AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 31-07-2010, 16:27   #25696

MIRZA

Moderator

MIRZA's Avatar

Fave Players: Pirlo,Sheva,Topic, Kaladze, Papac, Salihovic
MIRZA is on a distinguished road
Massimiliano Allegri
"Beckham se neće vratiti u Milan"
Pojava Davida Beckhama na utakmici između Arsenala i Milana na Emirates Cupu u Londonu odmah je izazvala nagađanja da engleski nogometaš pregovara o trećem dolasku na posudbu u “rossonere”.
No, trener Milana Massimiliano Allegri odbacio je takve špekulacije, ustvrdivši kako ne očekuje da će se Beckham još jednom vratiti na San Siro.

Nekadašnji veznjak Manchester Uniteda i Real Madrida član je Los Angeles Galaxyja, ali u posljednje je dvije godine dolazio na posudbu u Milan u kojem je igrao šest mjeseci dok traje pauza u američkoj MLS ligi.

Beckham (35) se trenutno oporavlja od povrede Ahilove tetive lijeve noge zadobivene upravo dok je igrao za Milan.

"Mislim da se Beckham neće vraćati u Milan jer je priroda njegove povrede takva da mu u ovoj fazi karijere neće dopustiti igru u jakoj ligi. U njegovim se godinama teško vratiti vrhunskom nogometu", kazao je Allegri.
Old 31-07-2010, 16:47   #25697

Efekat leptira

Registered User

Efekat leptira's Avatar

Fave Players: Savićević, Maldini, Serginho, Ambrosini
Efekat leptira is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by mrki View Post
ensare, letpire, sto vi mislite o Poliu iz Sampdorie?? Thanx.

jos jedno pitanje i nesto sto sam uocio: na utakmicu nije isao Thiago, Dinho, Ambro itd., zbog ozlijeda... A novine su napisale da Kala i Marek nisu isli zbog "tehnickih odluka"... Allegri ih je otpisao vec?? NADAJMO se da je tako i da cemo ih se ipak rijesiti ovo ljeto!

Za njih dvojicu i Rina smo mogli uzeti lijepo igrača kao sto je Poli. Eo Hernanes ode u Lazio za 14mln eura, sada cemo vidjeti sto ce pokazivati u serie a.

Dakle opet nemamo bekove... super!!! To znaci da necemo nista osvojiti, to mozemo zakljuciti vec sada i sve sto ostaje je da fino cekamo koji dobar potez Dinha, Pata, NEste, Thiaga da se malo zabavimo...
ne dozvoljavam sebi da komentarišem i ocenjujem igrače koje nisam pogledao bar 5 puta u životu.. a polia iskreno nisam.. ono što sam video 2 puta protiv merde i nas me nije impresioniralo, još uvek je po meni nedefinisan ali ponavljam, nemam dovoljan uzorak da bi mogao nešto više da kažem

što se tiče ostatka ekipe.. komirani, kapiten, onyewu i rone imaju manjih problema sa mišićima i rizik bi bio da se sad guraju u neke nebitne utakmice dok još traju bazične pripreme .. silva i onaj slepac iz holandije su i dalje na nekom ničim zasluženom odmoru, kao od svetskog (umorili se gledajući s klupe) i nzm kad misle početi.. dok su kaladze i marek izostavljeni sa spiska.. verovatno u dogovoru sa festerom i to je poslednji pokušaj da se ovi nekada uspešni fudbaleri a sada teški propaliteti u nekom konstruktivnom dijalogu do kraja avgusta ipak prodaju jer im je već sad stavljeno do znanja da se ne računa na njih
Efekat leptira is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2010, 04:30   #25698

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
ensar7 is on a distinguished road
Poli je po meni novi Pirlo. Tako ga prozivaju u Italiji, jer je u istom stadiju kao kad je Pirlo dolazio u Milan. Mlad, i pun elana da napravio nesto od sebe. Kolko sam ja uocio i cuo dobro shvata i odradjuje posao u veznom redu, fali jos puno skole, ali one profesionalne na eurospkoj sceni, i siguran sam 93% da ce mali stasat u jednog izuzetnog veznjaka kojeg ce za koju godinu trazit Real. Ja bi volio da ga uzmemo jer je Italian, i puno mi se vise on svidja nego Blasi. Uostalom, prije 6 mjeseci sam spominjao da bi Poli bio sjajan ucenik pod Pirlom, a narocito sad pod Allegriem. Garantujem da ce on biti veliko pojacanje u ekipi.

Ova druga tema koje pozvan ko nije, me ne zanima. Rekao sam vam, Janku i Kaladze ce produzit ugovor jer "nemamo zamjene za njih. Jer su nam prijeko potrebni, i jos mogu igrat na visokom nivou" (buduce rijeci Galliania).
1. place wish, 1. place & Ch. League dream!
ensar7 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2010, 06:09   #25699

RossoneroCroato

Registered User

RossoneroCroato's Avatar

Fave Players: Dida Maldini Nesta Ambro Rino Pirlo Seedorf Pippo
RossoneroCroato is on a distinguished road
šta kaže naš pato:
Quote:
Pato: Nisam slabiji od Rooneyja ili Ville

Gol koji je postigao Arsenalu u remiju 1-1 tijekom utakmice Emirates Cupa napunio je Milanovog Brazilca Alexandra Pata samopouzdanjem pred nadolazeću sezonu...

- Milan je klub čija je momčad uvijek sastavljena od jakih nogometaša. Ne bih rekao da smo išta slabiji od Intera ili bilo kojeg drugog kluba - smatra Pato, koji će u rujnu napuniti 21 godinu.

- U Massimilianu Allegriju imamo sjajnog trenera. Za sada sve ide kako i treba, treninzi prolaze u najboljem redu. Baš mi je drago što nam je on trener. Upitao me jesam li spreman žrtvovati se za momčad i sretan sam što to mogu učiniti. Napredujemo i to je jedino važno.

Iako nije nastupio na Svjetskom prvenstvu u JAR-u, Pato smatra da se može mjeriti sa svim nogometašima svijeta.

- Osjećam se dijelom društva kojeg čine Wayne Rooney, David Villa, Cesc Fabregas, Wesley Sneijder i Kaka. To su igrači koji žele Zlatnu lotpu ili osvajanje Lige prvaka. Tu sam da radim i imam puno vjere u Milan - zaključio je.
a naša bivša četvorka:
Quote:
Albertini: Klubovi imaju previše stranaca u omladinskim pogonima

Talijani i dalje svakodnevno traže razloge neuspjeha njihove nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Svoj je odgovor ponudio i legendarni veznjak Milana i “azzurra” Demetrio Albertini...

Današnji dopredsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) smatra da glavna krivica leži na klubovima koji u svojim omladinskim pogonima imaju previše stranih igrača.

- Ti igrači koče razvoj naših mladića. Lige za mlađe dobne kategorije nam više nisu dovoljne za razvoj naših talenata. Mislim da bi naši najbolji klubovi trebali imati B-momčadi, kao što je to običaj u Španjolskoj. Juventus B ili Inter B bi mogli igrati u Legi Pro (treća liga, op. a.) u kojoj bi mladi igrači dobivali priliku igrati protiv znatno iskusnijih nogometaša. Ako naši najbolji mladići nastave igrati protiv svojih vršnjaka, situacija će ostati ovakva kakva je sada - izjavio je Albertini za La Repubblicu.

Podsjetimo, Italija je kao branitelj naslova na južnoafričkom Mundijalu ispala već u prvom krugu natjecanja, osvojivši samo dva boda.
hvala na izvještajima sa utakmice maji i efekat, puno nekima znače jer nemaju svi beskonačan promet i brz internet da bi gledali puno utamica!
Old 01-08-2010, 09:07   #25700

MIRZA

Moderator

MIRZA's Avatar

sviđa mi se ovaj grk
pravi razbijač...
Old 01-08-2010, 09:12   #25701

MIRZA

Moderator

MIRZA's Avatar

1-0 Borielo

odlična dubinska lopta Seedorfa za Boriela, ovaj je dobro prima, golman Lyona kratko izbacuje do Verdia koji se odlično snalazi i upošljava Boriela
Old 01-08-2010, 09:48   #25702

MIRZA

Moderator

MIRZA's Avatar

završilo je 1-1

Gledao sam negdje do 75min

najbolji igrač po meni Seedorf, extra mu odgovara poziija zadnjeg veznog
što se tiče mladih igrača, najviše mi se svidio Verdi, dobro je odigrao, nadam se samo da se nije ozbiljnije povrijedio
Straser i Merkel su solidno odigrali (bit će nešta od njih ako im se bude pružala prilika)
Grka sam već ranije komentarisao, pravi razbijač,ali to može biti mač s 2 ptrice za nas zbog kartona
Zambrota može proći kao bočni, ali je zato Oddo katastrofa..izgubljen slučaj
Bonera, kojeg izuzetno cijenim kao igrača, nam je isto veliki minus, danas je napravio kardinalnu grešku kod 1-0 za nas, kada nas je prečka spasila od izjednačenja Lyona
Boriello ništa posebno
Gattuso, vidi se da je njegovo vrijeme prošlo, ali opet se trudi,trči i kao pokušava nešto...
Old 01-08-2010, 10:03   #25703

huss

Registered User

huss's Avatar

Fave Players: Weah, Van Basten, Savicevic, Kaka
huss is on a distinguished road
Da smo igrali sa nasim starim "zvijezdama" umjesto ovih mladih, obje bi utakmice izgubili sa 3:0. Ovi mladici su toliko pretrcali u ove dvije utakmice , pogotov Straser i Merkel,tako da se primjetila dosta brza igra. Ako vec nemamo para za pojacanja, trebaju dat sansu Verdiju, Straseru i ovom Merkelu. Vise su pokazali u ove dvije utakmice nego Abate za cijelu sezonu. Verdi kod gola asistira tako smireno kao da ima 6 sezona iza sebe. Kod Strasera mi se svidja sto uglavnom kad dobije loptu ide ravno prema golu, a dobro se i gradi, malo me podsjeca na Vieru sa svojim "krakatim" gradjenjem. Merkel isto dosta brz igrac, fali mu naravno iskustva da u nekim situacijama reaguje smirenije. Uglavnom po meni je ova turneja veliki plus za ove mlade igrace. Nadam se da ce ih Alegri koristit sto vise u naredoj sezoni.
huss is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2010, 14:13   #25704

Efekat leptira

Registered User

Efekat leptira's Avatar

Fave Players: Savićević, Maldini, Serginho, Ambrosini
Efekat leptira is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by MIRZA View Post
sviđa mi se ovaj grk
pravi razbijač...
Pa kako može da ti se sviđa igrač koji je do 50’ dva puta izbegao dobijanje drugog žutog kartona i to samo zahvaljujući činjenici da je ovo prijateljska utakmica.. Mesar a ne razbijač. Panchina ga vadi u 60’ samo da ne bi ostali s igračem manje.. sramota

danas je postojao samo jedan slabiji od njega, a to je očekivano daniele bonera.. ljudi moji, šta taj čovek radi u poslednjoj liniji.. ono su šokovi.. ko je gledao zna o čemu pričam.. definitivno igrač koji bi morao da se pridruži mareku i gruzijcu.. strašno strašno

ali ono što hrabri je igra klinaca.. straser, merkel pa i verdi pokazuju mnogo više od svojih iskusnijih saigrača.. pogotovo rodni straser.. ako ovaj dečko nastavi u ovom tempu, on bi već od prvog kola trebao da se gurne u vatru i da bude prva zamena kad se kapiten umori i kad flamini dobije parne kartone (znači svaku drugu)

ono što me plaši je napad.. marco ne može u ovom sistemu da se snađe za sad.. istina dao je gol ali ne može bez ronaldinha, a rone ne može da igra bilo šta drugo sem levog krilnog.. nzm šta allegri ima u planu ali ova formacija izgleda samo patu odgovara.. jedino on leti po terenu, ali on još uvek nije u stanju da bude G force i igrač koji će da nas nosi kao magija.. videćemo šta će biti kad se vrate ovi što nedostaju

pohvale za ameliu (mrtva trka oko broja 1) i sedorfa koji je objasnio gatusu kako treba da igra kapiten Milana.. bekovi su i dalje problem.. krokodili brže dolaze do optimalne temperature nego oddo i zambrota do željene forme.. tako da se na njih mora čekati dok malo ne zahladi.. dok mi antonini još uvek ne pokazuje zbog čega verujem da će izrasti u beka svetske klase

ali, ponavljam – moramo biti zadovoljni jer je još mesec dana do početka lige, i još mnogo ima prostora za nadogradnju, za uigravanje, selektiranje.. u svakom slučaju ja sam optimista.

Last edited by Efekat leptira; 01-08-2010 at 14:15.
Efekat leptira is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2010, 15:08   #25705

MIRZA

Moderator

MIRZA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Efekat leptira View Post
Pa kako može da ti se sviđa igrač koji je do 50’ dva puta izbegao dobijanje drugog žutog kartona i to samo zahvaljujući činjenici da je ovo prijateljska utakmica.. Mesar a ne razbijač. Panchina ga vadi u 60’ samo da ne bi ostali s igračem manje.. sramota
jednostavno volim igrače takvog profila,ali kao što sam već rekao,a i ti konstatovao, mana im je velika mogućnost isključena..
ali i dalje bez obzira na sve gotivim taj stil igre...
Old 01-08-2010, 18:10   #25706

curki

Registered User

curki's Avatar

Fave Players: Kaka', Seedorf, Pato, Borriello
curki is on a distinguished road
Ja nisam bas previse zadovoljan ovim na Emirates Cupu, slazem se s vecinom vas da su mladi i vise nego zadovoljili, sigurno bi se mogao naci koji makar za klupu ove sezone.

Golmani vrlo dobri, to je jedino mjesto gdje se ne trebamo bojati. I jedan i drugi su pokazali mnogo, bit ce zanimljivo gledati to nadmetanje za broj 1.

Mislim da su nam stoperske solucije također zadovoljavajuće, Nesta i Silva kao prvi pick, pitanje je samo koliko Nesta moze izdrzati bez ozljede. Sokratis mi se cini vise stoper nego bek, pa ako racunamo za zamjene njega, Boneru, Onyewua, pa i Yepesa to bi trebalo izgledati dobro.

E sad, najvise me muce ti bekovi jer vec vidim Maicona kako nam siluje tu lijevu stranu... Trebalo je to rijesiti s nekim tipa ovaj Cissokho, ili neko slican koji nece biti nikome inferioran makar u defanzivnim zadaćama. Antonini solidan, ali nista vise, Zambrotta također. Oddo je veliko razocaranje, ako on bude imao puno prilika ove godine jadna nam majka

Vezna linija nam je također slabija tocka ja sam jos uvijek dojma da nam trebaju dinamičniji igrači, poglavito umjesto Gattusa/Ambrosinija koji više ne mogu pratiti jak ritam. Seedorf mi se pokazao kao odlična zamjena za Pirla na toj poziciji zadnjeg veznog, to je vec igrao protekle sezone protiv Reala i mislim da je zadovoljio, jos da malo poravi defanzivni dio bio bi odlican.

Trebalo bi na veznog dovesti jos jednog mladog koji bi nam osigurao pravu alternativu, iako su mi se i Strasser i Merkel dosta svidili na ovom turniru. Veliki upitnik ostaje R80 na poziciji trequartiste i ako on to uspije odraditi mozemo se nadati da dosta toga. Problem je sto nemamo altrenativu ako to ne proradi tako da smo u banani ako Ronnie zakaze.

Napad nam je po meni solidan sa Pato, Borriellom, te Huntelaarom, malim Verdijem i Pippom kao alternativama.

Da podvucem crtu, zelim do kraja prijelaznog roka dovođenje jednog beka i dinamicnog veznjaka i ja zadovoljan. Rijesit se Jankulovskog, Kaladzea bilo bi idealno.
Old 02-08-2010, 00:11   #25707

dejo

Registered User

dejo's Avatar

Fave Players: Savicevic,Weah,Shevchenko,Kaka,Pato,Abbiati
dejo is on a distinguished road
[quote=Efekat leptira;576249

ono što me plaši je napad.. marco ne može u ovom sistemu da se snađe za sad.. istina dao je gol ali ne može bez ronaldinha, a rone ne može da igra bilo šta drugo sem levog krilnog.. nzm šta allegri ima u planu ali ova formacija izgleda samo patu odgovara.. jedino on leti po terenu, ali on još uvek nije u stanju da bude G force i igrač koji će da nas nosi kao magija.. videćemo šta će biti kad se vrate ovi što nedostaju
.[/QUOTE]

pa napad se i treba slagati oko pata koji je naš najtalentiraniji napadač, nadam se da se neće njegov talent gušiti da bi se ronaldinho osjećao najbolje na lijevoj strani....
Old 02-08-2010, 05:22   #25708

_MaJi_tz

Registered User

_MaJi_tz's Avatar

Fave Players: Gennarinho Gattuso
_MaJi_tz is on a distinguished road
Poslje prvih pravi provjera ja sam najvise zadovoljan golmanima, bice to prava borba za prvu poziciju....
Odbrana stoperi mogu proci jos tu Silva kada dodje, bice solidno, Bonera po starom treba mu 3-4 utakmice da 5 odigra posteno...Sto se tice Pape 88 god je treba mu dati priliku ali kao back-up je dobar, samo da ga ne gurnu na desnog beka u nedostatku, jer mislim da ce napraviti isti problem sebi kao Lippi sa Crscitom...Yepes je uglavnom bolji od Kale i Favallija, to je najvaznije ...Vezni red je dosta trcao i sada je svima jasno da od veznog reda sve zavisi i gore i dole...Seddorf jeste odigrao dobro na toj poziciji Pirla ali pitanje kolko on to moze fizicki izdrzat i nervira me ponekad sto puno tusi loptu bas kao i Pirlo, a to pozicija je srce tima...Marco je takav igrac njega ako filujete loptama od njega ce i biti nesto, Pato je sasvim druga prica i treba u napadu da se sve vrti oko njega kao nekad oko Sheve...
Sto se tice mladih snaga Markel, Rodney i Verdi su za mene veliki plus, dugo u Milanu u pripremnim utakmicama neko iz Primavere nije bolje odigrao, eh sad sam malo caprkao po netu...Kao sto Leptir rece mnogi smatraju da ce Strasser imati vrlo dobru karijeru on ima 20 god i stvarno u nekim situacijama izgleda iskusno, bas se vidi da je prezvakao Primaveru uostalom dugo je i igrao za juniore mozda i najduze od svih...ono sto je bitno kod njega da vrlo dobro kuzi igru u veznom redu njegovo pomjeranje, zatvaranje prostora, moze biti ucitelj nekim starijim,takodjer vrlo cete tesko naci danas u fudbalu nekog koje 90 god a da igra veznog defanzivnog...Merkela ustvari Max najvise gotivi, bar tako pisu, i meni se svidio pretrcao je pogotovo juce veoma puno stalno vrsi pritisak na loptu istina grjesio je dosta ali sve je to neiskustvo 92 god i samo da ispravno postupe snjim...Verdija u Italiji svi zovu novi Sheva, samo je bitno da ima sto vise utakmica u nogama, mnogo poznati novinari su ga proglasili najboljim 92 god u Italiji...
Eh sad nevjerovatna ce biti tragedija i zlocin od uprave ako ne dovedu u ovaku ekpiu jednog postenog beka i CMF koji je tehnicki potkovan ali poletan...
Sto se tice Polija ni ja ga nisam nesto puno pratio, ono sto sam malo vidio na netu je da dosta slici Pirlu...mnogi poznati kolumnisti su ga i proglasili novim Pirlom...mali je mlad kao i Pato, Doria ga sad cijeni na 15 mil i nije samo Milan u utrci...takodjer mnogi u Italiji su bili razocarani kad su vidili da ga nema na spisku od 30 igraca za svjetsko...
Ovo nista ne mora da znaci ali eto neke cinjece o momku, uglavnom perspektiva...
Posto je Max izjavio da mu treba vezni sad ce svaki dan novo ime do sad su bili: Lazzari, Candreva,Diarra,Blasi,Poli, a od danas ,Dos Santos,Elano,Hleb...i vjerovatno mnogi drugi...
Ali opet bar po meni je zlocin ne dovesti beka, jer trenutno sto imamo kad sve sastavis ne mozes dobit jednog postenog beka ...npr najgora ako budu poceli izvodit eksperimente pa nazor gurali Papu i Boneru desnu...Abate bolje nek igra beka ili nek ne igra nista, on me najvise razocarao na ovom turniru...

... 110 anni di storia, combatti per la gloria ...

Andriy Shevchenko - July 1, 1999 - May 26, 2006

Last edited by _MaJi_tz; 02-08-2010 at 05:25.
_MaJi_tz is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2010, 10:51   #25709

MEMO

Registered User

MEMO's Avatar

Fave Players: maldini,batistuta,tiago silva
MEMO is on a distinguished road
odem na more za vikend,vratim se kad ono mala revolucija u klubu.hehe.mladi igraju masovno,dobri rezultati,kao da ide nabolje.neka neka.to se trazi.

sta ovaj fabiano prica?kakva bruka za nas klub ako smo ga tako izigrali.covjek htio prijeci i sve trebalo biti rijeseno a nasi glupani zasrali stvar i nisu htjeli dati mu ugovor.strasno.nesposobnjakovici!!!
MEMO is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2010, 15:02   #25710

RossoneroCroato

Registered User

RossoneroCroato's Avatar

Fave Players: Dida Maldini Nesta Ambro Rino Pirlo Seedorf Pippo
RossoneroCroato is on a distinguished road
takve poteze je galliani već uvježbao do savršenstva... budala

ako ne ništa valjda ćemo imat par igrača za prvu postavu dogodine... drago mi je da je strasser odigrao cijelu utakmicu... neka se mladi uigravaju, prošla godina je otišla u 3pm šta se toga tiče...

ali jbt galliani doveo tog grka za kojega kažete da je bolji kao stoper, a kao nemamo ih dosta neće on igrat nijednu utakmicu kao stoper pa taman da nesta i onyewu budu ozlijeđeni non stop... nadao sam se da je barem nekakav bek i mogli smo sačuvat te pare za beka a ovako ih bacili u vjetar... eto žigić, van buyten i ekipa dobili kolegu

Tags
balkan

Posting Rules