![]() |
|
|
#22381 | |
|
Registered User
Fave Players: Savićević, Maldini, Serginho, Ambrosini
![]() |
Quote:
Zbog čega se moji postovi konstantno od pojedinaca komentarišu "e ajde ne pametuj" "ajde ne podiži tenziju" "ajde smiri se malo".. pa čemu to? ako se ne slažete sa tim, prosto kažete "ne slažem se, iz tog i tog razloga".. ok, molim lepo.. Mislim ovo je forum, ja nisam neko ko je svakome protivrečio i odgovarao na svaki post sa kojim se ne slažem.. na neke jesam jer sam ubeđenja dijametralno suprotnog i to je sve.. Ali nisam nikada rekao nekome e ajde ne lupaj, ajde smiri se, ne pametuj.. jesam rekao da ne želim više da ulazim u duboke rasprave bez argumenata ali time nisam nikoga "sputavao Svako verovatno za sebe misli da je njegova opcija najbolja, pa da nije tako ne bi je zastupao.. svako je brani na svoj način ali ne vidim zbog čega ti agresivni komentari na moj račun ps. i ti si još priznao na kraju da nemamo šta da krijemo.. i opet si mene napao što se smejem.. a nisi odgovorio njemu iako ne deliš to mišljenje.. već meni što sam se nasmejao tome.. pa jel to greh?? izvinite ako sam se nasmejao.. meni su ovde mnogi u svojim postovima predlagali i "liječnički pregled" neki su mi govorili "priznaj si da je sedorf loš" neki su me nazivali "jadnim" pa ja nisam dramio već sam prosto pokušao raspravom da odgovorim na ta neslaganja Last edited by Efekat leptira; 13-02-2010 at 10:16. |
|
|
|
|
|
|
#22382 |
|
Registered User
Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
![]() |
Leptir: "priznaj da je Seedorf loš" - vjerojatno mene "citiras"? Ja sam htio da priznas ( dobro, mozda nema smisla traziti nekoga da prizna ) da je ove sezone Thiago odradio stvar do sada bolje nego Seedorf. Nismo se slozili i ok. Ali nemoj me krivo citirat. Ako pak nisam ja u pitanju, onda sorry.
Jednako tako, ako se na mene odnosi, onaj komentar " da se neki raduju kada Marco odigra lošije" ( otprilike ), ne stoji. Smatram da se njih dvojica trebaju rotirati ovisno o tipu utakmice, tj o momčadi protiv koje igramo. Jer su vrlo različiti tipovi igrača. Također smatram da je Huntelaar BOLJi igrač od Marca, ali s obzirom da sada ne igra i da mu očito fali oštrine itd., za nas je najbolje da se njih dvojica rotiraju. Da zaključim, niti jedan od njih 2 nije dovoljno dobar da bude špica jednog velikog Milana. Ima li vijesti o Thiagu? Ovo s Dinhom: Naša sreća je što se Pato vratio, pa ce Ronaldinho sigurno imati malo vise prostora zbog kretnji koje radi Pato na suprotnoj strani ( mozda nekome to cudno zvuci...) A i bilo bi lijepo da naši veliki "majstori" Pirlo i Seedorf jednom i pogode gol iz igre sa vise od 16m! ( Pirlo je jednom protiv Reala ajd...) Ne znam kako cemo, ali mozemo ih proći ako se odigra poštena tekma sada, a onda sa Zambrottom i Oddom kada budu fit odradi i poštena obrana tamo. Na kraju, Uniteda ce izbaciti Pippo ![]() ![]()
Last edited by mrki; 13-02-2010 at 10:34. |
|
|
|
|
|
#22383 |
|
Registered User
![]() |
Ljudi sve u granicama tolerancije i poštovanja,leptiru samo polako ne brini samo laganini,meni si prvom bio presjeo pa sam te napao,ali vidim da nisi loš,samo ni ti nemoj puno pametovat pa će se i oni smirit.Jebiga vidiš ipak da ih malo i iritiraš pa su zato opleli po tebi.Ljudi ovo je bratski forum i onaj ko će dizat tenzije i davat svakojake komentare ponižavajući jedni druge,taj brate nije ovdje za ovog foruma.I dajte da ko ljudi komentiramo zbivanja a ne da se svako malo podbadamo ko kakvi idioti.Nećemo nikome ništa dobro donjet nego ljudi kulirajte i polagano.Veliki vam pozdrav svima i izbacit ćemo manchester(dat će bog).
|
|
|
|
|
|
#22384 | |
|
Registered User
![]() |
Quote:
Pa mene iritira milion i trista hiljada drugih stvari, ali nikada nikome rekao niti tražio da prestane da "pametuje" ili da mi kontrira ili da se po svaku cenu složi sa mnom.. tražio jesam razloge, objašnjenja, argumente ali to je valjda moje diskreciono pravo.. Ja nikoga od vas ne smatram lošim ili nepoželjnim.. polazim od činjenice da svi imamo isti interes.. pa u skladu sa tim se i ponašam Pa jel treba da pišem po nečijim željama da bi se oni smirili?? Jel strašno to što sam ponekad tražio neko obrazloženje u raspravi pa sam time prešao granicu pristojnog i provocirao? što sam rekao ensaru "hvala ti što si me nasmejao" ili to što sam nekome rekao da preuveličava stvar.. što sam nazvao navijače koji su zviždali Maldiniju na oproštaju kvazi navijačima.. jel to toliki problem? Strašno u svakom slučaju. Last edited by Efekat leptira; 13-02-2010 at 11:35. |
|
|
|
|
|
|
#22385 | |
|
Registered User
Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
![]() |
Quote:
Meni je puna ona stvar trenera koji kad dodju u jedan tim kazu: e treba mi taj, taj, taj i ako moze taj. Van Gaal, Mancini, Mourinho, Scolari, Ramos i ostale p.m. Pa majstore, nisam ja trazio savjetnika za kupovinu igraca, vec takticara koji ce ove momke slozit da igraju i postignu rezultate. E sad, Leonardo kad je dosao nije trazio ni jednog. Jer sta god je trazio bilo je odbijeno. Jel ti stvarno mislis, al iskreno, da bi Van Gaal nesto napravio sa ovom ekipom? Pa na nekim utakmica bi, al na vecini nebi. Ovo je NAJGORI sastav Milana u zadnji 10-15 godina. Imamo istrosene igrace, a omladina je 0 (cast Patu i Thiagu). I molim te lijepo, i na tog Dinha ste odma na pocetku sezone poceli dizat tenzije kako je to konjina kako ga treba prodat, Gourcouf je zakon.... e pa, taj trener, kojem ti j... sve po spisku, je sa nicim, sa nikakvom ekipom, pobijedio Marseille, i iznenadio Real. Leonardo debil koji nema karte. PA de mi matere ti reci sta je bilo u drugom poluvremenu u MAdridu? Okrenio je vezni red za 180 stepeni. Sta je bilo sa onom serijom pobijeda? Eto nas Seedorf ili Dinho nam ih donijeli. Aha, znas da jesu. Slusaj "strucnjak", stojim punim ponosom ispred Leonarda za ono sinoc. Svaka mu cast. Sta je sakrio, ne brini, sakrio je. Primjetit ces u utorak. I de malo procitaj moj post fino, kad kazem: Zvaka vidi ono sto i mi vidimo na tom DVD-u. Mogu si i ja uzet dvd pa opet necu nista znat. Jer ni jedna kamera ne snima sta se iza desava. Sta radi Thiago kad smo u fazi napada? Kako se krecu Klaas i Pato, kad se branimo na lijevoj strani? E upravo to je Zvaka htio da vidi. Imat cemo potpuno drugu sredinu protiv Manchestera, jer smo jednu varijantu ve potrosili na Inter, i shvatili da ne ide. Znaci bit ce nesto novo. Ja znam da Leonardo nije neki veliki strucnjak, al vjeruj mi, nije ni balavac. Preslusao sam mu pressku poslije Udinese, i fino je objasnio par stvari. Jer sada upravo imamo uigrana 21 igraca (Oddo, Zambrotta fale, Kala i Janku njih ne brojim). Sta ce biti u utorak ne znam, al znam da ce sigurno izvuci neku kartu iz rukava. I prije nego si ti dosao na forum, u decembru sam spominjao da je Zvaka velemajstor i da ce nas tek tako ubit. Ja ga se bojim, i znam da zna kako nam se suprostavit. Al vjerujem Leonardu, i uradio je pravu stvar protiv Udinesea. Zivi bili pa vidjeli. I samo da dodam, ja nemam nista protiv Dinha, on je "mago", i kada igra sa Patom to je divota za gledat, a nocna mora za protivnike. I jucer se Klaas pokazao da mora igrat protiv tvrde, pametne i brze odbrane Manchestera. Marco je slab u kretanju, al se zato moze nositi sa ovima. |
|
|
|
|
|
|
#22386 |
|
Registered User
![]() |
al eto, ti si strucnjak, ti ces mene demantovat, i navest kako sam ja izjavio vic godine, i da protiv manchestera mi imamo samo seedorfa, ronaldinha i nestu.
Pa ja, 11 igraca + 7 na klupi a samo su ova troica vazni. E moj leptire, eto tu vec sam mozes shvatit da nisi za trenera a niti za strucnjaka na televiziji. Jer opet ponavljam, ja sam sit oni "strucnjaka" koji vide samo jednog igraca na terenu. Ima i ostali 10 igraca. I zato sam ovako nabrijan od pocetka decembra. Jer mi pobijedimo par utakmica, Dinho-Pato-Boriello odigraju sjajno, i odma se nadignemo: bit cemo prvaci uzet cemo scudetto. Kakav boni scudetto. Pa tim ima 11 igraca, i nama samo 40% valja, a ovi ostali se moraju vec nekako nosit. Thiago povrijedjen, pa i nije nesto strasno. Iskreno, poslije zadnje dvije utakmice, ja bi radije Boneru. Jer kod one sanse Di Natalea, kad je Nesta ispao, Bonera je cijelo vrijeme trcao, i u trenutku kad je ovaj prosao NEstu i Didu, Bonera je nastavio sa njim i ometao ga. To je iskusan defanzivac, pametan, i ima snage da trci i prati. Zato tipam za odbranu: Bonera-Nesta. |
|
|
|
|
|
#22387 |
|
Registered User
![]() |
Ok, tvoje je puno pravo da misliš da je ovo najgori kadar u poslednjih 15 godina.. i ja nemam nameru da te uveravam u suprotno.. obrazlagao sam to ranije ali tu se naši pogledi razilaze.. u skladu sa tim, naravno da misliš da leo radi dobar i pristojan posao.. ja sam jasno nacrtao zbog čega ga smatram neznalicom u pravom smislu te reči
ne prepisuj meni da sam bilo šta pričao protiv Ronaldinha jer kao što znaš stacioniran sam ovde svega mesec dana ili možda manje što se tiče onoga u madridu.. nije on ništa okrenuo.. niti je menjao igrače ni postavku.. već su pirlo i sedorf okrenuli meč uz malu pomoć kasiljasa.. ali je zato okrenuo u meču protiv palerma.. kao što rekoh, poraz od 0 2.. promenio celokupnu koncepciju igre i stavio pata na klupu jer je jadnik mislio da se palermo dobija sa pola snage.. šta je uradio 2 puta u derbiju?.. isključivi krivac za minus 8 je upravo leo.. a nazvati tim u kome deluju abbiati, nesta, silva, ambrosini, pirlo, sedorf, ronaldinho, pato, huntelar, borriello prosečnim je za mene malo previše.. istrošenih igrača ima.. ali pirlo i rone sa svojih 30 nisu za staro gvožđe.. možda nisu u najboljim godinama ali su još dalje od najgorih tj od penzije.. a tek kad se uporede sa merdinim, jasno se da zaključiti da je upravo trener najveća razlika Dalje, kažeš "imat ćemo potpuno drugu sredinu protiv mančestera".. u kom smislu.. kad i sam prizivaš gatuza i flaminija.. ili možda misliš da ćemo menjati nešto u taktičkom ili formacijskom smislu.. i ponavljam bilo kakva priča o sakrivanju je za mene smešna.. a tvoje je da misliš da je on uspeo nešto da sakrije |
|
|
|
|
|
#22388 |
|
Registered User
Fave Players: Nesta ,Gourcuff,RIVERA,Kaka,Pato,MALDINI,Sheva
![]() |
eeeee dosta vise nemogu da vas trpim ajmo treba da storemo dobru atmosferu sada za utorak ajmo svi na forum i da diskutiramo duel sa Manju
ovako cemo da igramo --------------Abiati Abate-----Nesta----Silva-----Antonini ----------Pirlo------Ambrosini -------------Milan DNK ![]() --------------Slowwwemotions ![]() --------Pato----------Ronaldinjo -----------------?---------- ovakvu dilemu nismo imali ne pamtim.... neki postar nek mi pomogne Tipuem na Inzaghi |
|
|
|
|
|
#22389 | |
|
Registered User
![]() |
Quote:
Last edited by Efekat leptira; 13-02-2010 at 14:12. |
|
|
|
|
|
|
#22390 |
|
Registered User
Fave Players: Maldini(C),Rino, Pirlo, Nesta, Spahić, Barbar
![]() |
nek me pljune u usta ako si ti ikog ovdje nasmijao, meni lično dođe da plačem
![]() FORZA LEONARDO
|
|
|
|
#22391 |
|
Registered User
![]() |
Slušaj druže, ne znam zaista u čemu je tvoj problem, nisam se ja pravio vickast već sam se nasmejao zbog toga što je duco stavio 12 igrača i formaciju 4 3 1 3 što prema fudbalskim pravilima nije moguće.. dečko se zabrojao , mahinalno stavio, desi se i meni ali ne kapiram kome je tvoj post upućen
Ako je meni, a verujem da jeste onda si ti ispao poprilično glup jer moj post i nije nikoga trebao da nasmeje.. i u ovom slučaju ću zanemariti svaku političku korektnost.. i zato te najlepše, sa šlagom, molim da odjebeš od mene zauvek i da mi se ne obraćaš a pogotovo ne u tom tonu.. Ne bi bio problem da ti je ovo prvi put ali je očigledno da si me stavio na zub otkad sam došao na forum.. posle svakog mog posta sarkastično odgovaraš, nazivaš novu ekipu trulom i tražiš pametne postove a gluplje od tvojih još nisam čitao i zato još jednom.. odjebi od mene sa takvim seljačkim provokacijama.. Ne obraćam ti se, ne obraćaj mi se. ps. žao mi je što sam uzeo prostor na nešto što nije predmet ovog foruma ali ljudi verujte, morao sam ovako javno, iako sam imao pp opciju.. jer ovo je već prešlo svaku granicu. Last edited by Efekat leptira; 13-02-2010 at 14:29. |
|
|
|
|
|
#22392 |
|
Registered User
Fave Players: Nesta ,Gourcuff,RIVERA,Kaka,Pato,MALDINI,Sheva
![]() |
smirite tenziju sta vam je
a ovo za moj sastav mozda izglead ofanzivno ali na teren bi zelio da odigramo ovako postaveni 4 3 2 1 - piramida a pusti ti gatuzzo on je vise prestar i bez mozak( padna psihicki nie on vise onoj stari Devil mislim da jos izpocetka kad ni sa mu dali kapitensku traku on se zagubio u svemir. Ambro sve to dobro radi ali gatusso e jedini.......e zamalo sam zaboravio i abate da ga pohfalim moj omileni igrac do sada... ima li nekoju stranicu za najboli za ovu sezonu ako ima dajte link da glasam za Ignacio![]() |
|
|
|
|
|
#22393 |
|
Registered User
![]() |
Efekat drug, znam ja da ni ti, niti ja ne mozemo ocekivati VELIKE stvari od Leonarda. I tu se obojica slazemo. Prva mu je godina na klupi. Ima plus sto je izuzetno dobar skaut, pa moze presudit ko moze gdje kako odigrat. E sad ja vise vidim da on gleda buducnost, sto bi FM-ovci nazvali Potential Ability, nego sadasnjost igraca. Njegova taktika je 4-3-3 ili ti reci "calcio moderno". Za tako nesto ti trebaju brza i carobna 3 u napadu. E mi od tih 10 igraca imamo samo tu 3 i jednog u odbrani. Zato sam i rekao da imamo 40% ekipe. Jer ako dodas onda u klupu, onda mozes dodat Abiatti, Thiago, Pirlo. I to je to. Dalje nema. Ovi ostali su suveli, ono toplo - hladno. Mi nemamo sredinu, nasa 3 igraca ne odgovaraju profilu igraca za taj "3". I zato se on mora vadit na ostale nacine. Pazi, protiv Intera zadnju tekmu, smo mogli vidjet da je drugacija sredina. Tj. njihovo kretanje je bilo drugacije nego na ostalim tekmama. Znaci, protiv Manche ce isto biti neka "nova" sredina. Jer jos uvijek u ovoj sezoni nisam vidio jednu sjajnu nasu sredinu.
A sad o asovima u rukavu. Tekmu u Madridu cemo uzet drugo poluvrijeme. Jer je to sto je donijelo okret. Stovani gosp. Stimac, koji jedan po meni sjajan televizijski strucnjak za taktike, jer aposlutno tacno analizira utakmicu i greske, u tom mecu nije primjetio nesto, sto je Leo odma primjetio, i postavio se u drugom poluvremenu. To je Xabi. Sve akcije su kretale preko njega. Tada je gosp. Leo dao jedan precizan zadatak Seedorfu da bude uz Xabia, da ga cak prati i u wc ako treba, samo da ga pritisce i neda mu mira. Sta je to dovelo? Dovelo je da se Realova sredina izgubila, nisu mogli s lakocom izvuci lopte naprijed, jer je Ramos bio opterecen s Dinhom, a Marcelo s Patom. Radi tog pressinga genija #10 iza Seedorfa se stvarao veliki prostor, gdje je playmaker Pirlo mogao da radi svoje akrobacije. A svi znamo da tim igracima treba samo par metara prostora da izvuku onakav sut. Jednostavno, Leo je procitao Pellegrinia, zatvorio mu glavnog pocetnika ofanzivni akcija, stavio ih u razmisljanje da nadju drugi put da bi izveli napad, i brzim kontrama ih kaznjavao. Eto, to je za mene as u rukavu. Protiv Intera je sasvim druga prica. Da nije bilo Jankulovskog, da nije Ringhio dobio crveni, ne vjerujem da bi oni tek tako mogli zabit 4 gola. Druga tekma je opet posebna prica. Znaci, ima i Leo nekad feelinga sta treba uradit. A za Palermo, nisam tvog vidjenja, jer mislim da je nas Palermo procitao. Jer momci su stajali kompaktno i samo cekali brzu kontru. Jer smo spori nazad. E sad je to sredjeno s Abateom i Antoninijem. Ali ova dvoica nisu toliko iskusni. Zato kazem prijatelju, pusti Leonarda, i vjeruj mi da ce nesto vec smislit za tu sredinu. Imamo: Beckham, Pirlo, Flamini, Ambrosini, Seedorf, Ringhio, tj. 6 igraca za tu poziciju. I sve i jedan ce odigrat tekmu na visokom nivou. Sta ce Leonardo tu smislit, ne znam, al vjerujem u njega, i stojim iza svake njegove odluke. Kao sto je bilo sad protiv Udinezea sto nije izveo prvi sastav. Oddo i Zambro bi trebali biti spremni za mec. Znat ce se sve u ponedeljak ujutro. Jer tad je uigravanje taktike. |
|
|
|
|
|
#22394 |
|
Registered User
Fave Players: Maldini(C),Rino, Pirlo, Nesta, Spahić, Barbar
![]() |
neam ja šta pisat pametne postove kad je većina ostalih sranje ....
u zadnje vrijeme dobre postove pišu ovi makedonci, (pece4ever, duco), a standardno najlogičnije i najobjektivnije piše GEOF....ako tu dodamo mrkija, enisa, salea,mirzu... onda je to pisanje....a ja se u zadnje vrijeme zajebajem...imam pravo , @ gattuso mora da igra protiv manče, treba im neko kulturno sjeć akcije, a ambro je grublji od gatusa, on redovno žuti dobije...... Bekam, koliko god loš bio, moraće nastupit' protiv bivšeg tima, koliko god mi kalkulisali o tome...i koliko god ga leonardo ne želio u sastavu ...što se tiče dalje formacije, Leonardo je bolje od ikog upućen u stanje tima, i on će najbolje moguće postaviti formaciju ![]() ![]() FORZA MILAN
|
|
|
|
#22395 | |
|
Registered User
![]() |
Quote:
tako su swi pricali i protiw reala.. pa sam wideo ko je bio bolji..swako ima prawo na misljenje.. zar ne??
|
|
|
| Tags |
| balkan |
|
|