AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 01-09-2010, 11:43   #26296

meskalin

Registered User

meskalin's Avatar

Fave Players: Van Basten, Boban, Rui Costa, Gullit, Inzaghi,Weah
meskalin is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ensar7 View Post
Sta znaci ova B lista? Jel to igraci koji ce se moci mijenjat u januarskom terminu?
Jer ako je tako, onda mi ovo bas smrdi na prodaju Pata
ja kuzio ozljeda reko kako u PM alaaa :S
meskalin is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 12:23   #26297

Efekat leptira

Registered User

Efekat leptira's Avatar

Fave Players: Savićević, Maldini, Serginho, Ambrosini
Efekat leptira is on a distinguished road
Dakle da malo pojasnim o čemu je reč.

To je dugoročan proces koji ima za cilj da stvori finansijski fair play i naravno kreira ambijent za zdravu konkurenciju. Konkretno, plan podrazumeva da:

- nova regulativa počinje od naredne sezone, proces se odvija u tri trogodišnje faze, do 2014. , od 2014 do 2017. i nakon 2017. godine
- u prvoj fazi klubovi smeju imati maksimalan deficit 45 miliona eura
- u drugoj fazi klubovi smeju imati maksimalni deficit 30 miliona eura
- u sezoni 2017/2018 ne sme biti deficita
- u računanju deficita olakšavajuće okolnosti su: troškovi stadiona, omladinskog pogona i socijalni projekti
- deficit se sme poništiti povećanjem kapitala društva ili donacijama, ali ne i zajmom
- ponašanje klubova pratit će finansijski stručnjaci.
- disciplinska komisija UEFA-e donosi kazne prekršiocima, od oduzimanja bodova do isključenja iz takmičenja.

Ovo je jedna zaista fenomenalna ideja, koja će konačno stati na put ovom ludilu liberalnog kapitalizma. Platini zaslužuje sve pohvale jer je za kratko vreme uveo dosta stvari koje guraju fudbal napred i jedan je od retkih koji radi na progresu ove igre. Izuzetno je inovativan i na ovaj način je u stvari uveo svojevrsni draft u evropski fudbal.

Na ovaj način se u stvari nagrađuje rad i uspeh, i da je recimo ovo pravilo zaživelo pre par godina, real nikako ne bi mogao da dozvoli sebi luksuz da potroši 300 milliona za jedno leto jer mu je 2. runda CL najveći uspeh u poslednjih 5 godina.

Naravno, ono što nema veze sa životom, jesu upozorenja merdaša da bi Milan mogao da se nađe u problemu, jer je upravo silvio tražio i podržao ovakvu ideju. Silvio je odavno zavrnuo slavinu, i dok su drugi bacali milijarde, Milan je prodavao i uglavnom godine završavao u suficitu. Dva poslednja pojačanja nikako ne mogu poremetiti poslovanje i finansijsku sliku. Milan odavno ne koristi usluge sofisticiranih zelenaša, tako da će ovo pravilo samo biti podsticaj za politiku koju vodi Milan
Efekat leptira is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 12:35   #26298

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
ensar7 is on a distinguished road
Milan je proslu sezonu opet zavrsio u deficitu. Lijepo je da nije opet u 90 mil. vec samo 15-20
1. place wish, 1. place & Ch. League dream!
ensar7 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 12:39   #26299

mrki

Registered User

mrki's Avatar

Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
mrki is on a distinguished road
Samo malo, što to znaci da klub na smije biti u minusu? To znaci da netko moze doci i pokriti minus? Ako je tako, onda su svi opet na starom!

Interimovic - Milanovim starcima isticu ugovori nagodinu ( Seedorf, Pippo, Ambrosini, Pirlo itd.). A ako ne nagoidnu onda za dvije ( zambro, oddo, marek itd. ). Ne znam tko kada tocno i nije me briga.

U biti Milan je vec odavno pocek stediti koliko ja vidim, a nije valjda da ti znas sto ce biti s nasim Milanom bolje od Galliania! A koliko ja znam Inter je u super velikom minusu, ne? A i tko ce platiti sve te minuse Reala, Barce itd? To je sve lakrdija politicka.

Robinho nije pao na racun Milana, to je Galliani istaknuo, to je platio Silvio. Ibrin transfer se plaća 3 godine itd.

Mi nemamo pojma sto se TOCNO događa, i zato nemoj mi dolaziti ovdje govoriti kako ce Milan imati problema, jer nemas pojma sto se zbiva, tko placa sto i kako.

Mafija je stvorila nogomet, mafija ce i uvesti pravila. Tko je platini, neki prosvijetljeni super-heroj-pravednik? hahaha!
Old 01-09-2010, 13:12   #26300

deejaysale

Registered User

deejaysale's Avatar

Fave Players: Boban,Maldini,Gattuso,Ambrosini,Kaka
deejaysale is on a distinguished road
Quote:

@sale e kralju, da te pitam. Hoces li ic ove godine u Udine na tekmu? Jer kontao sam i ja doc, i da te napokon upoznam i popijemo pivo uz akrobacije cirkusanta, Ibrakadabre, Patkice i klovna (Robinho onako mal a nosi 46 haha) Sestra mi je bila na koncertu Olivera Dragojevica u Opatiji, i kaze da te vidjela. A ja te samo znam preko ovog foruma i sjajni mixeva.
Najvjerojatnije da ćemo ići kao i svake godine,ali to je zadnje kolo pa je dosta daleko,još ćemo se čuti za to,ali šta me tvoja sestra zna??? Otkud ti je sestra?
deejaysale is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 14:01   #26301

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Quote:
Originally Posted by deejaysale View Post
Najvjerojatnije da ćemo ići kao i svake godine,ali to je zadnje kolo pa je dosta daleko,još ćemo se čuti za to,ali šta me tvoja sestra zna??? Otkud ti je sestra?
Pa te spomenuo radi mix-a sto radis, a posto je ona na facebook, pa te dodala medju raju. I na tom koncertu kaze da te prepoznala sa slika. Bila sa momkom dole. Pa reko, moram jednom otic na neku tekmu, pa da popijem s covjekom pice, jer toliko te spominjem ovim ovdje "tako nazovi DJ-evima", jer ti je muzika stvarno odlicna.
Old 01-09-2010, 16:12   #26302

RossoneroCroato

Registered User

RossoneroCroato's Avatar

Fave Players: Dida Maldini Nesta Ambro Rino Pirlo Seedorf Pippo
RossoneroCroato is on a distinguished road
Quote:
Milanovim starcima isticu ugovori nagodinu ( Seedorf, Pippo, Ambrosini, Pirlo itd.). A ako ne nagoidnu onda za dvije ( zambro, oddo, marek itd. ).
Ima li iko popis naših igrača na kojem piše kada kome istječe ugovor?
Old 01-09-2010, 16:34   #26303

Efekat leptira

Registered User

Efekat leptira's Avatar

Fave Players: Savićević, Maldini, Serginho, Ambrosini
Efekat leptira is on a distinguished road
Quote:
Milan je proslu sezonu opet zavrsio u deficitu. Lijepo je da nije opet u 90 mil. vec samo 15-20
Zašto udaraš ko maxim po diviziji??

sezona 2009/10

Transfer revenue: 78.650.000 €
Transfer expenditures 22.100.000 €
Transferbilanz 56.550.000 €

sezona 2008/09

Transfer revenue: 40.150.000 €
Transfer expenditures 65.000.000 €
Transferbilanz -24.850.000 €

sezona 2007/08

Transfer revenue: 11.600.000 €
Transfer expenditures 27.000.000 €
Transferbilanz -15.400.000 €

sezona 2006/07

Transfer revenue: 56.300.000 €
Transfer expenditures 40.250.000 €
Transferbilanz 16.050.000 €

sezona 2005/06

Transfer revenue: 12.000.000 €
Transfer expenditures 33.500.000 €
Transferbilanz -21.500.000 €

Ovo je bilans u poslednjih 5 godina i pokazuje ukupne prihode i rashode transfer politike koja je ključna u ovoj priči. Ne zanima uefu koliko ti plaćaš zlatana i robinha, to je tvoja obaveza koja takođe ulazi u krajnji bilans uspeha ali i ako je ne ispuniš, nastaje problem igrač-klub, a ne klub-uefa. To su potpuno 2 različita pravna procesa.

Platini želi da onemogući bahato trošenje bez pokrića, i to se odnosi konkretno i isključivo na transfer politiku. A upravo ona predstavlja najveći udeo u ukupnom bilansu stanja i uspeha. I ako pogledamo poslednjih 5 godina, Milan je u blagom suficitu, iako je do 2014 dozvoljen deficit od 45mil po godini.

Silvio je još prošle godine skresao plate i one na godišnjem nivou iznose oko 90mln eura, što opet nije strašno jer su prihodi od tv prava i marketinga mnogo veći.

@croato, evo ti link, tu imaš sve

http://www.transfermarkt.de/en/ac-ma.../verein_5.html
Efekat leptira is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 18:31   #26304

curki

Registered User

curki's Avatar

Fave Players: Kaka', Seedorf, Pato, Borriello
curki is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Efekat leptira View Post
Dakle da malo pojasnim o čemu je reč.

To je dugoročan proces koji ima za cilj da stvori finansijski fair play i naravno kreira ambijent za zdravu konkurenciju. Konkretno, plan podrazumeva da:

- nova regulativa počinje od naredne sezone, proces se odvija u tri trogodišnje faze, do 2014. , od 2014 do 2017. i nakon 2017. godine
- u prvoj fazi klubovi smeju imati maksimalan deficit 45 miliona eura
- u drugoj fazi klubovi smeju imati maksimalni deficit 30 miliona eura
- u sezoni 2017/2018 ne sme biti deficita
- u računanju deficita olakšavajuće okolnosti su: troškovi stadiona, omladinskog pogona i socijalni projekti
- deficit se sme poništiti povećanjem kapitala društva ili donacijama, ali ne i zajmom
- ponašanje klubova pratit će finansijski stručnjaci.
- disciplinska komisija UEFA-e donosi kazne prekršiocima, od oduzimanja bodova do isključenja iz takmičenja.

Ovo je jedna zaista fenomenalna ideja, koja će konačno stati na put ovom ludilu liberalnog kapitalizma. Platini zaslužuje sve pohvale jer je za kratko vreme uveo dosta stvari koje guraju fudbal napred i jedan je od retkih koji radi na progresu ove igre. Izuzetno je inovativan i na ovaj način je u stvari uveo svojevrsni draft u evropski fudbal.

Na ovaj način se u stvari nagrađuje rad i uspeh, i da je recimo ovo pravilo zaživelo pre par godina, real nikako ne bi mogao da dozvoli sebi luksuz da potroši 300 milliona za jedno leto jer mu je 2. runda CL najveći uspeh u poslednjih 5 godina.

Naravno, ono što nema veze sa životom, jesu upozorenja merdaša da bi Milan mogao da se nađe u problemu, jer je upravo silvio tražio i podržao ovakvu ideju. Silvio je odavno zavrnuo slavinu, i dok su drugi bacali milijarde, Milan je prodavao i uglavnom godine završavao u suficitu. Dva poslednja pojačanja nikako ne mogu poremetiti poslovanje i finansijsku sliku. Milan odavno ne koristi usluge sofisticiranih zelenaša, tako da će ovo pravilo samo biti podsticaj za politiku koju vodi Milan
slazem se u potpunosti...

konačno će se malo dovesti u red i nece vise bit mogucnost da 'pijani miljarderi' debalansiraju trziste... jednostavno, veci ce naglasak biti na stvaranje igraca u cemu bi i trebala biti poanta...
Old 01-09-2010, 18:35   #26305

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Ma ne lupam Leptire, vec se oslanjam na Gallianievo izlaganje u julu, kad je pred predstavnicima Milana izjasnio stanje kluba, spomenuo da smo sezonu zavrsili u minusu (ne znam kolko tacno), i rekao da je budzet ove sezone 30 mil.€
Cini mi se da sam prevodio taj tekst na ovoj stranici u julu.
Meni se svidja ova nova ideologija, i mislim da samo zbog toga ovi veliki klubovi i nisu kupovali igrace. Al haj, vidjet cemo slijedece ljeto kako ce to funkcionisat.
Old 01-09-2010, 21:23   #26306

alberto

Registered User

alberto's Avatar

Fave Players: Maldini,Barezi,Pirlo,Rino,Pipo.
alberto is on a distinguished road
Bas ce neko Platiniu dopustit da to sprovede..Pa zamislite gdje bi bio Engleski fudbal da se to ostvari....
Old 02-09-2010, 04:23   #26307

adis

Registered User

adis's Avatar

Fave Players: Maldini,Gattuso,Inzaghi
adis is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by alberto View Post
Bas ce neko Platiniu dopustit da to sprovede..Pa zamislite gdje bi bio Engleski fudbal da se to ostvari....
tesko je povjerovati, ali nesto se mora promijeniti
inace ode ovaj fudbal u PM
adis is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2010, 06:02   #26308

kalla1899

Registered User

kalla1899's Avatar

Fave Players: pato,super pippo,gattuso,pirlo,abbiati....
kalla1899 is on a distinguished road
jebote u romi su docekali borriella ko da su kupili zlatana....mozda ga nismo smjeli pustit za samo 15 mil.
sad imaju napad borriello,adriano i iza totti i na klupi vucinica....
genoa mi isto djeluje dosta jako, vjerojatno ce biti 4. na bwinu kvota 9. isplati se igrat
kalla1899 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2010, 06:56   #26309

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Quote:
Originally Posted by kalla1899 View Post
jebote u romi su docekali borriella ko da su kupili zlatana....mozda ga nismo smjeli pustit za samo 15 mil.
sad imaju napad borriello,adriano i iza totti i na klupi vucinica....
genoa mi isto djeluje dosta jako, vjerojatno ce biti 4. na bwinu kvota 9. isplati se igrat
kalla, ako nisi primjetio, Genova se od sezone u sezonu sve bolje pojacava. Kud dalje, da su upravo kupili igrace pa nama posudjuju. I ja mislim da bi slijedece sezone mogli dogurat do 4. mjesta, mozda cak i 3. Za titulu je borba izmedju Milana i Intera sigurno, i Roma ako se opameti. Ovi ostali jos ne znam. Trebalo bi pogledat par kola pa onda skontat. Lazio bi mogao dogurat daleko, Juve ne znam kakvi su, Roma jaka naprijed ali nazad su i dalje isti. Samdoria vidjeli smo u Ch. Ligi katastrofa. Zelim im da fino iz postovanja prema Italianima ispadnu iz Serie A, djubrad izgube od pisljivog Werdera. Jebem ti repke, jedva cekam da krene Serie A i Ch. Liga.
Old 02-09-2010, 07:19   #26310

RossoneroCroato

Registered User

RossoneroCroato's Avatar

Fave Players: Dida Maldini Nesta Ambro Rino Pirlo Seedorf Pippo
RossoneroCroato is on a distinguished road
Quote:
Iako su Talijani već napravili skicu dream-teama, koji će igrati u sustavu 4-2-3-1 i gdje će čuvena trojka iza isturenog Ibrahimovića biti Pato - Robinho - Ronaldinho, uz podršku Ambrosinija i Pirla, sumnjam da će momčad tako i izgledati. Previše “umjetnika”, previše egoista i taj sastav samo na papiru zvuči čarobno i nepobjedivo. I dok se gasi Ronaldinhova zvijezda, a Robinho, koji je ostavio blijedi trag u Realu i Manchester Cityju, razgorijeva maštu navijača Milana, uvjerenih da je došao kraj Morattijevog Intera, susjed je vrlo tih. Odlaskom Mourinha otišao je “bič”, koji je nemilosrdno šibao sve klubove i novinare i koji je prezirao talijanski nogomet.
e prejako ko je smislio ovo gore hahaaha mislim da je bolje i 4 2 4 nego to... jedino ako robinho može odigrat #10

http://www.nogometni-magazin.com/new...ranto_ita_news

Tags
balkan

Posting Rules