![]() |
|
|
#23986 |
|
Registered User
Fave Players: Weah, Van Basten, Savicevic, Kaka
![]() |
Galliani: Okrećemo se mladima
A isti dan se pokrece prica kako mole Maldinia da odigra do kraja sezone i tako poveca sanse za osvajanje Scudetta. Pa ko koga ovdje u zdrav mozak!? Izgleda da su djedice skroz posenilile, ne znaju vise ni sta rade ni sta pricaju... |
|
|
|
|
|
#23987 |
|
Registered User
![]() |
Milan u problemima: Odlazi Pato
Naime, Corriere navodi da je Milan spreman nakon Kake žrtvovati još jednu brazilsku zvijezdu. Riječ je o mladom napadaču Patu, za kojeg su zainteresovani Chelsea i Real Madrid. Corriere navodi da je Milan postavio cijenu Pata od 55 miliona eura. Chelsea je spreman ponuditi štopera tima Ivanovića, uz određeni dio novca naravno, dok je Real spreman u Milan poslati Franzuca Benzemu, takođe uz finansijski dodatak. Odlazak Pata uglavnom je prouzrokovan finansijskim razlozima. Milan će zatvoriti ovu godinu gubitkom od čak 68.7 miliona eura. U Milanu su takođe spremni skratiti plate igračima. To je takođe prouzlokovalo brojne špekulacije o odlascima igrača kao što su Ronaldinho i Pirlo. |
|
|
|
|
|
#23988 |
|
Registered User
![]() |
Ovo za Pata uopce ne mora biti losa stvar. Nek ga daju realu za Benzemu i 30 mil., to bi ovi ludjaci sigurno platili, i tih 30 + huntelaar za Dzeku. I imamo sljedece sezone najbolji napad na svijetu, Dzeko i Benzema i mirni smo 10 godina. Ja bi to odmah potpisao.
|
|
|
|
|
|
#23989 |
|
Registered User
Fave Players: Maldini,Baresi,Van Basten,Weah,Nesta,Kaka',Dinho..
![]() |
Da to stoji, ali nama je FRKA na svakoj poziciji u klupz, dzaba nam Dzeko i Benzema kad im nema ko dati loptu, kad nema ko trcati po loptu, kad nema ko braniti loptu,... mislim nama treba BUDIMO REALNI 200 mil da napravimo kakav takav tim a ove šeprtavce otjerat, penzionisat ili sta vec...
|
|
|
#23990 |
|
Registered User
Fave Players: Van Basten, Boban, Rui Costa, Gullit, Inzaghi,Weah
![]() |
'Kada sam odlazio iz Rome, rekao sam da niti jedan trener u Italiji ne može trajati duže od četiri sezone u istom klubu. U petoj sezoni vas igrači, jednostavno, više ne prate', objasnio je engleski izbornik.
najbolje objasnjeno do sada sto se tice trenera... |
|
|
|
|
|
#23991 | |
|
Registered User
![]() |
Quote:
Ali i da mjenjanu pata za benzemu i kes, onda bi galliani reko da nam vise ne traba napadac jel imamo benzemu i dzeko otpada |
|
|
|
|
|
|
#23992 |
|
Registered User
Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
![]() |
Sta ti vrijede Dzeko i Benzema, kad imas Ronaldinha u timu koji ne dopusta da se igra sa 2 napadaca? Sve dok je Ronaldinho u prvoj 11-ci mi necemo igrat normalnu taktiku sa 2 spica. Uostalom, izgleda da su mu ponudili produzenje ugovora i to smanjenje place za 50%, sa 8 mil.€ na 4mil.€ i tako isto i ostalim u klubu. Donesena je nova granica za visinu ugovora, po kojom max. cijena koju pojedinac moze imat je 4mil.€godisnje. Navodno Dzeko trazi 5mil.€, usto cisto sumnjam, jer smo mi vec dogovorili ugovor sa njim proslog ljeta. Vjerovatno ce biti ista stvar kao sa CR7 Man Utd - Real, dogovoreno je da ga moraju kupit slijedece ljeto. Tako mislim da je i Milan napravio sa Wolfsburgom ostavivsi ga jednu godinu u Wolfsburgu i 100% kupnjom slijedece ljeto. Odlazak Pata je greska. Barem po meni. Jer je decko mlad i moze puno toga doprinijet ako mu se dopusti da igra kao "napadac", a najbolji partner bi mu bio Dzeko. Najbolje rijesenje je prodat istog momenta Huntelaara i Ronaldinha, prvog jer je kreten koji ne zeli da prihvati ulogu klupe, a to ce postat ako dodje Dzeko, a kad udje ne zna ni on sam sta zeli. Sve bi nekako na silu. A drugi jer je jednodimenzionalan. Postoji samo on na lijevoj strani i driblanje. Nista dalje. On igra svoji 5min. a ostali 85 minuta je tamo na lijevoj strani, seta, ne oslobadja se, vec samo ceka da dobije loptu pa da krene driblat. To sto smo mi u fazi kontra- ili napada, njega ne zanima. Vazno je da on spuca koji dribling da bi dobio aplauz od publike. Za takve igrace je Brazil stvoren. Messi se barem vrati nazad po loptu, pritisce na sredini, CR7 krene sa sredine, koristi brzinu da proleti igrace i gleda da uposli bolje poziciniranog igraca, Ribery dribla, ali daje loptu na desnu stranu kad je bolje namjesten Robben, Sneijder ne dribla vec gleda gdje koji igrac ima vise prostora, Kroos se vraca nazad, uzme loptu i sto brze moguce je izvlaci po sredini i uposljava krila, chelsea to radi sa 4 u veznom redu koji svi zajedno krenu u napad ili u odbranu, a mi igramo cijelo vrijeme sa 10 igraca samo oni 5min. imamo 11 tj. 10 + cirkusanta. Hvala mu za divne asistencije, ali to je sve sto je uradio. Jer puno je vise upropasteni sansi sa njegovim egzibicijama, njegovo ne pomaganje u fazi odbrane, njegovo stajanje u mjestu i dizanje ruku: "daj meni loptu!".
FORZA SILVIO! VA FAN'CULO FAMILIA BERLUSCONI!!! Sezona 2010/11 1. mjesto zelja, 1. mjesto & Ch. League san! 1. place wish, 1. place & Ch. League dream! Last edited by ensar7; 15-04-2010 at 08:15. |
|
|
|
|
|
#23993 |
|
Registered User
![]() |
Baš tako,to sam već puno prije htjeo napisat za Ronaldinja da većinu utakmica samo mlati rukama i ćeka loptu,a kad ju izgubi za njega ne postoji da barem potrči za tim igraćem koji mu je oduzeo loptu,da mu makar malo zasmeta!
|
|
|
|
|
|
#23994 |
|
Registered User
Fave Players: Pato
![]() |
Corriere dello Sport“ piše da Real Madrid priprema ponudu od 55 miliona eura plus Karim Benzema u zamjenu za Pata. Sa druge strane Čelsi će za 20-godišnjeg napadača ponuditi 45 miliona eura i defanzivca Branislava Ivanovića, koji je već duže vremena želja Milana.
Obije kombinacije dolaze u obzir.S tim shto je bolja owa prwa.I to mnogo bolja ![]() |
|
|
|
|
|
#23995 |
|
Registered User
Fave Players: Weah, Van Basten, Savicevic, Kaka
![]() |
Ma to uopste nije lose, cini mi se da Pato gubi bitku s bremenom velikog potencijala. Mislim da i ako ode u Real, nece nista vise napravit kao sto ni Kaka nije. A za te pare bi se mogo dobro renovirat tim. Al kao sto Geof rece, i kad bi se to desilo Galiani ne bi potrosio ni jedan euro na pojacanja. On bi doveo Quaresmu na pozajmicu iz Intera :Ppp il jos bolje Julia Cruza on ima veliko iskustvo u serie A, to je veliki sampion :ppp
|
|
|
|
|
|
#23996 |
|
Registered User
Fave Players: maldini,batistuta,tiago silva
![]() |
Corriere dello Sport“ piše da Real Madrid priprema ponudu od 55 miliona eura plus Karim Benzema u zamjenu za Pata. Sa druge strane Čelsi će za 20-godišnjeg napadača ponuditi 45 miliona eura i defanzivca Branislava Ivanovića, koji je već duže vremena želja Milana.
--- ma ljudi ja sam za ovu drugu opciju.dobit 45mil i takvog branica poput ivanovica,to bi bilo sjajno.i onda za te pare uzimamo djeku.znaci dobivamo vrhunskog napadaca i branica.to je pravi posao. |
|
|
|
|
|
#23997 |
|
Registered User
![]() |
koliko god dobijemo love od pata, od toga ce samo 20 mil. € bit investirano u pojacanja. Izasla je i prica da smo odlucili otkupit Mancinia za 3,75 mil.€ sto je po meni super, mislim jos jedan Over30 u ekipi. Toliko o onom obecanju Berlusconia da u opticaj dolaze samo Under23. Od tih Under 23 samo je Adijah dosao. Kazem vam ja, strucnjaci svijetske klase. A Milan penzionerski klub za propale fudbalere. Dodji te i olaksaj te si mirovinu, Galliani & co. vas ocekuju rasireni ruku (uslov je da vam istice ugovor, znaci 0€)
|
|
|
#23998 |
|
Registered User
![]() |
Kad bi se riješili ronaldinha to bi bio idealan potez,to trebaju pod hitno uradit jer ako mu produže ugovor onda od igre od dva napadača nema ništa i toga se najviše bojim jer ronaldinho je one man show i to nesmije bit slučaj sljedeće sezone.Nego ga se trebaju riješit dok još mogu nešto uzet na transferu i dovuć dva kvalitetna vezna igrača pored napadača jer eto neki kažu da je milan dogovorio kupovinu sljedeće godine sa wolfsburgom.
Ja bi bio najsretniji da ga se proda jer bi onda tek uz nova dva vezna igrača to bio milan kakvog svi priželjkujemo a ovako kao što kažem one man show i nek se onda jebu svi u upravi skupa sa njim ako ostane. A ovo za pata kao što neki gore navode nebi možda ni bilo loše ako je istinito što se piše,ma u stvari nemogu bit pametan više,najlakše je nama pametovat ali kakve nam koristi kad se mi ne pitamo oko dovođenja igrača i samo možemo sanjat tim kakav želimo jer prošlo je doba kad je berlusconi ulagao pare a mi nismo navijači real madrida pa šta zaželimo da nam se može i ostvarit.Kad sagledamo sadašnju situaciju ja nisam veliki optimist u vezi kvalitetnog sastavljanja ekipe na ljeto,dao dragi bog da griješim ali neznam ne mogu bit pametan više,ali znam samo da mi moju krv popiše više mamu im jebem. Ma ako ne urade ništa po pitanju igrača na ljeto onda treba totalno bojkotovat utakmice,pa će vidit onda kad dođe vrijeme utakmice a stadion prazan jer kome je više do gledanja ovih starih i uvelih faca i na taj bi se način moglo svašta desit ali govna će opet nać način da zamažu navijačima oči.E zato bi se trebali držat svog stava svi navijači po pitanju bojkotovanja utakmica jer i previše nas uprava vuče za nos i ne znam dokle ovo više može |
|
|
|
|
|
#23999 | |
|
Registered User
![]() |
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#24000 | |
|
Registered User
![]() |
Quote:
Ne znam, nisam pametan, al moglo bi da bude da cemo se rijesit Pata, prodat Klaasa, dovuci Dzeku da smirimo navijace, Mancinia uzet kao desno krilo rezervu, mozda angazuju i Joe Cola (jer mu je istice ugovor na ljeto), pa tako sastav bude Dinho-Dzeko-Joe Cole... ma pisem gluposti, neda mi se razmisljat o transferu, i ovako znam da ce me razocarat. Samo se polako pripremam da podnesem novi zivcani udar kad procitam sta su uradili Milanu. Jer, to su ipak strucnjaci
|
|
| Tags |
| balkan |
|
|