AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 14-05-2010, 09:00   #24556

Efekat leptira

Registered User

Efekat leptira's Avatar

Fave Players: Savićević, Maldini, Serginho, Ambrosini
Efekat leptira is on a distinguished road
Konačno. Dođe i taj dan. 14. maj 2010. Ja sam danas kompletno regenerisan čovek.

Već je dovoljno ispričano o ovom čoveku kao treneru, nek mu se zahvali onaj ko misli da treba i da zaboravimo da je ikada i bio na klupi Milana. Neumorno je prkosio svim zakonima logike i fudbalske kombinatorike.. njegova postavka igre i odabir igrača je nešto što je verujem, često bacalo u rebus, i najveća trenerska imena današnjice. Bez iskustva, znanja, hrabrosti, snage, uz kompletno odsustvo autoriteta, motivacije i rezervnog plana, ostaće upamćen po tome što su ga murinjo i ferguson dva puta brutalno silovali, po mnogobrojnim propuštenim kolosalnim šansama, po porazu od ciriha na san siru, po jednom bodu iz dvomeča sa livornom, po beku abateu, štoperu favaliju i sličnim samoubilačkim potezima.

Ono što si uradio kao igrač i kao skaut ti nikada neće biti zaboravljeno, hvala na tome.. ali si kao trener nešto najgore što se Milanu moglo desiti.. Idi i ne vraćaj se. Zbogom.

Dakle, najcrnji scenario smo delimično izbegli, ajde sad da ne napravimo istu grešku.. molim te ujka Foster, autoritet na klupu! Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo leto iz snova i sezona prekretnica.

Last edited by Efekat leptira; 14-05-2010 at 09:08.
Efekat leptira is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2010, 10:23   #24557

Fret

Registered User

Fret's Avatar

Fave Players: Zidane
Fret is on a distinguished road
Nisam niti "za" Leonarda, niti "protiv", ali kad sad procitam da Milan i Juve se zele zamijeniti.....Huntelar za Trezegueta, e pa onda mi je trener zadnji na kojem cu obrusit paljbu.

....kad covjek samo pomisli da ne moze bolje....
Old 14-05-2010, 10:43   #24558

huss

Registered User

huss's Avatar

Fave Players: Weah, Van Basten, Savicevic, Kaka
huss is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Efekat leptira View Post
Konačno. Dođe i taj dan. 14. maj 2010. Ja sam danas kompletno regenerisan čovek.

Već je dovoljno ispričano o ovom čoveku kao treneru, nek mu se zahvali onaj ko misli da treba i da zaboravimo da je ikada i bio na klupi Milana. Neumorno je prkosio svim zakonima logike i fudbalske kombinatorike.. njegova postavka igre i odabir igrača je nešto što je verujem, često bacalo u rebus, i najveća trenerska imena današnjice. Bez iskustva, znanja, hrabrosti, snage, uz kompletno odsustvo autoriteta, motivacije i rezervnog plana, ostaće upamćen po tome što su ga murinjo i ferguson dva puta brutalno silovali, po mnogobrojnim propuštenim kolosalnim šansama, po porazu od ciriha na san siru, po jednom bodu iz dvomeča sa livornom, po beku abateu, štoperu favaliju i sličnim samoubilačkim potezima.

Ono što si uradio kao igrač i kao skaut ti nikada neće biti zaboravljeno, hvala na tome.. ali si kao trener nešto najgore što se Milanu moglo desiti.. Idi i ne vraćaj se. Zbogom.

Dakle, najcrnji scenario smo delimično izbegli, ajde sad da ne napravimo istu grešku.. molim te ujka Foster, autoritet na klupu! Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo leto iz snova i sezona prekretnica.
Da i po pobjedi na Bernabeu, sto nije poslo za rukom ni Ancelottiu a ni Capelu. Mislim da pretjerujes, treneri nisu Svemoguci. Istina je da se na njima lome kola kad ekipa igra lose, ali u danasnjem neoliberalnom kapitalistickom svijetu "pare, pare pokrecu svijet, politiku i nogomet". Hocu da kazem koliko para, toliko muzike. Ovakav igracki kadar Milana, ne bi mogo ni strucni konzorcij na celu sa Mourinhom dovest niti do jedne titule. Uostalom vrijeme je najbolji sudija. Vidjecemo sta ce uradit Leonardov nasljednik, ali pod uslovom da ima istu ekipu, sto je i najvjerovatnije da ce biti u 2010/11.
huss is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2010, 11:54   #24559

mrki

Registered User

mrki's Avatar

Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
mrki is on a distinguished road
Mozda je los trener, ali je pravi Milanista i fantastičan skaut koji nam je donio Serginha, Kaku, Pata i Thiaga. A koji je prije početka ove sezone, dok jos nisu bili zvijezde, trazio Gansa i Balea...

Jos jedan fantastican potez Galliania idiota, koji je fantasticnog clana uprave maknio iz kluba zbog jedne lose trenerske epizode COVJEKA KOJI NIKADA NIJE BIO TRENER!! Galliani je taj kojeg treba potjerat iz kluba, ne Leo!
Old 14-05-2010, 12:14   #24560

Acmir^

Registered User

Acmir^'s Avatar

Fave Players: Maldini, Baresi, Pandev, Van Basten, Kaka
Acmir^ is on a distinguished road
Veoma je smesno kako neki ljudi misle da su bolji eksperti u fudbal samo zasto prate utakmice na TV i prave neke glupe statistike kao porazi protiv livorna. Pa anceloti imao bezbroj poraza od takvih timova i nije mogo da se kvalifikue so duplo jachi tim koji je imo Kaka. To sve kazhe kakav je trener Leo u svojoj prvoj sezoni

Life ends when you stop Dreaming; Hope ends when you stop Believing; Love ends when you stop Caring; so Dream, Believe and Care. Life is really beautiful!
Acmir^ is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2010, 13:11   #24561

MIRZA

Moderator

MIRZA's Avatar

Fave Players: Pirlo,Sheva,Topic, Kaladze, Papac, Salihovic
MIRZA is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by mrki View Post
Mirza, ja imam jednu primjedbu: Enis nam je iz nekog super razloga ( uopće ne shvacam kojega ) maknio predicte iz naseg foruma gdje smo se bas sprdali i smijali oko tih podogaka i promašaja, zbrajali i sve je bilo ok. On je napravio novu temu i od tada je to propalo. Šteta je da pola sezone sve fino zbrajamo a na kraju nemamo nista od toga. Ne postoje nagrade, nije bitno, ali bas bi bilo dobro vidjeti tko je "najstrucniji" u pogađanju rezultata itd.
prije početka sledeće sezone ćemo se dogovoriti šta s prediktima, da li otvarati zasebnu temu, ili se držati ove, ali pod uslovom, da ne bude više poruka od istog igrača, nego ako ćeš raditi izmjenu predikta, edituj staru poruku, uostalom dogovorit ćemo se to pred početak sezone

što se tiče tekuće sezone, ja nisam ni uppoznat s pravilima bodovanja,a i nemam nažalost vremena da računam bodove, ako neko nađe vremena neka to radi, ak ne, gledat ćemo da je što prije zaboravmo (kao i sezonu voljenog nam kluba)

uglavnom od sledeće sezone ćemo krenuti organizovanije
Old 14-05-2010, 14:12   #24562

mugello

Registered User

mugello is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by mrki View Post
Mozda je los trener, ali je pravi Milanista i fantastičan skaut koji nam je donio Serginha, Kaku, Pata i Thiaga. A koji je prije početka ove sezone, dok jos nisu bili zvijezde, trazio Gansa i Balea...

Jos jedan fantastican potez Galliania idiota, koji je fantasticnog clana uprave maknio iz kluba zbog jedne lose trenerske epizode COVJEKA KOJI NIKADA NIJE BIO TRENER!! Galliani je taj kojeg treba potjerat iz kluba, ne Leo!
100% si u pravu,za sve je ovo kriv galliani jer je leo bio najjeftiniji i najbezbolniji eksperiment za klupu milana u prošloj sezoni i ovo galianiu nemogu oprostit.Jer svi znaju šta je leonardo bio u milanu i kakve je igrače doveo već si ih nabrojao i onog balea što je tražio pa mu ga nisu doveli i ima ih još par.Zbog ovog eksperimenta smo izgubili veoma važnog skauta u milanu a ćelo je i samo on isključivo krivac za ovakav potez jer nije smio ponudit klupu leonardu jer je trebao prokontat da ako kojim slučajem krene loše na klupi da postoji mogućnost da ga se izgubi skroz.Jer ruku na srce svi znamo kakav je berlusconi a i leo ima svoj ponos i neće dopusti nikakvo ponižavanje i već mu je se jednom suprostavio a još tome kad se doda ekipa sa kojom je leo ulazio u novu sezonu i da dodamo da je debitant na klupi po meni je ovakav scenario bio očekivan i evo šta se događa.Imali smo debitanta trenera na klupi i ja mu u njegovoj prvoj sezoni nemogu ništa zamjerit što se toga tiče,osvojio je treće mjesto sa onakvom ekipom za koju smo svi na početku sezone smatrali da ako izbore euro ligu da ćemo svi bit na konju i opet kažem ovo je i previše od leonarda za ovu njegovu trenersku debitantsku sezonu ali on ako želi nastavit sa ovim poslom mora još puno puno učit.Ali evo kao što je rekao danas da nezna dali će nastavit sa ovim poslom u budućnosti ili ne,dali možda misli da ovo nije za njega ili nešto drugo u to neću ulazit.Ali kao što sam već rekao nisu mu smjeli ponudit klupu milana prošle sezone jer sam slutio šta će se desit ako boss ne bude zadovoljan,a leo je svoj prvotni posao odlično radio i zato mi je neopisivo krivo što smo ga izgubili zbog jednog ekperimenta od strane dotičnog dopredsjednika.Ako nije htio tražit nekog novog trenera imao je tassotia koji je imao iskustvo na toj poziciji jer je bio uz ancelotia na klupi tolike godine a ne gurat vruć krompir leonardu u ruke i evo šta se desilo i kao što si rekao bio je pravi milanista i mislim da mu je ovo posebno teško palo
mugello is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2010, 16:13   #24563

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
ensar7 is on a distinguished road
Leonardo je postavljen na klupu iz jednog prostog razloga: osiguranje stolice.
Vec se par godina suska da Silvio nije zadovoljan sa radom Galliania i njegovih majmuna, najbolji primjer MilanLab kojeg cine Gallianievi ljudi. Leonardo je pokazao da je covjek koji zna radit u klubu, nije se puno mijesao u novine, a igrace koje je nalazio i dovodio su bili jeftine buduce zvijezde. Na drugoj strani Galliani i njegovi pomocnici Braida, nisu uspijeli dovuc ni jednog pametnog igraca u ovaj klub. Dosta puta su podcijenili talenat naseg igraca, pa su ga poslali u neki drugi klub, i kasnije odkupljivali za troduplo ili jos gore zalili sto su ga prodali. Sve mu tome jednom mora biti kraj, i Gallianijev put van Milana se polako spremao. Ali celo je to nanjusio, i shvatio da jedini covjek koji moze preuzet njegovu poziciju je Leonardo. Zbog toga celavac postavlja Leonarda na klupu: van dometa svoje stolice, jer Leonardo tako nece moci postat administratore delegato, a drugo, u slucaju njegovog uspijeha, upravo ce se Gallianievo ime dizati u nebesa kako je znao koga stavit kao trenera. Naravno trece, u slucaju neuspijeha, Leonardo biva otpusten od Milana, ostaje kao trener i napusta AC Milan, i stim Gallianieva fotelja ostaje jos barem 2 godine sigurna.
Svaka cast celo, maestralno uradjen posao. Ti si zajebo i onu gamad u NSBiH
1. place wish, 1. place & Ch. League dream!
ensar7 is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2010, 17:01   #24564

curki

Registered User

curki's Avatar

Fave Players: Kaka', Seedorf, Pato, Borriello
curki is on a distinguished road
evo ovako... moja ideja je sad kad je otisao leonardo da dovedemo jednog dokazanog trenera, a da je jeftin, poput Allegrija. Kako celavci stalno bruje da nemamo para, ovo bi se ljeto trebali zadovoljiti s manje kupovina, ali sta je bitno, kvalitetnih.

Sljedece sezone stoperski par bi triba bit Silva-Nesta, uz zamjene Yepes, Onyewu i Bonera, sta je, iako dosta klimavo zbog Nestinog stanja, recimo solidno.

Bekovi su nam mozda i najtanji dio, uz sredinu. Mislim da trebamo uzeti dva (ili makar jedan) solidna beka tipa Clichy (odlican) i mozda onaj Cassani (za prvu ruku). Antonini i Zambrotta zamjene.

Sredina je ono di bi tribali puno toga prominit, da ne kazem cijeli vezni red. Znaci, uz Pirla i Flaminija treba dovesti dva moderna veznjaka (pod moderna mislim da igraju i obranu i napad, a ne ka ovi nasi ili samo obranu (Gattuso, Ambrosini) ili samo napad (Seedorf)). Mislim da bi dobro rjesenje bio Krasić iz CSKA, Pastore iz Palerma, ili neko toga tipa ko je sposoban igrati u visokom tempu. Za Flaminija sam siguran jer sam ga u takvoj igri vec vidio u Arsenalu, Krasić vjerojatno isto, a Pirlo moze dobiti slobodu. Ove nam se sezone puno puta događalo da nam suparnici bez problema uzmu sredinu terena, pa cak i ovi slabiji. E da, i prije bi mi Abate igrao u veznoj liniji nego na beku ili krilu, gdje izgleda posve izgubljen. Tu je i Rodney Strasser, koji je iz onoga sta sam vidio, vec sada solidan veznjak za klupu.

Brzi tempo je nešto što je po meni osnova uspjeha današnjih ekipa, kada malo analizirate igru Intera u drugom dijelu sezone sa izvanredno složenim napadom Sneijder, Eto'o, Pandev, Milito, Mourinho je razbio Barcu, Chelsea...

Ako vec nemamo novca, celavcima bi prelozio da ne diraju ovo sta imamo u napadu (Pato, Borriello, Huntelaar, Inzaghi), jer je po meni urgentnije uloziti u veznu liniju i bekove.

Za sve koji blate Huntelaara i Borriella, ja vam kazem da to nisu losi igraci jer su to vise puta dokazali. Borriello je zabio preko 20 golova u Genoi prije dvije sezone, Huntelaar je i u Realu, pa i u Milanu bio solidan uzimajući u obzir koliko igra i na kojoj poziciji (!).

Ja vam garantiram da ako mislimo osvojiti nesto tipa scudetto, bolje nam je da popravljanjem veznog reda i obrane stvorimo igru kojom cemo nadigrati bilo kojeg supranika, a onda ce doci i golovi jer su ovo vrlo dobri napadaci koji mogu bez problema po sezoni dati njih 4 u prosjeku po 10-15 golova.

Nadam se da će konačno prestati Gallianijevo kukanje da nemamo novca, na kraju krajeva on nas je u ovo i uvalio sa velikim ugovorima, i sad mu se vraća. Za Milan ništa nije izgubljeno i pametnim ulaganjem (kupovinom kvalitetnih igrača od slabijih klubova poput Palerma, Udinesea...) se može za dvije-tri sezone polako vraćati na europski vrh.

Last edited by curki; 14-05-2010 at 17:12.
curki is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2010, 04:00   #24565

mugello

Registered User

mugello is on a distinguished road
Abbiati, Dida, Abate, Antonini, Favalli, Jankulovski, Nesta, Oddo, Romagnoli (br. 53), Thiago Silva, Onyewu, Zambrotta, Gattuso, Pirlo, Seedorf Adiyiah, Borriello Huntelaar, Inzaghi, Mancini, Pato, Ronaldinho.
Ovo su sazvani za današnju utakmicu a pošto je treće mjesto osigurano ja bih ubacio ove nove što su pozvani dakle jednog iz obrane i adiyaha za napad pa da ga vidimo u akciji.Ovo je prava prilika za to ali ko da gledam ništa od toga a ja bi u inat berlusconiu i još je ovih mladih trebao pozvat za danas pa ako izgubimo onda neka izgubimo nema veze svakako mu je zadnja
mugello is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2010, 04:14   #24566

Efekat leptira

Registered User

Efekat leptira's Avatar

Vidim ovde se po ko zna koji put priziva ime masimilijana alegrija.. još se govori o njemu kao „dokazanom“ stručnjaku.. šta je vama ljudi?? Jel vi prizivate crnu sudbinu našem klubu ili šta? Čovek koji je vodio groseto, sasulo i kaljari u kom je ove sezone popio otkaz pre mesec dana.. jel to slika i prilika čoveka koji treba da sedne na našu klupu?! Jel to dokazan trener?! Jeste li vi pogledali ikada tim koji je on vodio pa ga tako lako kvalifikujete kao poželjnog stratega.. šta je on? Ko je on? Takvih ima pola miliona.. ne razumem stvarno, objasnite.

Evo del neri u sredu potpisuje za juve.. spaletti nema šanse da napusti zenit u jeku ruske sezone, zaboravite i na njega.. kapelo može doći ali samo u snovima, u bajkama mojim.. čovek vodi englesku do jula, to je već i kasno.. ostaje prandeli, najslabija opcija verovatno od pomenutih koju ćemo takođe prokockati, jer će ga uzeti sampdoria u zamenu za del nerija.. i onda šta nam ostaje? Gali, Tasoti, gore pomenuti.. i njima slične kreature spremne da peku zanat na našoj klupi.. tužno, jadno i čemerno..

Nzm zaista koliko ću imati snage da dajem podršku još jednom amateru.. ajde Maura bi još i svario, čovek je 10god na klupi, istina karlov đak, ostaje nada da je učio na njegovim greškama.. ali nisam siguran da je on pravo dugoročno rešenje..

Pa, jel moguće da ne možemo dovesti afirmisanog gospodina sa autoritetom.. na evropskom tržištu ne vidim pravu opciju.. sa benitezom bi nazadovali 15 godina.. hidink preuzeo tursku.. van basten neće (sva sreća), eventualno rajkard ili lipi.. ali nisam pametan
Old 15-05-2010, 04:21   #24567

Efekat leptira

Registered User

Efekat leptira's Avatar

Slažem se mugello, bilo bi lepo videti onyewua konačno u paru sa silvom protiv respektabilnog tima.. pata ne treba gurati u vatru već pustiti malog dominica, ali šta vredi kad je odlazeći nesrećnik ponovo pozvao sve one koji će, nadam se, sutra biti nepoželjni.. umesto da je ubacio 2,3 omladinca, jedan da krene od početka i dvojicu još da gurne u II pol.. ma kakvi, retko ostaje retko.. idi jadniče, daleko ti lepa kuća
Old 15-05-2010, 05:27   #24568

MIRZA

Moderator

MIRZA's Avatar

Fave Players: Pirlo,Sheva,Topic, Kaladze, Papac, Salihovic
MIRZA is on a distinguished road
nekontam što pojedinci konstantno pljuju po Leu..eto kao vi bi ili neki drugi trener, napravili bolji posao od njega
pa, prije svega, s ovakvim ljudima na čelu Milana, pa onda s ovako extra zagrijanim igračima, ovo je vrh vrhova što se mogao ostvariti
jedino što zamjerim Leu je to što nije pružao više šanse mladim igračima, ali s obzirom na gore spomenutu upravu, nebi me ni 1% čudilo da su mu oni to i zabranjivali..
žao mi je što izgubismo extra skauta i čovjeka koji je mogao svojim radom dosta pomoći našem timu..

što se tiče novog trenera, šta očekivati pored naše uprave?? samo novu marionetu...
Old 15-05-2010, 07:04   #24569

dejo

Registered User

dejo's Avatar

Fave Players: Savicevic,Weah,Shevchenko,Kaka,Pato,Abbiati
dejo is on a distinguished road
u zadnje vrijeme europski nogomet je dao primjere da trener ne mora voditi velike klubove da bi bio dobar,dapace neki nisu imali ozbiljnijeg iskustva a preuzimali su reprezentacije(Slaven Bilić),ili pak Barcelonu(Guardiola)...Arrigo Sacchi je bio prodavac cipela a nakon toga je vodio nekog nizeligasa(ne znam ime),zatim Parmu u seriji b i onda dosao u Milan.(inace dosao je u Milan jer ga je dobio u kupu dva puta po 1 0)Cappellovo iskustvo prije nego je uzeo Milan 1991. se sastojalo od zadnjih 5 utakmica na Milanovoj klupi u sezoni 86/87.U jednakoj situaciji je i taj Allegri...prije svega on je TRENER A NE SKAUT KAO LEONARDO...ja sigurno ne tvrdim da je on vrhunski strucnjak ali sviđa mi se njegovo postavljanje igre...puno trke i presinga i igralo bi se sa dva napadaca cime bi nas najveći dragulj Pato jako profitirao...me nije jasno zasto se Del Neri spominje u kontekstu sa Lippijem i Spalletijem,Capellom i Prandellijem...pa evo Juve se do zadnjeg časa dvoumio da li da ga uzme upravo zbog toga jer covjek nije izdrzao ni mjesec dana za kormilom Porta, i imao slabe rezultate sa Romom...očito je da taj čovjek nije za veliki klub...ovime ne želim reći da je Allegri u istom rangu sa gore napomenutim stručnjacima naravno...ali on je jedan mlad i ambiciozan trener i vjerujem da bi donio promjene u igri dok bi se sa Gallijem i Tassotijem samo vratili na stare muke sa penzionerima i šetanjem na terenu...
da. šetanje na terenu,milan nema trkače...neka dođe nekim čudom i capello ali ne vjerujem da ce on natjerati ove nemotivirane cigle da se pokrenu po terenu...prije svega milanu treba jedan dobar ljetni mercato...ne trebaju biti extra klasa igrači..neka budu mladi talentirani igraci(do 23-24 godine) spremni dokazivati se u jednom velikom klubu poput milana...bez toga ne pomogne nam nikakav trener

Last edited by dejo; 15-05-2010 at 07:08.
dejo is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2010, 07:24   #24570

curki

Registered User

curki's Avatar

Fave Players: Kaka', Seedorf, Pato, Borriello
curki is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Efekat leptira View Post
Vidim ovde se po ko zna koji put priziva ime masimilijana alegrija.. još se govori o njemu kao „dokazanom“ stručnjaku.. šta je vama ljudi?? Jel vi prizivate crnu sudbinu našem klubu ili šta? Čovek koji je vodio groseto, sasulo i kaljari u kom je ove sezone popio otkaz pre mesec dana.. jel to slika i prilika čoveka koji treba da sedne na našu klupu?! Jel to dokazan trener?! Jeste li vi pogledali ikada tim koji je on vodio pa ga tako lako kvalifikujete kao poželjnog stratega.. šta je on? Ko je on? Takvih ima pola miliona.. ne razumem stvarno, objasnite...
Znači evo ovako: Da prvu sezonu u cagliariju puno ne spominjem, samo ću reći da iako je tu sezonu počeo sa pet poraza, do kraja je uspio Cagliari dovesti do 7-8 mjesta i pretvorio je od ekipe koja se bori za opstanak u ekipu koja vreba na mjesto u Kup UEFA. Znači u toj je sezoni osvojio nagradu za najboljeg menadžera lige.

Ove sezone, Allegri je osvojio istu nagradu (!) pored Mourinha, Del Nerija, Ranierija i sličnih... Ali treba napomenuti da je to uspio sa Cagliarijem koji je ostao bez najboljeg strijelca Acquafresce, a tri njegova igrača Biondini, Marchetti i Cossu su zaradili pozive u reprezentaciju.

Allegri je u 4. mjesecu dobio otkaz unatoč dobrom 12. mjestu za momčad poput Cagliarija koja, priznat ćete, nema neke velike ambicije.

Efekat, ja se slažem s tobom i ostalima oko toga da je čovjek neiskusan, ima svega nekoliko sezona trenerske karijere, ali ti ne mogu priznati da čojek nije dokazan. Istina, mlad je, ali je trener i baš zbog toga mislim da bi bio bolji od Leonarda.

Da Milan ima neke namjere dovesti velikog stratega poput Capella ili Lippija ja bih se prvi složio da uzmemo, ali kad su altrenative ovakve kakve vidimo po talijanskim portalima, onda mi je Allegri daleko najbolji izbor. I mislim da je on trener u usponu, da su veliki rezultati pred njim.

Na kraju, mogu ti reći da sam pogledao 20ak utakmica Cagliarija pod njegovim vodstvom i tu sam vidio ono što je i dejo rekao, Cagliari je igrao dosta ofenzivno, s puno trke, presinga, dinamike u igri, a to je ono sto nam fali. Ne kazem da bi covjek briljirirao na klupi, ali mislim da je ovo pravo vrijeme s obzirom na naše financijske limite, da mu damo mjesto na klupi.

Tags
balkan

Posting Rules