AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 15-11-2010, 03:55   #27976

geoff

Registered User

geoff's Avatar

geoff is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by MEMO View Post
repriza je sutra u 17.25h koliko sam vidio..kad smo vec toga,max tv je zakon,sportski paket je super.utakmica milijun ima,a arena sport 1 i 2 valjda imaju sva prava na milanove tekme tako da prenose svaku utakmicu.ama bas svaku.a to je odlicno.nema vise streamova i zajebancije preko neta.
Maxtv je cudo,takodjer svima preporucujem,arenasport prenosi sve utakmice milana,a ima i ostalih utakmica serie a,nfl,nba....i nema zajebavanja s streamovima...
geoff is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2010, 04:16   #27977

Mecong

Registered User

Mecong's Avatar

Mecong is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by MEMO View Post
evo vidi ga.rekoh gore da treba ostat pognute glave i ne dizat se u nebesa a ti vec spominjes ligu prvaka.hehehhhe.care!!bez dva prava pojacanja na zimu mi nemamo sta traziti u ligi prvaka.nek to bude svima jasno.ajmo mi uzet skudeto i onda opet skudeto i onda opet i da dobijemo tu drugu zvjezdicu na dresu.a liga prvaka moze i pricekat malo.a i ne brinem.bicemo mi jos dosta godina najtrofejniji svjetski klub.real nam je blizu ali mislim da oni ne mogu uzet ligu prvaka a time ni internacionalne trofeje.
Hahah....ne razmisljam o Scudetu vise jer sam siguran da smo ga vec osvojili. Ma 100% siguran. Rekao sam vec ranije a sad cu ponoviti. Ibrahimovic je u svojoj karijeri dobio sva drzavna prvenstve i siguran sam da ce i ove godine. Zato, mnogo ne razmisljam o Serie A. Volio bih da nesto znacajno napravimo u CL. Ponavljam, Scudeto je vec sada nas, u to sam siguran.
Mecong is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2010, 06:15   #27978

_MaJi_tz

Registered User

_MaJi_tz's Avatar

Fave Players: Gennarinho Gattuso
_MaJi_tz is on a distinguished road
Juce je bio pravi pravcati test za ekipu, da se vidi od cega su napravljeni i za sta su spremni...Prvo svi su im dali prednost kao favoritu, prvi put smo sami na tabeli poslje 2 god, i nismo pobjedili u velkoj utakmici u ovoj sezoni...
Sve to je stvaralo velki pritisak na ekipu, ali odgovor je bio odlican...
Prvo kao ekipa su odigrali vise nego disciplinovano i psihicki veoma stabilno(sto mi je posebno drago)...Pobjeda je zasluzena...i zaradili su je i igraci i Max(odlican izbor prvih 11...ostavio i Abatea i Flaminija koji su u formi, a na klupi ostavio Pirla i Dinha)
Eh sad redom....
Abbiati nije imo puno posla, sve suteve iz daljine odlicno zaustavio i posebno dobar prilikom izletanja...
Nesta i Silva odlicni ali tome su najvise doprinjela sredina terena...Ali Nesta posebno Silva rutinski odradili poso i sto je najvaznije vrlo mirno su igrali i u duelima i priliko iznosenja lopti...Zamrotta par gresaka, ali dobar posebno u drugom odlicno zaustavio tu desnu stranu koju su pritiskali...Abate na pocetku krenuo nervozno, ali odigrao dobro, zastavio par opasnih napada i par puta pokrio ledje Nesti plus stalno su napadali njegovu stranu, steta sto je naivnoscu i gluposcu mogao to sve upropastiti...Antonini dobar...
Vezni red je dobio utakmicu...odlicni...disciplina na vrhunskom nivou...Ambrossini kapiten pravi, odlicno odradio poso u defanzivi, a u prvom sjajno zamjeni Pirla...Flamini trkacki zvjer, odlican u zadnje 3 tekme,samo da ovako ostane posto je mnogo potreban...Gattuso se rodio za ove tekme, kolko je cistih loptih odnjeo svaka mu cast, samo mora prestati udarat.Jedini razlog sto nije dobio crveni je taj sto mu je nakon prvog jaceg starta dodjeljen zuti...Boa isto odlicno odradio posao...Pirlo malo preopusten, ali i on je poceo trcati i izlatizi na sut i igrace...
Seedorf rutiner, kad ne mora trcat njemu je odma lakse, naso mu je dobru poziciju i dobro je sto je on igrao ne Dinho, jer ja mislim da je ovaj dosta psihicki stabilniji i spreman je bolje odgovorit na provokacije....
Binho mora se uozbiljiti u napadu i biti konkretniji, ali vjerujte da on nikad vise nije trco u karijeri...odlicno je otvarao kontre i polukontre i nazad pomagao...Ibra sta reci, covjek je svima zacepio usta...cini mi se da on igra najbolje u karijeri,najzrelije...prvo sto igra za ekipu, ako malo bolje pogledate on stalno gleda da doda proigra, ali njegova trka i pomaganje i gore i dolje i borba su za cistu 10, ali treba biti oprezan ne smije se povrjediti a vise je nego umoran...

Opet kazem nikog ne treba izdvajati jer su kao ekipa zasluzili pobjedu, najvise zahvaljujuci odlicnoj disciplini u igri i odgovornoscu to se najbolje vidi kad smo igrali s igracem manje...takicki-super....na Mourinhovski nacin smo ih dobili...

Medjutim mi moramo rjesiti meceve u svoju korist kad nam se pruzi prilika, to mene nervira....U zadnji 8 tekmi protiv Intera nismo bili tako dominantni kao u prvi 30 min juce i to smo morali zavrsiti posao...strah me da im se ne osveti to...
Eh osim na terenu dobili su posebnu lekciju na tribinama znaci dvostruki konck down....
Poslje gola je zvonio San Siro...a posebno kad su nas pritisli u zadnji 5 min kad poce Alle Milan... ja sam se najezio...
Slazem se sa vecinom konacno su nas obradovali i uljepsali dan, sedmicu, mjesec ...
Medjutim tu nije kraj, sad idu izuzetno teske tekme...Fiorentina, Sampdoria i CL...a problem je sto imamo manje igraca u napadu(Pato se vraca u 2011)...i tu ja ocekujem pravog Dinha...
Sada ce biti jos veci pritisak na Milan, i samo pristupom kao sinoc mogu pobjedjivati kao prava ekipa ....

Puoi gridarlo finchč vuoi, ma Milano siamo Noi !!!

... 110 anni di storia, combatti per la gloria ...

Andriy Shevchenko - July 1, 1999 - May 26, 2006

Last edited by _MaJi_tz; 15-11-2010 at 06:44.
_MaJi_tz is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2010, 06:38   #27979

geoff

Registered User

geoff's Avatar

Ono sto je jako bitno, pored ove velicanstvene pobjede od sinoc, jest cinjenica da milan napokon pobjeduje u utakmicama protiv protivnika kao sto su napoli,palermo,bari, itd. To se proslih sezona nije dogadjalo i tu vidim kljuc naseg uspjeha ove godine i veliku mogucnost za osvajanje tog scudetta. Na taj se nacin poraz protiv juventusa lako preboli, kada znas da ces pobijedit sljedecih nekoliko manjih protivnika, a oni ce nizat losije rezultate.

Ja bih ove sezone bio prezadovoljan s osvojenim scudettom i za ligu prvaka mi se zivo jebe. Objektivno, momcad za ligu prvaka i za nadmetanje s realom,barcom,chelseom nemamo i tu treba biti realan.
Old 15-11-2010, 07:34   #27980

adis

Registered User

adis's Avatar

Fave Players: Maldini,Gattuso,Inzaghi
adis is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by _MaJi_tz View Post
Juce je bio pravi pravcati test za ekipu, da se vidi od cega su napravljeni i za sta su spremni...Prvo svi su im dali prednost kao favoritu, prvi put smo sami na tabeli poslje 2 god, i nismo pobjedili u velkoj utakmici u ovoj sezoni...
Sve to je stvaralo velki pritisak na ekipu, ali odgovor je bio odlican...
Prvo kao ekipa su odigrali vise nego disciplinovano i psihicki veoma stabilno(sto mi je posebno drago)...Pobjeda je zasluzena...i zaradili su je i igraci i Max(odlican izbor prvih 11...ostavio i Abatea i Flaminija koji su u formi, a na klupi ostavio Pirla i Dinha)
Eh sad redom....
Abbiati nije imo puno posla, sve suteve iz daljine odlicno zaustavio i posebno dobar prilikom izletanja...
Nesta i Silva odlicni ali tome su najvise doprinjela sredina terena...Ali Nesta posebno Silva rutinski odradili poso i sto je najvaznije vrlo mirno su igrali i u duelima i priliko iznosenja lopti...Zamrotta par gresaka, ali dobar posebno u drugom odlicno zaustavio tu desnu stranu koju su pritiskali...Abate na pocetku krenuo nervozno, ali odigrao dobro, zastavio par opasnih napada i par puta pokrio ledje Nesti plus stalno su napadali njegovu stranu, steta sto je naivnoscu i gluposcu mogao to sve upropastiti...Antonini dobar...
Vezni red je dobio utakmicu...odlicni...disciplina na vrhunskom nivou...Ambrossini kapiten pravi, odlicno odradio poso u defanzivi, a u prvom sjajno zamjeni Pirla...Flamini trkacki zvjer, odlican u zadnje 3 tekme,samo da ovako ostane posto je mnogo potreban...Gattuso se rodio za ove tekme, kolko je cistih loptih odnjeo svaka mu cast, samo mora prestati udarat.Jedini razlog sto nije dobio crveni je taj sto mu je nakon prvog jaceg starta dodjeljen zuti...Boa isto odlicno odradio posao...Pirlo malo preopusten, ali i on je poceo trcati i izlatizi na sut i igrace...
Seedorf rutiner, kad ne mora trcat njemu je odma lakse, naso mu je dobru poziciju i dobro je sto je on igrao ne Dinho, jer ja mislim da je ovaj dosta psihicki stabilniji i spreman je bolje odgovorit na provokacije....
Binho mora se uozbiljiti u napadu i biti konkretniji, ali vjerujte da on nikad vise nije trco u karijeri...odlicno je otvarao kontre i polukontre i nazad pomagao...Ibra sta reci, covjek je svima zacepio usta...cini mi se da on igra najbolje u karijeri,najzrelije...prvo sto igra za ekipu, ako malo bolje pogledate on stalno gleda da doda proigra, ali njegova trka i pomaganje i gore i dolje i borba su za cistu 10, ali treba biti oprezan ne smije se povrjediti a vise je nego umoran...

Opet kazem nikog ne treba izdvajati jer su kao ekipa zasluzili pobjedu, najvise zahvaljujuci odlicnoj disciplini u igri i odgovornoscu to se najbolje vidi kad smo igrali s igracem manje...takicki-super....na Mourinhovski nacin smo ih dobili...

Medjutim mi moramo rjesiti meceve u svoju korist kad nam se pruzi prilika, to mene nervira....U zadnji 8 tekmi protiv Intera nismo bili tako dominantni kao u prvi 30 min juce i to smo morali zavrsiti posao...strah me da im se ne osveti to...
Eh osim na terenu dobili su posebnu lekciju na tribinama znaci dvostruki konck down....
Poslje gola je zvonio San Siro...a posebno kad su nas pritisli u zadnji 5 min kad poce Alle Milan... ja sam se najezio...
Slazem se sa vecinom konacno su nas obradovali i uljepsali dan, sedmicu, mjesec ...
Medjutim tu nije kraj, sad idu izuzetno teske tekme...Fiorentina, Sampdoria i CL...a problem je sto imamo manje igraca u napadu(Pato se vraca u 2011)...i tu ja ocekujem pravog Dinha...
Sada ce biti jos veci pritisak na Milan, i samo pristupom kao sinoc mogu pobjedjivati kao prava ekipa ....

Puoi gridarlo finchč vuoi, ma Milano siamo Noi !!!

Upravo sam se spremao da napisem ovakav post,
slazem se sa svim u potpunosti...
inter nije imao pola sanse na utakmici,
fantasticna disciplina i borbenost su nam donijeli pobjedu!!!
adis is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2010, 08:39   #27981

Mecong

Registered User

Mecong's Avatar

Igrac za "male utakmice" je pokazao ko je glavni u gradu.
Old 15-11-2010, 12:19   #27982

RossoneroCroato

Registered User

RossoneroCroato's Avatar

Fave Players: Dida Maldini Nesta Ambro Rino Pirlo Seedorf Pippo
RossoneroCroato is on a distinguished road
Quote:
Ibra sta reci, covjek je svima zacepio usta...cini mi se da on igra najbolje u karijeri,najzrelije...prvo sto igra za ekipu, ako malo bolje pogledate on stalno gleda da doda proigra, ali njegova trka i pomaganje i gore i dolje i borba su za cistu 10, ali treba biti oprezan ne smije se povrjediti a vise je nego umoran...
e stvarno me oduševio ibra, uz silvu je bio najbolji na terenu... majke mi meni se čini da ću ja njega zavolit
Old 15-11-2010, 12:53   #27983

_MaJi_tz

Registered User

_MaJi_tz's Avatar

Fave Players: Gennarinho Gattuso
_MaJi_tz is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Mecong View Post
Igrac za "male utakmice" je pokazao ko je glavni u gradu.
Hehe...da da da
Do sada smo u Seriji A odigrali 3 "velke tekme" Lazio Juve Inter...i svima je zabio po jedan....
Statistika kaze ovako :

ZLATAN IBRAHIMOVIC – CURRENT SEASON STATISTICS
GAMES GOALS ASSISTS YC RC
Serie A 11 6 4 2 0
Champions L. 4 3 1 1 0

Vrlo vazna vijest....
Ibrahimović, koji bi večeras trebao dobiti Zlatnu loptu za najboljeg švedskog igrača, što će mu biti peta uzastopna takva titula, neće igrati protiv Njemačke, a odluka je to selektora švedske reprezentacije.

"Dobio je nekoliko udaraca u utakmici sa interom i Ibrahimović će biti puno bolji nakon odmora. No, to je moja odluka, a ne na zahtjev njegovog kluba (Milana)", rekao je Hamren, dodavši kako bi igrao da je riječ o kvalifikacionoj utakmici

... 110 anni di storia, combatti per la gloria ...

Andriy Shevchenko - July 1, 1999 - May 26, 2006

Last edited by _MaJi_tz; 15-11-2010 at 13:16.
_MaJi_tz is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2010, 14:34   #27984

meskalin

Registered User

meskalin's Avatar

Fave Players: Van Basten, Boban, Rui Costa, Gullit, Inzaghi,Weah
meskalin is on a distinguished road
Imam osjecaj da kada uzmemeo igranje u Juventusu, Interu i Milanu da samo ga mi dobili najboljeg daje 10000% za ekpiu i to mi se svidja najvise od svega cak i kada moze da puca ide da proigra )) samo treba mu odmora pod hitno igrao je sve i jednu nasu tekmu
meskalin is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2010, 15:31   #27985

Mecong

Registered User

Mecong's Avatar

Quote:
Originally Posted by meskalin View Post
Imam osjecaj da kada uzmemeo igranje u Juventusu, Interu i Milanu da samo ga mi dobili najboljeg daje 10000% za ekpiu i to mi se svidja najvise od svega cak i kada moze da puca ide da proigra )) samo treba mu odmora pod hitno igrao je sve i jednu nasu tekmu
100% je tako kako si rekao. Ibrahimovic sada u Milanu igra najzrelije u svojoj karijeri. Igra za tim i kao da vise uziva u asistencijama a ne u golovima, za razliku od Pata pa i Robinha.
Old 15-11-2010, 15:53   #27986

Papasomething

Registered User

Papasomething's Avatar

Fave Players: Papa,Luca,Ignazio,Favalli,Simic,Seedorf,Onyewu
Papasomething is on a distinguished road
Vidim da se svi slažete kako Ibra igra najbolje u karijeri.Ja imam suprotno mišljenje.Samo je u Barci bio lošiji,igrač kao što je Ibra trebao bi briljirat u svakoj utakmici,takav bi trebao biti Milanov napadač.Ibra zabija na velikim utakmicama i to je jako bitno,ali sa druge strane često zapadne u lošu formu.Dvi utakmice odigra užasno,a sljedeće dvi odlično,to se nebi smjelo događat.Obavezno treba nać novog mladog i dobrog napadača,Ibra je već u godinama,Pato od papira,Robinho loš a i nije klasični napadač.
Papasomething is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2010, 17:03   #27987

meskalin

Registered User

meskalin's Avatar

Fave Players: Van Basten, Boban, Rui Costa, Gullit, Inzaghi,Weah
meskalin is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Papasomething View Post
Vidim da se svi slažete kako Ibra igra najbolje u karijeri.Ja imam suprotno mišljenje.Samo je u Barci bio lošiji,igrač kao što je Ibra trebao bi briljirat u svakoj utakmici,takav bi trebao biti Milanov napadač.Ibra zabija na velikim utakmicama i to je jako bitno,ali sa druge strane često zapadne u lošu formu.Dvi utakmice odigra užasno,a sljedeće dvi odlično,to se nebi smjelo događat.Obavezno treba nać novog mladog i dobrog napadača,Ibra je već u godinama,Pato od papira,Robinho loš a i nije klasični napadač.

evo ti demant jedan brzi pa ode leci od 11 temi lik ima 6 golova i neka je u iduce 4 imao 4 aiss ( znaci namjesteni golovi) dolazimo do brojke od jedne tekme gdje nije ima ni asist ni gol, pa nije ni on Houdini da ima u 11 tekmi 7 golova i 7 aiss)........U juventusu je bio dobar ali suvise mlad te caliciopollo, zatim Inter previse sebican, Barca nije ni dobio sansu razlog (pep) znaci dolazi u Milano dovljno zreo da kada ga ne ide u tekmama moze itekako dobro da asistira sto govore u ovih 11 tekmi 4 aiss pored 6 golova....ako nisi znao muska osoba je u naponu snage s 30 godine, Drogba ima 33 pa igra na vrhunskom niovu barem 5 godina....

Last edited by meskalin; 15-11-2010 at 17:06.
meskalin is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2010, 04:04   #27988

geoff

Registered User

geoff's Avatar

Quote:
Originally Posted by Papasomething View Post
Ti evidentno nisi gledao utakmice milana,jel da jesi ne bi izjavio ovakvu glupost. Ibra je nas daleko najvazniji igrac ove sezone i tu nema rasprave
Old 16-11-2010, 04:28   #27989

ludiot

Registered User

ludiot's Avatar

Fave Players: kaka pato ronaldinjo gatuso
ludiot is on a distinguished road
Ibrahimović peti put švedski nogometaš godine

Napadač Milana i švedske reprezentacije, 29-godišnji Zlatan Ibrahimović, izabran je za najboljega švedskog nogometaša 2010. godine...

Iako je iza njega slaba godina, proljetna polusezona ispunjena frustracijama i nepovjerenjem u Barceloni, te potom lagani oporavak u Milanu, od sina bosanskog useljenika u Švedskoj niti ove godine nisu imali boljega.

Ibrahimoviću je to peti trofej. Nakon prvoga, koji je izborio 2005. godine, od 2007. je službeno najbolji švedski nogometaš u neprekinutom nizu.

Zlatnu je loptu Ibrahimović dobio u ponedjeljak u Malmöu, dva dana prije prijateljske utakmice koju Šveđani u Göteborgu igraju protiv Nijemaca. Ibrahimovića u njoj neće biti jer je lakše ozlijeđen nakon pobjede u nedjeljnome milanskom derbiju protiv Intera.
ludiot is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2010, 05:26   #27990

Papasomething

Registered User

Papasomething's Avatar

Fave Players: Papa,Luca,Ignazio,Favalli,Simic,Seedorf,Onyewu
Papasomething is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by geoff View Post
Ti evidentno nisi gledao utakmice milana,jel da jesi ne bi izjavio ovakvu glupost. Ibra je nas daleko najvazniji igrac ove sezone i tu nema rasprave
To šta je on sad odigra dvi odlične utakmice ne mora značit da je najbolji.Vidit ćemo šta ćete govorit kad bude opet loš.Ja bi više hvalia vrhunsku obranu nego Ibru.
Papasomething is offline   Reply With Quote

Tags
balkan

Posting Rules