AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 23-02-2010, 06:20   #22786

_MaJi_tz

Registered User

_MaJi_tz's Avatar

Fave Players: Gennarinho Gattuso
_MaJi_tz is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ensar7 View Post
@maji, a sta mislis da mi njih pustimo da igraju? Ipak, brzi su, a mi nismo u mladim godinama da se mozemo ganjat sa njima cijelu utakmicu. Jer gledali smo ih protiv Bayerna, prejaki su sto se tice pokrivanja. Ima ih po cijelom terenu. I onda kad im se da prilika za kontru odma to iskoriste. Al haj, nije to moj problem, to nek Leonardo i Tassoti odluce.
Onienwu je dobar, 191cm i jak. Podsjeca me na Stama. Eh, ako krene putem tog gromaznog odbrambenog zida, onda ce to biti ogroman plus za nas. Jer onda se pitam koji ce nam djavo Vidic, kad imamo Nesta, Thiago, Bonera, Onienwu, Albertazzi. Onienwua obavezno zadrzat.
A Mou je s pravom dobio kaznu. Sta ima pokazivat lisice sudijama. Kretencino jedna, sto to ne pokazes u Premiershipu? A da, ko to je ozbiljna liga, a mi smo fuseri.
Ne znam, brate gledajuci ovu utakmicu protiv Barija i jos par cini mi se samo kad mi imamo loptu vise u posjedu da nam to godi,ja mislim da su taktici odigrali mozda i najbolju tekmu do sad jer Bari je u svim utakmicama kuci dominirao protiv bilo koga...ovi iz fiorentine su mladi brzi poletni ako im pustimo sredinu terena nadrljali smo...kao i vecina tekmi do sad od nase veze ce zavisiti sve...rotiv Bayerna su takticki odigrali skoro pa savresenu tekmu tu kapa dole Prandelliju...oba stopera su im visoki pa nisam siguran koliko ce proci nabacivanja na Borriella...mislim da bi opet trebali ono raditi kao protiv Barija izvrsit pritisak na njihove stopere i vezu da sporije iznose loptu znaci onaj presing ali pozicioni...jer njihove obje strane u napadu Jovetic i Marchionni pa i Vargas su strasno opasni bojim se samo da se oni ne razigraju na nase bekove...bice dobar duel Dinha i Di Silvestra....i Fiorentina se namucila protiv Livorna dobro su guzice poderali da dobiju i okrenu tekmu...
Onewyu je imo stvarno veliku nesrecu sa povredom...meni nesto ce biti zao ako ga otjeraju a nije imo sansu da se pokaze...on je 82 god...bas je pravo jak i nekako za klupe za 3, 4 stopera je meni dobar...jer tesko je sad nac nekog stopera dobrog koji ce sjediti na klupi...A ovo za Vidica, ja mislim da je to samo u slucaju da Nesta ne bude ok...jer kako je krenulo pitanje je kako ce on igrati tempo vikend-srijeda...Ja bi opet to sam i prije pisao iskljucivo mladog stopera doveo,tu je problem sto takvi ne zele na klupi....
Mou je pravi majmun ispao kao da je njegova liga...njemu je bitno da se svijet vrti oko njega i on je presretan...sudije su najavile strajk i da nece suditi tekme Interu ako se ne promjeni...cak ga je i legenda Intera Giuseppe Bergomi napao i rekao da ono sto je radio steti klubu i svemu...ali njega ocigledno boli on je veci od kluba...to samo u Interu moze...
A Carlo je dolio ulje na vatru i rekao da cijela Italija navija za Chelski u srijedu

... 110 anni di storia, combatti per la gloria ...

Andriy Shevchenko - July 1, 1999 - May 26, 2006
_MaJi_tz is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2010, 06:52   #22787

geoff

Registered User

geoff's Avatar

geoff is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by gatara View Post
http://www.njuskalo.hr/sportska-opre...n-oglas-975458

ako nekoga zanima molio bi da mi se javi jer ja stvarno neznam sta da radim sa dresom tj mislim da bi vise usrecio pravog milaneza nego mene obicnog navijaca Milana.. HVALA
Malo si pretjerao s cijenom, za te pare odem iz vinkovaca na san siro gledat milan u lp
geoff is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2010, 07:01   #22788

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
ensar7 is on a distinguished road
necu da se motam oko tog dresa, al onako: zar ti nije bolje da ga postavis na e-bay? Tamo sigurno mozes dobiti trazenu cijenu, a 100% i vise. Jer ce se javit oni ludjaci koji su stvarno voljni prosut para za takav dres. Jer, i tamo ces sigurno naci "prave rossonere" al stvar je u tome sto oni imaju veci dzep i mogu si to priustit.
1. place wish, 1. place & Ch. League dream!
ensar7 is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2010, 07:11   #22789

gatara

Registered User

gatara is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by geoff View Post
Malo si pretjerao s cijenom, za te pare odem iz vinkovaca na san siro gledat milan u lp
Gle nemozes tako gledat,ako ces tako za 1000kn kupis mobitel i pricas na njega,za te novce kupis brdo raznih stvari ali ovo prodajem pravom milanisti koji ce to imati cjeli zivot a ne samo 1utakmicu!inace koliko bi dao za dres ako vec toliko znas?inace samo dres milana bez imena i broja dodje 500kn a ovo je sa 16potpisa dakle ovo nije neka kineska kopija dresa nego je dres original kao i potpisi,vidim da si iz vinkulje pa dodji do os da vidis uzivo dres a ne ovako preko slika.pozdrav iz Osijeka!
gatara is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2010, 07:15   #22790

gatara

Registered User

gatara is on a distinguished road
Quote:
necu da se motam oko tog dresa, al onako: zar ti nije bolje da ga postavis na e-bay? Tamo sigurno mozes dobiti trazenu cijenu, a 100% i vise. Jer ce se javit oni ludjaci koji su stvarno voljni prosut para za takav dres. Jer, i tamo ces sigurno naci "prave rossonere" al stvar je u tome sto oni imaju veci dzep i mogu si to priustit.
Znam da ali hrvatska nema pay pal mogucnost primanja novca nego bi mi lova sjedila na pay palu i onda bi to morao tamo trositi a puno je novaca da mi sjedi na kartici.hvala na savijetu!
gatara is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2010, 07:28   #22791

geoff

Registered User

geoff's Avatar

geoff is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by gatara View Post
Gle nemozes tako gledat,ako ces tako za 1000kn kupis mobitel i pricas na njega,za te novce kupis brdo raznih stvari ali ovo prodajem pravom milanisti koji ce to imati cjeli zivot a ne samo 1utakmicu!inace koliko bi dao za dres ako vec toliko znas?inace samo dres milana bez imena i broja dodje 500kn a ovo je sa 16potpisa dakle ovo nije neka kineska kopija dresa nego je dres original kao i potpisi,vidim da si iz vinkulje pa dodji do os da vidis uzivo dres a ne ovako preko slika.pozdrav iz Osijeka!
Nisam ja iz vinkovaca, hehe, ali znam da polet od tamo organizira odlaske na ligu prvaka. Sve to stoji sto si napisao, zelim ti srecu da ga prodas za sto vece pare, kupio bih ga i ja odmah, ali malo mi puno trenutno
geoff is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2010, 08:45   #22792

rinogattuso

Registered User

rinogattuso's Avatar

Fave Players: Rino,Ricky,Sandro & Pirlo
rinogattuso is an unknown quantity at this point
Seedorf ima problema sa ozljedom kuka koju je zadobio nakon CL-a! navodno bi trebao ici par dana u Juznu Ameriku (kao Pato) da pokusa sanirati ozljedu sto prije jer toplije vrijeme puno bolje utice nego trenutna zima u evropi na taj vid ozljede.

@maji-termin odigravanja zaostale tekme sa Violama je poznat 2 mjeseca,to svi znamo jednostavno nema tu sta spekulirati! moja strategija je napast najacim snagama a u onih 9-10 dana izmedju Atalante i Rome sto bolje regenrirati pojedine igrace i neke odmoriti za MUFC! Nama je ova tekma strasno bitna,Inter je u banani nekoliko igraca kaznjeno kao i Murinho jos sto je bitno u ovih 14 tekmi mislim da 2 tekme vise igramo na San Siru od Merde.
Old 23-02-2010, 10:19   #22793

mugello

Registered User

mugello is on a distinguished road
"Leonardo je prvi čovjek koji se suprotstavio Berlusconiju"
mugello is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2010, 10:20   #22794

mugello

Registered User

mugello is on a distinguished road
"Leonardo je prvi čovjek koji se suprotstavio Berlusconiju"

"NITKO se iz premijerova okruženja, od njegovih ministara pa do vodećih ljudi AC Milana, nikad nije imao petlju suprotstaviti Berlusconiju. Do Leonarda".

Zaključak je to komentara objavljenog na talijanskom Sky Sportu. Svi ostali talijanski mediji također slave javni istup trenera Milanovih nogometaša Leonarda Nascimenta de Arauja, koji je stao u obranu sebe samoga i svoje momčadi nakon što je jednu od njemu svojstvenih, uobičajenih kritika igračima i stručnom vodstvu kluba uputio talijanski premijer i vlasnik AC Milana Silvio Berlusconi.

Iznerviran domaćim porazom od Manchester Uniteda Berlusconi je optužio mladog trenera da igračima nije dao igrati. Leonardo mu je poručio da "ukoliko to predsjednik želi, on smjesta može otići iz kluba".

"Leonardo bi trebao osnovati vlastitu političku stranku pod nazivom Slobodna klupa. Svaka čast, Leonardo, tvojoj osobnosti i bravo zbog lekcije o dostojanstvu kakvu dugo nismo vidjeli", napisao je kolumnist La Republicce Massimo Mauro istaknuvši sarkastično da je simbolično što je najhrabrija reakcija na Berlusconijevu samovolju došla iz miljea od kojeg se to najmanje očekivalo: iz svlačionice njegova vlastitog kluba.

"Umjesto da kritizira svog trenera, mogao bi Berlusconi usporediti koga je proteklih godina kupovao on, a koga konkurencija u Italiji pa bi mu onda štošta bilo jasnije", navodi komentator Skya. Ostarjelu i onemoćalu momčad od koje je ruke prošlog ljeta digao Carlo Ancelotti otišavši u Chelsea neiskusni je Brazilac uzdignuo daleko iznad njezinih realnih mogućnosti, a iz "mrtvih" je uspio vratiti i nekad najboljeg nogometaša svijeta, 30-godišnjeg Brazilca Ronaldinha.
mugello is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2010, 10:24   #22795

DUCO

Registered User

DUCO's Avatar

Fave Players: Nesta ,Gourcuff,RIVERA,Kaka,Pato,MALDINI,Sheva
DUCO is on a distinguished road
http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos..._7196049_n.jpg

GAME OVER
DUCO is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2010, 10:25   #22796

Efekat leptira

Registered User

Efekat leptira's Avatar

Fave Players: Savićević, Maldini, Serginho, Ambrosini
Efekat leptira is on a distinguished road
Quote:
@maji, a sta mislis da mi njih pustimo da igraju? Ipak, brzi su, a mi nismo u mladim godinama da se mozemo ganjat sa njima cijelu utakmicu. Jer gledali smo ih protiv Bayerna, prejaki su sto se tice pokrivanja. Ima ih po cijelom terenu. I onda kad im se da prilika za kontru odma to iskoriste. Al haj, nije to moj problem, to nek Leonardo i Tassoti odluce.
Onienwu je dobar, 191cm i jak. Podsjeca me na Stama. Eh, ako krene putem tog gromaznog odbrambenog zida, onda ce to biti ogroman plus za nas. Jer onda se pitam koji ce nam djavo Vidic, kad imamo Nesta, Thiago, Bonera, Onienwu, Albertazzi. Onienwua obavezno zadrzat.
A Mou je s pravom dobio kaznu. Sta ima pokazivat lisice sudijama. Kretencino jedna, sto to ne pokazes u Premiershipu? A da, ko to je ozbiljna liga, a mi smo fuseri.
Apsolutno se slažem. Ponoviti onakav tempo iz barija je prvenstveno nemoguće zbog akumuliranog umora, a kao drugo igramo protiv tima koji neće stajati sa 11 igrača iza lopte kao bari. Oni igraju bez nekog velikog pritiska, previše su bodova do sad prosuli i platili ceh igranja u ligi šampiona da bi se sad čuvali i parkirali bus ispred gola, kao u minhenu

Zbog toga, delim mišljenje sa ensarom, da bi im trebalo svesno prepustiti određen prostor, da mogu da otvore i naprave zalet u zid.. i jednostavno ih uhvatiti na spavanju bar jedanput u prvih 45 minuta.. par bekova će nadam se ponovo biti kombinacija ofanzivan-defanzivan.. samo što bi po mom mišljenju, mogao da krene sa bonera RB i marek LB, prvenstveno zbgo podrške Magiji.. a što da ne pokuša i sa abateom na mestu gatuza.. ako već nema sedorfa, flaminija.. i ako buldog već ima prednost u odnosu na dejvida (po meni najbolje rešenje).. šta vi mislite?

Bilo bi dobro kad bi pirlo do 60. minute imao par upotrebljivih dubinskih jer je posle sat vremena totalno neupotrebljiv i poslednjih pola sata ambrosini trči i za sebe i za njega, a leo bi pre igrao bez golmana nego bez pirla, kreten.. od kapitena očekujem da se pokida, i da bude ponovo među 3 najistaknutija pojedinca, samo takav ambrosini može da garantuje čvrstinu odbrane u kojoj se nesta ponaša kao nezreli petlić.. sva sreća pa silva i abbiati kidaju.. a ako posle 45 min ne bude prednosti.. II poluvreme, druga taktika.. ubacivanje drugog ofanzivnog beka, ofanzivnijeg veznog i huntelara ukoliko marco zakaže..

U narednih 5 utakmica po mojoj računici imamo pravo na jedan remi (ili sutra ili u rimu) uz uslov da govna ne pobede na Frijuliju u nedelju.. iz toga sledi da apsolutno svaki meč mora da se ide na pobedu, ali protiv rome i fiorentine ne po svaku cenu.. u svakom slučaju, očekujem lakšu pobedu nego u nedelju..

A što se tiče Onjevua.. ni pod razno ga ne smemo pustiti.. uostalom, on je još uvek „neocenjen“ a naš kadar, pogotovo na toj poziciji je deficitaran.. od njega očekujem mnogo, prvenstveno u sledećoj sezoni.
Efekat leptira is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2010, 11:03   #22797

rinogattuso

Registered User

rinogattuso's Avatar

@Efekat leptira-Flamini je pozvan za sutra i mozda bude u stastavu samo na kojoj poziciji ne znam bas (Pirlo ili Ambrosini),Gattuso po meni treba da igra i sutra,trkacki se dosta popravio kao i kondiciono. Ma nasi ce sutra napasti ja sam uvjeren,paziti se Vargasa i Jovetica,Gila je opet na onom nivo kao iz Milana-0! Lako ce Silva snjim.

Oddo je na raspolaganju Leo vec 10-tak dana tako da mozemo ocekivati njegovu minutazu vec sutra ili u nedelju! A sto se tice Abatea u veznom redu ja sam prije za Jankulovskog na LM-u da bude ispomoc Dinhu i ujedno ga rastereti.

Mislim da Nestu ne opravdnao napadas ove godine je kljucan igrac,sada sto mjeris njegove odigrane 23 tekme po ovim zadnjim to je tvoj problem ali mislim da Nesta ima jako puno kredita kod svih navijaca Milana. Cinjenica je da je uzdrman pa covjek je majka mu stara od krvi i mesa..

Kako je Leo danas hvalio Boneru na presici ne bi me cudilo da opet krene snjim na ljevoj strani ali vidjecemo.
Old 23-02-2010, 11:20   #22798

Efekat leptira

Registered User

Efekat leptira's Avatar

Fave Players: Savićević, Maldini, Serginho, Ambrosini
Efekat leptira is on a distinguished road
Da se razumemo, Nesta je za mene najbolji defanzivac koga su moje oči ikada videle, sinonim za odbranu, i ako neko ima pravo na loš dan i kredit, to je on.. ja samo zameram to što se on šteka u pravom smislu te reči poslednjih par utakmica.. on ne igra loše, daleko od toga.. već je na putu da preuzme onu odvratnu osobinu koju pirlo već dugo vremena nosi.. izostanak žara, htenja i prebacivanje dela obaveza na saigrača.. to je jako gadno i tužno..

A ja nisam ni sumnjao da će "rinogattuso" reći da njegov pulen treba da bude u postavi.. ali mi nije jasno koga vidiš u veznom redu, spominješ i flaminija i jankulovskog.. pa ko će onda biti na klupi? neće valjda pirlo i ambrosini?? a đenaro sa flaminijem i jankulovskim da deluje, protiv fiorentine.. u gostima.. mora da se šališ.. uostalom ko će onda igrati levog beka.. favali??

.................................fascio............................

bonera............nesta...............TS...............janku

................................pirlo.............................
...............................................ambrosini..............

....pato.......................marco.....................rone

ja kapiram da je ovo najnormalniji odabri uz mogućnost kombinatorike u vezi bekova, ali moje mišljenje je da bi oddo trebalo da dobije punih 90min u nedelju u "opuštenom" meču protiv najlošijeg tima u kalču.. a ne sad da se baca u vatru.. jedino se postavlja pitanje ko će trčati uz kapitena.. gatuzo, bekam ili flamini?
Efekat leptira is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2010, 11:27   #22799

rinogattuso

Registered User

rinogattuso's Avatar

Jesi ti citao presicu Lea! Pa dobro odbrana ce biti 99% takva kakvom si je napisao ali ja sam stavio Mareka u vezu isto kao i ti Abatea u pedhodnom postu,nikakva filozofija nije tu u mene!

Tamo gdje ti je praznina Gattuso 70%,Becks 20% i Abate 10%!

Cek jel ti stvarno mislis da je Atalanta najlosija ekipa u Italiji??
Old 23-02-2010, 11:31   #22800

MEMO

Registered User

MEMO's Avatar

Fave Players: maldini,batistuta,tiago silva
MEMO is on a distinguished road
ne tako dobre vijesti za nas.izgleda da se nesta vraca u reprezentaciju,lippi ce ga zvati,a nesta bi mogao prihvatiti.to nimalo nije dobro.uz sve te njegove oscilacije s ozljedama i godine koje ima na ledjima,mislim da bi ga ovo dotuklo.i ne bi davao maksimum za nas.ja mislim da bi on trebao zahvaliti se lippiju i koliko god poziv na svjetsko prvenstvo zvuci dobro,on ne bi smio odazvati se.u pitanju je njegovo zdravlje.moja procjena je da ako se vrati u repku da mu je karijera gotova za godinu dana.
MEMO is offline   Reply With Quote

Tags
balkan

Posting Rules