![]() |
|
|
#24706 |
|
Registered User
![]() |
Silvio Berlusconi Slams ‘Ungrateful’ AC Milan Fans
Milan President Silvio Berlusconi has expressed his disappointment after being criticized by a section of the San Siro crowd during last Saturday’s Serie A 3-0 win over Juventus. The Ultras groups in the Curva Sud stand unveiled a banner reading ‘the President failed, absent without leave’ in protest at Berlusconi’s lack of investment in the club following another barren season. The behaviour of the Rossoneri supporters has left the Italian prime minister fuming and he allegedly gave vent to his frustrations during a casual conversation with members of his People of Freedom party. “After all that I have done, I don’t deserve this,” he is quoted as saying. “I was the one who took this team to the top of the world. “I made them dream and this is how they repay me. There is no gratitude, there isn’t any in politics, let alone in sports.” Milan have won 26 trophies overall since Berlusconi seized control of the club in 1986, and he added: “I am the President who has won more than anyone. Milan have managed to play three Champions League finals in the first decade of the new millennium. “My Milan have made history and no-one must forget that.” Ovo je sve istina što je rekao i da nije njega ko zna šta bi bilo od dosadašnjeg milana,vjerojatno ništa?Ali nas je previše razmazio a mi vođeni emocijama i ne uzimajući u obzir novonastalu financijsku situaciju u svijetu to sve mu vraćamo na ružan način ali opet kažem to sve smo radili vođeni emocijama i evo ja prvi hladne glave sad kad je završilo prvenstvo mogu reć da smo pogriješili što smo ga ovako vrijeđali među nama prvi ja pa onda ostali.Ovdje po meni najveći krivac je galiani i trebalo bi da se promjeni nešto po tom pitanju,da je bogdo ranije jer za ove sve uspjehe on je u malom postotku zaslužan jer je i on bio berlusconieva marioneta a ovaj je davao pare.I činjenica je da su dosta zabrljali u ove zadnje 3 godine sa klubom prvenstveno sa ovim starim igračima koje i sad drže u klubu za onolike pare i garantujem da nijedan nebi bio u milanu da nemaju tako dobre ugovore i zar se svaki mora penzionisat i završavat svoju veteransku karijeru u milanu izuzev maldinia i još koje legende(baresi,costacurta) i kad se sve sabere ovo sve ispada ovako pa htjeo neko priznat ili ne. |
|
|
|
|
|
#24707 |
|
Registered User
Fave Players: Weah, Van Basten, Savicevic, Kaka
![]() |
Milan postoji od 1899 godine. Do 1986 kad je Berlusconi preuzeo Milan je vec bio dvaput prvak Evrope 1963 i 1969, dvaput osvajac Kupa pobjednika kupova 1968 i 1973, Interkontinentalni kup 1969, 10 puta prvak Italije i 4 puta osvajac Kupa Italije. Hocu da kazem da je Milan bio veliki klub i prije Berlusconia, a bice veliki i poslije njega. Nikad nisam bio za privatizovanje uspjeha. On jest dosta doprinio Milanu. Al je npr i otjerao neke velike legende iz kluba, kao sto je npr. Giani Rivera, po mnogima najbolji igrac Milana svih vremena. Nisam ga nikad gledo jer je igro 1960-70-ih, ali kolko sam shvatio to je bio nas Francesco Totti. A takva legenda sigurno zasluzuje mjesto u upravi kluba.
|
|
|
|
|
|
#24708 |
|
Moderator
Fave Players: Pirlo,Sheva,Topic, Kaladze, Papac, Salihovic
![]() |
i lokalni novinari ballotellia video kao rossonera xD
početak članka AC Milan...... http://www.sarajevo-x.com/sport/nogo...8064/komentari
|
|
|
#24709 | |
|
Registered User
Fave Players: Van Basten, Boban, Rui Costa, Gullit, Inzaghi,Weah
![]() |
Quote:
Last edited by meskalin; 18-05-2010 at 08:17. |
|
|
|
|
|
|
#24710 |
|
Registered User
Fave Players: Kaka', Pato...
![]() |
Berluskoni: "Možda ću prodati Milan"
Berluskoni najavio promenu vlasnika kluba. Berluskoni je priznao da, nakon 24 godina provedenih u upravi Milana, razmišlja o prodaji ekipe. "Možda prodam Milan", rekao je Berluskoni. "Prodavanje kluba bi ugrozilo moju reputaciju. Teška je to odluka. Setite se prodaje Kake. Izgubio sam tri poena na izborima. A s obzirom da vlada ekonomska kriza, bilo bi teško pronaći kupca", dodao je. Ovakvo razmišljanje Berluskonija je posledica raznih kritika od strane navijača zbog nezadovoljstva načinom na koji on upravlja klubom. Međutim, dodatni razlog bi mogla da bude i ekonomska kriza...
|
|
|
|
#24711 |
|
Registered User
Fave Players: Savićević, Maldini, Serginho, Ambrosini
![]() |
Memo druže, prvo pohvale za kreativnost i razmišljanje.. takva postavka je svakako nešto što bi novi trener mogao da proba preko leta, naravno pod uslovom da mu se obezbedi ovakav ili sličan tim.. ipak, sve je to lakše reći a mnogo teže ostvariti.. zašto?
Prvo, novi autoritet na klupi bi morao nasamo da porazgovara sa ronaldinhom, objasni mu šta se od njega očekuje, da ga uveri da može odigrati sjajno i na toj poziciji i da bar za početak pokuša da se podredi postavci igre i timu a ako ne bude išlo, nek menja Što se tiče silve na beku, ja sam mislio da samo meni to pada na pamet.. to bi bio ja mislim najbolji potez, pogotovo što je teško očekivati da dobijemo pare za oba nova beka.. silva može istrčati, odgovoriti na defanzivne i ofanzivne zadatke, uz podršku krasića to bi bila zaista jedna prejaka strana Šta je problem? Po meni levi bek, to bi u ovakvoj formaciji bio verovatno i najvažniji pojedinac.. gael kliši i rone na levoj strani.. to ne da bi duvala promaja nego se ne zna.. francuz je stvarno dobar, pogotovo za seriju A predobar u ofanzivi ali to je strašno koliko je slab u odbrani.. usudio bi se da kažem da je antonini bolje rešenje.. to je moje mišljenje, gledao sam ga celu ovu sezonu i razočaran sam.. dakle levi novi bek mora biti zver, da jede, da grize, da gazi, da ne pita!.. mora biti naš najbolji igrač sled sezone.. bejla treba izbaciti iz glave, nismo mi više mogući konkurenti pored živog sitija, liverpula i eng klubova.. po meni Taiwo(marsej) Maxwell (barca) i Tremulinas (bordo) najbolja moguća rešenja uzimajući u obzir tržište, cenu i godine.. ali dobro, nek skauti tj novi trener odluči šta je najbolje rešenje Drugo, pirlo-flamini.. jedan od njih bi morao da napusti Milan.. .. ja ću ponoviti svoje mišljenje.. smatram da smo mi već 3 godine taoci kriminalne igre „nezamenljivog“ andree pirla.. njegova pozicija je kao što je neko nedavno napisao ključ.. centar, mozak.. koji mora da funkcioniše, inače ostali delovi ne mogu da budu najproduktivniji.. on 3 godine nije uspeo da poveže dve dobre partije, 3 jebene godine.. ušao je u 4. deceniju, ensar je spomenuo odnos godine-kvalitet-cena.. bojim se da će samo ovo prvo rasti a ostatak progresivno padati od sledeće sezone.. ili ćemo sad uzeti 20miliona, ili ih nećemo više nikada ali ćemo zato dobiti balast kao što je gattuso.. ponavljam, moje mišljenje je da se moramo osloboditi pirla ako hoćemo progres. Najbolji dokaz nam stiže za mesec dana.. ja tvrdim da italija neće proći 1.8finala, da sigurno neće biti 1. u smešnoj grupi i da će jedva proći kao 2. a videćemo pirla (glavnog igrača), i to u veznom redu koji će ipak imati trkače. (daj bože da grešim) Po meni ako ćemo gurati 4 4 2 ..................................abbiati (storari)...................................... ........silva.............nesta...........onyewu...............zver................ .....krasić.............aquilani ...... ambro (flam.)........rone............. .............................pato...........edin......................................... |
|
|
|
|
|
#24712 |
|
Registered User
![]() |
I nemoj da te „baš briga“ ko će biti trener.. to je ipak važnije od centralnog veznog.. sa autoritetom, tvrdim, osvojićemo seriju A, bez bilo kakvog pojačanja.
Druga najvažnija stvar je novi bek (desni ili levi nebitno) i treća osveženje u veznom redu, molite se da vidite ili hernanesa ili montoliva ili aquilanija.. džeko i krasić ako dođu super, ako ne dođu tu je marco, tu je pato (valjda).. ko zna, možda borriello eksplodira u narednoj sezoni. I još samo jedan interesantan podatak, kad si već spomenu ukupan skor Milana ove sezone Milan sa Nestom 16 pobeda, 4 remija, 3 poraza Milan bez Neste 4 pobede, 5 remija, 6 poraza treba misliti o tome.. |
|
|
|
|
|
#24713 |
|
Registered User
![]() |
Kakav je to paradoks.. transparenti protiv silvia, ovacije za leonarda i favalija.. e živote lutalico.. pa jel to moguće?! I onda kad im Paolo večiti kapiten kaže kako su razmažene propalice oni se ljute.. e moj baron, e moja curva sud.. da ne nabrajam uspehe silvia berluskonija.. koga je on dovodio u klub, koje trofeje Milan ima u poslednjih 25godina .. i onda vi imate obraza posle par sušnih godina i sasvim opravdano zavrnute slavine da pljujete čoveka koji je toliko dao Milanu.. da nemate grama obzira i tolerancije.. kad ćete videti na Anfield road-u takve navijače, liverpool nema 20godina titulu prvaka, , arsenal svake godine prodaje najbolje, otplaćuje stadion, merda je bila sa jednim trofejom skoro 20godina.. i šta? Jel se iko buni, žali, plače, pljuje?!
Adriano Galliani je rak rana ovog kluba, to stoji.. njegovi potezi u duetu sa idiotom karlom su nas doveli u ovakvu situaciju.. imali bi mi izuzetan tim da se malo razmišljalo glavom a ne guzicom i sa ovim smanjenim minimalnim ulaganjem, i te kako.. Nažalost, silvio će uskoro morati da prelomi, ili će najboljeg druga skloniti sa funkcije za dobrobit kluba ili će prodati klub jer se sa ovakvim navijačima ne vredi družiti.. Ako je neko zaslužio kredit, to je silvio.. ne pirlo, ne gattuso, ne favalli, ne ancelotti, ne leo.. samo silvio.. ono što je još tužno i žalosno a postoji u mnogim zemljama je ta funkcija sportskog direktora.. na ostrvu to ne postoji, wenger je menadžer a ne trener.. skroz je morbidno da postoji jedan čovek koji u dogovoru ili bez dogovora sa trenerom dovodi pojačanja.. a najžalosnije je što tu funkciju obavlja ujka foster iako bi on trebao da se bavim nećim drugim.. tako da, prezirati gallianija, je sasvim opravdano, ali pljuvati silvia je za mene, neshvatljiv potez |
|
|
|
|
|
#24714 |
|
Registered User
Fave Players: maldini,batistuta,tiago silva
![]() |
Po meni ako ćemo gurati 4 4 2
..................................abbiati (storari)...................................... ........silva.............nesta...........onyewu...............zver................ .....krasić.............aquilani ...... ambro (flam.)........rone............. .............................pato...........edin....................................... ovo ti je dobro al gdje ti je tu playmaker tipa pirlo.znam da pirlo nije bio na nivou zadnjih godina al isto tako znam da se on moze dici uz uvjet da ima s kim igrati.dosad je imao samo ronhija,sa krasicem,hernanesom ili aquilanijem kojeg sam zaboravio ce imati s kim igrati.flaminija sam stavio jer mi,znaci AC MILAN, svoju igru zadnjih 10 godina gajimo sa jednim takvim igracem,jel tako? to je dosad bio gattuso,a flamini bi sad to trebao biti,samo treba ponoviti onu formu iz arsenala.i uvjeren sam da on to moze jer je stvar samo psihe.sve je to njemu u glavi.ako mu se pokaze da se racuna na njega i da ce dobit sansu u prvih 11 onda ce flamini biti nasa zvijer u sredini.a ispred njega pirlo,ronhi i novi kvalitetni vezni igrac,nebitno koji. sto se tici clichyja,on mi jedini pada na pamet a i ugovor mu je tanak ako se ne varam,istice mu ili tako nesta.mislim da bi se on fino uklopio u nasu igru,s ronhijem na toj strani harali bi,al bi clichy morao biti dobar i u defanzivi.a na desnoj strani silva i krasic.auuuu.volio bi to vidjeti.i da.zaboravio sam adiyaha.potencijal je tu,vidjet cemo sta ce biti od njega. sto se tice berlusconija,bicu mu vjecno zahvalan.on je napravio danasnji klub za koji s ponosom navijam.istina je da je milan postojao i prije njega,al on ga je doveo na sami vrh,u rang s realom.doveo nas je do tih 18 medjunarodnih trofeja.i sve je to super.al isto tako i slijep covjek vidi da klub ide silaznom putanjom i da trebaju promjene.i kad vec berlusconi ne moze iz sebi svojih privatnih ili nekih drugih razloga nastaviti s ulaganjima u klub,onda treba nesta poduzeti.ako imalo voli svoj klub i ako mu zeli sve najbolje prepustit ce to svoje mjesto nekom drugom tko ce nastaviti gdje je on stao.to je vrlo logicno.ok,politicar si i ne smijes se rasipati parama zbog glasova,ok,prihvati se politike a nogomet pusti nasljedniku svom.tko god da to bio.ne trazi se puno.50-100 miliona godisnje za ulaganja i to je to.a za klub poput milana ta cifra je mizerna. a gallianija uopce necu komentirati.sta taj covjek uopce radi u nasem klubu?koja je njegova funkcija zapravo? nije mi nikad to bilo jasno. imamo predsjednika,imamo trenera,imamo skaute.imamo sportskog direktora.a on vrsi neku duznost zamjenika predsjednika jel? ma on k...c moj vrsi,samo smeta i jede govna.toliko o gallianiju. i sory na duzem postu.otvorilo mi se. fmf! |
|
|
|
|
|
#24715 |
|
Registered User
![]() |
Pa, paker ili play će biti alberto, ili montolivo.. 25godina obojica, tehnički fenomenalno potkovani, alberto desnom razvaljuje, više trči od pirla.. ne znam na kog si ti aquilanija mislio, ali onaj iz liverpula je slika i prilika centralnog veznog igrača koji se može nazvati playmakerom.. on nije trkač - mesar.
Što se tiče tog drugog igrača u vezi, ja sam i napisao.. i kapiten i flamini.. tu treba da vlada jedna zdrava konkurencija, igrači koji će poginuti na terenu.. ambrosini je kao vino, sve stariji i sve bolji.. zaista mislim da mu i kap. traka daje neverovatno sampouzdanje, a s druge strane francuz je malo lud u glavu ali zato pretrči 12km po meču i tu je kraj svake priče.. on će svakako svaku drugu, treću utakmicu pauzirati zbog kartona tako da tu treba da postoji više opcija Last edited by Efekat leptira; 18-05-2010 at 11:17. |
|
|
|
|
|
#24716 |
|
Registered User
Fave Players: Van Basten, Boban, Rui Costa, Gullit, Inzaghi,Weah
![]() |
Here is a new statement on the possible landing place on the bench in Milan's Filippo Galli: "The top corporate value the experience in youth and believe that can be replicated in the first team. Also included are four players in the spring rose next year. "
hahaha koji su ovo cigani, pa nece valjda ga dovesti ccc da trenira za 8 košpica i 2 boce pive cccc pisi propalu iducu sezonu :S |
|
|
|
|
|
#24717 |
|
Registered User
![]() |
Pa, paker ili play će biti alberto, ili montolivo.. 25godina obojica, tehnički fenomenalno potkovani, alberto desnom razvaljuje, više trči od pirla.. ne znam na kog si ti aquilanija mislio, ali onaj iz liverpula je slika i prilika centralnog veznog igrača koji se može nazvati playmakerom.. on nije trkač - mesar.---
auuu leptiru,cudim se ovim tvojim rijecima.iznenadjujes me.heh.ti si dosta kritican covjek i ne prolazi bas svaki igrac kod tebe pa me jako cudi da tako biranim rijecima pricas o aquillaniju,igracu koji je ove godine odigrao 2 utakmice za liverpool,klub koji je zavrsio na 7 mjestu u engleskoj.aquillani koji je totalno pao kao igrac i za kojeg nisam cuo godinu dana sve do onog nedavnog gola atletico madridu.mislim ono,ima on potencijal,i mladji je od pirla,i vjerovatno ima vise motiva za igru ali gdje je on od tipa playmakera kao pirlo.ni blizu njega.ako ce nam aquillani biti glavni play onda nam se lose pise.vidjet cemo ga na mundijalo ako bude uopce igrao. |
|
|
|
|
|
#24718 |
|
Registered User
Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
![]() |
Pa eto pogledaj utakmice kad nije igrao Pirlo. Tad je sredinu igrao Ambrosini sa Seedorfom ili Flaminiem ili Gattusom. I gdje si ti u tim utakmicama vidio "kreativnog" Ambrosinia? Ja ga nisam vidio. Zasto? Zato sto kad Ambrosini igra, ima jedan jedini zadatak: da cuva desnu stranu koju oslobadja Ronaldinho. I naravno da trci. Znaci, neko drugi je bio kreativac, ko? Gattuso? Taj ne zna LEGO kockice slagat kreativno, a kamoli fudbalsku igru. Seedorf? Primi loptu, pa je polako povuce, doda, izgubi loptu, i hajmo se setat. Flamini? Kad je od Flaminia pocinjala igra? Njegovo je da cuva odbranu, i da istrci u napad kao pomocni (sto se pokazalo u par navrata sa silovitim sutem). Zato se pitam, kad nije igrao Pirlo, koje preuzeo tu "PlayMaker" poziciju u sredini?
NIKO!!! I zato govorim, pogledaj samo utakmice bez Pirla, pa ces vidjet koliko smo jadno izgledali. Nismo imali nikakav red. Apsolutno nista. A naravno, Aquilani koji cijelu godinu nije igrao, eto on ce biti carolija nase sredine. Woooow!!! Jedino u Montoliva vjerujem da moze nesto postic, jer je decko sjajan u Fiorentini, standardan, ali zato kosta ogromno. A Aquilani ce biti novi Flamini: polako pripremanje i vracanje "igre" kroz cijelu sezonu. Aquilani je igracina, i napravio je gresku sto je otisao na otok, jer je bio u sjajnoj formi u Romi, ali sad je uzasan. Treba mu utakmica da se ponovo navikne. Pa pogledaj samo Mancinia, onakva zvijer bio, a sad "nobody". Gubi se na terenu. Bilo bi dobro prodat Pirla, jer mozemo izvuci oko 20 miliona za njega, ali ko ce ga zamjenit? Decko zlata vrijedi u nasoj ekipi, a najdraze mi je to sto suti i radi. I ne iskazuje ko onaj cirkusant: Slijedeca sezona? Pa ne znam hocu li ostat... Ma da, de ti digni odma novine, kako si ti u stanju otic, pa da mi svi navijaci kleknemo ti pod noge i molimo te: Dinho ne idi, molim te driblaj jos po lijevoj strani, znas kako nam je gotiva kad se napusimo ili napijemo i gledamo kako ti driblas 1,2,3,4,5, ama cijelu protivnicku ekipu. Jebes ostale sto trce Dinho, ti si nas Bog. Molim te ne idi. Dat cemo ti milione samo ostani i pravi nas i dalje magarcima. Sto se mene tice, sirok ti put Dinho, ali ne ispod 25 mil.€
|
|
|
#24719 |
|
Registered User
![]() |
Pa eto pogledaj utakmice kad nije igrao Pirlo. Tad je sredinu igrao Ambrosini sa Seedorfom ili Flaminiem ili Gattusom. I gdje si ti u tim utakmicama vidio "kreativnog" Ambrosinia? Ja ga nisam vidio. Zasto? Zato sto kad Ambrosini igra, ima jedan jedini zadatak: da cuva desnu stranu koju oslobadja Ronaldinho. I naravno da trci. Znaci, neko drugi je bio kreativac, ko? Gattuso? Taj ne zna LEGO kockice slagat kreativno, a kamoli fudbalsku igru. Seedorf? Primi loptu, pa je polako povuce, doda, izgubi loptu, i hajmo se setat. Flamini? Kad je od Flaminia pocinjala igra? Njegovo je da cuva odbranu, i da istrci u napad kao pomocni (sto se pokazalo u par navrata sa silovitim sutem). Zato se pitam, kad nije igrao Pirlo, koje preuzeo tu "PlayMaker" poziciju u sredini?
NIKO!!! I zato govorim, pogledaj samo utakmice bez Pirla, pa ces vidjet koliko smo jadno izgledali. Nismo imali nikakav red. Apsolutno nista. A naravno, Aquilani koji cijelu godinu nije igrao, eto on ce biti carolija nase sredine. Woooow!!! Jedino u Montoliva vjerujem da moze nesto postic, jer je decko sjajan u Fiorentini, standardan, ali zato kosta ogromno. A Aquilani ce biti novi Flamini: polako pripremanje i vracanje "igre" kroz cijelu sezonu. Aquilani je igracina, i napravio je gresku sto je otisao na otok, jer je bio u sjajnoj formi u Romi, ali sad je uzasan. Treba mu utakmica da se ponovo navikne. Pa pogledaj samo Mancinia, onakva zvijer bio, a sad "nobody". Gubi se na terenu.--- upravo to. |
|
|
|
|
|
#24720 |
|
Registered User
Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
![]() |
Ne treba biti nezahvalan prema Silviu, ali je dobro da publika pokaže kako su ulaganja u Milan nužna!
Berlusconi je rekao da Milan moze dovesti i platiti svjatsku klasu, igrača koji radi razliku, igrača kao Ronaldo, ali ako uspijemo privuci bas takvu klasu. Tako nesto sam ja razumio... A ako ne, treba prodati klub i reci mu HVALA jer je od Milana napravio najtrofejniji klub po internacionalnim trofejima! Galliani idiot neka se nosi odakle je dosao sa svojim Braidom! Leo je bio los, tj. nije bio ono sto nam treba, ali isto tako nije bio losiji od zadnje 3 sezone serie a Carletta u Milanu, samo sto je Carlo slusao pa nije dobio nogu, "sporazumno", oprostite... Prvo su Carletto i Galliani masakrirali Milan, onda su ga Silvio i Galliani mercatom dotukli, a sada se cude sto su ljudi popizdili! Ma dajte!! Moj je stav: Ako neces visu ulagati, hvala i ciao! Galliani, ciao odmah, pokazao si koliko si super direktor!! Kazu da cemo ekipu nadopuniti sa 4,5 igrača primavere, woho!! Prejaki cemo biti! Kad Stasser, Vardi, Zigoni i Albertazzi pokidaju Millitta, Eto'o-a i Sneijdera!
|
|
| Tags |
| balkan |
|
|