cekaj znaci za vas mi i dalje nemamo igrace? Tj. ovaj trenutni roster je smece, ekipa za sredine tabele? Znaci Boateng i Nocerino su 0 za neke igrace iz Catanie, Parme ili Pescare???
Slusaj, ako tog vaseg Allegreta boli ona stvar za klub, zasto kao svaki posteni trener ne izadje na presicu i kaze: "za dobrobit kluba napustam klupu AC Milana"??? Pa zasto bi, kad ima super placu i zna da nece nigdje vise dobit ovakvo dobro mjesto. Mislim halooo, papak trenira AC Milan a zna i sam da nema pojma.
Pazi dejo jel Allegri i jednom rekao upravi koji mu igraci trebaju? Kolko sam upoznat sa poslom pravog trenera, onda je to da u toku godine shvatis koji igraci ti trebaju a koji ne, i na ljeto sastavis sa svojim timom scouta listu igraca koje zelis da ti se dovedu a koji ti apsolutno ne trebaju. Ovaj idiot to nije u stanju da uradi. Nema on pojma sta mu treba. Najradije mu daj prave sampione pa ce on sa njima da radi. Evo ti primjer: dok je Carletto bio na klupi, par igraca je uvijek bilo cijelu sezonu na posudbi (abiatti, oddo, Brocchi, Bonera,...) znaci sve igraci koji nemaju mjesta u Milanu. E ja to vec 3 godine nisam vidio u Milanu. Allegriju su svi potrebni. Zasto? Pa nema pojma da procjeni koliko mu je koji igrac vrijedan. Znaci taj vas idol Allegri, je za mene covjek koji uzme papir i sastavi listu prvi 11 i 12 na klupi. Jer inace si ne mogu objasnit kako neki igraci zavrse u veznom redu. Kao sto neko napisa, toliko veznjaka a ja se i dan danas pitam kako on uopce izabere te koji ce igrat. Jer jednostavno nikad ne zna ubost pravu kombinaciju. Traore nema pojma, to svi znamo, i evo on ga je otpisao. Znaci jos jedan igrac na platno listi a nista ne radi. Constanta takodjer sjedi nicemu ne sluzi. Flamini svake godine na platnoj listi a nikad na terenu. Sumnjivo mi da jedan trener nije u stanju da motivise Flaminia da igra bolje od veznog reda jedne Cesene. Zapata sjajan branic sjedi na klupi, Mexes mu ne igra, Acerbi doveden da prima platu, a Bonera i Yepes koji zajedno imaju 70!!! godina mu cine 2 stuba odbrane. Koga da oni stignu i zaustave? Sta, oni ce ko zaustavit Messia? Pa naravno da se onda Bonera zali na Allegrija sto mu je dao samo De Jonga ispred, jer jbg, ne mogu to njih dvoica sve stic. Znaci taktika nam spada na to da 2 gubis iz veznog reda za ispomoc odbrani hehehe smijesno.
Nisam rekao da bi Capello napravio nesto od Catanie, al bi doveo red i mir, i pristojnu poziciju ove godine. Al bi od slijedece sezone napredovao jer bi doveo si potrebne igrace, a sto ne treba prodao. Ponavljam Allegri u tome nema pojma.
@mecong, hehe ne znam. Cekam Allegrija, i onda se nadam da Galliani, Braida i Silvio takodjer napuste ovaj klub. Protiv ostali igraca nemam nista protiv. Svi mi odgovaraju.
i za mene nisu krivi igraci za ove rezultate, vec moroncina sa telecim pogledom koji nije u stanju da ih motivise, vec poslije svake utakmice odrzi istu presicu sa: lose igramo, trebamo rezultate, nemamo finis, moramo se sabrat, slijedecu utakmicu moramo nesto promjenit,... i naravno ostalo preseravanje gdje se krivica svaljuje na igrace. Al NIKAD nece reci da je on kriv, da je postavio losu taktiku, da je izabrao pogresne igrace, i da on snosi krivicu za poraz. E vidis, to je razlika izmedju pravog trenera koji ima muda i obraz, i jednog bjednika koji ce guzicu lizat Gallianiu samo da ga ne izbace s fotelje San Sira.
p.s. i ko je rekao da ja nemam nesto protiv uprave kluba? pa procitaj mi podnaslov, i sve ti je receno. U srijedu mi nepada na pamet da ih gledam. Ima BVB - Real i Ajax - City, puno zanimljivije tekme. Da sam i Hrvatskoj, prije bi gledao PSG - Dinamo nego se mucio kako panchina di merda pokusava nesto napravit protiv Malage i kasnije rec imali smo igru i bili smo bolji, al nazalost smo izgubili. Znaci za mene sigurno, nema Milana u srijedu.
Rekao sam pratit cu ovaj klub i u C1 ako treba, ali sigurno necu dopustit da me budale, idioti i amaterski trener samare ko magarca. nek igraju kako hoce, kad otjeraju Allegrija opet cu ih vise pratit i ic na utakmice.
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
10-21-2012, 05:29 PM
(This post was last modified: 10-21-2012, 05:35 PM by dejo.)
(10-21-2012, 04:02 PM)Maji_TZ Wrote: 21.oct nakon 8 kola Milan na 15 mjestu sa osvojenih 7 bodova 2 pobjede 1 nerjesena i 5 poraza uz gol razliku 9-10 ...
Utakmice koje sljede ...
UCL Malaga - Milan 10/24/12 6:45 PM UTC
ITA1 Milan - Genoa 10/27/12 6:45 PM UTC
ITA1 Palermo - Milan 10/30/12 7:45 PM UTC
ITA1 Milan - Chievo 11/3/12 5:00 PM UTC
UCL Milan - Malaga 11/6/12 7:45 PM UTC
ITA1 Milan - Fiorentina 11/11/12 2:00 PM UTC
ITA1 Napoli - Milan 11/17/12 7:45 PM UTC
UCL Anderlecht - Milan 11/21/12 7:45 PM UTC
(10-21-2012, 02:57 PM)dejo Wrote: Zanima me koliko bi bilo tko od nas bio motiviran da vodi jedan šampionski klub kojem je i vlastita uprava okrenula leđa i radi ruglo od njegove prošlosti...Allegri samo čeka da ga maknu i ima pravo, čovjeka boli kurac i ja mu ne zamjeram, donio im je naslov (ne interesira me šta misli stručnjak Austrije, koji smatra da je trenerski posao gledanje i pljeskanje igračima), a nikakvo poštovanje mu nisu pokazali nisu mu doveli ništa pametno, zadržali su precijenjene igrače, a jedino što vrijedi je mali Faraon dakle prodat će ga na ljeto...
Kompletna ekipa je u depresiji, neka ispadnemo iz lige jer tako će svi oni koji vole pare i blještavilo modnih pista ići ća, a ostat će ono što vrijedi...
Oki slazem se nije motivisan...lose poslovanje uprave sve je to 5...ali zasto sebe ljaga, svoje kolko tolko trenersko ime, ponavljam goru ekipu je imo s Caglarijem ali opet ga Mourino nije nikad pobjedio i bio je blize vrhu nego dnu...zasto jednostavno neda ostavku, jer se ne slaze sa radom uprave i misli da s ovim igracima ne moze vise od ovog 15 mjesta ...
"Trenera boli kurac i ja mu ne zamjeram" ... [undefined=undefined]Pa kako kao navijac kluba da mu ne zamjeram ako misli da ne moze i dalje sjedi na klupi...[/undefined]
Ne mislim ja da je samo Alegri krivac, ali kad pogledate vezni red i napad na papiru tu ima igraca da se pravi solidna ekipica za bar mjesta koja vode u Evropsku ligu...
Vidis ja ga nisam toliko prozivao ali juce kad je vratio staru taktiku 4-3-1-2 u prvih 50 mi pa to je cista katastrofa...procitaj dans i malo ozbiljniji trener ili novinar ga kritikuje cak i Bonera...novopeceni kapitne...napao je Max-a jer je samo De Jong igrao ispred odbrane tako da oni nisu mogli da izdrze...
Ja mu to zamjeram ... svjestan sam ja da nema on igraca u odbrani ali zasto mora igrati Antonini ali Abate pored De Sciglia...koji je bio jedan od boljih za mladu repku u barazu sad protiv Svedske u dvomecu....
Moras priznat da kod njega neki igraci budu tu par utakmica i onda se jednostavno izgube...evo ti primjer Acerbi i Flamini....on jednostavno kao da ne racuna vise na njih...to mu ja zamjeram i mislim da je direktno sa upravom kriv za ovakve rezultate , kojih se svaki posten navijac Milana srami...pa samo u 3 god od prvaka do kako je on(Max) sam rekao zone za ispadanje ....
ne zamjeram mu kao čovjeku, a kao treneru možda malo, a da ti odgovorim kako to ja kao navijač njemu ne zamjeram to je zato jer prepoznajem kad nekog čovjeka jebu u zdrav mozak...a ja sam uvijek na strani takvih...Flamini nije zaslužio da igra nogomet ni za jedan klub...za Acerbija se slažem nakon jedne izvrsne partije nije više igrao puno..jbg ja sam u nekoliko navrata napisao što zamjeram Allegriju...ali opet nakon njega ćemo vjerojatno dobiti neku mazgu poput Collantuona
(10-21-2012, 05:11 PM)ensar7 Wrote: cekaj znaci za vas mi i dalje nemamo igrace? Tj. ovaj trenutni roster je smece, ekipa za sredine tabele? [undefined=undefined]Znaci Boateng i Nocerino su 0 za neke igrace iz Catanie, Parme ili Pescare???[/undefined]
Slusaj, ako tog vaseg Allegreta boli ona stvar za klub, [undefined=undefined]zasto kao svaki posteni trener ne izadje na presicu i kaze: "za dobrobit kluba napustam klupu AC Milana"??? [/undefined]Pa zasto bi, kad ima super placu i zna da nece nigdje vise dobit ovakvo dobro mjesto. Mislim halooo, papak trenira AC Milan a zna i sam da nema pojma.
[undefined=undefined]Pazi dejo jel Allegri i jednom rekao upravi koji mu igraci trebaju?[/undefined] Kolko sam upoznat sa poslom pravog trenera, onda je to da u toku godine shvatis koji igraci ti trebaju a koji ne, i na ljeto sastavis sa svojim timom scouta listu igraca koje zelis da ti se dovedu a koji ti apsolutno ne trebaju. Ovaj idiot to nije u stanju da uradi. Nema on pojma sta mu treba. Najradije mu daj prave sampione pa ce on sa njima da radi. Evo ti primjer: dok je Carletto bio na klupi, par igraca je uvijek bilo cijelu sezonu na posudbi (abiatti, oddo, Brocchi, Bonera,...) znaci sve igraci koji nemaju mjesta u Milanu. E ja to vec 3 godine nisam vidio u Milanu. [undefined=undefined]Allegriju su svi potrebni. Zasto?[/undefined] Pa nema pojma da procjeni koliko mu je koji igrac vrijedan. Znaci taj vas idol Allegri, je za mene covjek koji uzme papir i sastavi listu prvi 11 i 12 na klupi. Jer inace si ne mogu objasnit kako neki igraci zavrse u veznom redu. Kao sto neko napisa, toliko veznjaka a ja se i dan danas pitam kako on uopce izabere te koji ce igrat. Jer jednostavno nikad ne zna ubost pravu kombinaciju. Traore nema pojma, to svi znamo, i evo on ga je otpisao. Znaci jos jedan igrac na platno listi a nista ne radi. Constanta takodjer sjedi nicemu ne sluzi. Flamini svake godine na platnoj listi a nikad na terenu. Sumnjivo mi da jedan trener nije u stanju da motivise Flaminia da igra bolje od veznog reda jedne Cesene. Zapata sjajan branic sjedi na klupi, Mexes mu ne igra, Acerbi doveden da prima platu, a Bonera i Yepes koji zajedno imaju 70!!! godina mu cine 2 stuba odbrane. Koga da oni stignu i zaustave? Sta, oni ce ko zaustavit Messia? [undefined=undefined]Pa naravno da se onda Bonera zali na Allegrija[/undefined] sto mu je dao samo De Jonga ispred, jer jbg, ne mogu to njih dvoica sve stic. Znaci taktika nam spada na to da 2 gubis iz veznog reda za ispomoc odbrani hehehe smijesno.
Nisam rekao da bi Capello napravio nesto od Catanie, al bi doveo red i mir, i pristojnu poziciju ove godine. Al bi od slijedece sezone napredovao jer bi doveo si potrebne igrace, a sto ne treba prodao. Ponavljam Allegri u tome nema pojma.
@mecong, hehe ne znam. Cekam Allegrija, i onda se nadam da Galliani, Braida i Silvio takodjer napuste ovaj klub. Protiv ostali igraca nemam nista protiv. Svi mi odgovaraju.
[undefined=undefined]i za mene nisu krivi igraci za ove rezultate, vec moroncina sa telecim pogledom koji nije u stanju da ih motivise,[/undefined] vec poslije svake utakmice odrzi istu presicu sa: lose igramo, trebamo rezultate, nemamo finis, moramo se sabrat, slijedecu utakmicu moramo nesto promjenit,... i naravno ostalo preseravanje gdje se krivica svaljuje na igrace. Al NIKAD nece reci da je on kriv, da je postavio losu taktiku, da je izabrao pogresne igrace, i da on snosi krivicu za poraz. E vidis, to je razlika izmedju pravog trenera koji ima muda i obraz, i jednog bjednika koji ce guzicu lizat Gallianiu samo da ga ne izbace s fotelje San Sira.
p.s. i ko je rekao da ja nemam nesto protiv uprave kluba? pa procitaj mi podnaslov, i sve ti je receno. U srijedu mi nepada na pamet da ih gledam. Ima BVB - Real i Ajax - City, puno zanimljivije tekme. Da sam i Hrvatskoj, prije bi gledao PSG - Dinamo nego se mucio kako panchina di merda pokusava nesto napravit protiv Malage i kasnije rec imali smo igru i bili smo bolji, al nazalost smo izgubili. Znaci za mene sigurno, nema Milana u srijedu.
Rekao sam pratit cu ovaj klub i u C1 ako treba, ali sigurno necu dopustit da me budale, idioti i amaterski trener samare ko magarca. nek igraju kako hoce, kad otjeraju Allegrija opet cu ih vise pratit i ic na utakmice.
1. Da jesu to je jasno i mojim šestogodišnjim sestričnama.Još prošle sezone spomenuo sam da je Boateng sklon ozljedama i da je mogući one year wonder.
2. Zato što tu presicu treba održati uprava a ne samo on.
3. Siguran sam da je, ali ga je Galliani obradovao pojačavanjem drugih ekipa u Europi prije svega PSG-a. Vjerojatno ga je senilni Berlusconi krivo razumio.
4. Potrebni su mu svi jer u siječnju će pola igrača biti povrjeđeno.
5. Čuj Bonera se žali...ko je taj Bonera?
6. E pa ako ti to tako vidiš izgleda da ti gledaš neki drugi Milan.
 MILANO SIAMO NOI!!!!
5. Čuj Bonera se žali...ko je taj Bonera?
[/quote]
kapetan......
ponavljam, Allegri pravi treninge, a ne neki redar za kosenje trave, ili neki tip s ulice koji je dosao da nadgleda. Znaci Allegri bira treninge, tempo i intenzitet. Naravno u suradnji sa ostalim trenerima. Ali on to nije u stanju. Posto non stop ima povrede.
A to da uprava mora uradit, ne mora. Vec pogledaj u Njemackoj kako to fino urade, najavi se presica u 11:00 i trener izjavi da daje otkaz. A zadnji u Milanu koji je to uradio je bio Leonardo. Izjavio je: ako uprava misli da sam ja problem, ja evo odma napustam klupu da bi pomogao klubu. Da da, Leonardo je se suprostavio Silvu. Sta bi bilo da Allegri to kaze? Dobio bi istog trena nogu. Zato tom krelcu nikad nece pasti na pamet da se usudi da kaze nesto lose i klubu i upravi. Vec njemu sve pase, sve je uredu, igraci su uvijek izgubljeni, nemaju pojma, nisu mu dovedeni igraci. Nista dragi Silvio, otvori novcanik i dovedi nam jos 10 igraca na proljece, po mogucnosti: Adler, u odbrani hummels, i papastopolus, u sredini Strotman i Mascherano, onda Pjanic ili Kroos i koliko je moguce dovest Kaku, u napad Torres i SUareza. Jbg. oni su na raspolaganju i kostat ce te neki 100 miliona, al barem tad bi Allegri mogao da bude 3ci na tabeli. Mislim, nije ovo mazzari pa da od prosjecni igraca dovede klub do Ch. Lige. AL nemoj nista prodavat, posto Allegriju treba ekipa od 40-45 igraca. Da on moze izabirat ko mu se svidja a ko ne.
Jarane kako bi ja ovog Allegrija ispalio. Pa ne bi on bio ni minute vise u Milanellu. Ni sekund. Bilo ko je bolji od Allegrija
sta ste zapeli oko alegrinjo kao on e krivac ... tip e marioneta nie si podneo otkaz kao gospodin i sad ovi cega oteraju...
glavni problem e " prince "
10-21-2012, 07:27 PM
(This post was last modified: 10-21-2012, 07:37 PM by dejo.)
(10-21-2012, 06:25 PM)kalla1899 Wrote: 5. Čuj Bonera se žali...ko je taj Bonera?
kapetan......
[/quote]
žalosno...
(10-21-2012, 06:27 PM)ensar7 Wrote: ponavljam, Allegri pravi treninge, a ne neki redar za kosenje trave, ili neki tip s ulice koji je dosao da nadgleda. Znaci Allegri bira treninge, tempo i intenzitet. Naravno u suradnji sa ostalim trenerima. Ali on to nije u stanju. Posto non stop ima povrede.
A to da uprava mora uradit, ne mora. Vec pogledaj u Njemackoj kako to fino urade, najavi se presica u 11:00 i trener izjavi da daje otkaz. A zadnji u Milanu koji je to uradio je bio Leonardo. Izjavio je: ako uprava misli da sam ja problem, ja evo odma napustam klupu da bi pomogao klubu. Da da, Leonardo je se suprostavio Silvu. Sta bi bilo da Allegri to kaze? Dobio bi istog trena nogu. Zato tom krelcu nikad nece pasti na pamet da se usudi da kaze nesto lose i klubu i upravi. Vec njemu sve pase, sve je uredu, igraci su uvijek izgubljeni, nemaju pojma, nisu mu dovedeni igraci. [undefined=undefined]Nista dragi Silvio, otvori novcanik i dovedi nam jos 10 igraca na proljece, po mogucnosti:[/undefined] Adler, u odbrani hummels, i papastopolus, u sredini Strotman i Mascherano, onda Pjanic ili Kroos i koliko je moguce dovest Kaku, u napad Torres i SUareza. Jbg. oni su na raspolaganju i kostat ce te neki 100 miliona, al barem tad bi Allegri mogao da bude 3ci na tabeli. Mislim, nije ovo mazzari pa da od prosjecni igraca dovede klub do Ch. Lige. AL nemoj nista prodavat, posto Allegriju treba ekipa od 40-45 igraca. Da on moze izabirat ko mu se svidja a ko ne.
Jarane kako bi ja ovog Allegrija ispalio. Pa ne bi on bio ni minute vise u Milanellu. Ni sekund. Bilo ko je bolji od Allegrija
E to sam čekao. Silviov posao je da dovodi igrače, a Allegrijev je posao da igrače trenira i da govori Silviu svoje želje. Ali kad si se dotaknuo našeg senilnog predsjednika vratimo se u siječanj 2012. Što je tada naš predsjednik napravio?Naš predsjednik je odlučio stopirati prodaju Pata, igrača koji hoda i trči kao pičketina, čiji se učinak mjeri u ozljedama itd. (da ne nabrajam dalje i da skratim dečko je najveće razočaranje od vremena Denilsona). Tada bi dobili grdne pare (to bi bio posao i po jer za tog lopova nam nitko nikad neće dati takve pare) i kupili bi Teveza koji je bio jako zagrijan za Milan. Ali da se njegova kćerka može karati on je Pata pustio u Milanellu. Dakle podredio je želje svoje kćerke interesu kluba. E to je primjer kako se ne vodi klub. Lako za Alegrija, on će otići ali Berlusconi će ostati.
A kakve su njegove riječi?
"Ja sam najtrofejniji predsjednik u povijesti."
"Navijači su nezahvalni, najviše sam ulagao u klub"
otprilike to ide tako...a nedavno baš tijekom najveće hajke na njegova ulaganja, za divno čudo u novinama izađe koliko je koji predsjednik ulagao i Berlusconiju piše 900 milja, dovoljno da barem 10 do 20 % ljudi koji ga psuju pomisli kako su možda bili malo nepravedni što se ljute na njega.
Propaganda. Gadi mi se. Od Baresija preko Maldinija mi dođemo da nam kapetani budu Ambrosini i Bonera. Sranje!!!
A tebi neka Allegri bude problem.
 MILANO SIAMO NOI!!!!
meni je problem Allegri a uprava mi je problem zadnji 5 godina. Bolje receno, od onog momenta kada je djubre Galliani skontao da ce mu Leonardo oduzet posao, pa ga prevario tako sto je njega stavio da vodi klub da bi ga onda Silvio mogao otjerat. Leonardo, covjek koji je radio za ovaj klub. I sve samo da bi celavi mogao i dalje da sjedi gore i izvodi svoje gluposti i vodi raju kod "Gianninia"
e od tad ja mrzim ovu upravu. Od onog trena kad su mi otjerali Kaku. I imas pravo za Pata, ostavljen je jer je kcerkici trebao bacaje ccccc
(10-21-2012, 07:49 PM)ensar7 Wrote: meni je problem Allegri a uprava mi je problem zadnji 5 godina. [undefined=undefined]Bolje receno, od onog momenta kada je djubre Galliani skontao da ce mu Leonardo oduzet posao, pa ga prevario tako sto je njega stavio da vodi klub da bi ga onda Silvio mogao otjerat.[/undefined] Leonardo, covjek koji je radio za ovaj klub. I sve samo da bi celavi mogao i dalje da sjedi gore i izvodi svoje gluposti i vodi raju kod "Gianninia"
e od tad ja mrzim ovu upravu. Od onog trena kad su mi otjerali Kaku. I imas pravo za Pata, ostavljen je jer je kcerkici trebao bacaje ccccc
E to to..zaboravio sam na to...
 MILANO SIAMO NOI!!!!
I da ode Alegri sutra, prekosutra bi došao neki novi Alegri.
Ovako su zadovoljni i jedni i drugi. I trener i uprava. Čime su zadovoljni, to ni ja ne znam , ali očigledno su mazohisti.
Za stanje u klubu krivim upravu i isključivo upravu. A Alegria jedino krivim što ljudski ne podnese poraz i da ostavku, jer vidi da ništa nit može nit pokušava promijeniti.
Ali kao što reko, našli su se.
Da sam na vasem mjestu pomirio bi se sa sljedecim cinjenicama:
1) Ove godine nemamo konkurentan tim, tako da ispadamo u LP u osmini finala, u ligi cemo biti 7-8, a u kupu cemo ispast u polufinalu, sto znaci sljedece godine nema Evrope.
2) Ako smijene Alegria tim preuzima Tasoti.
3) Niko nece doci u januaru, osim mozda nekoliko zamjena iz Genove.
4) Pata ce i dalje smatrat nasom velikom nadom koja ce nas jednog dana izvuc iz krize.
5) Galiani ce na kraju sezone reci kako je Milan najtrofejniji tim na svijetu, te mu zbog toga ne trebaju pojacanja.
6) Berlusconi ce govoriti o tome kako je ogromne novce ulozio u ovaj Milan.
7) Juve ce osvojit ovu titulu i jos 2-3 u nizu, jer ostale ekipe su smijesne spram tima koji oni imaju.
8) Ocekujte neku ponudu od 30 miliona za Sharavia, koju nece odbiti jer cemo i ove godine biti u minusu od 50 miliona.
Sto prije ovo shvatite lakse ce vam bit :p nema stresa i nerviranja
|