AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 12-05-2010, 12:37   #24526

mrki

Registered User

mrki's Avatar

Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
mrki is on a distinguished road
Uvijek navijam za "Mehiko" i Grke, uvijek!!

Za tog jucilei-a sam cuo od brazilca na forumu da je strasan igrac i da je svakako pravi izbor za bilo koji veliki klub. On i Modric i mozemo 4-3-3 opalit
Old 12-05-2010, 13:19   #24527

dejo

Registered User

dejo's Avatar

Fave Players: Savicevic,Weah,Shevchenko,Kaka,Pato,Abbiati
dejo is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by mrki View Post
Uvijek navijam za "Mehiko" i Grke, uvijek!!

Za tog jucilei-a sam cuo od brazilca na forumu da je strasan igrac i da je svakako pravi izbor za bilo koji veliki klub. On i Modric i mozemo 4-3-3 opalit
od brasileira vjerojatno spomenuo si ga vec jednom
Old 12-05-2010, 17:27   #24528

Nesta 13

Registered User

Nesta 13's Avatar

Fave Players: Pato,Ronaldinho,Pirlo,Nesta...
Nesta 13 is on a distinguished road
Svidja mi se stil igre tog malog Jucilei-a,samo niko ne spominje njegovu cenu?Mozda je napumpaju pa nema nista od njega.
Old 12-05-2010, 18:44   #24529

MIRZA

Moderator

MIRZA's Avatar

Fave Players: Pirlo,Sheva,Topic, Kaladze, Papac, Salihovic
MIRZA is on a distinguished road
samo da vas obavijestim da sam privremeno postavljen za moderatora na ovom podforumu

ukoliko budete imali kritika na moj rad, samo javite nekome od administratora, trudit ću se da budem realan..

što se tiče samog pisanja, mislim da bi se oko nekih stvari trebali zajedno dogovoriti
ovo prvenstveno jeste forum o Milanu, ali mislim da je nakon ovih par godina druženja prerastao u nešto više
prvenstvo naravno trebaju imati postovi vezani za "naš" Milan, ali mislim da slobodno možemo diskutovati i o ostalim stvarima, nekim ličnim uspjesima isl (kao što nam recimo sale stavlja svoje muzičke uratke), takođe predstavljanje samih članova, sredina iz kojih dolaze, pa i uspjeha lokalnih klubova, ali sve do neke granice ne vrijeđanja ostalih i ne pretjerivanja u tome
takođe neki smiješan video, zanimljiv video,članak isl mislim da nikome nebi smetali

to je moj neki prijedlog, da malo obogatimo ovu našu temu, da čujemo i ostale prijedloge pa da postavimo i ta neka pravila kojih ćemo se svi pridržavati...
Old 13-05-2010, 03:32   #24530

SQUID

Registered User

SQUID's Avatar

Fave Players: Kaka', Pato...
SQUID is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by MIRZA View Post
samo da vas obavijestim da sam privremeno postavljen za moderatora na ovom podforumu

ukoliko budete imali kritika na moj rad, samo javite nekome od administratora, trudit ću se da budem realan..

što se tiče samog pisanja, mislim da bi se oko nekih stvari trebali zajedno dogovoriti
ovo prvenstveno jeste forum o Milanu, ali mislim da je nakon ovih par godina druženja prerastao u nešto više
prvenstvo naravno trebaju imati postovi vezani za "naš" Milan, ali mislim da slobodno možemo diskutovati i o ostalim stvarima, nekim ličnim uspjesima isl (kao što nam recimo sale stavlja svoje muzičke uratke), takođe predstavljanje samih članova, sredina iz kojih dolaze, pa i uspjeha lokalnih klubova, ali sve do neke granice ne vrijeđanja ostalih i ne pretjerivanja u tome
takođe neki smiješan video, zanimljiv video,članak isl mislim da nikome nebi smetali

to je moj neki prijedlog, da malo obogatimo ovu našu temu, da čujemo i ostale prijedloge pa da postavimo i ta neka pravila kojih ćemo se svi pridržavati...
....
Old 13-05-2010, 03:35   #24531

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
ensar7 is on a distinguished road
@ Leptir,
Sto se tice Ronaldinha, on je oznacio ovu godinu Milana. Sjajan je, izludio (u pozitivnom smislu) nas je svojom igrom, vratio osmijeh kad predribla protivnika, i naravno njegovi ubitacni pasovi (koje nazalost ona 2-3 tukmaka u napadu ne znaju iskoristit). Al sta dalje? Pazi, Dinho ima 29 godina, sad ce mu 30. Nalazi se u sjajnoj relaciji: godine-kvalitet-cijena. Znaci, ako ga namjeravamo prodat, onda bi ovo bio pravi trenutak. Zbog cega? Pa ako sagledamo nasu "djubrad" Seedorf, Pippo, Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Zambrotta, Oddo, vidjet cemo da su oni jos samo na platnoj listi prisutni. Na terenu su oni svoje vec davno zavrsili. Takvi igraci bi trebali imat maximalnu platu od 1mil.€godisnje i smatrat se rezervom, ali nazalost kod nas su oni u prvom sastavu radi 4mil.€ ugovora i zato sto ne raspolazemo sa mladima. Znaci, u slucaju da zadrzimo Dinha, on ce igrat jos godinu-dvije. I sta onda? Postat ce novi "Seedorf", covjek koji je na terenu samo radi prijasnjih uspijeha i jer ga Berlusconi gotivi. Dinho se vec sad ne vraca u fazu odbrane, a mozes zamislit koliko ce se vracat za 2 godine. Drugo, Dinho je covjek koji zeli paznju, i on zna kako da je privuce. Odlicna je karika u napadu, mozemo se oslanjat na njega, ali vec sad pokazuje da ga protivnici pocinju citat. Znaci, u slijedecim godinama, njegova kondicija, brzina ce opast, postat ce jos osjetljiviji na standardno mjestu u ekipi, a uostalom kad on igra postoji samo jedna taktika, a to je lijevi vanjski napadac, znaci tim mora biti slozen po njemu. Za godinu dana necemo biti u stanju da ga prodamo za velike novca, sto znaci da ce morat zavrsit karieru u Milanu. I ako uzmem sve te faktore u obzir, i naravno sagledam trenutnu situaciju sa nasim "bivsim" sampionima, onda mi je draze da ga sad prodamo i dobijemo dobri para za njega, nego da uzivam gledajuci ga jos 1-2 godine, a poslije toga gledam jednog setaca po San Siru i da ga saljem u 3 p.m.

Gledam cijelu sezonu taj neki: "calcio mercato" i uocio sam da mi samo trazimo sampione. Sve neki buduci Kaka, Ronaldinho, Ronaldo, Van Basten, Cryeff, ili vec sada sampioni Torres, Gerrard, Vidic, onaj bek iz Arsenala, itd...
pitam se, a zasto MORAMO kupovat sampione? Sta meni znaci "buduci" Van Basten? Jel to 100% zagarantirano da ce taj klinjo jednog dana letit ko metak po terenu i iz trka precizno gadjat ugao gola? NIJE! Sve te buduce zvijezdice su 16 do 19 godina, i kod nas se nalaze u mladima, znaci daleko daleko od prvog sastava. Zbog cega?
Zar nije pametnije kupit 5-6 normalni igraca, bek, vezni, napad, pa sa njima radit i sastavit ekipu. Sta meni znaci Vidic ili Gerrard u ekipi? Pa mozda upravo mi napravimo novog Vidica i Gerrarda. Hocu reci, previse smo oslonjeni na neke sampione, a ti sampioni kostaju para i paznje. Za 4 puta manje, mozes dovuci nekog osrednjeg igraca, radilicu, uigras ga, pa za par godina tom decku cijena bude 5 puta veca. Shvatate sta zelim rec? Muka mi je vise od nase kupovine. Jer mi kupujemo ili premlade igraca sa furkom "bit ce to sampion" ili Over30 igrace za 0€ ili pokusavamo dovuci nekog sampiona za dvocifreni milionski iznos. A ti sampioni su postali tako, sto je jedan Arsenal, Juventus, Roma, Sevigla, ili ostali dovukli nekog osrednjeg igraca, dali mu pravi trening, poziciju, i put, i taj igrac je sad stasao u jednog sjajnog sampiona kojeg svaki veci klub zeli. A to je calciomercato koji ja zelim. Kupi nekog osrednjeg, pa napravi sampiona od njega.
1. place wish, 1. place & Ch. League dream!
ensar7 is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2010, 03:50   #24532

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
ensar7 is on a distinguished road
Spominjete rog Carraciolla, decko je igrao u Palermu, sa dobrim trenerom je trebao postat novi Luca Toni. Visok je, ima sjajnu igru glavom, moze se jos radit na brzini i tehnici, imao je sjajan put ispred sebe. Nazalost nije uspio, pa je napustio sredinu i otisao u Bresciu. Tamo se vratio na stare staze, i mislim da bi nam bio velika pomoc. Ako ga mozemo uzet za neki 4 mil.€ to bi bilo sjajno. Ali, zasto ne bismo prodali Huntelaara i Boriella? Npr.
Huntelaar nam i ovako ne treba, los je za nas, i ne zeli da sjedi na klupi. Boriello je prosjecan napadac, a Caraciolo je malo slabiji od njega. Pa eto, prodat Marca i Klaasa, dovuc Dzeku, imat Caraciola, i naci jos jednog prosjecnog napadaca Under24, pa nek stasa u sampiona. Zasto ovo? Kao prvo to bi bio finansijski plus u napadu. Imali bi 4 napadaca (Dzeko, Caraciolo, Under i Pato), i sva 4 mogu napredovat. Dok kod Boriella nisam siguran. Evo gledam ga, i jedini napredak koji vidim kod njega je njegov styling brade. Uostalom, siguran sam da ima klubova koji su spremni pljunut 25 mil.€ za Marca.
Isto ovo se moze postici i u veznom redu. Svi blatite Pirla, koji je za mene neopisivo potreban u veznom redu, jer bez njega tamo vlada katastrofa gdje se ne zna ko sta radi, a eto Napoli se javio spreman da razgovara oko Hazarda ali stim da se u opciju ubaci Pirlo. Mozda se to moze postici i sa Palermom oko Pastoria. Drugo Roma je spremna kupit Pirla, jer im treba zamjena za De Rossia, tj. 2 godisnja zamjena dok ne nadju nekog novog mladog igraca koji moze igrat tu poziciju. Ja bi najradije prihvatio opciju Napolia, ili malo slabijeg Pastoria, a umjesto Pirla dovuka onog Juicea. Ove ostale penzionere nece niko, tako da bi jedan veliki plus bio kad bi ih neko kupio i za 1€, jer bi nas usparao 10-12 miliona€ godisnje ugovora. A za te pare mozemo dovuci neke osrednje igrace koji mogu odigrat tu poziciju.
1. place wish, 1. place & Ch. League dream!
ensar7 is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2010, 05:02   #24533

dejo

Registered User

dejo's Avatar

Fave Players: Savicevic,Weah,Shevchenko,Kaka,Pato,Abbiati
dejo is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ensar7 View Post
Spominjete rog Carraciolla, decko je igrao u Palermu, sa dobrim trenerom je trebao postat novi Luca Toni. Visok je, ima sjajnu igru glavom, moze se jos radit na brzini i tehnici, imao je sjajan put ispred sebe. Nazalost nije uspio, pa je napustio sredinu i otisao u Bresciu. Tamo se vratio na stare staze, i mislim da bi nam bio velika pomoc. Ako ga mozemo uzet za neki 4 mil.€ to bi bilo sjajno. Ali, zasto ne bismo prodali Huntelaara i Boriella? Npr.
Huntelaar nam i ovako ne treba, los je za nas, i ne zeli da sjedi na klupi. Boriello je prosjecan napadac, a Caraciolo je malo slabiji od njega. Pa eto, prodat Marca i Klaasa, dovuc Dzeku, imat Caraciola, i naci jos jednog prosjecnog napadaca Under24, pa nek stasa u sampiona. Zasto ovo? Kao prvo to bi bio finansijski plus u napadu. Imali bi 4 napadaca (Dzeko, Caraciolo, Under i Pato), i sva 4 mogu napredovat. Dok kod Boriella nisam siguran. Evo gledam ga, i jedini napredak koji vidim kod njega je njegov styling brade. Uostalom, siguran sam da ima klubova koji su spremni pljunut 25 mil.€ za Marca.
Isto ovo se moze postici i u veznom redu. Svi blatite Pirla, koji je za mene neopisivo potreban u veznom redu, jer bez njega tamo vlada katastrofa gdje se ne zna ko sta radi, a eto Napoli se javio spreman da razgovara oko Hazarda ali stim da se u opciju ubaci Pirlo. Mozda se to moze postici i sa Palermom oko Pastoria. Drugo Roma je spremna kupit Pirla, jer im treba zamjena za De Rossia, tj. 2 godisnja zamjena dok ne nadju nekog novog mladog igraca koji moze igrat tu poziciju. Ja bi najradije prihvatio opciju Napolia, ili malo slabijeg Pastoria, a umjesto Pirla dovuka onog Juicea. Ove ostale penzionere nece niko, tako da bi jedan veliki plus bio kad bi ih neko kupio i za 1€, jer bi nas usparao 10-12 miliona€ godisnje ugovora. A za te pare mozemo dovuci neke osrednje igrace koji mogu odigrat tu poziciju.
Andrea Pirlo je isto igrao i 2003.kada je uzeta liga prvaka i kup,i 2004.kada je uzeto prvenstvo i 2007.kada je opet osvojena liga prvaka a isto tako igra i danas.dakle ne trci nista.razlika je u tome sto vise nema trkaca pored sebe da to nadoknađuje i da maskira.da ove sezone to bi trebao biti flamini ali on se za sada u seriji a samo unazađuje.da se dovede onaj jucilei i da trci pored pirla a jos ima i bolje tehnicke sposobnosti i napadacki je bolji od gattusa i pirlo bi u nasim ocima odmah proigrao.4-3-3 vi se s tim jucileiem mogao igrati jer je decko jako prilagodljiv...ronaldinho?neka ostane jer je ove sezone igrao dobro i nadam se da ce tako i iduce ali me strah da nece jer nece imati motiva kao ove sezone(zbog svjetskog prvenstva),pato neka igra spicu u 4-3-3 ili ako ronaldinho ode kojim slucajem u kurac neka igra lijevo na njegovom mjestu pa neka zabada u sredinu ili neka se prebace na 4-4-2. naravno za to da se ronaldinho makne iz ekipe (ako ode u kurac) trebati ce trener koji je autoritet a ne berlusconijeva marioneta.ali biti cu optimistican i reci cu da ce ronaldinho i dalje biti dobar.jedan bocni igrac bi se trebao dovesti i to bi trebao biti aogo iz njemacke koji igra po lijevoj strani mlad je i trkacki jako mocan.mozda nas uprava iznenadi i dovede tog jucileia(inace ljudi iz milana su nedavno bili u brazilu i detaljno se raspitivali).ova ideja da se prodaju i borriello i huntelaar je dobra iskljucivo ako postoji plan da se od tih novaca dovede barem jos jedan bocni igrac za desnu stranu i jedno krilo.bocni igrac(kvalitetni)bi nas rijesio muka od gledanja zambrotte a krilo bi igralo na desnoj strani napada u sustavu 4-3-3 u kojem bi pato igrao spicu a ronaldinho lijevo.ali i dok ovo pisem sve vise shvacam da je to sve jedna utopija i da cu i sljedece sezone gledati strucnjaka iz niteroia na klupi kako stavlja pata na desnoj strani,kako seedorf ne trci,kako lopte idu u bunar,kako nas palermo pobjeđuje s pola snage na san siru,kako se serie a pretvara u morattijev calcio...
Old 13-05-2010, 05:16   #24534

mugello

Registered User

mugello is on a distinguished road
Večeras sastanak pato,veloz(patov agent),braida,da mi je samo znat o čem će pričat?Ako je istina da će se sastat onda nije teško zaključit šta se zbiva
mugello is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2010, 05:21   #24535

mugello

Registered User

mugello is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by mugello View Post
Večeras sastanak pato,veloz(patov agent),braida,da mi je samo znat o čem će pričat?Ako je istina da će se sastat onda nije teško zaključit šta se zbiva
Izvinjavam se,bio je sinoć malo sam se prešao
mugello is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2010, 05:22   #24536

Efekat leptira

Registered User

Efekat leptira's Avatar

Fave Players: Savićević, Maldini, Serginho, Ambrosini
Efekat leptira is on a distinguished road
Razumem ja ensare šta ti hoćeš da kažeš i na koji način percepiraš situaciju.. ali ja jednostavno imam drugačije viđenje stvari i to nije ništa strašno.. svako kaže šta misli da je najbolje za klub, objasni zbog čega.. uostalom ovde smo da bi razmenili mišljenja, a ne da bi odlučili koga ćemo prodati a koga dovesti

Ja sam već istakao, da je za mene taj potez jako jako rizičan jer zahteva ogromnu investiciju, tim bi se morao menjati iz korena.. jer prodati magiju a ostaviti pirla sedorfa i gatusa je nešto najgore što bi nas moglo snaći, bez obzira koga bi doveli u napadu.. a s druge strane, prodati sve njih (i još borriella kako kažeš) znači Apsolutno drugi tim i ja mislim da je takva rekonstrukcija kadra svojstvena samo realu.. iako smo mi zakasnili sa uvođenjem novih igrača, totalni remont tima u samo 3 meseca je prvo verovatno nemoguć zbog raznih ograničenja (non EU) a drugo , užasno rizičan potez..

A ako se uzme u obzir stanje u defanzivi koje je tragično, gde su investicije najpreče, onda mi tek dinhov odlazak zvuči nelogično..Jer ronaldinho bi se mogao prodati za maksimum 20mil.. postavlja se pitanje ko bi ga kupio.. city? Nema šanse, englezi igraju bez kreacije, trčanje i samo trčanje (belami, johnson, de jong) a plus trener mancini kojem ne pada na pamet dovodjenje brazilaca (jednog je već oterao).. mogli bi jedino da ga prodamo u brazil, a oni žute banke nemaju.. eventualno neka kompezacija, ali to ,priznaćeš, zvuči jadno.
Ponavljam, ajde za početak da promenimo najslabije karike.. ajde da dovedemo jednog afirmisanog beka i 2 vezna.. ja verujem iskreno, da bi ova postava sa autoritetom na klupi bila fenomenalna i da bi uzeli 3 calcia zaredom i bar jednu CL za naredne 3 god, uz određena osveženja naravno svake godine, sledeće bi doveli golmana i još jednog beka-štopera

...............................................fašista......................................

.........antonini................nesta................silva................afirmisani bek EU

...............hernanes.............montolivo (aquilani)............ambrosini (flamini)

...............pato........................edin........................rone..................

Dakle, za ovako nešto potrebno je dati huntelara i 17 mil volfsburgu, prodati ili kompezovati pirla, tako da se finansijski ne oseti dovođenje montoliva ili aquilanija.. od prodaje kaladzea, jankulovskog, zambrote, abatea , staviti sve na gomilu i dovesti jednog beka, po meni iako sam ga pljuvao u par navrata, luca antonini zaslužuje još jednu godinu jer je jako dobar u ofanzivi, a na defanzivi bi mogao poraditi sa pravim trenerom ... za 2. beka nemamo para trenutno i ostaje još da izvadimo čisto iz džepa 20 mil za hernanesa ili već nekog sličnog njemu

Dakle, za ovaj tim potrebna je investicija od oko 40mil evra kad se napravi kalkulacija.. plus bi imali solidnu klupu (borriello,, flamini, yepes, onyewu, 2 mlada i svemoćni pippo) Kažem, ovo je moje mišljenje.. na ovaj način se ne bi gubila koncepcija, već bi se samo tim uigravao..

Druga solucija je ako mali pato počne da kmezi kao onaj usranko iz madrida, e onda nikako ga ne bi trebalo zadržavati, već uzeti 40+ miliona.. i za te pare automatski imaš hernanesa i montoliva ili montoliva i krasića, i vrlo sličan tim sa još manje ulaganja ali bez pata

Dakle, zaključak ovog nemalog posta: eksploatacija Magije za naredne 3-4 godine sa pravim igračima i trnerom je, po mom mišljenju, korisnija od trenutnih 15 miliona koje nudi Niko.
Efekat leptira is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2010, 05:43   #24537

huss

Registered User

huss's Avatar

Fave Players: Weah, Van Basten, Savicevic, Kaka
huss is on a distinguished road
Sve je to dobro osim toga da ti Montoliva procjenjujes na 15-20 miliona, na sto bi se sigurno prvi ljudi Fiorentine od srca nasmijali. Onakav igrac i reprezentativac Italije. Ako bi ga uopste pristali prodat, to ne bi bilo ispod 30 miliona. A Milan nema ili ne zeli da ulozi toliki novac. Ideja je dobra, i meni se svidja, ali tesko ostvarivo.
huss is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2010, 06:57   #24538

MIRZA

Moderator

MIRZA's Avatar

Fave Players: Pirlo,Sheva,Topic, Kaladze, Papac, Salihovic
MIRZA is on a distinguished road
"Vjerovatno nisam ni zaslužio poziv"

Brazilski selektor Dunga izostavio je s proširenog popisa od 30 igrača za Svjetsko prvenstvo na jugu Afrike niz nogometnih zvijezda, među kojima je i Alexandre Pato.

Iako pojedinaćno nije pojašnjavao svoje odluke, kada je riječ o Patu onda je Dunga vjerovatno kao veliki minus uzeo njegove česte povrede bedrenog mišića tokom ove sezone.

Od kraja marta, pa sve do posljednje prvenstvene utakmice kod Genoe igrač Milana Pato je pauzirao zbog istih problema, a i sam je nakon saznanja da neće vidjeti Južnoafričku Republiku konstatovao: "Ovo nije bila dobra sezona za mene. Često je bila isprekidana povredama i nikako nisam mogao uhvatiti dugotrajniji ritam. Zbog toga sam i bio skeptičan po pitanju poziva u reprezentaciju", rekao je strijelac 12 pogodaka Milana ove sezone, tokom 22 utakmice koliko je odigrao u Seriji A.

Bolji je od njega klupski strijelac bio jedino Marco Borriello sa 14.

"Već sada gledam prema Svjetskom prvenstvu 2014. godine. To prvenstvo će imati još veće emocije jer je Brazil domaćin. Naravno da sam tužan zbog propuštanja ovogodišnjeg Mundijala, ali valjda je i to bila potrebna stvar da mi se dogodi. Mlad sam, vrijeme radi za mene", završio je 20-godišnji igrač.
(Totalsport)
Old 13-05-2010, 07:00   #24539

alberto

Registered User

alberto's Avatar

Fave Players: Maldini,Barezi,Pirlo,Rino,Pipo.
alberto is on a distinguished road
Liverpool prodaje Aqvilania za 11 mil...Navodno...Mislim da je on za Flaminia klasa a i mladzi..Znaci prodat flaminia a dovest Aqvilania...
Old 13-05-2010, 07:01   #24540

Nesta 13

Registered User

Nesta 13's Avatar

Fave Players: Pato,Ronaldinho,Pirlo,Nesta...
Nesta 13 is on a distinguished road
prodati ili kompezovati pirla, tako da se finansijski ne oseti dovođenje montoliva ili aquilanija..

Da li sam ja dobro razumeo ovu recenicu,ili si ti rekao da Pirlo vredi kao Aquilani (30m)? Ako neko da za Pirla vise od 15 miliona,onda stvarno....

Tags
balkan

Posting Rules