AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 12-01-2011, 18:14   #28741

meskalin

Registered User

meskalin's Avatar

Fave Players: Van Basten, Boban, Rui Costa, Gullit, Inzaghi,Weah
meskalin is on a distinguished road
Meni se ne svidja ova politika Milana da kupujemo otpatke ili igrace koji su slobodni kojima je ugovor istekao.....
meskalin is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2011, 02:43   #28742

Mecong

Registered User

Mecong's Avatar

Mecong is on a distinguished road
Mark Van Bommel?
Zivim u Holandiji od 1992. i imam holandsko drzavljanstvo. Poslijednjih 5 godina zivim i radim U Vietnamu. Koliko mi vrijeme dozvoljava pratim fudbalske prilike u Holandiji. Poslijednje vrijeme najvise se druzim sa jednim fudbalskim menadzerom iz Holandije. Slucajno smo se upoznali za Novu godinu u mom kaficu ovdje u Saigonu. On prodaje igrace iz africkih zemalja i iz Holandije i Belgije po ovom dijelu svijeta (Vietnam, Kina, Koreja, Malezija, Laos, Tajland, Indonezija,...). Kako sam vidjeo dobro poznaje fudbalske prilike u svijetu, posebno u Holandiji. Izmedju ostalog rekao mi je da u Holandiji vlada opste misljenje da je Van Bommel bio najkorisni i najbolji igrac holandske reprezentacije na svjetskom prvenstvu, znaci bolji i od Wesleya Sneijdera. Pratim Van Bommela jos od Fortune, PSV-a,...Veoma zahvaln i koristan igrac, veliki borac,...(drugo je pitanje kakav je kao covjek-to me i ne interesuje).
E sad, koliko bi on u ovim godinama (33) bio koristan Milanu, ne mogu bas biti pametan.
Ne znam.
Mecong is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2011, 04:36   #28743

ludiot

Registered User

ludiot's Avatar

Fave Players: kaka pato ronaldinjo gatuso
ludiot is on a distinguished road
Seedorf želi produljiti ugovor

Nizozemski veznjak Clarence Seedorf nada se da bi mogao do kraja sezone natjerati čelnike da produlje ugovor s njime još jednu godinu

Jedan od najiskusnijih igrača 'rossonera' još ne razmišlja o mirovini. Seedorf će početkom travnja proslaviti 35 godina, ali se nije zasitio profesionalnog nogometa.

Na kraju ove sezone bivšem nizozemskom reprezentativcu istječe ugovor s Milanom. Čelnici kluba ne pokazuju preveliku želju da se suradnja koja traje od 2002. nastavi, no veznjak ima druge planove.

Talijanski mediji pišu da je Seedorf spreman svojim igrama prisiliti vodstvo da mu da ugovor za sezonu 2011/12, a protiv takve opcije nisu ni navijači Milana koji ga obožavaju.
ludiot is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2011, 04:37   #28744

ludiot

Registered User

ludiot's Avatar

Pato: Nikada ne bih prešao u Inter

Mnogo se prašine podiglo kada je Leonardo, bivši igrač i trener Milanove nogometne momčadi, zasjeo na klupu gradskog rivala Intera. Potez je to zbog kojeg su ga poprijeko pogledali mnogi i na koji se osvrnuo napadač "rossonera" Alexandre Pato...

- Taj potez spada u posao kojim se bavimo i njegovu odluku mora se poštivati. Bih li ja otišao u Inter? Ne, nikada. Želim igrati u Milanu i igrat ću ovdje sve dok me klub bude želio zadržati - veli brazilski centarfor, Leonardov sunarodnjak.

- Inter je uvijek Inter, jaka momčad koja se prošle sezone okitila svim naslovima. No, nisu u centru naših misli. Mi razmišljamo o sebi samima i uvjeren sam da ćemo biti dobri. Ujedinjeni smo i prava smo momčad. Vodi nas trener (Massimiliano Allegri, op.a.) koji je sjajan, koji s nama razgovara i koji nam mnogo pomaže. Zna kako motivirati igrače, čak i one koji su u karijeri osvojili sve. Želimo pobjeđivati za njega. Osobno činim ono što od mene traži, žrtvujem se za momčad - dodao je Pato koji je pronašao lijepe riječi za još jednog sunarodnjaka, Ronaldinha, sada već bivšeg suigrača koji će karijeru nastaviti u Flamengu:

- Nedostajat će nam njegova osobnost i njegov osmijeh. Ne treba zaboraviti niti to da je jedan od najboljih svjetskih nogometaša. Otišao je kući kako bi se izborio za mjesto u reprezentaciji. Nadam se da ćemo i dalje u njoj zajedno igrati.
Old 13-01-2011, 04:40   #28745

ludiot

Registered User

ludiot's Avatar

Ronaldinha dočekalo 20.000 navijača Flamenga

Brazilac Ronaldinho naišao je na vrlo srdačnu dobrodošlicu navijača svog novog kluba Flamenga koji ga je u srijedu službeno predstavio simpatizerima kluba...

Navijači Flamenga nosili su klupske dresove s brojem 10, te su ispunili Flamengov trening-stadion do posljednjeg mjesta, kako bi pozdravili najboljeg nogometaša svijeta u FIFA-inom izboru, 2004. i 2005. godine.

Ronaldinha je dočekao i glazbeni sastav koji je svirao sambu. Ronaldinho je, dakako, pozdravio navijače, te im se kratko obratio:

- Obećavam da ću vam ovo nadoknaditi i vratiti vam – rekao je.

Ronaldinho je potpisao ugovor s Flamengom na tri i pol godine.
Old 13-01-2011, 04:40   #28746

MILANQUORE

Registered User

MILANQUORE's Avatar

Fave Players: RINO,PIPPO
MILANQUORE is on a distinguished road
pozz svima..

kako je potvrđeno Kevin Prince Boateng ostaje i sljedeću godinu u Milanu.
MILANQUORE is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2011, 05:43   #28747

geoff

Registered User

geoff's Avatar

geoff is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Mecong View Post
Mark Van Bommel?
Zivim u Holandiji od 1992. i imam holandsko drzavljanstvo. Poslijednjih 5 godina zivim i radim U Vietnamu. Koliko mi vrijeme dozvoljava pratim fudbalske prilike u Holandiji. Poslijednje vrijeme najvise se druzim sa jednim fudbalskim menadzerom iz Holandije. Slucajno smo se upoznali za Novu godinu u mom kaficu ovdje u Saigonu. On prodaje igrace iz africkih zemalja i iz Holandije i Belgije po ovom dijelu svijeta (Vietnam, Kina, Koreja, Malezija, Laos, Tajland, Indonezija,...). Kako sam vidjeo dobro poznaje fudbalske prilike u svijetu, posebno u Holandiji. Izmedju ostalog rekao mi je da u Holandiji vlada opste misljenje da je Van Bommel bio najkorisni i najbolji igrac holandske reprezentacije na svjetskom prvenstvu, znaci bolji i od Wesleya Sneijdera. Pratim Van Bommela jos od Fortune, PSV-a,...Veoma zahvaln i koristan igrac, veliki borac,...(drugo je pitanje kakav je kao covjek-to me i ne interesuje).
E sad, koliko bi on u ovim godinama (33) bio koristan Milanu, ne mogu bas biti pametan.
Ne znam.
Slazem se da je van bommel tokom citave karijere bio vrlo zahvalan igrac i na kraju krajeva, odlican defanzivni vezni. Ali sa 33 godine ne vidim bas nikakav nacin kojim bi mogao doprinjeti igri milana, posebno na poziciji gdje mi vec godinama imamo 4,5 sto odlicnih sto solidnih igraca.

Tako da, jedno veliko NE za van Bommela!
geoff is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2011, 05:45   #28748

geoff

Registered User

geoff's Avatar

Quote:
Originally Posted by MILANQUORE View Post
pozz svima..

kako je potvrđeno Kevin Prince Boateng ostaje i sljedeću godinu u Milanu.
Pozdrav i tebi!
Old 13-01-2011, 07:46   #28749

mrki

Registered User

mrki's Avatar

Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
mrki is on a distinguished road
Osim ako ja nisam u međuvremenu poludio od promjena temperatura -15 pa +10, Bosingwa je DESNI bek, ne?! Ili može i lijevo? Ako sada dovedemo desnog beka a lijevo nam ostane taj Antonini, opet smo na istome.

Dansa novine kažu da Milan želi Bosingwu i Criscita... Nije to tako loše, obojica su bolji od naših bekova 3X. Iako sam stvarno htio jednog svjetskog beka kao sto je Coentrao.

Navodno ćemo i stopera dovesti i veznog. Galliani je rekao kako je Milan "uzeo" igrača u Brazilu ali on neće biti objavljen do kraja mercata i igrat će od sljedeće sezone. To je Ganso ili Jucilei, jedan od njih 100%.
Old 13-01-2011, 09:07   #28750

uvijek_rossoner

Registered User

uvijek_rossoner's Avatar

Fave Players: Maldini,Baresi,Van Basten,Weah,Nesta,Kaka',Dinho..
uvijek_rossoner is on a distinguished road
Znači nastavit ce igrat do ljeta za svoj klub pa kod nas preci ili do kraja njihove sezone koja tek treba da pocne sto bi znacilo tek naredni januar?
Old 13-01-2011, 09:55   #28751

geoff

Registered User

geoff's Avatar

Bosingwa i criscito su sjajni bekovi,za ove nase svemirci!Iako bi ja bio prezadovoljan i kad bi sam jedan dosao sad u ovom prijelaznom roku!
Old 13-01-2011, 12:38   #28752

Efekat leptira

Registered User

Efekat leptira's Avatar

Fave Players: Savićević, Maldini, Serginho, Ambrosini
Efekat leptira is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by mrki View Post
Osim ako ja nisam u međuvremenu poludio od promjena temperatura -15 pa +10, Bosingwa je DESNI bek, ne?! Ili može i lijevo? Ako sada dovedemo desnog beka a lijevo nam ostane taj Antonini, opet smo na istome.

Dansa novine kažu da Milan želi Bosingwu i Criscita... Nije to tako loše, obojica su bolji od naših bekova 3X. Iako sam stvarno htio jednog svjetskog beka kao sto je Coentrao.

Navodno ćemo i stopera dovesti i veznog. Galliani je rekao kako je Milan "uzeo" igrača u Brazilu ali on neće biti objavljen do kraja mercata i igrat će od sljedeće sezone. To je Ganso ili Jucilei, jedan od njih 100%.
Da, bosingwa je RB i ne može levo.. to može samo moćni zambrota.. da igra na obe strane jednako loše..

Zaista je preoptimistično očekivati da ćelavi skot angažuje na zimu 2 pristojna bočna igrača, tako da bi se ja lupao nogom u guzicu da bar jedan potpiše.. A što se tiče strane, potpuno je svejedno, između plavog vihora na desnoj i izgubljenog luke na levoj, gotovo da nema razlike.. prvi je komičan u napadu, drugi je tragičan u odbrani.. a ako moram da biram pre bi ostavio antoninia, bar dok se na nađe pristojna zamena

Bosingwi ističe ugovor na leto i ako se malo potrudi, ćelavi bi za fine novce mogao dovući kvalitetnog beka od 28 leta, koji podjednako Dobro igra u oba smera.. Dok o Criscitu nemam lepo mišljenje.. jako, jako precenjen igrač.. bolje igrao dok je bio omladinac juventusa.. užasno je stagnirao, ono na svetskom je bilo kriminalno.. limitiran, slabašan bek koji je baš kao i moćni bonera, svoje najbolje partije pružio u mladoj reprezentaciji i s obzirom na cifru koju će tražiti đenovljani za njega, treba se moliti da taj igrač ne završi u crveno-crnom dresu.. sramotna prošla, i ništa bolja ova sezona u đenovi, koja bi da uzme pare dok još može

Izguraćemo mi i sa lukom do scudetta u raspalom kalču, a onda na leto rekonstrukcija.. od veterana produžiti samo s kapitenom, ako je moguće uzeti za pirla neke pare i kupiti bainesa ili taiwa da se kompletira zadnja linija.. luiza i coentraa treba zaboraviti, to će real, barca i city razgrabiti već u junu , ako ne i sad.. "nemamo mi novca" za takve akvizicije
Efekat leptira is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2011, 12:43   #28753

rinogattuso

Registered User

rinogattuso's Avatar

Fave Players: Rino,Ricky,Sandro & Pirlo
rinogattuso is an unknown quantity at this point
@Leptiru cjenim tvoje baratanje rijecima i cinjenicama kao i oblrazlaganje ne suvise argumentovanih stvari ali to je svrha foruma..Da ti postavim jedno pitanje u vezi Calcia opcenito jer primjetio sam da u nekoliko navrata omalovazavas kvalitet lige i sve sta ide skupa stima. Stovise po tebi ona nije ni top 5..to je moje skormno misljenje kako sam mogao dokuciti iz tvojih enormno dugih postova!!

Mozes mi obrazloziti to malo..mislim da si sam dokucio pitanje??
Old 13-01-2011, 13:06   #28754

Efekat leptira

Registered User

Efekat leptira's Avatar

Calcio je i dalje top5, to uopšte nije upitno.. ja kad kritikujem ligu, više aludiram na to kakva je ona nekad bila, nego što vršim komparaciju sa drugim nacionalnim šampionatima. Dakle, moje mišljenje je, da se kalčo, nezaustavljivo iz godine u godinu raspada u pravom smislu te reči.. propada, degradira, slabi.. zašto je to tako, koji su uzroci i razlozi, o tome bi mogli do sutra..

Koreni naravno sežu do afere calciopoli, posle koje je liga monopolizovana i gde smo imali smešne scene, kada je merda uzimala prvenstvo sa rekordnim brojem bodova a u CL nikad dalje od 2. runde.. Prošle sezone se desio taj bag s murinjom, koji je ponovo iskoristio neverovatno slab kalčo za apsolutnu koncentraciju na CL.. pa jel se sećaš prednosti koju je merda gubila.. 11 bodova u odnosu na nas se istopilo, 17 u odnosu na vučicu.. zamisli ti kakav je to luksuz, kad sebi možeš da dozvoliš tako nešto i da se na kraju ponovo okitiš titulom..

Neko će reći pa liga je ujednačena, evo i napoli i lazio u vrhu.. to je ponovo optička varka.. jer nisu se oni digli, već su jači pali.. pa pogledaj na šta liči skor italijanskih klubova u evropi.. merda gubi od mrtvog verdera 3 0, totenhema 3 1, jadnii tvente jedva dobija.. timova koji su u svojim ligama kotiraju oko sredine.. mi smo završili bod ispred ajaxa, a pitanje šta bi bilo da kasiljas i pomoćni sudija nisu imali onaj smešni bag na san siru.. juve, sampa i palermo nisu uspeli da prezime u nesrećnoj LE, napoli na mišiće.. roma prošla u 2. rundu nakon što je bajern pustio u poslednjem kolu..

Situacija je zaista žalosna, hteo ti to da priznaš ili ne.. ne znam zbog čega te to vređa, to je realan pogled na ono što se dešava u svetu fudbala.. a to je iracionalna koncentracija kapitala.. 4 kluba dele sve što vredi, a onda ostali krenu da kupe mrvice.. zato je ovaj platinijev plan poslednja šansa da ne dođe do samouništenja ove igre

Last edited by Efekat leptira; 13-01-2011 at 13:24.
Old 13-01-2011, 13:37   #28755

Efekat leptira

Registered User

Efekat leptira's Avatar

Milan Are Not Interested In Chelsea Defender Jose Bosingwa

Milan director Ariedo Braida has dismissed a winter transfer for Chelsea's Jose Bosingwa.

"We always like great players, Bosingwa is one of course, but right now we are on stand-by," he told the Portuguese press, according to calciomercato.com.

"Right now there is no interest on our part. In June who knows. What I can say is that he won't join us now, in the summer I don't know."
---------------------------------------------------------------------------

Toliko o tome..

Tags
balkan

Posting Rules