AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 25-11-2010, 15:23   #28111

Mecong

Registered User

Mecong's Avatar

Mecong is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by adis View Post
Otkad sam se uclanio na forum nije bila ovako pozitivna atmosfera
prvi u ligi, plasirali se dalje u CL... sve ide po planu
mada postaje simptomaticno to sto nam sve odlucujuce golove postize Ibra,
trebaju nam golovi Binha a trenutno u vezi nemamo igrace koji bi mogli da zabijaju
Na zimu nam trebaju 2 dobra pojacanja kako bi se zadrzali na celu tabele,
meni je sam prolaz grupne faze CL prihvatljiv, a sve dalje je odlicno
Vrlo lijepo zapazanje. Ibra jeste "monstrum" (da tako kazem), ali dokle? I u Interu se sve svodilo na njega. Sva nasa nadanja i ocekivanja vezu se za Ibru. Svi se uzdamo u njega. Ali, hoce li on moci izdrzati sav taj pritisak? Vidi se da igra srcem, trudi se, trci kao nikad, bori se, asistira, daje golove,...Volio bih, naravno, da igra uvijek ovako. Medjutim, imam utisak da je na ivici snage. Treba ga odmoriti, ali kad'? Kad je svaka utakmica vazna.
Mecong is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2010, 16:36   #28112

kalla1899

Registered User

kalla1899's Avatar

Fave Players: pato,super pippo,gattuso,pirlo,abbiati....
kalla1899 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Mecong View Post
Vrlo lijepo zapazanje. Ibra jeste "monstrum" (da tako kazem), ali dokle? I u Interu se sve svodilo na njega. Sva nasa nadanja i ocekivanja vezu se za Ibru. Svi se uzdamo u njega. Ali, hoce li on moci izdrzati sav taj pritisak? Vidi se da igra srcem, trudi se, trci kao nikad, bori se, asistira, daje golove,...Volio bih, naravno, da igra uvijek ovako. Medjutim, imam utisak da je na ivici snage. Treba ga odmoriti, ali kad'? Kad je svaka utakmica vazna.
sad igramo protiv sampdorie i tu mora igrat, onda tjedan dana odmora pa doma brescia, neka igra i tu utakmicu pa ga odmorit protiv ajaxa pa je opet spreman za romu.....samo nek se ne ozlijedi....
kalla1899 is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2010, 16:48   #28113

meskalin

Registered User

meskalin's Avatar

Fave Players: Van Basten, Boban, Rui Costa, Gullit, Inzaghi,Weah
meskalin is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by kalla1899 View Post
sad igramo protiv sampdorie i tu mora igrat, onda tjedan dana odmora pa doma brescia, neka igra i tu utakmicu pa ga odmorit protiv ajaxa pa je opet spreman za romu.....samo nek se ne ozlijedi....
protiv Bresce neka krenu Robinho i Ronaldinho, ako bude potrebno neka udje Ibra....
meskalin is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2010, 03:42   #28114

ludiot

Registered User

ludiot's Avatar

Fave Players: kaka pato ronaldinjo gatuso
ludiot is on a distinguished road
Thiago Silva: Nesta će otići iz Milana na kraju sezone

Branič brazilske nogometne reprezentacije i Milana Thiago Silva (26) javno je navijestio odlazak svog suigrača Alessandra Neste iz redova "rossonera" na kraju sezone...

Naime, danas 34-godišnjem Nesti na kraju sezone istječe ugovor s Milanom, a Silva vjeruje da će se bivši igrač Lazija koji je u Milanu od 2002. godine odlučiti na odlazak. Jedino nije siguran hoće li se Nesta odlučiti na mirovinu ili neki drugi klub.

- Žao mi je zbog Neste jer mislim da će ovo biti njegova posljednja sezona ovdje. Bit će mi jako žao ako nas napusti – komentirao je Silva za Sportitaliju, te je potom istaknuo da su njegove ambicije vezane isključivo uz Milan.

- Želim igrati u Milanu do svoje 40. godine, poput Paola Maldinija.
ludiot is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2010, 03:44   #28115

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
ensar7 is on a distinguished road
Pa iskreno receno, ja i nemam neku "pozitivnu atmosferu" za sadasnju atmosferu u Milanu. Ibra igra svaku tekmu, a jos NI JEDAN MLADI nije zaigrao u tekmi. To je za mene zalosno
Sve je ovo super sto smo prvi, sto smo u osmini, al onaj ne zna vrsit izmjene i nece da daje sansu mladima. Vama je lijepo kad Milan kupuje Interove zvijezde, meni nije. Znaci Inter pravi bolje igrace od nas. A kako i nebi, kad svake godine ubacuju mlade u igru. Nasi juniori samo igraju u kupu i ostalo vrijeme griju klupu za nase izmorene penzionere kojima se ne trci. Al vazno je da su oni "nekad" bili sampioni pa su stanju poslije 100 upropasteni pasova dat 1 pravi da bi mi onda govorili: jebote sto ti je Pirlo, Seedorf, Ringhio igrac! Ma zalosno
1. place wish, 1. place & Ch. League dream!
ensar7 is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2010, 04:42   #28116

uvijek_rossoner

Registered User

uvijek_rossoner's Avatar

Fave Players: Maldini,Baresi,Van Basten,Weah,Nesta,Kaka',Dinho..
uvijek_rossoner is on a distinguished road
Dok smo prvi ja sam happy
Old 26-11-2010, 05:53   #28117

mrki

Registered User

mrki's Avatar

Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
mrki is on a distinguished road
Sale ja se potpuno slazem u vezi ovoga s Pirlom! Sto prije ga treba prodati dok se jos moze i uzeti jednog modernog veznog jos... Flamini ce biti sve bolji i bolji kako bude vise igrao i sticao sigurnost, Ambro je odlican u sredini na mjestu Pirla a ne lijevo itd... Jednog veznog staviti desno na mjesto Rina i to je trojka koja je sasvim ok. Na jeto ce Galliani vec uzeti jednu dobru polušpicu i to bi trebao biti Ganso kako novine kazu...

Goeff - da smo mi na Bernabeu igrali Boateng-Flamini-Ambro-See... ne bi nas tako unistili u sredini...a ovako sa Pirlom, Seedorfom i Dinhom u isto vrijeme, pa i Chievo bi nas pretrcao!
Old 26-11-2010, 09:44   #28118

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Pa mrki sastav 21-10-80 su 3 igraca koja se takmice ko ce vise setat terenom, i ko ce duze gnavit loptu medju nogama zalosno
Old 26-11-2010, 16:06   #28119

DUCO

Registered User

DUCO's Avatar

Fave Players: Nesta ,Gourcuff,RIVERA,Kaka,Pato,MALDINI,Sheva
DUCO is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ensar7 View Post
Pa iskreno receno, ja i nemam neku "pozitivnu atmosferu" za sadasnju atmosferu u Milanu. Ibra igra svaku tekmu, a jos NI JEDAN MLADI nije zaigrao u tekmi. To je za mene zalosno
Sve je ovo super sto smo prvi, sto smo u osmini, al onaj ne zna vrsit izmjene i nece da daje sansu mladima. Vama je lijepo kad Milan kupuje Interove zvijezde, meni nije. Znaci Inter pravi bolje igrace od nas. A kako i nebi, kad svake godine ubacuju mlade u igru. Nasi juniori samo igraju u kupu i ostalo vrijeme griju klupu za nase izmorene penzionere kojima se ne trci. Al vazno je da su oni "nekad" bili sampioni pa su stanju poslije 100 upropasteni pasova dat 1 pravi da bi mi onda govorili: jebote sto ti je Pirlo, Seedorf, Ringhio igrac! Ma zalosno
potpisuem...

p.s. dobar vikend momci i sutra idemo na sva tri boda

GAME OVER
DUCO is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2010, 17:27   #28120

meskalin

Registered User

meskalin's Avatar

Fave Players: Van Basten, Boban, Rui Costa, Gullit, Inzaghi,Weah
meskalin is on a distinguished road
sta onda reci za Juve koji je poznat po tome sto svoju djecu prodaje, a kupuje tudju....boli me birga ko ce igrati daj mi rezultat ipo mogucnosti lijepu igru....ako su vama igraci Santon ili Balottelii vrhunske klase onda ne znam :S
meskalin is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2010, 18:23   #28121

deejaysale

Registered User

deejaysale's Avatar

Fave Players: Boban,Maldini,Gattuso,Ambrosini,Kaka
deejaysale is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by meskalin View Post
sta onda reci za Juve koji je poznat po tome sto svoju djecu prodaje, a kupuje tudju....boli me birga ko ce igrati daj mi rezultat ipo mogucnosti lijepu igru....ako su vama igraci Santon ili Balottelii vrhunske klase onda ne znam :S
Stoji da nisu vrhunske klase JOŠ,ali priznaj da bi radije sad njih gledao u našem dresu nego Pirla,Seedorfa,Jankulovskog,Odda....
deejaysale is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2010, 18:40   #28122

alberto

Registered User

alberto's Avatar

Fave Players: Maldini,Barezi,Pirlo,Rino,Pipo.
alberto is on a distinguished road
A jeste napali na Pirla,zar ste zaboravili da nam je on godinama puno toga dao,da bez njega Milan nebi bio ono sto jeste....Svaki igrac ima svoje lose trenutke karijere...Polahko sa osudama i pljuvanjem...
Old 27-11-2010, 02:05   #28123

_MaJi_tz

Registered User

_MaJi_tz's Avatar

Fave Players: Gennarinho Gattuso
_MaJi_tz is on a distinguished road
Danas je vrloooo vazna tekma...odigrali smo seriju utakmica srijeda-vikend i dans je posljednja iz te serije...vrlo je vazno da dobro zavrsimo...
Samp je nezgodan protivnik ali iskreno se nadam da su sve te nesuglasice s Cassanom utjecale na ekipu...
Danas je vrlo vazno kako ce odigrat Binho, mora pomoci Ibri...a izgleda da ce i Dinho poceti od prve...
Sto se tice Pirla njegovo znanje i kvalitet je neosporan...medjutim njegovo zalaganje na terenu, njegov timski duh kao da ne postoji nekad kontam kao da se ne smatra dio ekipe, kao da je tu sto mora...ono sto bi ja zaista volio viditi u narednim tekmam je Pirla na poziciji Seedorfa...a iza njega tri trkaca...mislim da sada to njemu najvise odgovara
Svi su sigurno preumorni ali danasnja tri boda nam trebaju kao oci u glavi...

Sto se tice mladi, zanima me sta podrazumjevate pod mladi...dali su to iz naseg pogona ili...ako je tako, onda fkt nije ih imao kad ubacit jer svaka je tekma bila bitka...da nisu prokockali koji bod na pocetku i protiv Juventusa, pa da razlika bude jos veca pa ok...ali vako...svaka tekma je bitka, a nasa djeca su neiskusna...i to nije samo kriv Max, on je tek dosao...
Takodjer nije dovoljno biti samo mlad pa da igras u prvom timu...evo npr. ja sam pljuvao po Gallianiju i upravi za Gourcuffa sto su ga prodali i sve ostalo...medjutim kad sam juce procitao sta Maldini prica za njega...kako je kasnio na treninge, propustao treninge, kako je zivio u Milanu...onda mi vise i nije tako zao....
Naravno protiv Ajaxa pa i Bologne ja ocekujem, nekog mladog....evo Odu jer nema napadaca trenutno pa da se Ibra malo odmori moze tu i Strasser, Merkel, Verdi...
Balloteli ce doci u Milan nista se ne sikirajte ...ali pod hitno Milan mora napraviti igraca iz svoje skole...jer cijene igracima ce sve vise skakati kao lude....
Max je takodjer juce izjavio da hoce napadaca u Jan....

... 110 anni di storia, combatti per la gloria ...

Andriy Shevchenko - July 1, 1999 - May 26, 2006
_MaJi_tz is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2010, 02:34   #28124

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Maji, misli se na nase mlade. Momci treniraju a ne dobiju priliku da osjete taj pritisak na terenu. Mladom se da zadnji 5 minuta, a moze se podnosit "jebavanje" lopte od strane Seedorfa tekmu za tekmom. Znaci on ima pravo da seta, al mladi se mora odma pokazat u ti 5 minuta sa asistencijom i golom. Nikad mi necemo napravit igraca, i to je zalosno
Pirlo igra ispred odbrane, i tu mu je mjesto. Al kad ispred sebe ima Dinha i Seedorfa kojima se ne trci, zasto bi i on?
Old 27-11-2010, 07:02   #28125

_MaJi_tz

Registered User

_MaJi_tz's Avatar

Fave Players: Gennarinho Gattuso
_MaJi_tz is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ensar7 View Post
Maji, misli se na nase mlade. Momci treniraju a ne dobiju priliku da osjete taj pritisak na terenu. Mladom se da zadnji 5 minuta, a moze se podnosit "jebavanje" lopte od strane Seedorfa tekmu za tekmom. Znaci on ima pravo da seta, al mladi se mora odma pokazat u ti 5 minuta sa asistencijom i golom. Nikad mi necemo napravit igraca, i to je zalosno
Pirlo igra ispred odbrane, i tu mu je mjesto. Al kad ispred sebe ima Dinha i Seedorfa kojima se ne trci, zasto bi i on?
Ma oki slazem se...Milan nije izbacio igraca od Maldinija ja mislim...i treba to pod hitno mjenjati...Galli je odlican trener i dobro gura sa Primaverom...mene licno je Merkel odusevio i Verdi plus obojica su 92 god...Iskreno se nadam da ce Max to prepoznati i dati im priliku ponovo...jer su na pripremama bilo odlicni....
Sto se tice Pirla...ja kazem samo nek ga jednu tekmu stavi na poziciju Seedorfa ispred 3 trkaca...pa da vidimo...Seedorf je bio katastrofa dok ga Max ne stavi na ovu poziciju gdje moze trckarati i povremeno pomagati odbrani....
Sad su Interovi i Juventusovi novinari poceli pritisak na Milan i to ce biti sve do kraja...svaki dan ce izlaziti novi natpisi da se pokvari atmosfera u ekipi....
Vec su poceli od ovog vikenda....

Ibrinih šest savjeta kako postati klasan napadač

Reprezentativac Švedske je za magazin FourFourTwo pokušao je objasniti šest ključnih stvari koje treba zadovoljiti napadač

Milan je vodeći tim u Italiji, a najveće zasluge pripadaju sjajnom Zlatanu Ibrahimoviću. Ove sezone zabija sa takvom lakoćom da je zaludio tifoze Milana. Reprezentativac Švedske je za magazin FourFourTwo pokušao je objasniti šest ključnih stvari koje treba zadovoljiti napadač.

1. Koristeći se snagom ramena, leđa i ruku, čuvam loptu. To je vrlo važno jer saigračima omogućava da mi se priključe u napadu. Tad je moj zadatak proučiti situaciju i dodati. Napadač mora znati čuvati loptu ili nije napadač.

2. Nekad znam krenuti bliže sredini terena da bih sam primio loptu, ali nekad namjerno bježim od igre kako bih odvukao braniča i otvorio drugima prostor. Bitno se i žrtvovati za ekipu.

3. Taj prvi korak nerijetko je ključan. Ako ga učinite prije protivnika, u velikoj ste prednosti. Ja u tom segmentu i nisam toliko dobar, David Trezeguet ga je doveo gotovo do savršenstva.

4. Uvijek gledam kako igrači stoje na terenu i prije nego što primim loptu. Tako da u trenutku dobivanja lopte već znam gdje je ko. I znam kamo će ko krenuti.

5. S obzirom na to da sam od većine igrača fizički jači, služe se svim i svačim da me zaustave. Guraju me, udaraju i nekad je zaista teško sve to istrpjeti. Zato je vrlo važno da se napadač dobro psihički pripremi za sve to.

6. Svašta mi govore na terenu, da sam Ciganin, da sam ovo, ono... Ali morate shvatiti da je to dio njihove taktike kako da vas izbace iz ravnoteže i isprovociraju. Pravi profesionalac poput mene ne smije si nikad to dopustiti.

... 110 anni di storia, combatti per la gloria ...

Andriy Shevchenko - July 1, 1999 - May 26, 2006

Last edited by _MaJi_tz; 27-11-2010 at 07:19.
_MaJi_tz is offline   Reply With Quote

Tags
balkan

Posting Rules