krila) onda mi nemamo šanse. Realno, ako cemo ostavljati ovol8iko prostora između 3 špica i veze, a veza ce onako "pokrivati" obranu, onda ne moramo ni igrati! Još ako se uzme u obzir da nema Zambra i Odda... Oddo je panj, ali u obrani odigra savršeno kada treba. Ne znam kakva je s njim situacija, bio je na klupi a sad cemo vidjeti. Mozda da Boneru stavimo desno, bolje to nego Abate "bek". I pazite sta vam kazem, protiv United ce imati 15 suteva na gol minimum. Jer od nasih 6 igrača u vezi i napadu, 1 i pol ce igrati obranu... To nije Milan, to je sprdačina.
|
|
|
|
#22364 |
|
Registered User
Fave Players: Zidane
![]() |
Al sta je meni najgore od svega, ovaj Manch niti nije neki nezaustavljivi stroj......
Jedino ako budemo totalno inspirirani, nikad ne znas, tekma moze otici u bilo kojem smjeru. Ali opet, bolje mi je da ih shvate ozbiljno nego da smo sad imali 2 pobjede pa svi mislili, our team is full of champions
|
|
|
#22365 |
|
Registered User
Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
![]() |
Samo da napomenem kako je Galliani opet izjavio da je financijska situacija u Italiji teska i da je nasa buducnost u mladima, hahaha! To znaci da cemo na ljeto potrositi 30mn na jednog igraca i 2X5mln na dvije kante!
|
|
| Tags |
| balkan |
|
|