![]() |
|
|
#24796 |
|
Registered User
Fave Players: Zidane
![]() |
Mene samo zanimaju sad Berlusconijevi komentari na sve ovo......
"Steta" sto je Svjetsko ubrzo pa ce se ovo malo "baciti pod tepih"
|
|
|
#24797 |
|
Registered User
Fave Players: SFRJ Reprezentativci
![]() |
neznam koliko je taj Alegri dobar, ali evo ja sam gledao pa recimo skoro 5 utakmice cagliarija, i na sve te utakmice, ovaj tip je izlazio sa formacijom 4-2-4, koja se lako menja u 4-3-3 i 4-4-2 i to mi se mnogo dopalo.
Leptiru neznam dali si primetio te dve utakmice koje je cagliari igrao protih nas formacija je bila 4-3-3, pa je pravio neke varijacija na 4-4-1-1, pa opet nam ugura 4-3-3 i meni se to jako dopalo. Sada, slazem se stobom da nama treba IME trenersko, a ne ko bilo, i ova govna su imali i Mancinija i neznam sad koga, ali trebao im je Murinho da im donese tri titule, ipak nama je vaznija ta pozicija na klupi, nego odbrana, sredina ili napad. Nemam neku zelju ko bi da nam bide strateg, ali ako biram od ovih koji su na leto slobodni, onda bi na Lippi dosao kao kec na desetku
|
|
|
|
#24798 |
|
Registered User
Fave Players: Marco Simone,Baggio,Maldini,Maradona
![]() |
![]() Massimiliano Allegri-nadam se dobar izbor...ipak trener je godine..nadam se da će se riješit ovih staraca!!! |
|
|
|
|
|
#24799 |
|
Registered User
Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
![]() |
Svaka cast Mourinho!
Ono je njegov uspijeh, i pokazao je "da je nije najbolji trener, ali da nema boljeg od njega" (Mourinhove rijeci ). U ponedeljak preuzima Real. Spominjete Milita kao osrednjeg napadaca, hmmm jucer pukne laznjak Buttu i lobuje ga, pa opet laznjak Van Buytonu, pa plasira loptu u desni ugao, i to je vama osrednji napadac. Eto Boriello je beton, Marco je svijetska klasa, da je Marco jucer igrao, on bi postigao 5 golova. Efekat, Diego Milito je zvijer u napadu, i za mene je on medju 3 najbolja napadaca svijeta. Zasto? Jer covjek se zna kretat i sto je najvaznije kad se nadje u situaciji 1 na 1, on zabije gol, a ne ko nasi sutne po golmanu ili pored gola (Marco, Klaas, Pippo). Zato drug, mozes lagat sebe da je Inter osrednja ekipa, ali nemozes ostale. Svijedlo mi se sto je Mourinho izvadio tacno one igrace koje sam i ja i svi ostali vidjeli slabim na terenu (Chivu rizik drugog zutog, Pandev izmoren), a ne ovaj nas kloc koji vadi Klaasa, Ambrosinia, Flaminia, ostavlja mrtvog Seedorfa, i najvaznije ubacuje Jankulovskog a vec ima Antoninia na toj strani. Znaci, u cijeloj sezoni malo kad je pogodio pravu izmjenu. Al haj, sad ce nova sezona. Ima da opet hara Pippo u napadu. Pitam se samo koji smo k.... dovodili Zigonia i Adija? Pa momci nece nikad dobit priliku, ustvari hoce, zadnji 5 minuta. Jer ipak, Pippo je svijetska klasa. On moze do 56 igrat. Nek se nose u 3 p.m. Galliani i Silvio. Znas kolko mi je bilo muka jucer gledat Morattia kako se penje gore, i samo se pitam: Silvio, kako mozes ovo gledat? Pa zar ti nije muka, da tvoj najveci protivnik se penje sa igracima po najvazniju titulu u klubskom fudbalu, a ti nisi u stanju da dodjes pogledat utakmice Milana jer imas "nekog" posla u Rimu? Pa sam je priznao da je ugasio TV na poluvremenu tekme: Mancho - Milan. Sta, nisi mogoa otic na stadio kao predsjednik kluba i pogledat tekmu? A da, on je predsjednik Italije. Pa ako je tako, kupi prnje i mrs iz kluba. Ostani u politici, jer te u Milanu vise ne zelim.Allegri ili ne, ne zanima me. Sve dok ne dovedemo vazna pojacanja, to je tako ne bitno. Moja slika govori sve: sve dok penzioneri igraju kod nas, o titulama mozemo samo sanjat.
|
|
|
#24800 |
|
Registered User
![]() |
i ona tvoja statistika efekat o trenerima, znaci hoces priznat da je i "Carletto" strucnjak. Ustvari, on je medju najboljim strucnjacima, jer je uspio uci u Finale 3 puta i osvojit ga 2 puta. Wooooooow. nisam znao da toliko postujes Ancelottia
|
|
|
#24801 | |
|
Registered User
Fave Players: Kaka', Seedorf, Pato, Borriello
![]() |
Quote:
Covjek je u prvim godinama trenerske karijere iskocio u mozda najtalentiranijeg trenera u Italiji, tako da ga se ne treba samo tako otpisati. Naravno da su ispred njega Mourinho, Capello itd. ali ovaj trener je mlad i za sada ima dobre rezultate. Druga stvar, moj cimer navija za Cagliari tako da smo ove i prošle sezone gledali Cagliari puno puta i ono što ja mogu izvući iz viđenoga je da je Allegri po meni vrlo dobar taktičar, sa napadački orijentiranim nogometom... S cagliarijem nije napravio više jer klub NEMA ambicije za nešto veliko, i prema igračima ima momčad za borbu za opstanak što se i događalo sezonama prije. Ako se tebi ne sviđa što je meni ovaj čovjek najbolji izbor pored Gallija, Tassottija i co. ja ti tu ne mogu pomoći. Ovo je forum svih milanista i ja imam svoje mišljenje, te mi ne pada na pamet nametati ga tebi ili ostalima. Isto tako, ne želim napadati niti vrijeđati kako Milanove tako niti ostale igrače, trenere koje naša uprava poželi dovesti ili produžiti ugovor s njima. Po meni na ovakvom forumu nema mjesta za neka omalovažavanja ljudi jer se svaka kritika može civilizirano prikazati, a ne nazivati ljude bakterijama i sl. Poanta: čovječe, smiri se. Ja nemam ništa protiv tebe niti protiv ikoga na ovom forumu, ali malo manje emocija u postovima ne bi škodilo... Svi smo mi u istoj situaciji, volimo Milan, i čekamo slijedeći potez onih sa vrha kluba. Nije baš da će živciranje pomoći ![]() FORZA MILAN!
|
|
|
|
#24802 |
|
Registered User
Fave Players: Marco Simone,Baggio,Maldini,Maradona
![]() |
frustracije su tu..mislin da smo zaminili uloge..inter je preuzeja našu ulogu..mi smo sada gubitnici,a inter je taj koji melje...
ne znam baš,da će se milan tako brzo vratit na staru slavu..sumnjam ![]() |
|
|
|
|
|
#24803 |
|
Registered User
Fave Players: Savićević, Maldini, Serginho, Ambrosini
![]() |
Sutra će ujka fester zvanično predstaviti i imenovati gospodina „Panchina d’Oro“ kao šefa stručnog štaba. Milion € po sezoni. A po svemu sudeći, prvi potez dirigenta druge najgore odbrane u ligi će biti dovođenje njegovog ljubimca, andree lazzaria.. levog ofanzivnog veznog?! čiji se transfer procenjuje na 6do8 miliona!! (posle pitamo gde su pare)
Iako sam najblaže rečeno prepariran odlukom ćelave nakaze da postavi ovu marionetu na klupu, ja ću mu poželeti svu sreću ovog sveta(trebaće mu).. nek bude novi „prodavac cipela“. Ps. Curki.. nemoj me pogrešno shvatiti, ali ja tog čoveka ne mrzim.. zovem ga tako od muke, jer mi je teško shvatiti da je ovo naša realnost.. da je allegri najbolja opcija.. to ja ne mogu da podnesem.. možda on bude novi saki, možda bude i bolji.. ali je njegovo angažovanje hazarderski potez.. on je neko ko nema iskustva, ko nikada nije vodio pa čak ni igrao za veliki klub, čovek koji nema dodirnih tačaka sa Milanom, praktično je „stranac“ u klubu i neko ko nema za sad zapažen rezultat.. u najboljem slučaj Solidan plasman sa kaljarijem.. i dobija zadatak posle ovakve sezone, koja treba biti prekretnica, da vodi Milan. Nisam gledao kaljari više od 5 puta za 2 sezone i neću da dajem ocenu pre nove godine.. ali i dalje me boli činjenica da nismo mogli bolje od ovoga.. imali smo već jednog amatera, i ponovo ništa ne učimo na greškama.. tužno. Sanjao sam montoliva i prandelija, a dobio allegria i lazzaria.. bruka. |
|
|
|
|
|
#24804 |
|
Registered User
![]() |
Naravno da je tesko. Da smo prije par godina krenuli sa tim nekim novim planom, sad bi vec mogli bit na vrhu. Ali, ja ne vjerujem da taj plan i sad uopce postoji. Navodno je to, da stvaramo svoje mlade. Super. Koji su to mladi? Vidim da sve ekipe sirom svijeta ubacuju svoje igrace da igraju, jbg. nisu najbolji, ali postat ce s vremenom. Samo kod nas to ne funkcionise, jer mi vjerujemo da samo Pirlo, Seedorf i Pippo znaju igrat, ovi mali su jos slabi. Sa takvom politikom ne preostaje nam nista drugo vec da kupujemo onda zvijezde. Ali nemamo para za te zvijezde jer moramo da placamo silne ugovore ovih nasih penzionera. Zato i jesam ovako ljut radi Pippa. Cijelu godinu se spominje da cemo krenut neki novi put, da cemo sad radit kako treba, da u obzir dolaze samo Under23, a onda se dovede Beckham, Mancini i Yepes, i jos se produzi ugovor Pippu i Ambrosiniu. Znaci 100% je da ce i Seedorf, Pirlo, Gattuso, Zambrotta, dobit novi ugovor, a fura ce se prica: "mi imamo plan". Da, plan za propast Milana.
Ocekivat da cemo slijedece sezone osvojit Scudetto je glupo i zalosno. Znaci djabe se dovodis u situaciju da gubis zivce. Ovako lagano se pomiris sa cinjenicom da cemo se borit za ulazak u Ch. Ligu i super. Jer Milan ce biti ponovo konkurent za Scudetto i Ch. Ligu za neki 2-3 godine. Izbacite si iz glave da ako dovedemo Juicea i Dzeku, mi cemo harat Italiom i Europom. Nama treba cijela ekipa, a ne par igraca. Spominjete Clichy i Joe Cole, pa ta dvoica odlaze iz svoji klubova jer im ne zele platit extronomske plate, ali kad bolje skontam, mi i jesmo klub za te uvenule zvijezde sa visokim ugovorima. Montolivo isti nece da cuje ispod 5 mil.€ po sezoni.
|
|
|
#24805 | |
|
Registered User
![]() |
Quote:
Tako da nas buduci trener MORA biti nova marioneta Silvia & Galliania, i jedini za to je Allegri. Dobar trener kojeg mozes manipulisat.
|
|
|
|
#24806 | |
|
Registered User
Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
![]() |
Quote:
Svi ovi klubovi su apsolutno ispod razine Intera, a mi i Juve smo lakrdija sa bivsim igracima. CAmbiasso je jedan od 3 najbolja zadnja vezna a J.Zannetti jedan od najjačih taktičara i defanzivaca na svijetu, koji je u ovoj Lp probio svog čovjeka i prošao 1 na 1 i stvorio visak naprijed jedno 3mil puta. "pesnik Mrki" pokusava biti realan covjek.
|
|
|
|
|
#24807 |
|
Moderator
Fave Players: Pirlo,Sheva,Topic, Kaladze, Papac, Salihovic
![]() |
http://img20.imageshack.us/img20/4601/mouv.jpg
-------------------------- Allegri impresses Berlusconi 23.5 Source: Football Italia The meeting between Massimiliano Allegri and Milan President Silvio Berlusconi reportedly secured his status as the new Coach. The former Cagliari boss travelled to the Arcore homestead for a special lunch with Berlusconi and Vice-President Adriano Galliani this afternoon. That meeting has now concluded and, according to Sky Sport Italia, Berlusconi was impressed with Allegri’s credentials. Allegri won the Panchina d’Oro award for manager of the year, beating Inter’s Jose Mourinho. Although Berlusconi preferred an internal option like current youth team boss Filippo Galli or former Milan star Billy Costacurta, it is Galliani who put forward Allegri’s candidacy. “He has the physique du role to be Milan Coach,” declared the Vice-President this week. The official confirmation of a contract to replace Leonardo on the bench could come as early as this evening. The Rossoneri are heading out to North America for a brief tour this month, but will be led by assistant manager Mauro Tassotti.
|
|
|
#24808 | |
|
Registered User
![]() |
Quote:
Hoces da poredis Inter i Celzi. Kazes Inter pun prosjecnih igraca, ja ti kazem Celzi pun precjenjenih igraca (Teri, Lampard i sl). Tu je meni skor 11:0 ili eventualno 11:1 za Inter. Sto se tice intera i Barcelone tu je meni skor u direktnim duelima 6:5 ili 5:6 u zavisnosti kako gledas. Znaci odbrambeno glatkih 5:0 za Inter (mislim mozes ti sad supljirati te ovaj bolji te onaj bolji, ali vjerovatno i ptice znaju da se Barcelona brani posjedom lopte tako da uposte nije bitno ko ce tu igrati - bitno je da samo imaju dvije noge). Naprijed (veza + napad) 5:1 ili eventualno 6:0 za Barcelonu. Sto se naseg novog trenera mislim da Alegri i nije toliko los izbor (mada nam niko nebi pomogao dok se ne rijesimo Ronaldinja - ovakvog kakav je sada - te jos 7 igraca iz sadasnjih prvih 11) |
|
|
|
|
|
|
#24809 |
|
Registered User
Fave Players: Thiago Silva,Pato,Nesta,
![]() |
cudi me da niko nije primijetio koje se ime pojavilo na spisku za Ameriku
Goalkeepers: Dida, Abbiati, Colombo Defenders: Diniz, Jankulovski, Netsa, Oddo, Terzi, Favalli, Antonini Midfielders: Abate, Di Gennaro, Flamini, Seedorf, Blasi, Brocchi, Delvecchio Strikers: Mancini, Ronaldinho, Inzaghi, Pato Brocchi se izgleda vratio eto ga na spisku putnika u ameriku a evo i njegove slike u Milanovom dresu slikane MILANELLO, 21 MAGGIO: CRISTIAN BROCCHI http://media2.acmilan.com/201005/18626_big.jpg?ver=1 prvo pojacanje...hahahahah evo jos i jednog junaka u MIlanovom dresu. http://media2.acmilan.com/201005/18628_big.jpg?ver=1 hahahahahaha Gennaro Delvecchio prave sampionski milan..haahahhahahaa http://media2.acmilan.com/201005/18625_big.jpg?ver=1 MANUELE BLASI hahahahahaha omg nemogu da vjerujem ili je ovo neka za***** sta ovi rade u Milanu :S CLAUDIO TERZI http://media2.acmilan.com/201005/18630_big.jpg?ver=1 ROBERTO COLOMBO http://media2.acmilan.com/201005/18627_big.jpg?ver=1 ma nema skudeto je nas Last edited by Rosson3r; 23-05-2010 at 14:33. |
|
|
|
|
|
#24810 |
|
Registered User
Fave Players: SFRJ Reprezentativci
![]() |
a Favalli ? i on je na spisku
Brocchi je kao pozamljen igrac samo za ovu turneju nego to sto me muci je Favalli, kolko sto znam decko se penzionirao, a op eto ga u Americi, mozda ga zele prodati New York Red Bullsa, tamam ce se uklopiti sa Ljungbergom i Anhelom ![]()
|
|
| Tags |
| balkan |
|
|