![]() |
|
|
#24361 |
|
Registered User
Fave Players: Savićević, Maldini, Serginho, Ambrosini
![]() |
mrki brate moj, jel ti znaš šta znači pojam "neprirodna pozicija".. to je onako, poprilično i tradicionalan termin, koji je u modernom fudbalu gotovo ispario a odnosi se na eksplicitnu promenu u liniji tima, npr. kad maxwell kao bek dođe u sredinu ili dani alves ode skroz u napad, ili maluda stane na poziciju levog beka.. ali kad neko ko je počeo svoju karijeru kao klasičan napadač dobije posle određenog perioda poziciju krilnog napdača (ne krila) to je sasvim Prirodno.. naravno da postoji određeni stepen i period privikavanja ali to je toliko minorno.. ajde da je on krenuo da igra po strani pa premešten u sredinu pa da kažeš e dezorjentisan je itd.. ali ovo mu je praktično usluga.. dobio je šansu da igra po strani i uleće u sredinu, igra protiv jednog igrača i treba još više da blista
dalje, šta znači "čisti potezi centarfora".. daj molim te, zar postoje potezi koji se kvalifikuju kao potezi napadača ili potezi krilnog napadača.. ali ja se slažem da on ne treba da ide.. on i rone su naša glavna i jedina snaga u ovom trenutku.. kad bi im se pridružio džeko to bi bilo to.. ali kažem ako već glavonje neće da ulože, ako mali pato želi da ide.. onda je ta cena i više nego prihvatljiva... problem je što vi pokušavate da dokažete kako je bolje da pato ostane, a najbolji igrač da ode.. i onda spominjete pojačanja kao što su hazard, baloteli, krasić umesto ronaldinha.. i ko će onda da pošalje loptu napadaču?! pato sam sebi? nesrećni pirlo?! pri tom računaj da ronaldinha niko neće platiti iznad 20mil.. a za pata imaš 45 minimum majitz.. ne znam da li je Pike buljaš ili ne.. ali je trenutno u top5 štopera planete (za mene najbolji posle Terija).. jadni alex ferguson nije ni svestan koga je pustio da ode.. eh da smo njega doveli, ne bi nas merda silovala 2 puta Last edited by Efekat leptira; 05-05-2010 at 08:26. |
|
|
|
|
|
#24362 |
|
Registered User
![]() |
A zaboravih te pitati na osnovu kog uzorka ti tako odgovorno tvrdiš da je pato klasični napadač.. koliko si pogledao utakmica pre nego što je došao u Milan? Iskreno, nisi mogao više od 2, jer je odigrao ukupno 10 za internacional i još 5,6 u olimp. rep. brazila.. i ti na osnovu toga možeš da tvrdiš da je on ubojiti špic i da je sve drugo neprirodno za njegA? Pa on tek treba da se identifikuje na terenu, i formira Prirodnu poziciju a ne da se isključuje bilo kakva transformacija.. a pogotovo ako je tako minimalna
|
|
|
|
|
|
#24363 |
|
Registered User
Fave Players: Marco Simone,Baggio,Maldini,Maradona
![]() |
ajmo "BILI" po kup!!!!!unaprid se ispričajen na provokacijI,ako i je!!!svatit ćete me ka i onoga grobara,ja se nadan...JEBIGA KAD NE MOGU SLAVIT MILANA,ONDA BAR MOGA HAJDUKA |
|
|
|
|
|
#24364 |
|
Registered User
Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
![]() |
Postoje "cisti potezi napadača, krila itd.", kako ne postoje? Pa tocno se vidi kada igrac igra tamo gdje ne bi igrao a ima sve karakteristike za drugu poziciju i tako se i ponasa. On nema poteze krila, ako to nije ocito onda ja tu ne mogu na silu dokazivat nista. U brazilu U20 je bio špica također.
Gledao sam samo 3 utakmice u Internacionalu, da. Nisam vise necu lagati. Na stranom dijelu foruma je poster Brasiliero, koji je ovdje pisao o Marcelu, Patu, Neymaru, Hernanesu itd., jos dok nisu bili nikome ovdje poznati i prodani u europu ( neki od njih ). On tvrdi da je Pato tamo igrao špicu i da je to njegova prirodna pozicija koja je transformirana kada je ovdje došao. Čovjek je nama na MM pisao o klincu Patu iz Internacionala koji jos ne nastupa za seniore jer mu nije ugovor sa klubom riješen i klub bi ga mogao izgubiti ako se previse eksponira. Znaci pisao nam je jos dok Pato nije bio poznat u Brazilu širokoj publici. Ne smišljam ja to, imas na "kaka's father and..." temi negdje u prošlosti... U biti, sve informacije koje sam dobio govore kako je on špic, i ja isto imam osjecaj da je on napadač i smatram da je sasvim očito kako Pato gubi na igri i kvaliteti kada ne igra špicu ili drugu špicu. To je moje viđenje. Nikakva svađa, samo tvrdim da je to moj stav. Kao što C.Ronaldo nije klasični br.9 ali bi mogao to igrati, tako niti Pato nije krilo i nisam sretan s ovim što se s njim događa. Nove vijesti kazu da bismo mogli kupiti D. Luiza iz Benfice. Odlican potencijal.
|
|
|
|
#24365 |
|
Registered User
Fave Players: maldini,batistuta,tiago silva
![]() |
nista od prodaje pata i silve chelseaju za 80mil.uprava rekla da nema sanse i kako mi nismo klub koji svoju politiku zasniva na prodaji igraca.hehehe.smijesno.al daj boze da ovako i bude.to su dva igraca za buducnost.pato koji ima potencijal postat najbolji napadac na svijetu i silva koji moze postati najbolji branic na svijetu.samo je stvar njihove psihe.oni bi takodjer kao neki njihovi prijatelji suigraci poput dani alvesa i maicona i drugih igrali u konkurentnom klubu sto mi nazalost nismo,zato ako zelimo da njih dvojica eksplodiraju trebamo napraviti nesta od ove ekipe.a valjda celo i kompanija to znaju.
|
|
|
|
|
|
#24366 |
|
Registered User
![]() |
ma daj bre memo, pa toliko je providna novinarska patka da je to smešno.. šta će čelsiju silva šta ti je.. pored živog terija, karvalja, ivanovića, alexa.. da daju 20milki za njega, šta da radi? da im nosi vodu i peškire.. nisu ludi
a desnog krilnog će popuniti kupovinom kuna aguera za 40mil i doviđenja prijatno |
|
|
|
|
|
#24367 | |
|
Moderator
Fave Players: Pirlo,Sheva,Topic, Kaladze, Papac, Salihovic
![]() |
Quote:
![]() pored ljubavi prema svom klubu, ne znam jesi li upoznat s pojmom rivaliteta? pogotovo za grad u kojem igraju 2 ili više klubova, svaki navijač će normalno više voljeti, da neko drugi uzme titulu (kada to već njegov klub nemože) neg gradski rival... da smo mi na mjestu intera, malo kome bi ovo smetalo
|
|
|
|
#24368 |
|
Registered User
Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
![]() |
Ma Pato nema trenera da mu objasni kako to ide. Sto kaze Leptir, nema tu puno razlike izmedju vanjskog i centralnog napadaca. Eno ti npr. Etoo, cijelo vrijeme briljiro u Barci, i evo zadnji par tekmi ga gledam, igra desno krilo, ili u slucaju Barce lijevog beka. Lijevog beka?! E pa to ne moze biti do igraca, vec do trenera koji ce mu objasnit sta na toj poziciji treba cinit. A nas Leonardo to ne zna. Ranieri non stop nesto govori svojima, Mourinho zapisuje, Van Gaal sjedi, pa ustane izdere se na svoju dvoicu: Van Bommel i Robben, i odma druga prica. A nas strucnjak samo stoji i govori: dai dai, andiamo ragazzi, crediamoci!!! Ma u sta da vjerujem? Znaci, sa pametnim trenerom, onaj Boriello bi bio ubitacniji, a Huntelaar bi napredovao kao desni napadac, i Ronaldinho bi malje izvodio egzibicije. To pametovanje oko prodaje Pata i Thiaga... ja sam protiv. Nek ostanu. Vise nam vrijede na terenu nego na racunu. A Leptire ne znam odakle ti podatak da u Italiji mozes naci jeftiniji igraca. Mozes li mi navest jednog kvalitetnog ispod 15 mil.? Jer upravo radi ovog Milan nece da dovodi Italiane, jer ih preskupo cijene. Za Bonuccia traze 13, Kjaer 17, Astori 7,5 , Hazard 20, Pastori 18. Eto ti par primjera.
Bez Ronaldinha bi nam pala igra? Ne slazem se. Trenutno mi nemamo kreativca iza napadaca, pa da ih moze podrzavat loptama, zato nam i fali Ronaldinho kad ne igra. Ja i dalje tvrdim da Ronaldinho vise vremena koci igru, nego sto je podrzava. I smijem se kladit da bi bolje odigrali da iza napadaca igra mladi brzi Hazard ili Gourcouf, nego cirkusant kod kojeg sve ide preko lijeve strane, i drzi fige da mu uspije dribling.
|
|
|
#24369 |
|
Registered User
![]() |
ma diamantidis kralj kosarke...ta politika me bas i ne zanima...
|
|
|
|
|
|
#24370 | |
|
Registered User
Fave Players: Kaka', Pato...
![]() |
Quote:
Čestitam na trofeju!!!
|
|
|
|
|
#24371 |
|
Registered User
Fave Players: Weah, Van Basten, Savicevic, Kaka
![]() |
Evo malo statistike starosti igraca:
Dida 37 g, Abbiati 33, Roma 36, Kaladze 32, Onyewu 28, Nesta 34, Zambrotta 33, Jankulovski 33, Favalli 38, Bonera 29, Silva 25, Oddo 34, Antonini 28, Gattuso 32, Seedorf 34, Flamini 26, Abate 24, Pirlo 31, Ambrosini 33, Beckham 35, Pato 21, Inzaghi 36, Huntelaar 27, Zigoni 19, Borriello 28, Mancini 30, Adiyiah 20, Ronaldinho 30. Njih 28 su stari zajedno 846 g. (skoro milenijum :P) ili u prosjeku 30,2 godina je star ovaj tim Milana. Golmani u prosjeku imaju 35 g Odbrana je prosjecno stara 31 g Vezni red 30 g Napad 26 g Eto napad nam je najvitalniji, a golmani i odbrana sigurno koriste kosmodisk za kicmu :pp |
|
|
|
|
|
#24372 |
|
Registered User
Fave Players: maldini,batistuta,tiago silva
![]() |
svaka cast na tim podacima.fino je se podsjetiti koliko smo mi zapravo uzasna i stara ekipa.prosjek godina preko 30.pa normalan covjek se zapita kako je moglo doci do ovoga.kako je nasa uprava dopustila ovakve glupe ugovore koje drze te starce kod nas.i sta napraviti sad?jebote mi trebamo totalni remont.najmanje 10 igraca treba dobiti otpusnice.dal je to uopce moguce da se dogodi?ja mislim da ne.i bila bi stvarno ironija kad bi nasa uprava prodala mlade igrace tipa pato i silva a ostavila jos ove starce .jebote ja bi se odrekao ovog kluba dokle god se ne promijeni uprava.majke mi.sramota je postala biti navijac milana.svi se sprdaju.al nedajmo se.zivjet cemo na staroj slavi.tako vjerovatno misle B&G pa ne zele ulagati.majku vam prokletu!
|
|
|
|
|
|
#24373 |
|
Registered User
Fave Players: Nesta ,Gourcuff,RIVERA,Kaka,Pato,MALDINI,Sheva
![]() |
toooo totnem hahahahh siti opet u liga europa....ko ce sada kod nih doce ?
|
|
|
|
|
|
#24374 |
|
Registered User
![]() |
http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=59635
neko ko zna vise za ovaj novi baby boy iz hajduka... ![]() |
|
|
|
|
|
#24375 |
|
Registered User
![]() |
http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=59635
neko ko zna vise za ovaj novi baby boy iz hajduka... ![]() ovi nasi frlaju vise novac za primaveru nego za seniore ![]() |
|
|
|
| Tags |
| balkan |
|
|