AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 24-03-2010, 18:15   #23671

DUCO

Registered User

DUCO's Avatar

Fave Players: Nesta ,Gourcuff,RIVERA,Kaka,Pato,MALDINI,Sheva
DUCO is on a distinguished road
stigao je projlece vreme je svi da se razbudime
ciao skudeto
No money no Party

GAME OVER
DUCO is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2010, 18:45   #23672

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
ensar7 is on a distinguished road
Zasto prle?
Pa meni je bas drago radi ovog poraza. Jer htio sam pobijedu, i trudio sam se da gledam na pobijedu, al tamo negdje, poslije ulazska "Garinchea" poceo sam da shvatam da mi ne mozemo do te pobijede. Da je to nepravedno. I onda primimo pogodat, i kazem si: neka smo ga primili. Nije Parma zasluzila da pobijedi, ali nismo ni mi zasluzili da ista dobijemo. Jer: taktika je od pocetka pogresna. Kad je to Seedorf igrao desno krilo? Nemoj pametovat Leo. Mjesto da stavi Seedorfa u sredinu, Flaminia mjesto Ambra (odmor) i Pirla pored, ne on ponovo "izmislja" pozicije. Onda onaj cirkusant i dalje svoje pokusava, al haj sta ces mu. Napad opet isto: sami Boriello koji se bori sa 3 odbrambena. A Zambro je svoje odigrao. Pa on vise ne moze u Serie B igrat, a kamoli u ekipi koja se bori za titulu. A onda izmjene: uvodjenje Garincha mjesto Boriella. E moj Leo, pa Parma se povukla a ti i dalje svoju filozofiju napadac mijenja napadaca... Ma neda mi se uopce pricat. Sta imam analizirat, svi ste vidjeli na sta je to licilo. Na sve ali samo ne na ekipu koja slijedece godine treba igrat u Ch. League. Al dobro je. Jer sad sam siguran da Dzeko dolazi jer ova troica u klubu su tezi papci. U sredini ce biti isto kupljen igrac, a bekovi takodjer novi. Neka. Uostalom, sad mi je lakse. Ne trebam se djabe nadat nekom scudettu, mogu na miru da racunam koliko utakmica jos moramo pobijedit da ne izgubimo prednost od 10 bodova.
A slijedeca tekma, vec sam mislio napokon cemo pokusat nesto novo, pa sam se sjetio Mancinia, tako da ce biti opet isti sistem, samo sto ce Mancini igrat mjesto cirkusanta, a vjerovatno AdiYou na desnom krilu. Barem se nadam. A Pippo i Seedorf bi mogli na raznosenje flasa za vodu. Jer su motivatori, nista vise.
Garinche... hahaha moj Garinche, predribla ti i jednog, i drugog branica, i golmana si htio, al si na kraju i samog sebe predriblo. Sta reci... Garinche, moj Garinche...
1. place wish, 1. place & Ch. League dream!

Last edited by ensar7; 24-03-2010 at 18:48.
ensar7 is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2010, 19:21   #23673

MIRZA

Moderator

MIRZA's Avatar

Fave Players: Pirlo,Sheva,Topic, Kaladze, Papac, Salihovic
MIRZA is on a distinguished road
ponavljam se kao pokvarena ploča, s ovakvim igračima i nemožemo ništa bolje očekivati..

za nadati se samo da će uprava konačno progledati, ali šanse za to su nikakve, jednostavno nemaju interesa za Milan i to je to...
Old 24-03-2010, 23:40   #23674

milanista mosta

Registered User

milanista mosta's Avatar

Fave Players: Kaka
milanista mosta is on a distinguished road
Forza Inter! Mario Merda!!!
milanista mosta is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2010, 02:55   #23675

Stam

Registered User

Stam is on a distinguished road
A bome je i meni dosta ove blamaže da gledam,gledam utakmice preko neta svako malo mi izbaci patim se ko i
Isus Krist i onda si mislim ma el ti je sila se zajebavat ovako.Što kažete pogledat sažetak i dokurca!
Stam is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2010, 03:26   #23676

Stam

Registered User

Stam is on a distinguished road
E moj Abiati sad sam gledo sažetke jebote dodo mu je ko da je htjeo da dadu gol!
Stam is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2010, 05:27   #23677

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Nedelja, nova tekma, novi zadatak, ali i novi takticki preokret. Dinho nije na raspolaganju, pa se postavlja mogucnost da se isproba nesto novo. Po mom misljenju postoje 2 sistema: klasicni 4-4-2 ili 4-3-1-2 (Mourinho)
Klasicni 4-4-2:
Po svemu sudeci na bokove je sigurno Abate - Antonini, jer su pokazali da su pouzdaniji od penzionera Oddo & Zambro. Centar ostaje na Thiago i Favalli.
Problem je sredina i napad. Nema Dinha, nema Pirla. Na desnu krilo bi igrao Mancini, a na lijevo krilo se vraca Jankulovski, sto i jest njegova prirodna pozicija. Sredina Ambro & Flamini. U napadu napokon 2 napadaca i to: Boriello i Huntelaar, a Garinche nek ceka drugo poluvrijeme za dribljanje u petercu.
Eh sad, ako uzmemo Mancinia na desnoj strani, onda je Abate tu visak. Jer bek nema sta radit u napadu, pa tu moze Oddo ili Zambro odigrat. Ili pak, stavit Mancinia lijevo, a Abate stavit na svoju poziciju koju je igrao u Torinu a iza njega iskusnog Odda.
Mourinhov 4-3-1-2
Po meni, ovo bi bilo najbolje rijesenje. Nema nabacivanja, vec sve kroz sredinu. Zadnja linija se zna, a u sredini bi imali mjesta Ambro,Flamini i Ringhio. Seedorf bi napokon dobio svoju poziciju, iza dva napadaca, a Boriello i Klaas slobodu kretanja. Zasto tipam na ovu taktiku? Ambrosini - Flamini - Ringhio su iskuni pa bi dali sigurnosti na prostoru ispred odbrane. To bi znacilo da bekovi moraju biti Abate i Antonini jer ce ucestovat u napadima. Seedorf napokon ima svoj prostor, ne treba se puno vracat, moze na miru da pregleda situaciju i nadje najbolji pas. Klaas i Marco, napokon imaju samo po jednog flastera na sebi, sto znaci puno kretanja i opasniji napad. Vezni red Flamini ucestvuje u fazi napada, Ringhio ostaje sa Ambrom u liniji radi pokrivanja prostora.
Ako pak ne bude islo, ili se neko iz veznog umori, ulazi Mancini i mijenjas na standardni 4-4-2.

Al, mogu ja pricat sta god hocu, kad znam da nece biti ni A ni B. Vec ce nas strucnjak opet stavit svoju klasicnu 4-3-3 sa jednim napadacem i nekom novom igracu izmisljat pozicije. Al haj, daleko je nedelja. Imamo jedinstvenu priliku da pokusamo nesto novo jer nema Dinha. Da li ce tako bit...

Last edited by ensar7; 25-03-2010 at 05:30.
Old 25-03-2010, 07:50   #23678

adis

Registered User

adis's Avatar

Fave Players: Maldini,Gattuso,Inzaghi
adis is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by MIRZA View Post
ponavljam se kao pokvarena ploča, s ovakvim igračima i nemožemo ništa bolje očekivati..

za nadati se samo da će uprava konačno progledati, ali šanse za to su nikakve, jednostavno nemaju interesa za Milan i to je to...
upravi je izgleda vaznije prodati sto vise dresova
i skupit sto vise fanova u kini, nego imati kvalitetnu ekipu,
koja ce se boriti za titulu.
adis is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2010, 09:52   #23679

geoff

Registered User

geoff's Avatar

geoff is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ensar7 View Post
Nedelja, nova tekma, novi zadatak, ali i novi takticki preokret. Dinho nije na raspolaganju, pa se postavlja mogucnost da se isproba nesto novo. Po mom misljenju postoje 2 sistema: klasicni 4-4-2 ili 4-3-1-2 (Mourinho)
Klasicni 4-4-2:
Po svemu sudeci na bokove je sigurno Abate - Antonini, jer su pokazali da su pouzdaniji od penzionera Oddo & Zambro. Centar ostaje na Thiago i Favalli.
Problem je sredina i napad. Nema Dinha, nema Pirla. Na desnu krilo bi igrao Mancini, a na lijevo krilo se vraca Jankulovski, sto i jest njegova prirodna pozicija. Sredina Ambro & Flamini. U napadu napokon 2 napadaca i to: Boriello i Huntelaar, a Garinche nek ceka drugo poluvrijeme za dribljanje u petercu.
Eh sad, ako uzmemo Mancinia na desnoj strani, onda je Abate tu visak. Jer bek nema sta radit u napadu, pa tu moze Oddo ili Zambro odigrat. Ili pak, stavit Mancinia lijevo, a Abate stavit na svoju poziciju koju je igrao u Torinu a iza njega iskusnog Odda.
Mourinhov 4-3-1-2
Po meni, ovo bi bilo najbolje rijesenje. Nema nabacivanja, vec sve kroz sredinu. Zadnja linija se zna, a u sredini bi imali mjesta Ambro,Flamini i Ringhio. Seedorf bi napokon dobio svoju poziciju, iza dva napadaca, a Boriello i Klaas slobodu kretanja. Zasto tipam na ovu taktiku? Ambrosini - Flamini - Ringhio su iskuni pa bi dali sigurnosti na prostoru ispred odbrane. To bi znacilo da bekovi moraju biti Abate i Antonini jer ce ucestovat u napadima. Seedorf napokon ima svoj prostor, ne treba se puno vracat, moze na miru da pregleda situaciju i nadje najbolji pas. Klaas i Marco, napokon imaju samo po jednog flastera na sebi, sto znaci puno kretanja i opasniji napad. Vezni red Flamini ucestvuje u fazi napada, Ringhio ostaje sa Ambrom u liniji radi pokrivanja prostora.
Ako pak ne bude islo, ili se neko iz veznog umori, ulazi Mancini i mijenjas na standardni 4-4-2.

Al, mogu ja pricat sta god hocu, kad znam da nece biti ni A ni B. Vec ce nas strucnjak opet stavit svoju klasicnu 4-3-3 sa jednim napadacem i nekom novom igracu izmisljat pozicije. Al haj, daleko je nedelja. Imamo jedinstvenu priliku da pokusamo nesto novo jer nema Dinha. Da li ce tako bit...
Ensare, sa svime se slazem, osim sa gattusom. Ja sam sinoc gledao prvo poluvrijeme protiv parme i on nije postojao na terenu. Nikad nije nista znao prema naprijed, ali ga sada vise nema niti u obrani. On vise ne moze igrati za milan, koliko god to tesko zvucalo i meni kao osobitom postovatelju svega sto je ucinio za milan. A puno je ucinio. Neka mu dignu spomenika, ali nek ga klone dalje od sastava, jel on na terenu ne postoji
geoff is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2010, 13:39   #23680

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Quote:
Originally Posted by geoff View Post
Ensare, sa svime se slazem, osim sa gattusom. Ja sam sinoc gledao prvo poluvrijeme protiv parme i on nije postojao na terenu. Nikad nije nista znao prema naprijed, ali ga sada vise nema niti u obrani. On vise ne moze igrati za milan, koliko god to tesko zvucalo i meni kao osobitom postovatelju svega sto je ucinio za milan. A puno je ucinio. Neka mu dignu spomenika, ali nek ga klone dalje od sastava, jel on na terenu ne postoji
al koga u sredinu umjesto njega?
Old 25-03-2010, 15:12   #23681

prle

Registered User

prle's Avatar

prle is on a distinguished road
Izgleda da je Yepes nas, ugovor 900.000 eura po sezoni.............
Old 25-03-2010, 15:24   #23682

meskalin

Registered User

meskalin's Avatar

Fave Players: Van Basten, Boban, Rui Costa, Gullit, Inzaghi,Weah
meskalin is on a distinguished road
evo doveli smo 34 godisnjaka Jepesa u klub koji ce moci nastupati iduce godine za nas s impresivnih 35 godina juhuuuuuuu forza Milan
meskalin is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2010, 15:40   #23683

adis

Registered User

adis's Avatar

Fave Players: Maldini,Gattuso,Inzaghi
adis is on a distinguished road
toooo
podmladjujemo ekipu, ima "samo" 34
bitno je to da je free transfer, da se berlusconi ne trosi
adis is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2010, 16:18   #23684

prle

Registered User

prle's Avatar

prle is on a distinguished road
Kakav lucidan potez Galliania.........
Old 25-03-2010, 16:21   #23685

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

jbg. covjek i za ti svojih 34 godine, trenutno bolje cuva protivnicke napadace nego nasa kolonija odbrambeni. Po meni, poslije Thiaga i Neste, on ce biti najbolji od ostali. Znaci, imamo covjeka za klupe i hitni slucajeva (kao sto je sad primjer), a to vodi da: Onienwu, Favalli i Kaladze 100% napustaju klub na kraju sezone. Prvi prodan, drugi kraj ugovora, treci prodan.
Dobar potez. Jer ponavljam, covjek sa svoji 34 godine pruza sjajne partije, siguran, nije kreten ala Kaladze, ima duplo vise snage i pameti od Favallia, i ne sjecam se kad se zadnji put povrijedio.

Tags
balkan

Posting Rules