AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 14-01-2011, 08:33   #28771

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
ensar7 is on a distinguished road
Daj ba otpisujete Criscita a jos ga niste vidjeli. Momak je sjajan i moze nam ogromno pomoc. Jer upravo nam treba neko na lijevoj strani ko igra sa LIJEVOM nogom. Jer to je danas najtrazenija pozicija na fudbalskom trzistu. Zambro, Abate i Antonini su desnjaci. Ja sam uvjeren da bi nam Criscito sjajno legao. Pa par vas je isto govorio za Bale-a, i gledaj ga sad: 60 Miliona Funti!!!!
Bosingwa? Sjajan decko, ali desni bek. Sta ce nam 5-ti desni bek? (Antonini moze takodjer odigrat desnu stranu. Znaci desno smo pokriveni, Abate, Zambro, Antonini, Oddo. Drugo Criscita mozemo prijavit u Ch. Ligu.

edit: i da, zaboravi te na Onienwu-a. Ako se pokaze, Twente ce ga otkupit za neku malu sumu jer tako stoji u klauzuli. A ako se ne pokaze, onda cemo ga na ljeto prodat bilo kome. Znaci taj Amer vise nece igrat u Milanu. Zalosno, a bas mi je bio OK decko, sigurno je mogao igrat u ovom Milanu. Nadam se samo da nesto bude od onog Papastopulusa, inace je i njemu noga
1. place wish, 1. place & Ch. League dream!

Last edited by ensar7; 14-01-2011 at 08:35.
ensar7 is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2011, 08:47   #28772

rinogattuso

Registered User

rinogattuso's Avatar

Fave Players: Rino,Ricky,Sandro & Pirlo
rinogattuso is an unknown quantity at this point
To je strasno kako ste upuceni u Milan pa Galliani je u utroak za telelombardiu rekao nista od Vam Bomela,novinarska patka i slicno..a vi dalje i dalje i dalje...
Old 14-01-2011, 09:05   #28773

dejo

Registered User

dejo's Avatar

Fave Players: Savicevic,Weah,Shevchenko,Kaka,Pato,Abbiati
dejo is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by rinogattuso View Post
To je strasno kako ste upuceni u Milan pa Galliani je u utroak za telelombardiu rekao nista od Vam Bomela,novinarska patka i slicno..a vi dalje i dalje i dalje...
otkad sam dobio domatv i rtl 2 gledam samo šeherezadu i ne pratim milan
Old 14-01-2011, 11:13   #28774

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
ensar7 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by rinogattuso View Post
ringhio, sta je on ono rekao na ljeto, cini mi se sredinom augusta u vezi Ibrahimovica? Ne zanima nas, preskup? hehe, ja govorim da nam ne treba, al bojim se da ce ga onaj majmun Celavac ipak dovest. Jedino ako se opametio i shvatio da ce samo jos vise pogorsat svoje odnose sa navijacima.
1. place wish, 1. place & Ch. League dream!
ensar7 is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2011, 12:02   #28775

Red&black fan

Registered User

Red&black fan's Avatar

Fave Players: Ibra, Pato, KPB, Tiago Silva. . .
Red&black fan is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ensar7 View Post
ringhio, sta je on ono rekao na ljeto, cini mi se sredinom augusta u vezi Ibrahimovica? Ne zanima nas, preskup? hehe, ja govorim da nam ne treba, al bojim se da ce ga onaj majmun Celavac ipak dovest. Jedino ako se opametio i shvatio da ce samo jos vise pogorsat svoje odnose sa navijacima.
Dobro, to je drugo, čini mi se da je tada bila opcija da se sve odjednom plati za Ibru ili je veća suma bila u pitanju...
Ali u pravu si, ne bi bilo prvi put da nas Berlu tako "iznenadi", ali ne verujem da je toliko glup da dovodi igrača nedaleko od kraja fudbalske karijere na mesto gde imamo još 2-3 takva igrača, drugo je bilo kad je dovodio Ronalda, Bekama i slično, tu je bilo i drugih razloga...
Old 14-01-2011, 13:11   #28776

Mecong

Registered User

Mecong's Avatar

Mecong is on a distinguished road
Quote:
Mecong, obrazlozi mi zbog cega je Bommel bolji nego ovi nasi penzioneri? Koje to posebne karakteristike ima da nama prijeko trebaju? I daj mi svoje licno obrazlozenje za ovog igraca na terenu: kretanje, tehnika, vaznost, snaga, i koje su pozitivne i negativne strane njegovog prisustva na terenu.
Eto, uradi to, pa da mozemo diskutovat. Jer ovo nigdje ne vodi. I pusti se Svijetskog. Forlan je bio glavni strijelac pa ga niko ne zeli kupovat id velikih klubova.
Skoro u svakom svom pisanju o Van Bommelu sam rekao da on nije potreban Milanu. Ali imam svoje principe i niko mi ih ne moze promijeniti. Nastavio sam da komentarisem i pisem o Van Bommelu zato sto ne mogu da se slozim da su ovi nasi gore nabrojani bolji. Po meni je u ovom momentu od Van Bommela bolji samo Boateng. Jel vi to mislite da Pirlo, Gatuso i Antonini igraju dobro? Po meni ne igraju. Flamini i ne igra. Ostavimo se onog sta je bilo. Gledamo trenutnu situaciju. Strasser, naravno, jos nije za prvih 11, bar u klubu kakav je Milan. Ako ste vi zadovoljni sa nasim defanzivcima, eto onda sam i ja.

Ponavljam, po ko zna koji put, da Milanu nije potreban Van Bommel zbog godina. A mislim da je u ovom momentu bolji i korisniji od svih ovih nasih nabrojanih defanzivaca, osim Boatenga. Ponavljam, ja tako mislim. A koji kurac sam ja?
Mecong is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2011, 13:14   #28777

Mecong

Registered User

Mecong's Avatar

Jos bih dodao. Mislim da je vecina vas bila protiv dolaska Ibrahimovica. Svi pametni i svi sve znaju. Gdje bi Milan danas bio bez njega?
Old 14-01-2011, 15:19   #28778

_MaJi_tz

Registered User

_MaJi_tz's Avatar

Fave Players: Gennarinho Gattuso
_MaJi_tz is on a distinguished road
Da se nadodam na tu pricu o veznjaku tipa DM...prvo mislim da nam nije tolko potreban...sto se tice Van Bommela...nije opcija ali nikako....prvo ne moze igrati CL...onda ima god kolko ima...i trece najvaznije nebi osnazio nista nasu vezu, vec bi samo bio zamjena ako se neko povrjedi...znaci takvi nam ne trebaju...a daleko od tog da je on katastrofa od igraca, jednostavno sad nam nije potreban...

Ako vec moramo uzeti Riolinog igraca i plus veznjaka onda nek to bude Mo Sissoko...juve ga se zeli rjesiti, moze igrati CL i ima 25...
Ne kazem koji je bolji ili losiji ali izmedju njih dvojice drugog definitivno, bar meni...

Eh sad ono sto me danas Celo obradovao...to je Criscito...definitivno nam treba takav igrac LB...moze cak i na stoperu odigrati jer je Genova znala igrat nazad s tri stopera...definitivno treba iskoristit ovde odnose i pozuriti prije Intera,Juvea,Bayerna

Takodjer...novi igrac koji se spominje je Piotr Trochowski ugovor mu istice na kraju sezone...Celin specijalitet

... 110 anni di storia, combatti per la gloria ...

Andriy Shevchenko - July 1, 1999 - May 26, 2006

Last edited by _MaJi_tz; 14-01-2011 at 15:26.
_MaJi_tz is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2011, 16:12   #28779

dejo

Registered User

dejo's Avatar

Fave Players: Savicevic,Weah,Shevchenko,Kaka,Pato,Abbiati
dejo is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Mecong View Post
Jos bih dodao. Mislim da je vecina vas bila protiv dolaska Ibrahimovica. Svi pametni i svi sve znaju. Gdje bi Milan danas bio bez njega?
ja sam bio protiv dolaska ibrahimovica ali samo zato jer je kao čovjek teski kreten.međutim vrlo brzo sam ga zavolio jer je decko ipak pravi primjer profesionalca.interesira ga lova ali on tu lovu itekako zaradi.i to poštujem.a prvi sam srao protiv njega kada je došao.

ipak van bommel i ibra su neusporedivi.ibra je igrač koji čini razliku a van bommel to više nije i moje je mišljenje da nikad nije ni bio.to je samo moje mišljenje. na neki način se slažem s tobom da je trenutno bolji od nekih naših igrača, ali na duze vrijeme on bi bio potracena akvizicija.
Old 14-01-2011, 17:37   #28780

senna_cro

Registered User

senna_cro's Avatar

senna_cro is on a distinguished road
Quote:
edit: i da, zaboravi te na Onienwu-a. Ako se pokaze, Twente ce ga otkupit za neku malu sumu jer tako stoji u klauzuli. A ako se ne pokaze, onda cemo ga na ljeto prodat bilo kome. Znaci taj Amer vise nece igrat u Milanu. Zalosno, a bas mi je bio OK decko, sigurno je mogao igrat u ovom Milanu. Nadam se samo da nesto bude od onog Papastopulusa, inace je i njemu noga
Ne mora bit, ako bude rastura onda je sve na njemu, a ako mu naši uspiju obećat minutažu vjerovatno bi i moga ostat, sve je na njegovoj odluci...

S Gourcuffom je bilo drugačije, postao je bog, glavni igrač, osvojio prvenstvo, izborio LP i zašto bi se nakon svega vration nazad...
senna_cro is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2011, 04:46   #28781

Efekat leptira

Registered User

Efekat leptira's Avatar

Fave Players: Savićević, Maldini, Serginho, Ambrosini
Efekat leptira is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by senna_cro View Post
Ne mora bit, ako bude rastura onda je sve na njemu, a ako mu naši uspiju obećat minutažu vjerovatno bi i moga ostat, sve je na njegovoj odluci...

S Gourcuffom je bilo drugačije, postao je bog, glavni igrač, osvojio prvenstvo, izborio LP i zašto bi se nakon svega vration nazad...
Nemoj da se tešiš, nije tako. Sada je sve na odluci tventea. Klauzula je jasna: pozajmica sa pravom otkupa. I tu se Onyewu pita koliko i ti i ja. Dakle, kao što Ensar reče, amera više nećemo videti u crveno-crnom dresu.
Efekat leptira is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2011, 05:21   #28782

ludiot

Registered User

ludiot's Avatar

Fave Players: kaka pato ronaldinjo gatuso
ludiot is on a distinguished road
Cassano: Ne uspijem li u Milanu, treba me strpati u umobolnicu

Iako je za Milanovu nogometnu momčad već odradio dvije pripremne utakmice, Antonio Cassano u petak je službeno predstavljen kao pojačanje kluba u siječanjskom prijelaznom roku...

Odlazak kontroverzne zvijezde iz Genove postao je stvar neminovnosti nakon što je Cassano prostački izvrijeđao predsjednika kluba Riccarda Garronea. Dogodilo se to krajem listopada iz čista mira, nakon jednoga neuspjelog dogovora oko zajedničkog ručka. Uslijedila je suspenzija, a potom i prodaja igrača u Milan za kojega je potpisao troipolgodišnji ugovor. Sretan je u petak izjavio: - Stigao sam na vrh, iznad Milana je samo nebo. Zahvalio bih se Silviju Berlusconiju (predsjednik) i Adrianu Gallianiju (potpredsjednik) koji su se kockali dovodeći me u mojim trenucima poteškoća. Prilično sam siguran da će Milan biti moj posljednji klub. Sada sam na vrhuncu.

- Činio sam mnogo pogrešaka u životu, ali ne žalim. Ipak, promijenio sam se. Želim pobjeđivati i stvari činiti na pravilan način. Tražilo me mnogo klubova, ali čim sam čuo i da je Milan među njima donio sam odluku kamo ću. Gattuso me uvjerio da je ovdje sve dovedeno do savršenstva, da postoje svi preduvjeti da bi se dobro igralo. Ne uspijem li u tome, treba me strpati u umobolnicu.

- Drugi sam napadač, ali stojim na usluzi treneru i svejedno mi je na kojem ću mjestu igrati. Jedino što želim su pobjede - kazao je Cassano i za kraj poručio:

- Još jedno hvala Sampdoriji. Bio sam ondje voljen.
ludiot is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2011, 14:32   #28783

Mecong

Registered User

Mecong's Avatar

Quote:
Originally Posted by dejo View Post
ja sam bio protiv dolaska ibrahimovica ali samo zato jer je kao čovjek teski kreten.međutim vrlo brzo sam ga zavolio jer je decko ipak pravi primjer profesionalca.interesira ga lova ali on tu lovu itekako zaradi.i to poštujem.a prvi sam srao protiv njega kada je došao.

ipak van bommel i ibra su neusporedivi.ibra je igrač koji čini razliku a van bommel to više nije i moje je mišljenje da nikad nije ni bio.to je samo moje mišljenje. na neki način se slažem s tobom da je trenutno bolji od nekih naših igrača, ali na duze vrijeme on bi bio potracena akvizicija.
Na osnovu cega si ovco zakljucio? Na osnovu zute stampe ili ga mozda licno poznajes? Tacno je da neki imaju negativno misljenje o Ibrahimovicu a ni sami ne znaju zasto? Ni malo nije tacno da Ibrahimovica interesuje samo lova. Prije svega zato sto on i ne prica o lovi. O lovi, njegovoj cijeni, plati,... prica njegov menadzer sa predstavnicima kluba koji ga zeli kupiti. Ibrahimovic nije kriv sto su cijene igraca na trzistu ovakve kakve jesu. Sta bi trebalo, mozda, da on kaze, ja necu ovoliku platu, ja ne vrijedim ovoliko koliko me placate? Reci mi, u koji je klub Ibrahimovic otisao zbog love? Kad mi to odgovoris nastavicemo diskusiju na ovu temu. Za kraj bih ti rekao, da Ibrahimovic nikad i nigdje nije isao zbog love. Isao je zbog karijere, samouvjerenosti, ponosa, dostojanstva,...Zbog kompleksa koje je stekao u svojoj mladosti vise ga interesuje slava nego novac. Krenimo redom: iz Malmea je otisao u Ajax, ko ne bi. Eto reci ti zasto, zbog love ili karijere? Ja kazem, vise zbog karijere. Iz Ajaxa je otisao u Juve. Opet mi reci sta mislis zasto? Ja opet mislim vise zbog karijere. Iz Juvea (nije htjeo da igra u 2. ligi) je otisao u Inter. Po meni, opet zbog karijere. Iz Intera u kome je sve osvojio i na klupskom i licnom nivou, naravno, samo u Italiji. I kad je zakljucio da sa Interom (nije bilo Sneijdera, Milita, Mote, Pandeva, Lucia,...) nema sta traziti u Europi otisao je u Barselonu za nizu platu. Zasto i kao je dosao u Milan to svi manje-vise znamo. E, ako ti na osnovu svega ovoga zakljucujes da njega interesuje samo lova, mislim da nisi u pravu.
Citiram (mozda i parafraziram) Mourinha: "Ibrahimovic je jedan od najvecih profesionalaca s kojima sam radio".
Old 15-01-2011, 15:20   #28784

MilanezBL

Registered User

MilanezBL's Avatar

Fave Players: Nesta,Pirlo,Pato
MilanezBL is on a distinguished road
Pff nema vise gledanja utakmica na bet365, samo nalozi koji imaju novca na racunu mogu gledati...

Ako neko zna neku slicnu stranicu neka postavi...( osim atdhe-a)
MilanezBL is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2011, 15:54   #28785

Mecong

Registered User

Mecong's Avatar

Quote:
Originally Posted by MilanezBL View Post
Pff nema vise gledanja utakmica na bet365, samo nalozi koji imaju novca na racunu mogu gledati...

Ako neko zna neku slicnu stranicu neka postavi...( osim atdhe-a)
Ovo ja , osim atdhe-a, godinama koristim ovdje u Vietnamu:

http://www.myp2p.eu/

Tags
balkan

Posting Rules