![]() |
|
|
#26341 |
|
Registered User
![]() |
Star sam ja da bih mijenjao kapu, ali Milan mi je bio jako drag kad sam bio mlađi, zbog Savićevića. Poslije genija nije bilo nekog igrača kojeg bih posebno poštovao dok se nisu pojavili Sheva, Kaka i Gatusso.
Upravo sam i počeo navijati za Inter dok su Leonardo, Bierhof, Boban i kompanija vodila glavnu riječ u Milanu. Boban mi je zbog svog nacionalističkog stava posebno "drag" pa san odabrao drugu stranu Milana. |
|
|
|
|
|
#26342 |
|
Registered User
Fave Players: Savicevic,Weah,Shevchenko,Kaka,Pato,Abbiati
![]() |
ma nije zvone boban nacionalist...to si ti samo umislio
![]()
|
|
|
#26343 |
|
Registered User
Fave Players: Nesta ,Gourcuff,RIVERA,Kaka,Pato,MALDINI,Sheva
![]() |
http://www.facebook.com/video/video....8424513&ref=mf
dobro video momci uzivajte........ |
|
|
|
|
|
#26344 |
|
Registered User
Fave Players: Nesta ,Gourcuff,RIVERA,Kaka,Pato,MALDINI,Sheva
![]() |
ali prerano e da se celi kon trofea i wembly :P ( u svaki sluvcaj ja cu kupeti ticket
) Alegri u svoju izjavu e kazao da cemo poceti i do mec protv reala na san siro cemo videti na so smo i kako dale... ![]() |
|
|
|
|
|
#26345 | |
|
Registered User
Fave Players: Dida Maldini Nesta Ambro Rino Pirlo Seedorf Pippo
![]() |
Quote:
|
|
|
|
#26346 |
|
Registered User
Fave Players: kaka pato ronaldinjo gatuso
![]() |
Škrti Milan tjera razigranog Ronaldinha
U Milanu nije dugo trajala idila. Talijanski mediji bave se Ronaldinhom i njegovim vrlo mogućim odlaskom iz kluba. Razlog je naravno samo jedan – novac Ronaldinho je bio najbolji pojedinac na utakmici prvog kola u kojoj je Milan razbio Lecce 4:0. Euforija je zavladala kod simpatizera 'crvenocrnih', jer je momčad izgleda konkurentna za naslov. No, sjajnu situaciju ruše napisi u talijanskim medijima koji se bave sudbinom brazilskog čarobnjaka koji igra kao u najboljim starim danima. Naime, Ronaldinhu u ljetu 2011. istječe ugovor, a već za šest mjeseci moći će pregovarati s drugim klubovima. Takav scenarij, ali i odlazak čini se vrlo izglednim. Uprava Milana želi u novom ugovoru smanjiti njegova godišnja primanja sa osam na četiri milijuna, dok Ronaldinho i ljudi koji mu se brinu za karijeru smatraju to neprihvatljivim i zahtijevaju da brazilska zvijezda bude u rangu i dalje najplaćenijih (Ibrahimović, Robinho) igrača u svlačionici. Pregovori će očigledno biti mukotrpni, a sve dodatno pogoršavaju strani klubovi koji su Ronaldinhu spremni ispuniti sve zahtjeve. |
|
|
|
|
|
#26347 |
|
Registered User
![]() |
Alexandre Pato dubs Zlatan Ibrahimovic an honorary Brazilian. “He has very refined feet, considering they’re so big!”
The Rossoneri have a distinctly South American flair to them this season with Pato, Ronaldinho, Robinho and the Swede. “Milan have signed some great forwards and now it’s up to us to prove to Massimiliano Allegri that we can all play together. We need to show we can make sacrifices,” Pato told the Gazzetta dello Sport. “Ibrahimovic is truly a wonderful player. I am struck by his power and the fact he has very refined feet, considering they are so big! He really looks like a Brazilian.” It remains to be seen what tactics Allegri will employ to balance the side with so many creative players. “I have no preferences over my position. I just hope to score many goals and preferably top the Capocannoniere chart. Compared to the past I have lost 9kg and also grown in height, so I’m more powerful now.” Pato is currently in Brazil on international duty with his new club teammate. “Robinho is asking me everything about Milan. We get along perfectly on the field, as he knows the right movements and can also hide the ball from his opponents. “Clearly I am also happy that Dinho has stayed with us, as he is truly great. I think that, aside from the forwards, to win something important this season we’ll need the ‘goals’ in defence from Alessandro Nesta and Thiago Silva.” The Rossoneri are now among the hot favourites for the Scudetto and are targeting the Champions League too. “Inter? We respect our opponents, but clearly we do not feel inferior to anyone,” concluded ‘The Duck.’
|
|
|
#26348 |
|
Registered User
Fave Players: maldini,batistuta,tiago silva
![]() |
ova nasa uprava majke mi nije normalna.zele nekom smanjiti placu za 50%.pa ne ide to tako lako.totalno sam protiv toga.naprimjer ja sad imam placu 1000eura i sef mi zeli smanjiti na 500eura?ne da bi se bunio nego bi napravio skandal.totalno su mi nelogicni neki potezi nase uprave.dovedu nam dva svjetska pojacanja a onda zele ronhiju uzet 4miliona iz djepa?pa halo ljudi.ne moze se nekom samo tako uzet novci.nema sanse da ronhi pristane na to.mozda spusti na 6,6 i pol ali na upola manje nece nikad.a tako je idilicno pocela sezona sa maestralnom utakmicom ronaldinha a oni mu vec sad zele uzeti pola place.strasno.cisti debilizam.
|
|
|
|
|
|
#26349 | ||
|
Registered User
![]() |
Quote:
Quote:
|
|
|
|
#26350 | |
|
Registered User
Fave Players: Savićević, Maldini, Serginho, Ambrosini
![]() |
Quote:
4 2 3 1, tako da blok ispred neste i silve bude kapiten + boateng ili flamini, jer se samo na taj način može pokriti ogroman prostor i luft koji će stvarati ovi ludaci u ofanzivi. okačio bi panchininu sliku na zid kada bi se zaista odlučio na taj potez, ali čisto sumnjam.. ako se već bude gurala F4 formacija očekujem da zadrži komiranog, a ovo je pre svega upozorenje i opomena da je strpljenje svih na izmaku što se tiče njegovih kriminalnih izdanja i da je došlo krajnje vreme da se probudi iz kome Robinho je ofanzivni univerzalac.. on može i treba da bude naš sneijder, Milan zaslužuje takvog majstora.. i ako ćelavi ima oči, platu za Magiju i rate za zlatana i binha će obezbediti prodajom pirla.. jednostavno, taj tip igrača izumire zajedno sa 4 4 2 formacijom.. on nije ni DM, a nije ni CM, on je nešto između, nešto najgore moguće. ili si essien ili si xavi.. nema treće. tj. ima.. kao lampard i gerrard, oni su podjednako dobri u oba smera.. ali ova naša nesreća nije ni u jednom.. on je toliko očajan u odbrani da ja samo čekam dan kada će zabiti sam sebi gol.. iz besa će početi napucavati fašistu.. s druge strane ako si slab u odbrani, moraš imati učinak u napadu.. ali ne, njegova igra se svodi na to da dogura loptu do pola, doda je beku i ostane u onom krugu u centru.. pa šta je to? kružni stajući? zaista besramno. dakle, ..........ambrosini............flamini/kpb........... .........pato..................binho...................dinho... ................................zlatan................................ ili, ........flamini...........nažalost..........kapiten.... ...............pato............zlatan............rone ja glasam za prvu opciju, radije ću gledati kako gubimo kao gospoda, napadajući protivnika, sa igrom na gol više nego da i odbrana i napad trpe zbog čoveka koji će pre atrofirati na terenu nego sići sa njega Last edited by Efekat leptira; 07-09-2010 at 07:40. |
|
|
|
|
|
|
#26351 |
|
Registered User
Fave Players: maldini,batistuta,tiago silva
![]() |
NAJVIŠE će ove sezone na plaće igrača u talijanskom nogometnom prvenstvu potrošiti Milan. Svota se kreće oko 130 milijuna eura, piše La Gazzetta dello Sport, a prenosi Goal.com.
To što je Milan za deset milijuna pretekao Inter treba gledati kroz prizmu dolazaka skupocjenog napadačkog dvojca kojeg čine Zlatan Ibrahimović i Robinho. Također, odlazak dojučerašnjeg Interovog stratega Josea Mourinha dodatno je odteretio klupsku blagajnu europskog i talijanskog prvaka, kao što je takvoj situaciji pomogla i činjenica da Inter ljetni prijelazni rok za nogometaše nije iskoristio za dovođenje nekog zvučnog pojačanja. Na ljestvici klubova koji na plaće igrača troše najviše treće mjesto zauzima Juventus. Torinska "stara dama" u tu svrhu godišnje potroši sto milijuna eura, čak unatoč tomu što su se "riješili" Davida Trezegueta i Diega. U ovu računicu nisu uračunati eventualni bonusi igrača.--- strasno! leptiru i ja sam za ovu prvu formaciju.definitivno! |
|
|
|
|
|
#26352 |
|
Registered User
Fave Players: pato,super pippo,gattuso,pirlo,abbiati....
![]() |
i ja isto......ali nas se ne pita.....
|
|
|
|
|
|
#26353 |
|
Registered User
Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
![]() |
A zbog cega mora igrat Ambrosini?
Po cemo je on to pametniji od Flaminia ili cak Pirla? Po meni moze i Boateng i Flamini u sredinu, brzi su, i mogu trcat non stop. A naprijed poker. Jbg. necu da se bavim tim, jer nisam ih jos pogledao. Tek protiv Cesene cu znat koliko smo mi uopce jaki i sta mozemo igrat. A sad pametovat ko ce i gdje igrat, ne kontam odakle vi to znate, kad niste pogledali ni jedan trening Milana uzivo od kako su ova 4 zajedno. Odkud to da Boateng ne moze igrat desnog beka? Sto Flamini nebi preuzeo poziciju iza cirkusanta? Dok ne vidim par tekmi, necu nista da pametujem koja nam je najbolja a koja najlosija formacija
|
|
|
#26354 |
|
Registered User
Fave Players: Savićević, Maldini, Serginho, Ambrosini
![]() |
ensare, ambrosini je tokom pripremnih mečeva dizao formu i tempirao je za početak prvenstva.. potvrda toga je stigla protiv lećea gde je ponovo pokazao da je kao vino, sve stariji i sve bolji.. asistirao je za prvi pogodak, ukrao loptu kod drugog.. u defanzivi odradio sve zadatke besprekorno i zaista njegova korisnost na terenu je toliko evidentna da i sa 34 god gine za dres i kapiten je na koga može i mora biti ponosan svaki navijač Milana
zašto on kao prva opcija? pa prvo, njega nećeš videti da pravi bespotrebna sranja u defanzivi i da iskaljuje bes kao francuz, on neće napraviti opasan prekršaj na 20m od gola i dobiti karton.. izuzetno je stabilan na lopti, ne kurči se kao gattuso sa nekim poprečnim loptama i žongliranjem glavom već radi ono što najbolje zna.. možda neće ni istrčati 12km kao flamini ali će biti korisniji i racionalniji sa svojih 10-11.. procenat presečenih i oduzetih lopti je sigurno nemerljivo veći, a učinak u napadu je takođe za svako poštovanje.. svaki put istrči kontru, redovno je pretnja u skoku i prekidima, konstantno traži prostor i po dubini i po širini, a potvrdu toga smo dobili u 1. kolu boateng je momak koji može mnogo da pomogne napaćenom veznom redu ali nikako se ne sme gurati odmah u vatru.. došao je na kraju priprema, ničim nije zaslužio da bude ispred bilo koga, pa čak ni ispred komiranog u prvih 11. On će biti fenomenalan za rotaciju ta tri trkača ambrosini-flamini-boateng. Kapiten je u godinama, biće potrebna svežina, francuz je svaku treću suspendovan tako da će boateng imati sasvim dovoljno vremena da pokaže zbog čega je angažovan |
|
|
|
|
|
#26355 |
|
Registered User
Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
![]() |
Ma AMbro je majstor, svaka mu cast. I on je pao prošle godine pred kraj jer nije vise imao snage. Ove godine nam je bitna rotacija, to je Allegri dosta puta istaknuo. Ne znam za Boatenga, on mene na prvi pogled toliko zivcira da bih ga otjerao iz svoj kluba odmah, ali ako ispadne super igrač, neka ostane jos 10god naravno. Moggi i Mourinho su za njega reakli da je dobro pojacanje, pa mozda i bude.
Izgleda da Allegri ima plan kako ce Pato biti prava špica u napadačkom tridente-u. To bi moglo super ispasti. Gledao sam malo Ibru u Svedska - Mađarska, njegova kreativnost je stvarno cudo. Usporediti njega i onog Borriella je komicno! Kada bi se Ibra izvlači desno iz sredine, uz kretanje Pata u sredinu itd., nastajao bi kaos. I ne sviđa mi se 4-2-4 i nikada to ne zelim vidjeti. To je cirkus!
|
|
| Tags |
| balkan |
|
|