AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 01-09-2010, 08:20   #26281

meskalin

Registered User

meskalin's Avatar

Fave Players: Van Basten, Boban, Rui Costa, Gullit, Inzaghi,Weah
meskalin is on a distinguished road
zaboravio sam na Nestu, i do mi je bdebilan broj za centarhalfa :S bilo kako bilo bzze s uovi R 80 R 70 daj od 1 do 22 i cao
meskalin is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 08:39   #26282

mrki

Registered User

mrki's Avatar

Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
mrki is on a distinguished road
#4 Thiagu, #18 Robinhu i to je to. #27 je ozbiljan broj, Boateng ima da igra kako treba!

Poli na zimu
Old 01-09-2010, 08:48   #26283

Interimovic

Registered User

Interimovic is on a distinguished road
Baš mi je drago što se Milan pojačao, posebno sa Ibrahimovićem i Robinhom ali po meni najbolje pojačanje je KP Boateng. Ako ništa Silvio će dobiti izbore, a idućih nekoliko sezona Milan će teško kupovati i to mi je izuzetno drago.

Zamislite kad iduće sezone nastupi novo pravilo gdje će se moći trošiti samo ono što se zaradi a Milanu dođu rate za Ibru i Robinha, plus visoke plate veterana, minus je zagarantovan.
Interimovic is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 08:57   #26284

meskalin

Registered User

meskalin's Avatar

Fave Players: Van Basten, Boban, Rui Costa, Gullit, Inzaghi,Weah
meskalin is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Interimovic View Post
Baš mi je drago što se Milan pojačao, posebno sa Ibrahimovićem i Robinhom ali po meni najbolje pojačanje je KP Boateng. Ako ništa Silvio će dobiti izbore, a idućih nekoliko sezona Milan će teško kupovati i to mi je izuzetno drago.

Zamislite kad iduće sezone nastupi novo pravilo gdje će se moći trošiti samo ono što se zaradi a Milanu dođu rate za Ibru i Robinha, plus visoke plate veterana, minus je zagarantovan.

do tada ce Milan osvojiti LP i sve sto ide uz to, Patak zlatna lopta ide u real za 100 000 000 i to je to
meskalin is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 09:01   #26285

MEMO

Registered User

MEMO's Avatar

Fave Players: maldini,batistuta,tiago silva
MEMO is on a distinguished road
do tada ce Milan osvojiti LP i sve sto ide uz to, Patak zlatna lopta ide u real za 100 000 000 i to je to ---

ma moze sve ali patak nigdje ne ide.jesi ti normalan? )))
MEMO is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 09:03   #26286

curki

Registered User

curki's Avatar

Fave Players: Kaka', Seedorf, Pato, Borriello
curki is on a distinguished road
bravo Milan, stvarno nisam ocekivao ovakav kraj mercata...

nadam se da je ovo dovoljno da ove sezone uzmemo scudetto i odemo daleko u LP...
Old 01-09-2010, 09:11   #26287

adis

Registered User

adis's Avatar

Fave Players: Maldini,Gattuso,Inzaghi
adis is on a distinguished road
Quote:

To pravilo ne moze stupiti na snagu odmah,
nego ce se postepeno, nekoliko godina, uvoditi promjene
kako bi se doslo do toga da klubovi trose onoliko koliko zarade.
Na kraju godine 90% klubova ce biti u minusu,
ne samo da ne bi bilo transfera nego bi morali otpustati igrace
da smanje troskovi, a to je nemoguce.
adis is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 09:11   #26288

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
ensar7 is on a distinguished road
Quote:

Nista ti ne brini, to pravilo NIKAD nece nasutpit na snagu. Real, Man City i Chelsea bi propali inace. A posto su oni jedni od glavni investitora fudbala, to je tesko izvodljivo. Zato, ne brini, slijedece sezone ce biti opet ludi transfera. A to da cemo mi o tome patit hahaha, ne brini, mi smo daleko od toga. Ja bi se vise brinuo za Inter. Jer tesko da cete odbranit scudetto, a o Ch. Ligi je glupo spominjat, vi ste prvi i jedini slucaj u istoriji ovog natjecanja gdje tu titulu nije osvojila ekipa vec trener. I zato na onom peharu nebi trebalo da pise 2010 Inter, vec 2010 Mourinho. Znaci vasi prihodi za slijedecu sezonu su: grupna faza Ch. Lige, Intercontinental kup, dresovi, i TV prava borbe za 2. i 3. mjesto. Jer danas sam upravo procitao da Kinezi i Japanci traze da se Milanove utakmice igraju sve u jutarnjim terminima radi njihovih TV prava (naravno ogromna zarada) hehe. Eto toliko o tome koja ekipa calcia je trenutno najtrazenija.

@sale e kralju, da te pitam. Hoces li ic ove godine u Udine na tekmu? Jer kontao sam i ja doc, i da te napokon upoznam i popijemo pivo uz akrobacije cirkusanta, Ibrakadabre, Patkice i klovna (Robinho onako mal a nosi 46 haha) Sestra mi je bila na koncertu Olivera Dragojevica u Opatiji, i kaze da te vidjela. A ja te samo znam preko ovog foruma i sjajni mixeva.
1. place wish, 1. place & Ch. League dream!
ensar7 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 10:07   #26289

Interimovic

Registered User

Interimovic is on a distinguished road
Vidim da ne pratite mnogo ali od sljedeće sezone Uefini inspektori će češljati poslovanje svih klubova a oni koji budu u minusu ili gdje bude mutnih radnji sa pozajmicama igrača itd. neće moći igrati ligu prvaka.

Isto tako su sami veliki klubovi tražili od krovnih organizacija nova pravila jer konstantno posluju u minusu a tržište nalaže trošenje pa se samo ide iz manjih u veće dugove.

Što se tiče velikih klubova kao što je Man Utd koji su u ogromnim minusima, tu predviđam ili prodaju kluba ili bankrot (bez obzira na veličinu). Nedavno sam čitao da su oni prvi klub čiji će dug dostići 1 milijardu. Posao od Glazera u SAD-u tone i već u nekoliko navrata su vukli kapital iz Uniteda da bi pokrili rupe i minuse u SAD-u.

Zašto je Real ove godine kupio 5 super-talentovanih igrača ispod 23 godine? Spremaju se za budućnost jer su svjesni da će se tržište malo smiriti.
Zašto je Barca tako jeftino dala Ibru i Chegrinskog? Rješavaju se nepotrebnih igrača da im ne terete proračun a narednih godina će cijene igrača padati i ovo je zadnja godina da se kvalitetno proda.

Ko je osim Reala i Citiy-ja (koji imaju para ko blata) i Milana (čiji presidente treba marketing za izbore) trošio ovo ljeto?

Sprema se nova era u nogometu i treba je dočekati spreman, cijene igrača će pasti ali ukoliko ne posluješ pozitivno nećeš nikog moći kupiti. Rate za igrače poput Ibre, Robinha, Balotellija, Silvu itd. će biti veliki teret klubovima koji su se zadužili.
Interimovic is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 10:31   #26290

Tassotti

Registered User

Fave Players: Nesta, Flamini, Seedorf, Ibrahimovic
Tassotti is on a distinguished road
Majstore čak i da to pravilo zaživi, sve je to divno i krasno, ali najporazniju financijsku bilancu godinama (desetljećima) u Italiji ima Inter i to jedna sezona u kojoj osvoje triplettu i imaju velike prihode zbog toga neće promijeniti.

Ali zar ti stvarno misliš da vlasnici poput Morattija, Berlusconija, šeika neće moći investirati novac u klub?

Jedino bi to moglo biti pogubno za klubove poput Man. Uniteda zbog uzimanja kredita...
Tassotti is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 11:01   #26291

_MaJi_tz

Registered User

_MaJi_tz's Avatar

Fave Players: Gennarinho Gattuso
_MaJi_tz is on a distinguished road
CHAMPIONS LEAGUE SQUAD
9/1/2010 4:58:00 PM
Milan have named 23 players in their A List for the Champions League group stage while Pato and Strasser are on the B List.

MILAN - Milan have selected their Champions League 2010-2011 group stage squad list:

A LIST:
GOALKEEPERS - Abbiati, Amelia, Roma.

DEFENDERS - Nesta, Papastathopoulos, Oddo, Jankulovski, Zambrotta, Bonera, Thiago Silva, Yepes, Antonini.

MIDFIELDERS - Gattuso, Seedorf, Flamini, Abate, Pirlo, Ambrosini, Boateng.

STRIKERS - Inzaghi, Ibrahimovic, Robinho, Ronaldinho.

B LIST:
PATO - STRASSER

... 110 anni di storia, combatti per la gloria ...

Andriy Shevchenko - July 1, 1999 - May 26, 2006
_MaJi_tz is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 11:05   #26292

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
ensar7 is on a distinguished road
Sta znaci ova B lista? Jel to igraci koji ce se moci mijenjat u januarskom terminu?
Jer ako je tako, onda mi ovo bas smrdi na prodaju Pata
1. place wish, 1. place & Ch. League dream!
ensar7 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 11:09   #26293

MilanezBL

Registered User

MilanezBL's Avatar

Fave Players: Nesta,Pirlo,Pato
MilanezBL is on a distinguished road
Quote:
Vidim da ne pratite mnogo ali od sljedeće sezone Uefini inspektori će češljati poslovanje svih klubova a oni koji budu u minusu ili gdje bude mutnih radnji sa pozajmicama igrača itd. neće moći igrati ligu prvaka.

Isto tako su sami veliki klubovi tražili od krovnih organizacija nova pravila jer konstantno posluju u minusu a tržište nalaže trošenje pa se samo ide iz manjih u veće dugove.

Što se tiče velikih klubova kao što je Man Utd koji su u ogromnim minusima, tu predviđam ili prodaju kluba ili bankrot (bez obzira na veličinu). Nedavno sam čitao da su oni prvi klub čiji će dug dostići 1 milijardu. Posao od Glazera u SAD-u tone i već u nekoliko navrata su vukli kapital iz Uniteda da bi pokrili rupe i minuse u SAD-u.

Zašto je Real ove godine kupio 5 super-talentovanih igrača ispod 23 godine? Spremaju se za budućnost jer su svjesni da će se tržište malo smiriti.
Zašto je Barca tako jeftino dala Ibru i Chegrinskog? Rješavaju se nepotrebnih igrača da im ne terete proračun a narednih godina će cijene igrača padati i ovo je zadnja godina da se kvalitetno proda.

Ko je osim Reala i Citiy-ja (koji imaju para ko blata) i Milana (čiji presidente treba marketing za izbore) trošio ovo ljeto?

Sprema se nova era u nogometu i treba je dočekati spreman, cijene igrača će pasti ali ukoliko ne posluješ pozitivno nećeš nikog moći kupiti. Rate za igrače poput Ibre, Robinha, Balotellija, Silvu itd. će biti veliki teret klubovima koji su se zadužili.
Hahha druze moj bas ti hvala sto se brines za nasu buducnost, al drzi se ti svog intera, i tjesi se sa tim da je nama Barsa samo uvalila Ibru da bi olaksala proracun. Ubjedjen sam u to da bi i njega i Robinja volio vidjeti u svom klubu.
MilanezBL is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 11:22   #26294

_MaJi_tz

Registered User

_MaJi_tz's Avatar

Fave Players: Gennarinho Gattuso
_MaJi_tz is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ensar7 View Post
Sta znaci ova B lista? Jel to igraci koji ce se moci mijenjat u januarskom terminu?
Jer ako je tako, onda mi ovo bas smrdi na prodaju Pata
Iskuliraj brate, popi pivo
Lista B je za igrace U21, da bi se napavilo vise mjesta na A listi...Jos jedan dobar potez ...kad imamo najboljeg igraca do 21 god na svijetu, ebg
Meni je bezveze samo sto je izbacio Onewyu i novog beka Brunu, a ubacio Jankulovskog...ali opet na ljevoj strani mogu igrati Antonini Zambrotta i vjerovatno Janku je tu kao treci osigurac...

... 110 anni di storia, combatti per la gloria ...

Andriy Shevchenko - July 1, 1999 - May 26, 2006
_MaJi_tz is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 11:27   #26295

dejo

Registered User

dejo's Avatar

Fave Players: Savicevic,Weah,Shevchenko,Kaka,Pato,Abbiati
dejo is on a distinguished road
interimovicu ne shvacam koje ti zadovoljstvo predstavlja dopisivati se sa navijacima kluba koji organski ne mogu smisliti merdu.imas one svoje forume pa si raspravljajte o tim titulama koje ste osvojili,veličajte marka materacija,govorite si kako ste "najpošteniji" klub u ligi....

istog trenutka kada i ako dođe do tog pravila Milan,Barca,Man utd,Chelsea,Real Madrid, i ostali članovi one famozne grupe najbogatijih i najutjecajnih klubova će osnovati svoju ligu ili kup i od.ebat ligu prvaka....pa MOŽDA inter opet osvoji neki euro trofej

Tags
balkan

Posting Rules