![]() |
|
|
#28561 |
|
Registered User
![]() |
Ja zapravo ne vjerujem da se ovdje place za igracem koji je bio nositelj igra milana u najgorim godinama proslog desetljeca kada se nije osvojio niti tim trophy. Odigrao je ni deset postenih utakmica za milan, svaki drugi vikend bio na trac stranicama talijanskih novina, driblao kraj lijeve aut linije i izveo nekoliko genijalnih paseva.
Da se ne zove ronaldinho, nitko ne bi ni znao da je igrao za milan. Nas ronaldinho i barcin ronaldinho nisu dva ista covjeka. |
|
|
|
|
|
#28562 |
|
Registered User
Fave Players: Savićević, Maldini, Serginho, Ambrosini
![]() |
Ni ja zaista ne verujem da se ovde nipodaštava i hiperbolično minimizira sve što je taj igrač pružio Milanu. Bio je 2 i po sezone u klubu, ali su mu dozvolili da samo u protekloj pokaže šta ume. Period karla malog i panchine fašiste ne treba računati jer su ga oni svesno degradirali. A pošto je za mene, kvalitet uvek bio i biće ispred kvantiteta, dinhovu prošlu sezonu možete slobodno računati kao 3 pirlove ili 5 gattusovih.. ili recimo 11 kaladzeovih..
Ne moraš biti tužan što odlazi, niti ga moraš voleti, plakati za njim.. ali je tužno što nisi u stanju da mu zahvališ.. da kažeš jebeno hvala, zbogom i srećno.. što je Milan, zahvaljujući Samo njemu, prošle godine, podsetio na izvorno značenje ove igre, i što je sa najgorim Saigračima u protekloj deceniji, dovukao tim do 3. mesta. Ali ajde što ne znate reći hvala.. sujetni ste, kapiram.. ali zbog čega nipodaštavate to što je on uradio.. 10 dobrih utakmica.. ili kako kažeš ni toliko.. čemu to? Pa samo u ovoj polusezoni ima 5 mečeva u kojima je bio igrač utakmice.. Prošlu je završio sa 14 asistencija i 10 pogodaka.. ali ne, za sujetne ljude ni to nije dovoljno.. I otkad je za tebe geoff bitno šta piše žuta štampa, i prvenstveno šta radi igrač van terena ? Jel on možda pravio incidente? da nije lajao, pričao kako će razbiti trenera? tukao saigrače na treninzima? javno pozivao novinarku i njenu sestru na orgije? zamerao se i javno svađao s legendom kluba?? Pa nije naravno. Sve to i mnogo više je oličenje naše nove zvezde sa brojem 11. Taj i takav u duetu sa fašistom s klupe je simbol novog Milana.. ti slobodno uživaj u tome, meni ne pada na pamet.. Last edited by Efekat leptira; 02-01-2011 at 08:18. |
|
|
|
|
|
#28563 |
|
Registered User
![]() |
Izjednacavati covjeka koji je odigrao mozda 6 dobrih utakmica u 2 i pol godine i covjeka koji skoro 10 godina krv pisa za Milan. Nevjerovatno. Svakakvih nas ima.
|
|
|
|
|
|
#28564 |
|
Registered User
Fave Players: Papa,Luca,Ignazio,Favalli,Simic,Seedorf,Onyewu
![]() |
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ žali zbog odlaska Brazilca Ronaldinha iz Milana, a osvrnuo se i na dolazak Antonija Cassana, koji je donedavno igrao u Sampdoriji.
Ronaldinho je napustio Milanov trening-kamp u Dubaiju i odletio za Brazil. U rodnoj bi se zemlji trebao sastati s bratom i agentom Robertom de Assisom i dopredsjednikom Milana Adrianom Gallianijem, te finalizirati svoj prelazak u Gremio, klub u kojem je i počeo karijeru. S druge strane, Antonio Cassano, napadač kojeg prati reputacija problematičnog tipa, s poviješću sukoba s trenerima i suigračima u ranijim sredinama, među kojima su i Roma i Real Madrid, već trenira sa svojim budućim suigračima. Sljedećih dana postat će i službeno Milanovo pojačanje. "Žao mi je što Ronaldinho nije više s nama, on je jedan od najvećih šampiona svih vremena. U zadnje vrijeme nije bio sretan na terenu. On mora napraviti onako kako želi, kada je u pitanju nastavak njegove karijere", kaže Ibrahimović. Što se tiče Cassana, radi se o karakteru od kojeg nije daleko niti švedski centarfor... "Cassana sam zatekao u dobrom stanju. Morat će tek na malu dijetu. On je profesionalac, ne vjerujem da će biti ikakvih sukoba između nas dvojice. Uostalom, nije mogao doći u bolju situaciju od ove u koju je došao", zaključio je Ibrahimović. |
|
|
|
|
|
#28565 | |
|
Registered User
![]() |
Quote:
Za "vladavine" ronaldinha u milanu niti jednu postenu utakmicu nije odigrao protiv ozbiljnijih momcadi koje su trkacki bile superiornije od nas. Tako nas inter redovito posramljivao, a onaj debakl protiv manchestera u dvije utakmice ide u anale losijih milanovih izdanja posljednjih dvadeset godina. Nisam ja ljubitelj zute stampe niti me briga sto pojedini igrači rade u svoje slobodno vrijeme što sam i potvrdio u slučaju ibrahimovic. Moje je stajaliste kod tih profesionalaca da mi je totalno irelevantno pije li on, drogira li se te zatvara li birtije po milanu. UKOLIKO on na sljedecoj utakmici moze trcati i pruziti najbolje od sebe. Ronaldinho to nije pruzao i tu se njegov privatni zivot itekako mora uzeti u obzir. Sad, bio je on fantastican protiv kojekakvih parmi i leccea, ali je CINJENICA da je ga je bilo koja trkacki jaca ekipa posramila. Inter, manchester, pa i real ove sezone. Ja se divim svemu sto je napravio u karijeri, ali s barcelonom. Nikako s milanom. A spominjati trece mjesto kao uspjeh je pomalo rediukulozno u kontekstu milana. Odlicno, on nas je doveo do treceg mjesta, bez njega bi bili peti. S obzirom na transfer politku, koja je bitna razlika?! |
|
|
|
|
|
|
#28566 | ||||
|
Registered User
![]() |
Quote:
Quote:
Kako je moguće da spomeneš mančester a da se ne setiš prvog meča na san siru gde je ronaldinho odigrao jednu od tri najbolje partije za ove 2 godine? Gde je postigao, asistirao gol i napravio brdo šansi našim napadačima koje su ostale neiskorišćene.. to što su favali i nesta igrlai kao amateri ne prepisuj na konto dinha.. rezultat je posledica igre celog tima, a mi sada pričamo o igri pojedinca Kako je moguće da spomeniš real i ne setiš se madrida prošle godine? Čak je i protiv merde, u onoj prvoj sezoni odlučio derbi glavom za 1-0.. Šta je morao da uradi da ga vi ne bi nipodaštavali ili ne daj bože rekli hvala.. Jel trebao sam pobediti mančester na trafordu ? Jel on kriv što je gattuso rešio derbi protiv merde sa crvenim kartonom u I poluvremenu? Jel trebao osvojiti kalčo sa huntelarom, favalijem, abateom, pod dirigentskom palicom one izdajice, da bi zadovoljio vaše kriterijume? Quote:
Quote:
|
||||
|
|
|
|
|
#28567 |
|
Registered User
![]() |
Mogu priznat da sam malo karikirao stvari glede nekoliko dobrih utakmica, i da je on spomenute derbije odgrao bolje no sto ja to opisujem, ali opet na kraju krajeva ostaje gola CINJENICA da je milan s ronaldinhom kao glavnim igracem bio treci,cetvrti u serie a i sramotio se po ligi prvaka.
A taktika je bazirana iskljucivno na njemu i njegovoj neposobnosti da trci. Pa on u te tri godine u milanu jedan na jedan nije nikog presao, a par godina prije u barceloni se rugao s citavim realovim sastavom. A meni ni ne trebaju slike i natpisi u novinama da on vodi neprofesionalan zivot koji se DIREKTNO odrazava na njegovu fizicku spremu, vec mi je dovoljno da pogledam njegov xxxl dres i skembu koji jedino on fura. Mislim, slazem se na slabiji sastav koji mu je berlusconi dao, ali 15 mil. bruto place je i vise no dovoljan razlog za pretrcati 10 kilometara govorimo li i profesionalizmu. A imao je i kaka slabiji sastav pa je bio daleko najbolji igrac na terenu svih godina u milanu. Uglavnom, podvuces li objektivno crtu, shvatit ces i ti da je milan s njim kao pokretacem imao tri godine za zaborav, poneki bljesak i poneko sramocenje. Onaj ronaldinho kojeg ti opisujes je igrac barcelone i ne vidim cime je milanov ronaldinho zasluzio da ga se u povijesti kluba spominje. Nema ni ibrahimovic ne znam koliko bolji sastav da ga se ne moze usporedjivati, ali se njegova prisutnost na terenu itekako osjeti, a bome i rezultati. Na kraju godine milan je nominalno prvak, bez obzira na stanje u serie a, nesto sto proslih, jos gorih godina, nismo mogli ni zamisliti. A kad ibrahimovic skine dres, vidi se i zasto. |
|
|
|
|
|
#28568 |
|
Registered User
![]() |
Ok, sačekaćemo da vreme da svoj sud. Svako ima pravo da misli, analizira, posmatra i zaključuje iz svog ugla, ja samo ne bih voleo da zaobilazimo Istinu i da je zloupotrebljavamo.
Niko nije rekao da će Rone biti upisan zlatnim slovima u istoriju Milana. Niti tražim da mu vi odate počast i naklon do poda.. ja samo skrećem pažnju na zaista nepotrebno nipodaštavanje njegove sjajne sezone i minimiziranje svega što je uradio za ovo kratko vreme koliko je bio u klubu. On nije bio 3 god. u Milanu već samo jednu. Prvu sezonu je proveo zacementiran za klupu, dok je ova polusezona takođe, već od druge polovine oktobra, bila završena za njega. Što se tiče ibre, on je za sad, sa koliko toliko boljim sastavom, osvojio bod manje od prošlogodišnjeg Milana, u CL Milan gura slabije nego prošle sezone.. a ne sumnjam da nas teškoće tek očekuju, tako da je "titula" jesenjeg prvaka verovatno sve što će nam ostati na kraju ove sezone. Čak i u ovakvom kalču. Eto, živi bili pa videli. |
|
|
|
|
|
#28569 |
|
Registered User
![]() |
Leptiru, ja postujem tvoje misljenje i u 99% slucajeva se s njim i slazem. Kod ronaldinha se razilazimo.
Sto se tice serie a, ja sam zadovoljan plasmanom, ta prvi smo!, i nikakvim usporedbama to ne zelim umanjiti. Smatram da je serie a cak i jaca no prosle godine, posto pored standardnih pretendenata na naslov (milan,juve,roma,inter), ove sezone imamo i napoli, palermo i lazio cijih sam se dosta utakmica ove sezone nagledao i vidio da su to vrlo dobri timovi, napoli posebno. A ako se dobro sjecam, bas smo protiv te tri ekipe upisali dvije pobjede i remi. |
|
|
|
|
|
#28570 |
|
Registered User
![]() |
2:1 pobjeda protiv Egipćana u Dubaiju, debi Cassana, povratak Pata, zabili Seedorf i Beretta. http://www.rossoneriblog.com/al-ahly-1-2-milan/
Pazite samo ovu golčinu koju nam je uvaljao Hassan pred kraj partije ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Izt8zA3zbIg
|
|
|
#28571 |
|
Registered User
![]() |
I ozlijedio se robinho,koliko citam
|
|
|
|
|
|
#28572 |
|
Registered User
Fave Players: Maldini,Baresi,Van Basten,Weah,Nesta,Kaka',Dinho..
![]() |
Milijuni više nisu bili važni, Ronaldinho je samo želio kući
Nekoć najbolji nogometaš svijeta digao je sidro i pozdravio se s vrhunskim nogometom. Brazilski Gremio bio je prva, a vjerojatno će biti i zadnja postaja jedne velike karijere koja je mogla biti i veća. Želja za rodnom grudom bila je prevelika. Nikakvi milijuni, svjetska slava, vrhunski nogomet i eventualni scudetto kojem je Milan blizu, nisu više bili dovoljno dobar mamac da Ronaldo Assis de Moreira iliti Ronaldinho ostane u Europi . Pozdravio se u subotu sa suigračima u Dubaiju i uhvatio prvi avion za Copacabanu. “Europa je žudnja, ali Rio... Rio je život” - omiljena je deviza svih nogometnih nomada iz zemlje Carioca. Zašto bi u Ronaldinhovu slučaju bilo drugačije? - Na njega su me odmah upozorili kada sam preuzeo PSG - otkrio je Vahid Halilhodžić u jednom od svojih razgovora s novinarima. - Rekli su mi da je genije na travnjaku što sam odmah uočio. Ali, rekli su mi da osim ugovora s PSG-om ima i ugovore s bratom, mamom, prijateljima... Svi oni su živjeli od Ronaldinha. Pa i prostitutke u Parizu. Nije se libio okrenuti broj i naručiti si kakvu prijateljicu noći. I to usred karantene, dan prije utakmice. No, to je bio njegov “way of life”. Vozio je paralelni slalom na stadionima, ali i u noćnim klubovima Pariza. I dok je tijelo bilo mlado sve je išlo svojim tokom... Vaha ga je izgubio nakon nekoliko tjedana. Tražili su ga Manchester United, Real, Barcelona... Na koncu je otišao na Nou Camp. Zaludio je Kataloniju svojim driblinzima, virtuoznošću s loptom, slobodnim udarcima... Bio je kralj Nou Campa. Osvojio je s Barçom dva puta Primeru, Superkup Španjolske i Ligu prvaka. Na onom osobnom planu dva puta se okitio titulom najboljeg nogometaša svijeta u izboru Fife. Dobio je i zlatnu loptu te tri puta mjesto u momčadi sezone. Nogometni svijet je ležao pod Ronaldinhovim nogoma . - Bilo je to najboljih pet godina moga života - priznao je krajem kolovoza kada se u dresu Milana vratio na Nou Camp. Ovacije? Malo je reći. Ipak se majstori ne zaboravljaju tako lako. Još uvijek se pamti 2007. kada je na trening pristiglo dvadeset tisuća navijača s molbom da ne napušta klub. Nije uspjelo. Laporta je izgubio živce boreći se s njegovom hirovitošću, kolonijom rođaka i prijatelja na platnom popisu i nemirnim duhom Brazila koji je čučao u njemu i koristio svaku priliku da se javi. Ronaldinho je otišao u Milan. Tamo ga je 2007. dočekao sunarodnjak Kaka, ali i 40 tisuća navijača na San Siru koji su došli pokloniti se nogometnom virtuozu. Dječački osmijeh, njegov trade mark koji ga je pratio tijekom karijere, nije silazio s lica. Prvi gol za “rossonere” dao je Interu, najljućem takmacu, i činilo se kako se vraća na stare staze slave. Ipak, bio je to tek bljesak. Sve češće je ulazio u igru s klupe, fizička forma je bila poprilično daleko od one iz Barcelone... Sve je zapravo bilo u njegovoj glavi. Kada je voljni moment bio na visini, onda se lako vraćao u formu. Na žalost, Dinho je sve češće mislima bio na Copacabani i sambi. Primijetio je to i trener Allegri koji mu je davao vrlo malo prilika, a na koncu je doveo i Antonija Cassana iz Sampdorije. Bio je to siguran znak da Ronaldinho digne sidro. Iduća postaja je Gremio, njegova prva ljubav i prvi klub. Vjerovatno i posljednji. Milijuni ipak više nisu važni... Ronaldinho, brojke 334 - utakmice 122 - pogotka 2 - Primera (2004./05, 2005./06.), Superkup Španjolske (2005., 2006.) 1 - Svjetsko prvenstvo (2002.), Liga prvaka (2005/06.)
|
|
|
#28573 |
|
Registered User
Fave Players: maldini,batistuta,tiago silva
![]() |
citam da ronaldinho uopce nije 100% napustio milan.ako se ne dogovori s nekim od brazilskih klubova ili bilo kojih drugih klubova koji ga zele da jedino sto preostaje jest da se vrati u milanello.hehehhe.mi se vec svi pozdravili s njime a on jos s nama pod ugovorom.sta god da bude neka mu je sa srecom.
|
|
|
|
|
|
#28574 |
|
Registered User
Fave Players: Papa,Luca,Ignazio,Favalli,Simic,Seedorf,Onyewu
![]() |
ANTONIO CASSANO od ponedjeljka je i službeno nogometaš Milana. Iako je njegov dolazak iz Sampdorije bio poznat već ranije, Milan je čekao da se otvori prijelazni rok da potvrdi transfer.
Sada je poznato i da je Cassano s "rossonerima" potpisao ugovor na tri i pol godine, a trebao bi zarađivati oko 2.8 milijuna eura godišnje. Kontroverzni 28-godišnji napadač već nekoliko dana trenira s Milanom u koji je stigao iz Sampdorije. U momčadi iz Genove za njega više nije bilo mjesta nakon što je vulgarno izvrijeđao predsjednika kluba Riccarda Garronea. Nastavio je time niz afera i sukoba koji ga prate od prvih dana karijere i zbog kojih je, uglavnom, napuštao sve prijašnje klubove, Bari, Romu, Real Madrid i napokon Sampdoriju. Odšteta za Cassana iznosila je pet milijuna eura, a trećina tog iznosa pripala je Real Madridu. |
|
|
|
|
|
#28575 |
|
Registered User
Fave Players: kaka pato ronaldinjo gatuso
![]() |
Blackburn ipak poslao ponudu za Ronaldinha
Iako su svega nekoliko sati ranije demantirali interes za Ronaldinha, iz korporacije Venky's, u čijem je vlasništvu engleski prvoligaš Blackburn, potvrdili su za Sky Sports da su ponudili Milanu 6.2 milijuna funti za brazilskog nogometaša... Podsjetimo, talijanski klub je prije nekoliko dana potvrdio da će nekad najbolji nogometaš svijeta tijekom siječnja napustiti San Siro nakon što je dvije i pol godine nosio crveno-crni dres. Budući da je u zadnje vrijeme dobivao vrlo malo prilika, Ronaldinho je odlučio potražiti novog poslodavca, a kao najvjerojatnija destinacija se već danima spominje njegova rodna zemlja. Zanimanje su pokazali njegov matični klub Gremio, ali i Flamengo i Palmeiras. Milan je, međutim, spreman razmotriti i druge ponude, što je, očito, odlučio iskoristiti Blackburn koji se financijski oporavio nakon što ga je kupila indijska korporacija. Pitanje je, ipak, što će na sve reći sam Ronaldinho koji preferira povratak u domovinu. |
|
|
|
| Tags |
| balkan |
|
|