AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 27-01-2011, 08:45   #28996

uvijek_rossoner

Registered User

uvijek_rossoner's Avatar

Fave Players: Maldini,Baresi,Van Basten,Weah,Nesta,Kaka',Dinho..
uvijek_rossoner is on a distinguished road
Budite ubjedjeni da u narednih 5 godina dolazimo do druge zvjezdice na dresu i barem jednoj ligi prvaka
Old 27-01-2011, 08:50   #28997

MEMO

Registered User

MEMO's Avatar

Fave Players: maldini,batistuta,tiago silva
MEMO is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by geoff View Post
Otkad je raiola na nasoj strani,vladamo mercatom. Da bismo bili u rangu barcelone potreban nam je jedan vezni tipa fabregas,essien,de rossi i dva beka.

I jos kad bi se oprostili na ljeto s ambrom,rinom i seedorfom, nasli adekvatne zamjene,ponovo bi gledali grande milan koji ce uz pametnog trenera, allegri?!,vladati nogometom sljedecih 5 godina!

Budite ubjedjeni da u narednih 5 godina dolazimo do druge zvjezdice na dresu i barem jednoj ligi prvaka

upravo to.
MEMO is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2011, 08:57   #28998

_MaJi_tz

Registered User

_MaJi_tz's Avatar

Fave Players: Gennarinho Gattuso
_MaJi_tz is on a distinguished road
Adriano Galliani, who spoke at the conference to present the duo Emanuelson-van Bommel, offered some small indication of the market, an identikit drawing of the quarterback who probably will wear the Rossoneri shirt short. That's as reported by Sky Sport 24 , in relation to the words of the CEO: "There is Italian and can play in the Champions League. Criscito? It is not him." The manager also spoke of the purchase of the former AC Milan Bayern, revealing he asked before the approval of Zlatan Ibrahimovic, considering the collision between the two in a contest between National.

... 110 anni di storia, combatti per la gloria ...

Andriy Shevchenko - July 1, 1999 - May 26, 2006
_MaJi_tz is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2011, 09:26   #28999

Efekat leptira

Registered User

Efekat leptira's Avatar

Fave Players: Savićević, Maldini, Serginho, Ambrosini
Efekat leptira is on a distinguished road
Vas novogodišnje ludilo još drma, a februar će za par dana.. otreznite se ljudi, šta vam je? Kakve zvezdice, kakav super dream-team, kakva poređenja s barcom??

Nas čeka tranzicioni period koji podrazumeva smenu jedne zlatne generacije posle koje će se tražiti identitet bar 2-3 sezone.. nas očekuje neizvesnost sa novim kadrom.. abbiati, nesta, zambrota, oddo, pirlo, seedorf, gattuso, ambrosini, pippo.. svi nabrojani su probili sve moguće limite i kredite i nisam siguran da je bilo ko od njih u stanju da ponudi šampionske performanse u narednoj godini.. nesta je doktor, ali je zato i staklen.. pola sezone je podrazumevano povređen a s obzirom ko nam je trenutna alternativa za sve navedene, ne vidim razlog za preterano slavlje.

Doveli smo 3 igrača koja su ušli ili ulaze u 4. deceniju (ibra, cassano, van bomel) i šta nam ostaje ? silva i robinho u zrelim godinama, nedokazani i još uvek neafirmisani boateng, merkel, straser i jedan super klinac pato. Tu su još flamini i emanuelson, ali koliko su oni zaista daleko od nečega što se zove šampionski tim? Pored predsednika kojeg drmaju afere i kojem je Milan trenutno poslednja rupa na sviralu, treba biti realan a ne očekivati zlatni period u narednih 5 godina. Ove sezone scudetto je Do or Die jer su se poklopile mnoge kockice u kalču u našu korist i ako sad ne iskoristimo ovu situaciju, bojim se da ćemo čekati titulu duže nego liverpul..
Efekat leptira is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2011, 09:36   #29000

geoff

Registered User

geoff's Avatar

geoff is on a distinguished road
Leptiru,mi smo u tranziciji jos od 2007. godine,samo sto ona jos uvijek nije urodila plodom
geoff is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2011, 10:05   #29001

tzar

Registered User

tzar's Avatar

tzar is on a distinguished road
istina je negdje u sredini, niti je ovo neki mega tim koji se može boriti za LP, niti je katastrofa kako ga leptir pokušava prikazati, od tih 9 starih igrača samo su nesta i abiati standardni, a da nemaju adekvatne zamjene, al za golmana na primjeru VdS vidimo da godine i nisu problem, a stopera će na ljeto dovesti sigurno, a yepes je sasvim solidna rezerva, kao i papa.
evo galijani kaže da će sigurno dovesti još i lijevog beka koji LP može igrati.
Mora se priznati da su 2 zadnja mercata odrađena vrhunski, a niko ne spominje i koliko je talenata dovedeno u primaveru, vidim ovog malog brazilca elya što su skoro doveli max na klupu stavio sinoć, ekipa igra bolje nego proteklih sezona(doduše ima i bolje igrače), alegri igra više formacija u zavisnosti od protivnika, za razliku od vječitih 4-3-3 lani s leom, klub ne troši previše i već se priprem za finansijski fair play koji će važiti za 2 sezone, s većinom transfera su pogodili i vidi se da se radi planski i to je jedan ogroman napredak u odnosu na situaciju kakva je bila prije 2 ili 3 godine, neki će reći da to nije dovoljno za klub kakav je Milan, al ja sam zadovoljan, bitno je da se scudeto ove godine uzme, kup manje više, a u LP šta god da naprave nije loše.
tzar is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2011, 10:14   #29002

ensar7

Registered User

ensar7's Avatar

Fave Players: Kaká, Pirlo, Nesta, Gattuso
ensar7 is on a distinguished road
Bravo Leptiru, upravo sam htio da pocnem pisat post, kad procita tvoj. hhahaha
Stvarno vas ne kontam. Sanjate o nekom Milanu ala Barcelona ili Real. Ovo je Milan sjajni godina, jos 2-3 igraca i mi smo najjaci. Da vas napomenem nesto: kakav je to tim gdje jedan v.Bommel bude medju najboljima na terenu? v.Bommel ne moze meda u Bayernu, a kamoli u Barci ili nekom Engleskom klubu, a kod nas komandant sredine. Pa to ti samo govori koliko smo jadni. Koliko su nam igraci van visoke klase. Jedino sto kod nas valja je: Thiago i Ibra. Ovo sve drugo je suveli: mozda odigra dobro, mozda zakaze.
Daj ba smiri te se malo. Nama treba jos rada i rada, da bi opet bili na onim velikim stazama Milana. Merkel ima potencijal, al treba gradit na njemu kao i na Strasseru. Dovodjenjem Bommela, ja se nadam, da ce Clarenc napokon dobit zivotnususpenziju izlaska na travnjak San Sira, a ostali penzionisani sampioni dobit lekciju da im sad mjesto vise nije sigurno: il trci i radi, il si rezervisi VIP mjesto na klupi.
Papa i Yepes mogu sigurno napredovat na mjestu centralnog i biti prava zamjena. Mozda cak i da Papa bude ispred Neste, koji mene u zadnjim mecevima pravo zabrinjava. Jer ipak postaje senilan, i sve one greske su rezultat njegovih godina. Nema on vise onu brzinu i brz refleks. Ali ima iskustvo. Pirlo, mozda i moze napokn igrat u veznom, ali sad je sigurno da se mora pokazat. Ambro je 99% izgubio svoje mjesto, jer meni vise ne treba. Bommel se bolje krece od njega, a treba gurat onu dvoicu mladi. Boateng pokretljiv, Flamini pokretljiv, znaci i Ringhio moze lagano grijat klupu.
Sad pametujete oko tog Cassana. Decko je par mjeseci van terena, tj. treninga. Znaci on ne moze izdrzat non stop visoki tempo. Drugo on meni i nije neki woooow igrac. Normalan igrac vise klase. Pato premocan, al staklen. Binho, il ce odigrat sjajno, il nikako.
Znaci ponavljam: jedina 2 igraca za koje nemam sta rec su Thiago i Ibra, non stop na visokom nivou. Raiola treba prvo da se otarasi Odda, Janka, Rome (da dovede nekog mladog perspektivnog golmana kao rezervu), Ringhia, Ambra, Pippa, Seedorfa, pa tek onda da razmislja o visokim ciljevima Milana. Jer sve dok je ova druzba Pere Kvrzice u prostorijama Milannela, mi necemo napredovat dalje.
Znaci smirite se,jer pocinjete visoko let, a tad uzasno boli kad padnes
1. place wish, 1. place & Ch. League dream!
ensar7 is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2011, 10:49   #29003

uvijek_rossoner

Registered User

uvijek_rossoner's Avatar

Fave Players: Maldini,Baresi,Van Basten,Weah,Nesta,Kaka',Dinho..
uvijek_rossoner is on a distinguished road
Još kad bi se pojedinci na forumu prestali drugima uvlaćiti u pakšu bilo bi idealno

prije svega golmana mladjeg ako dovedes onda ga dovodis za prvi tim a ne za klupu jbt,
Van Bommel ce pomoci u ovoj sezoni eventualno i sljedecoj ali koliko igraca napusta milan i ko ce sve jos doci na ljeto to mi i ne znamo ali ovim sadasnjim tempom u zadnja dva merkata na dobrom smo putu... neko zadovoljan neko ne... kako smo dovodili igrace zadnjih sezona ja sam sa zadnja dva merkata prezadovoljan...
naravno ima strucnjaka na forumu koji samo sto nisu sjeli na klupu Milana ali njima kapa do poda NARAVNO :P
Old 27-01-2011, 11:15   #29004

meskalin

Registered User

meskalin's Avatar

Fave Players: Van Basten, Boban, Rui Costa, Gullit, Inzaghi,Weah
meskalin is on a distinguished road
sta je raci onda na Carrika, Andersson, Rafael, Park Ji-Sung, Paul Scholes, nani oni su mega zvijezde koje nemaju do sada poraza u premiershipu...bezze trazite dlaku u jajetu, ja mislim u ovaj tim Milana iduce godine ako dodje taj Ganso i ako je zaista dobar koliko pricaju da cemo moci konkurisati u LP, bekovi ne moraju biti van serijiski da bi tim bio idealan...
meskalin is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2011, 11:16   #29005

MEMO

Registered User

MEMO's Avatar

Quote:
Originally Posted by Efekat leptira View Post
Vas novogodišnje ludilo još drma, a februar će za par dana.. otreznite se ljudi, šta vam je? Kakve zvezdice, kakav super dream-team, kakva poređenja s barcom??

Nas čeka tranzicioni period koji podrazumeva smenu jedne zlatne generacije posle koje će se tražiti identitet bar 2-3 sezone.. nas očekuje neizvesnost sa novim kadrom.. abbiati, nesta, zambrota, oddo, pirlo, seedorf, gattuso, ambrosini, pippo.. svi nabrojani su probili sve moguće limite i kredite i nisam siguran da je bilo ko od njih u stanju da ponudi šampionske performanse u narednoj godini.. nesta je doktor, ali je zato i staklen.. pola sezone je podrazumevano povređen a s obzirom ko nam je trenutna alternativa za sve navedene, ne vidim razlog za preterano slavlje.

Doveli smo 3 igrača koja su ušli ili ulaze u 4. deceniju (ibra, cassano, van bomel) i šta nam ostaje ? silva i robinho u zrelim godinama, nedokazani i još uvek neafirmisani boateng, merkel, straser i jedan super klinac pato. Tu su još flamini i emanuelson, ali koliko su oni zaista daleko od nečega što se zove šampionski tim? Pored predsednika kojeg drmaju afere i kojem je Milan trenutno poslednja rupa na sviralu, treba biti realan a ne očekivati zlatni period u narednih 5 godina. Ove sezone scudetto je Do or Die jer su se poklopile mnoge kockice u kalču u našu korist i ako sad ne iskoristimo ovu situaciju, bojim se da ćemo čekati titulu duže nego liverpul..
a daj leptiru,jesi to napisao jer zaista mislis tako ili zato sto nemas nista pametnije reci pa pises ovoliko losega,sta si toliko pesimistican.niko nas ne poredi sa barcom,ali bi moglo tako biti u blizoj buducnosti.kad pogledas ovih 6 igraca koje sme doveli onda moras priznati da smo puno jaci nego prosle sezone.

da,imamo smjenu generacije,pa sta,ima tu dovoljno igraca koji imaju potencijal da ih smijene.kazes boateng je nedokazan.pa to si govorio i za silvu a vidi gdje on sad.daj malo optimizma i povjerenja ovoj ekipi.da,daleko smo mi europskih uspjeha,ali ako ovako nastavimo dovoditi igrace onda smo na dobrom putu.

tri igraca koja su u 4 deceniji,jel?pa ibra moze jos 5 godina harati,trenutno najbolji klasicni napadac na svijetu uz etoa,casano je itekako pojacanje i iduce tri godine moze biti nas najjaci talijanki igrac,i vjerovatno ce to biti i ponovno se vratiti u reprezentaciju.a van bommel,njega ni ne racunam,on je tu kao ispomoc.takav mu je i ugovor.

imamo i te mlade igrace koji obecavaju,nakon dugo vremena mozda dobijemo nesto iz svog pogona.i taj emanuelson,pa sve je bolje nego antonini.ja sam presretan sto je urbi dosao k nama.flamini je isto koristan igrac.j

zakljucujem na kraju da smo se digli jako u zadnjih pola godine i da se u klub ulaze i da smo na najboljem putu da stvorimo mocni milan.ima tu jos posla,ima tu jos puno razgovora,ugovora i obrtanja love ali krenuli smo prema starim stazama slave.to je ocito.
Old 27-01-2011, 12:35   #29006

MEMO

Registered User

MEMO's Avatar

a ti ensare isto si previse pesimistican.i pricas neke nebuloze.van bommel je dosao kod nas na pola godine,odigrao jednu utakmicu i ti vec njega stavljas kao neko mjerilo?zasto ovu temu nismo pokrenuli prije tjedan dana dok je van bommel bio u bayernu pa bi me onda jako zanimalo sta bi napisao.ne kontam te uopce.van bommel bio najbolji igrac na terenu?pa sta onda?zar je on uopce bitan.covjek je bio kapetan u bayernu i jedan od njihovih najboljih igraca.bayerna?koji je skoro uzeo trostruku krunu.sad je kod nas,igrat ce pola godine,odigrat ce jos desetak utakmica u prvenstvu i akobogda par u kupu i to je to.

i sad smo mi odjednom nazadovali jer je van bommel dosao.ne shvacam uopce.al ono sto znam i niko me ne moze razuvjeriti jest da je se nesto itekako pokrenulo u klubu.vjerujte,i ti starci ce uskoro otici,pa ronaldinha smo maknuli.doce i drugi na red.daleko smo jos od reala i barce ali za dvije godine smo tu.garantiram.samo ako se nastavi dalje ulagati u ekipu.ovih 6 igraca koje smo doveli ovu sezonu vrijede skoro 100mil eura.zar je to mala stvar.e pa jos 100mil i eto nas ponovno na vrhu na svim mogucim frontovima.
Old 27-01-2011, 13:13   #29007

prle

Registered User

prle's Avatar

prle is on a distinguished road
Ja ne znam stvarno sta ste se nadovezali Van Bommela????Covjek potpisao na 6 mjeseci i odma meljete kako je trebalo ovako i onako,dobro je pa su nam bilo koga doveli,Van Bommel (doduse djubre je veliko i ide mi na zvice),al covjek je odigrao odlicnu prvu utakimicu i bice nam pjacanje za serie A to je definitvno,druga stvar moram pohvaliti Ćelu sa skoro 0 eura je doveo 2 vrlo zahvalna i dobra igraca i radi na dovodjenju Beka,znaci u odnosu na zadnjih par godina sad zapravo i radi nesto hahahahaha
Tako opustite se ljudi bice ovo sve cool....jer kako je bilo ovo je predivno
Old 27-01-2011, 13:19   #29008

Mecong

Registered User

Mecong's Avatar

Mecong is on a distinguished road
MEMO,

Bravo za dva poslijedmja komentara. Odlicna i vrlo realna analiza trenutnog stanja, snage, kvaliteta,...Milana.
Po meni samo je Barcelona bolja od sadasnjeg Milana. Real, Inter, MU, Chelsea i Arsenal nisu nista bolji, tu smo negdje.
Old 27-01-2011, 13:45   #29009

meskalin

Registered User

meskalin's Avatar

Fave Players: Van Basten, Boban, Rui Costa, Gullit, Inzaghi,Weah
meskalin is on a distinguished road
Van Bommel i Urbi jucer su odigrali utakmicu za klub, a nisu imali niti jednog treninga, samo obicna neznalica moze davati negativne komentare, jos pogotovo ako su dobro odigrali Ubri aisistencija i + asiss za Merkela, van Bommel po zadatku odigrao ono sto se trazi od njega.
meskalin is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2011, 14:32   #29010

alberto

Registered User

alberto's Avatar

Fave Players: Maldini,Barezi,Pirlo,Rino,Pipo.
alberto is on a distinguished road
Bomela smo doveli da bi zakrpio rupe..Sedorf,Rino,Flamini,Princ,Pirlo,Ambro,Straser,to su vezni igraci koji su povrjedzeni...Ovaj Milan uz dva beka jednog veznog i stopera moze biti ekpa ravna Barci...

Tags
balkan

Posting Rules